Magnolia kontracepcija moze potaknuti visok tlak i svasta nesto. Kad krenete čitati upute o lijeku vam slabo dođe. A inositol? Mozda da pita ginekologa/endokrinologa o tome hoce li pomoci?
Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve? 🤔
Evo moje iskustvo. S 15 god isto dijagnosticirani policistični jajnici, ali tad nisam uzimala nikakve tablete. Menge su bile neredovite, bolne i obilne. S 19 god sam prvi put hospitalizirana zbog rupture ciste i tad su mi u bolnici rekli da počnem piti Diane35. Nisam se htjela kljukati tabletama i hop nedugo nakon te hospitalizacije opet završim u bolnici. Nakon toga sam počela uzimati Diane35 ali sam zbog njih baš imala gadne nuspojave, lupanje srca, mučnine. Cike su mi jedino narasle i to za 3 broja. 😁 Pila sam ih 4 god. I dok sam ih pila, menge su idalje bile bolne, ali su ciste nekako s vremenom prestale. Te Diane35 su baš bile hardcore tablete, čak je u to vrijeme bilo i dosta članaka o curama koje su zbog njih imale srčani i umrle
Ugl, s obzirom da si navela da ti sestra ima intoleranciju na hranu, preporučila bih AIP paleo dijetu. S prehranom se zaista da puno toga srediti. Dok sam bila na faxu, na žalost nisam imala tu blagodat da mogu birati hranu, jela sam ono što je bilo u menzi, ali kako ti je sestra još mlada, svakako bi prehranom bilo dobro pokušati regulirati jajnike.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Magnolia kontracepcija moze potaknuti visok tlak i svasta nesto. Kad krenete čitati upute o lijeku vam slabo dođe. A inositol? Mozda da pita ginekologa/endokrinologa o tome hoce li pomoci?
Sve je pokusala, ali taj tlak i dalje skače, vjerojatno i vene imaju s tim veze. Ima curicu od 9 godina koju je dobila godinu i pol dana nakon prestanka uzimanja pilula, dobila je nju plus tlak i vene, a dlake su joj ostale i dan danas problem😅
Uh uh stvarno znači imaju gadne nuspojave. Evo stvarno se nikad nisam informirala uopće o tome. Hvala vam!
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve? 🤔
Evo moje iskustvo. S 15 god isto dijagnosticirani policistični jajnici, ali tad nisam uzimala nikakve tablete. Menge su bile neredovite, bolne i obilne. S 19 god sam prvi put hospitalizirana zbog rupture ciste i tad su mi u bolnici rekli da počnem piti Diane35. Nisam se htjela kljukati tabletama i hop nedugo nakon te hospitalizacije opet završim u bolnici. Nakon toga sam počela uzimati Diane35 ali sam zbog njih baš imala gadne nuspojave, lupanje srca, mučnine. Cike su mi jedino narasle i to za 3 broja. 😁 Pila sam ih 4 god. I dok sam ih pila, menge su idalje bile bolne, ali su ciste nekako s vremenom prestale. Te Diane35 su baš bile hardcore tablete, čak je u to vrijeme bilo i dosta članaka o curama koje su zbog njih imale srčani i umrle
Ugl, s obzirom da si navela da ti sestra ima intoleranciju na hranu, preporučila bih AIP paleo dijetu. S prehranom se zaista da puno toga srediti. Dok sam bila na faxu, na žalost nisam imala tu blagodat da mogu birati hranu, jela sam ono što je bilo u menzi, ali kako ti je sestra još mlada, svakako bi prehranom bilo dobro pokušati regulirati jajnike.
Hvala!
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Ja sam pila pilule (yaz i jos neke) iskljucivo zbog zastite od trudnoce.
Plus: tocno u dan znas kad ce doci menga, nisu bile bolne i obilne menge, mozes pomicat mengu ako trebas na put i sl.
Minus: suhoca rodnice i mislim da sam bila zivcanija od njih (a mozda sam rodena s tim, haha)
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Jutro!
Imam pitanje - imaju li kontracepcijske veze s antralnim folikulima?
Na uzv-ima prije protokola sam imala 4-6 AF na svakom jajniku, prije postupka sam bila na kontracepcijskima oko 3 tjedna i na nultom uzv bila 3 AF.
(Prije nisam nikad pila kontracepcijske. Antralne mi prije ginekolozi nisu spominjali, ili ih ja mozda nisam dozivljavala, nisam ni znala za AMH dok nisam forum nasla i krenula u mpo. Silly me, pribojavala sam se da muz mozda puca corke, a kad ono s obzirom na odredjeni broj praznih folikula ja sam bila ta s corcima )
Dobro jutro, cure! Ja jos kao babuska, 2 u 1. Super sam se naspavala, nista vise ne boli, samo curka svasta cijelo vrijeme.. Sretno svima danas!! ❤
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Jutro svima.
Ne znam danasnji raspored ali stalno vas hocu pitati je li netko u kontaktu s Aurorom? Nema je.. Ili sam ja omasila post.
Inace, kako ste vi?
oharascarlett14@gmail.com
Ruska kako je ono bilo? Danas opet kontrola?
oharascarlett14@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji