Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sunflower14
    23. Travanj 2021. 15:31

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

Sunflower14

Sunny_

Meni je dr sad napisao da zbog povišenog prolaktina počnem odmah piti Broemrgon pola tablete dnevno pa sve do postupka. Sunflower vidim da tebi u potpisu piše da to piješ. Koliki je tvoj prolaktin bio?
    za ostalo mi je rekao da je u redu. TSH od 2,7 nije ništa spomenuo

Meni je bio malo vise od 900. Pola tablete ga nije drzalo u dopustenim razinama pa sam na 1 tableti dnevno.

ponovit ću ja nalaz u ponedjeljak uz ranije buđenje i odmaranje pola sata prije. Ako bude isto onda ću krenuti sa tim tabletama

Evo upute iz moje tekice:

Plus za prolaktin je dosta vazno kako se vadi, dakle trebala bi bit budna bar 3-4h prije vadenja krvi (a ne ono ustala sam u 6:15, pikli me u 7 kako se zna zalomit), trebalo bi niti na taste (dakle zadnji obrok idealno cca 12h prije, 8-14h se smatra ok) i trebalo bi mirovati 30min prije vadenja.
    Normalno nam se prolaktin povisuje tijekom noci, tako da ako si vadila ubrzo nakon ustajanja je zapravo normalno da je zeru visi.

E bravo MTB, točno to!👏 tekica je zakon!🤩

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

• Jana85
    23. Travanj 2021. 15:31

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Za one koje pokušavaju spontano, kažu na forum.hr da su spermići najviše pokretljivi ujutro.
    Dakle, jutarnji kviki se traži.
    I ne zaboravite da vas mora protrljati po guzi prije/poslije/za vrijeme (ne znamo točno).

E super 😂 hvala na info posto smo sad u fazi folikulometrija pa da nesto i radimo 😎

Sto se tice dvije cure koje imaju upalu mjehura i cekaju antibiogram, dva dana se ceka. 
    Pila sam Ninur dva tjedna, i dalje me bolilo, isla ponovo urin dati,  sad uzimam dmanozu Femidoc vec 10 dana, Canephron Bionorica 4 dana i da pokucam negdje nakon mjesec dana mi je bolje, valjda ce se iscistiti jos 6 dana uzimam to sve plus vaginalete 🙌🏼

Evo ako ce nekome pomoci info 💚

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

• Jana85
    23. Travanj 2021. 15:34

Ruska1986

Dosla doma, krvarila i krvarim i dalje i trudovi rasturaju! 😥😥 Pa sam se odlucila vratit u Petrovu i sad sam tu na odjelu do pon. Mene i dalje uzasno boli, a oni svi govore da se trudovi nenocitavaju i da sam otvorena ful malo. I da, svi kad cuju da si prvorotkinja, misle da nest fantaziras i izmisljas. 😡😡 uzasno boli i ne mogu vjerovat da oni ne vide nikakve trudove. Imala sam lazne i ovo nije ni blizu tome

🥴 Uffffff 🙏drzi se!!!!!!!

IVF 9.mj ako ne uspije do tada.

ericaa
    23. Travanj 2021. 15:34

Ruska1986

Dosla doma, krvarila i krvarim i dalje i trudovi rasturaju! 😥😥 Pa sam se odlucila vratit u Petrovu i sad sam tu na odjelu do pon. Mene i dalje uzasno boli, a oni svi govore da se trudovi nenocitavaju i da sam otvorena ful malo. I da, svi kad cuju da si prvorotkinja, misle da nest fantaziras i izmisljas. 😡😡 uzasno boli i ne mogu vjerovat da oni ne vide nikakve trudove. Imala sam lazne i ovo nije ni blizu tome

O Bože...Žao mi je da te tako spopalo ali bolje da si otišla u bolnicu... navijamo  SRetnoooo

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Anči 💕
    23. Travanj 2021. 15:36

Ruska1986

Jaooo 😔 drzi se...ne kuzim kako mogu bit takvi 😠 kao da se tebi da bit tamo bzvz..drzi se i da sto prije prode🤞 vrlim te 🙏 ajde Kate dolazii nemoj mamu zezat više 🙏

