Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rina89
    05. Svibanj 2021. 15:42

Drage ženice, ja prekjučer zvala za kariogram i bio napokon gotov i odmah nas za danas naručili na kontrolu jer se kao nešto pokazalo. Danas bili i saznali uzrok naših problema: višestruki neuspjeha i jako malog broja embrija na velik broj stanica i odličnog spermiograma. Ja imam satelit na 22.kromosomu. Uz to teško ćemo, po genetičarki, u postupcima dobit bebu. Ako i dobijemo, velike su šanse za pobačajima i abnormalnostima. Totalno sam potonula...😢😢😢
    Po njoj su veće šanse za zdravom bebom prirodno, bez postupaka, kad se dogodi prirodna selekcija. 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

• Upitnica_Split
    05. Svibanj 2021. 15:44

Tea_0501

Josipab predivne vijesti!!! Sad samo hrabro naprijed. Ja sutra idem kod dr. Poljaka na konzultacije i ne znam što očekivati, koji je daljnji tijek postupka nakon šta prikupim sve potrebne nalaze…

Pozz, nisam u Poljaka, al imam nešto kbc iskustva. :D

Doktor će proć s vama nalaze, pogledat te na uzv i predložit neki postupak ovisno o tom svemu - prirodni postupak, blaza ili puna stimulacija i sl. Dogovorit cete se kad krecete i prema tome nabavljat lijekove (kod njih ili u nekoj ljekarni, kako su me cure par strana prije naucile) ;)

Pomalo, idi na konzultacije. Sve pitaj, zapiši da ne zaboravis i ne srami se i sutradan nazvat i pitat dodatno. ;)

3 MPO postupka
    💜 01/22.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Svibanj 2021. 15:46

Rina89

Drage ženice, ja prekjučer zvala za kariogram i bio napokon gotov i odmah nas za danas naručili na kontrolu jer se kao nešto pokazalo. Danas bili i saznali uzrok naših problema: višestruki neuspjeha i jako malog broja embrija na velik broj stanica i odličnog spermiograma. Ja imam satelit na 22.kromosomu. Uz to teško ćemo, po genetičarki, u postupcima dobit bebu. Ako i dobijemo, velike su šanse za pobačajima i abnormalnostima. Totalno sam potonula…😢😢😢
    Po njoj su veće šanse za zdravom bebom prirodno, bez postupaka, kad se dogodi prirodna selekcija.

Ovo je bullshit. Ako puštaš do blastica, već ste napravili prirodnu selekciju.
    Ajde ti s tim kod MPOvca da vidiš što će ti reći. 

💔💔💔

• ribic
    05. Svibanj 2021. 15:46

MTB Da li da jedem krumpirice i nakon aspiracije ili je to samo nakon ET/FET?😂😂

Zbunjena sam😂😂😂

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Lucyinthesky
    05. Svibanj 2021. 15:47

manemoj

Lucyinthesky kakva je situacija kod tebe? Znam da si rekla beta u petak, test sutra ako se dobro sjećam..
    Ali znam i da obično menga probije prije pa se nekako nadam da je ovo sve dobar znak 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Beta u petak, test možda sutra, možda i ne uopće, vidjet ću.
    Menga mi obično probije ranije, još nijen za sad po prvi putm, vidjet ćemo kako bude.
    Piky,evo i tebi sam tu odgovorila, vraćena su 2 trodnevna.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Anči 💕
    05. Svibanj 2021. 15:48

Rina89

Drage ženice, ja prekjučer zvala za kariogram i bio napokon gotov i odmah nas za danas naručili na kontrolu jer se kao nešto pokazalo. Danas bili i saznali uzrok naših problema: višestruki neuspjeha i jako malog broja embrija na velik broj stanica i odličnog spermiograma. Ja imam satelit na 22.kromosomu. Uz to teško ćemo, po genetičarki, u postupcima dobit bebu. Ako i dobijemo, velike su šanse za pobačajima i abnormalnostima. Totalno sam potonula…😢😢😢

Auuuf 😔 probajte potrazit drugo misljenje i misljenje MPO doktora...drzi se..i sretno ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Matkiša 😎
    05. Svibanj 2021. 15:49

Roxy paperflower_design :)
    Anchy321 🥰
    Cure ostalo mi je kapsula Noćurak + vitamin E, kutija Decortina i folne kiseline ... Ako nekome treba neka mi se javi da pošaljem....  :) 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Lindsay
    05. Svibanj 2021. 15:58

Rina89 u šoku sam . Izvini, ali ja mislim da ti trebas po drugo misljenje makar kod lijecnika za MPO . Mislim ovo je selekcija od cca 15 stanica svaku oplode "najboljim " spermicima i kad dodje do blastociste ti si na konju. Ne znam evo, pogodilo me kao da je meni to netko rekao. Probaj ostati jaka, ne znam sta da kazem ... u soku sam.

Sunny_🐣
    05. Svibanj 2021. 16:04

Rina89

vjerujem da je to jako teško za čuti  neka prođe prvi šok, skupi snage i idi po druga mišljenja. Ti svaki put dođeš do blastice što je stvarno super. Tako da ne bi ja to jedno mišljenje uzimala zdravo za gotovo. ❤️

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Sunny_🐣
    05. Svibanj 2021. 16:07

Tea_0501

Sunny M je dobro, drži se, tješi ga to da je ipak vrijedilo ovo sad prolazit… Pazim ga, čuvam ga da mu to sve prođe lakše…

❤️ super, baš mi je drago. Ugađaj mu sad, ipak je to herojski podnio  sretno sutra na konzultacijama

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.