Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Pmak
    22. Travanj 2021. 16:18

Ne mora se pit naraste.. Prasak koji razmutis u deci vode, nikakav okus, mozda blago slatkasta voda, nikako ne utjece na probavu odnosno ne daje neku tezi u u zelucu.. Skroz neutralno. Na prvim konzultacijama na VV sam rekla dr J da pijem inofolic, njena prva reakcija je bila "A, bildate se kvalitetu!" onda je spmenulo Gynositol, a kad sam na sljedećim konzultacijama spomenula koliko mi se cini da bolje reagira na Gynositol, pobjegla joj je potvrdna radnja, onak, kimanje glavom kao u stilu "da, znam". Ugl, nakon nekog vremena mi je rekla da pijem 2vrecice, sto bas i nisam, veceru su mi hekticne i pobjegne mi vrijeme za sebe.. A sad je rekla opet da nastavim sa svime sto pijem plus folacin.

On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
    spontana trudnoća 2014.
    AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
    1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac

Sunflower14
    22. Travanj 2021. 16:21

Sunny_

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_, hvala. A slobodno ti meni napiši i gdje se radi mikrodelecija y kromosoma
    Naručila Gynositol, sad sam si sva sretna i važna. Nadam se da nije odvratan.
    Feritin i D vitamin su ti pristojni, malo ih još podebljaj do postupka, ali ja sam sa takvima ostajala trudna.
    Omjer FSH/LH ti nije ideala, ali to će riješiti stimulacijom.
    TSH se skida sa tabletama, to ti doktor mora propisati. Euthyrox.
    Prolaktin - jesi mirovala prije - ono sjedila pola sata, duboko disala i tako to?

Tiinaa, navijamo!!!

moj je mikrodeleciju radio privatno u Synlabu, a ti si pitala preko uputnice
    hvala na komentarima. Sad čitam da ako je LH ovoliko povišen u odnosu na FSH da upućuje na PCOS …
    A prolaktin…pa probudila se, došla autom do klinike i sjela na stolacnisam se gdje imala uspuhat.

Pa dobro, tebi već i AMH upućuje na PCOS.
    Za prolaktin, nije ti to dobro. Kad dođeš do klinike, moraš sjesti i meditirati pola sata u klinici prije vađenja. Negdje čak traže da ležiš prije vađenja. Ccccc, ne čitaš naša uputstva, o tome smo već pričale

čitam, čitamzato sam autom išla do klinike koja mi je 5 minuta pješke, da se ne ''uspušem''nadam se da je samo do toga

Meni su jedino u Zgu (Sylab) provodili to da sjedim pola sata prije,  a doma nikad iako bi pazila da se ne uspušem dok dođem već laganini. Generalno upute jesu da treba sjesti prije, ali po rezultatima meni na kraju nije bilo razlike u ta dva pristupa.
    Osim toga, svaki put sam morala biti minimalno 2 sata budna prije vađenja, jesi to poštivala?

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Travanj 2021. 16:23

Pmak

Ne mora se pit naraste.. Prasak koji razmutis u deci vode, nikakav okus, mozda blago slatkasta voda, nikako ne utjece na probavu odnosno ne daje neku tezi u u zelucu.. Skroz neutralno. Na prvim konzultacijama na VV sam rekla dr J da pijem inofolic, njena prva reakcija je bila "A, bildate se kvalitetu!" onda je spmenulo Gynositol, a kad sam na sljedećim konzultacijama spomenula koliko mi se cini da bolje reagira na Gynositol, pobjegla joj je potvrdna radnja, onak, kimanje glavom kao u stilu "da, znam". Ugl, nakon nekog vremena mi je rekla da pijem 2vrecice, sto bas i nisam, veceru su mi hekticne i pobjegne mi vrijeme za sebe.. A sad je rekla opet da nastavim sa svime sto pijem plus folacin.

Jupiiii. Sad sam naručila 3 kutije, imam za barem 3 mjeseca 
    Još i Gić to podržava, neću mu morati tajiti da I TO uzimam 
    Već se neko vrijeme razmišljam oko toga. A ono, ima tih 5 minuta u danu kad ne uzimam nikakve suplemente, nisam na forumu, ne guglam o postupcima, ne čitam knjige/gledam filmiće o MPO i nikako da ih popunim 

💔💔💔

Sunny_🐣
    22. Travanj 2021. 16:24

Sunflower14

Sunny_

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_, hvala. A slobodno ti meni napiši i gdje se radi mikrodelecija y kromosoma
    Naručila Gynositol, sad sam si sva sretna i važna. Nadam se da nije odvratan.
    Feritin i D vitamin su ti pristojni, malo ih još podebljaj do postupka, ali ja sam sa takvima ostajala trudna.
    Omjer FSH/LH ti nije ideala, ali to će riješiti stimulacijom.
    TSH se skida sa tabletama, to ti doktor mora propisati. Euthyrox.
    Prolaktin - jesi mirovala prije - ono sjedila pola sata, duboko disala i tako to?

Tiinaa, navijamo!!!

moj je mikrodeleciju radio privatno u Synlabu, a ti si pitala preko uputnice
    hvala na komentarima. Sad čitam da ako je LH ovoliko povišen u odnosu na FSH da upućuje na PCOS …
    A prolaktin…pa probudila se, došla autom do klinike i sjela na stolacnisam se gdje imala uspuhat.