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

ericaa
    23. Travanj 2021. 15:36

SofiSofi

Evo napokon da vam se javim.
    Mojoj bebi Greti kuca srce<3 jeeeeeeeeee. ( Greta je radno ime,a možda i ostane jer sam se već navikla na njega).
    Doktor nije očekivao da će danas kucat jer je još dosta rano. Po njegovom izračunu sam 5+2. Zadnja menga je bila još 24.2., dosta nekih situacija se događalo između pa je uzeo datum od amb. histeroskopije 17.3. Tada je kao bilo zadnje krvarenje.
    Uglavnom kaže da srce kuca JAKO.
    Ja ne hodam nego letim.
    Hvala MTBica i Manemoji ostalim curama što ste mislile na mene.

čestitaaaam!!!! 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Lucyinthesky
    23. Travanj 2021. 15:38

Rina89

Hvala vam svima! 🥰
    Moja današnja aspiracija mi je bila veliko iznenađenje u svakom pogledu. Bilo je 17 folikula i to samo 2 na lijevom i 15 na desnom 😱. Totalno neočekivano. Malo je reći da me bolio jajnik nakon aspiracije. Međutim, moje iskustvo u Pol.Š.je bilo izvandredno! Osjećala sam se kao neka važna osoba 😄. Ja ne znam koliko ljudi me došlo pitati jesam li dobro, od anesteziologinje, moje dr., doktora Š., sestara… Dali su mi intravenozno lijekove za bolove i nisu me puštali dok me najprije nisu propustili bolovi, onda kako ne bi od njih bilo vrtoglavica i sl. dok se nisam dobro osjećala i dok nije slabina nestala. Stalno me jedna sestra nadzirala. Pošto sam bila blijeda donijeli mi vodu i kekse, pustili muža da mi donese nešto za jesti i piti… Pod tolikim sam dojmom i oduševljenjem. Sve lijepo objasnili…
    Sutra će me zvati embriolog.
    Tina sretno PUPO! 🙂
    Lucyinthesky 🤞🤞🤞 za super oplodnju.
    Matkiša test je melem za oči! 🙂

Super rezultat bome i jako mi je drago da imaš pozitivno iskustvo 🥰Nas dvije se definitivno pratimo ovih dana 🤞🤞🤞
    Ruska1986 a jebemu sve, baš mi je žao da se mučiš, ali nadam se da neće dugo potrajat. Drži se 😘
    SofiSofi jako lijepa vijest, čestitam ti 😊❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Anči 💕
    23. Travanj 2021. 15:38

SofiSofi

Evo napokon da vam se javim.
    Mojoj bebi Greti kuca srce<3 jeeeeeeeeee. ( Greta je radno ime,a možda i ostane jer sam se već navikla na njega).
    Doktor nije očekivao da će danas kucat jer je još dosta rano. Po njegovom izračunu sam 5+2. Zadnja menga je bila još 24.2., dosta nekih situacija se događalo između pa je uzeo datum od amb. histeroskopije 17.3. Tada je kao bilo zadnje krvarenje.
    Uglavnom kaže da srce kuca JAKO.
    Ja ne hodam nego letim.
    Hvala MTBica i Manemoji ostalim curama što ste mislile na mene.

Čestitaaam 😍 nek bude dosadna i školska 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

MaloTele
    23. Travanj 2021. 15:40

Ruska1986

Ti si odlucila danas rodit i nema te bolnice koja Ce tebe danas sprijecit u tome 🤣🤣 zao mi je da te boli, i nadam se da ce sto prije zavrsit i da Ce malena napokon izac van 🥰

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Travanj 2021. 15:40

Josipab, i ja jedva čekam. 

MiniGirl, tek sam naručila, doći će u pon. Hvala na savjetu, probat ću i tako. Ionako tako već uzimam željezo i magnezij.

Doria, idemooooo

Rina89, super rezultati! Jesi rekla da zalede višak jajnih stanica, ako ga bude bilo?

Ruska1986, drži se. 

SofiSofi, juuuhuuu, super vijesti!!! Inače, glupo ti računaju. Transfer ti je bio 19.dan, da ti ja računam rekla bih ti da si danas točno 6tt. A onda je sasvim normalno da srce kuca. Kakva crna menstruacija u FETu. Pih. Početnici. 
    Kad je idući pregled?

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.