Pa dobro, tebi već i AMH upućuje na PCOS.
    Za prolaktin, nije ti to dobro. Kad dođeš do klinike, moraš sjesti i meditirati pola sata u klinici prije vađenja. Negdje čak traže da ležiš prije vađenja. Ccccc, ne čitaš naša uputstva, o tome smo već pričale

čitam, čitamzato sam autom išla do klinike koja mi je 5 minuta pješke, da se ne ''uspušem''nadam se da je samo do toga

Meni su jedino u Zgu (Sylab) provodili to da sjedim pola sata prije, a doma nikad iako bi pazila da se ne uspušem dok dođem već laganini. Generalno upute jesu da treba sjesti prije, ali po rezultatima meni na kraju nije bilo razlike u ta dva pristupa.
    Osim toga, svaki put sam morala biti minimalno 2 sata budna prije vađenja, jesi to poštivala?

nisam bila 2 sata budna izgleda da ću ponavljati prolaktin  hvala ti 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

🌸TiKiDi🌸
    22. Travanj 2021. 16:39

Adela samo cu ti napomenuti da si mozda i low responder, pogotovo s nizim amh i da imas rezistenciju na gonadotropine. Vjerojatno ti treba neka stimulacija poput gonala. Ja sam također low reponder iako imam amh 43. Nikad nisam dobila vise od 3js iako sam dobila zadnji put punu stimulaciju s dozom za osobu od 65+ kila, a ja sam tad imala 51. Komentar doktorice je bio da ce iduci put, ako mi bude trebalo, dati punu dozu gonala i riskirati hiper jer apsolutno na nista ne reagiram. Ni na klomifen, letrozol, menopur, rekovelle... Znaci nista od tih lijekova. Srecom pa sam mlada pa je ovo sto dobijem bilo sasvim dovoljne kvalitete za trudnocu. Moj savjet ti je da s tim iskustvom svakako upozoris doktora kod kojeg budes isla u iduci postupak da ti dobro prilagodi terapiju. 🤞

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

22. Travanj 2021. 16:49

Došli su mi rezultati nipta, po njima je sve niski rizik.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    22. Travanj 2021. 16:52

Mag.nolia

OK, još jedan korak si riješila.
    Idemo dalje. Koji ti je idući? Čekaš anomaly u 20tt ili?

💔💔💔

• Dia85
    22. Travanj 2021. 16:54

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

razigrana

Pozdrav svima.
    Evo prosla sam terapiju menopurom, a zatim menopur i cetrotide. Danas stavljam stopericu i u sub moja prva aspiracija. Dosad sam sve hrabro prozivjela, sad me neki strah uhvatio da ce folikuli biti prazni ili da js nece valjati. Uf… u svakom slucaju, dr kaze da sam reagirala bolje od ocekivanog.

Čim je doktor zadovoljan, onda nije loše. Ako će svi biti prazni ili nezreli, onda je do stimulacije i lošeg termina aspiracije, ne do tebe.
    Samo dan po dan.

Dia85, pa ako je Gić blagoslovio, onda naručujem. Neće škoditi, a baš me grebe već neko vrijeme, pogotovo otkad je PMak napisala kako se dobro osjeća s njim. Pije se jedna ujutro? Ajde mi reci da ne mora I TO natašte, već 3 stvari uzimam natašte

Je je on mi od početka govori za mioinositol pa sam zato i počela pit, prekinula prije FETa i zato kaj sam misla da ide kod IR koju valjda nemam.. onda sam ga pitala i rekao je da mogu, da nece štetiti i da je to jedino dokazano da može poboljšati kvalitetu (al sam skuzila kao zbog IR koja ju ometa)

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

22. Travanj 2021. 16:55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Mag.nolia

OK, još jedan korak si riješila.
    Idemo dalje. Koji ti je idući? Čekaš anomaly u 20tt ili?

Prije da ne čekam😖🤭, mislim se o nekom specijalisti fetalne medicine za nekakav ultrazvuk kroz 2,3 tjedna, mozda dr. Hafner.

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    22. Travanj 2021. 16:56

Cure evo mene, bila na pregledu 2 sata , od toga sam 15 min na pregledu i ostalo je čekanje 😅😅
    Pa sam svratila do prije na kavu i onda je ona počela vaditi stvari od svoje male i evo me sa 3 vreće kući 😅😅
    Uglavnom što se pregleda tiče, nisu mi radili uzv ,samo mi je sa onim ručnim slušala srčeko i kucka ljubi ju majka ❤🥰🥰🥰
    Kako je tu po zakonu da se rade 3 sono uzv u trudnoći, nije htjela iskoristiti kad sam prije 2 tjedna na pregledu bila ...
    Zatvorena sam ,bakterije nemam , beba je dobro što je najvažnije ❤
    Idući pregled mi je pomaknut na 1.6 ,tako da mtbice možeš slobodno korigirati na popisu:) to mi je ionako 3 dana razlike pa mi ne igra veliku ulogu .
    Hvala vam svima na lijepim željama:)
    manemoj jesi obavila? Možda mi je promaklo... ❤

endometrioza

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.