Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    19. Travanj 2021. 21:22

Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve?  🤔

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

manemoj
    19. Travanj 2021. 21:29

*.Women_name.*

Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve? 🤔

Ajme ne znam.. ja sam krenula s pilulalama s 17 radi kontracepcije, prestala s 20, nisam dobila mengu 2 mjeseca, ispalo da su policisticni, stavila me na Diane 35 i njih sam onda pila još neke dvije godine. Nakon toga nikad više problema s tim, menstruacije uredne, nije bilo nikakvih cisti. Ne kužim se baš pa pišem onako kako sam ja shvatila. Ono za što ja krivim pilule je moj grozan celulit koji sam već tad s 18 dobila iako sam bila mršava i užasno su mi noge i guzice izgledale, kao u onih žena na plaži koje imaju 80 godina pa imaju one rupe. Da idem ispočetka koristila bi ih kad sam morala radi PCOS ali radi kontracepcije ne

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Ruska1986
    19. Travanj 2021. 21:38

*.Women_name.*

Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve? 🤔

Ne znam stvarno 🤷🏻‍♀️ Nekako mi se cini premlada za sopanje nekim tabletama... Ali ih isto tako nikad nisam koristila pa ti ne mogu pomoc i uopce se ne kuzim u to... Sigurno ce cure znat vise i bolje 🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    19. Travanj 2021. 21:39

manemoj

*.Women_name.*

Ajme ne znam.. ja sam krenula s pilulalama s 17 radi kontracepcije, prestala s 20, nisam dobila mengu 2 mjeseca, ispalo da su policisticni, stavila me na Diane 35 i njih sam onda pila još neke dvije godine. Nakon toga nikad više problema s tim, menstruacije uredne, nije bilo nikakvih cisti. Ne kužim se baš pa pišem onako kako sam ja shvatila. Ono za što ja krivim pilule je moj grozan celulit koji sam već tad s 18 dobila iako sam bila mršava i užasno su mi noge i guzice izgledale, kao u onih žena na plaži koje imaju 80 godina pa imaju one rupe. Da idem ispočetka koristila bi ih kad sam morala radi PCOS ali radi kontracepcije ne

I moja je seka od "ranih dana" na pilulama.
    Drže joj pod kontrolom endometriom i lagani pcos i usput drže rezervu...također drugi slučaju moje kumče, pila ih je od 14 godine, stala sa 25 i ostala trudna nakon par mjeseci korištenja, bez posljedica..
    Mislim da to nije kao prije , žene se prije plašilo sa tim...u međuvremenu su se mijenjali sastavi tableta i nisu toliko štetne kao prije...mislim da se nema čega bojati...eto to su dva iskustva iz moje bliže okoline koja su bila bez ikakvih posljedica ❤❤❤❤

endometrioza

• Lykka
    19. Travanj 2021. 21:45

*.Women_name.*

I ja sam pila kao 17 godišnjakinja pilule (mislim da su se zvale jasmine, ali ne sjećam se, davno je to bilo). Isto radi pcos i neredovitih mjesečnica (ali i prevencija). Dok sam pila mens je bio ok, ali čim sam prestala sve se vratilo i Pcos je ostao. Pilule nisu ništa smirile ili izljecile. Menstruacija mi se tek regulirala kad sam izbacila gluten. Ne znam kako ti je seka sa hranom, ali ona može biti okidač puno toga. Možda bi bilo dobro i zbaciti šećer i gluten (to večini smeta) pa vidjeti kako reagira, mozda pogledati i intolerancije na hranu... Slažem se sa tatom, ja nebi dala svojoj kćeri sa  15 god pilule ako nisu neophodne... 

40 god.
    Ivf 7 oplodenih, 2 bastociste
    Transfer 15.3, 2 trodnevna
    Beta 26.3 negativna
    FET 4 mj, 2 blastice

• *.Women_name.*
    19. Travanj 2021. 21:49

Hvala cure na iskustvima.. Ja eto nikad nisam bila na njima iako sam imala problema kao ona, menge po 10 dana koje su prebolne (tablete svakih 6h prvi i drugi dan) , redovne ali dugačke cikluse do 35 dana. Ali nikad me nitko nije vodio ginekologu. Zato sam ipak sklonija mišljenju da je malo modernije doba došlo, ako hoće traže drugo mišljenje, ali da bi joj to pomoglo. Mlada je  jako ali... Eto čovjek nije pametan nekad 😊

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

sbjelisi
    19. Travanj 2021. 21:49

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

anchy321

Ruska gdje si 🤭🤭 jel ima kakvih novosti

Nakon što je noćas mučki išla roditi bez da nam se javi, sad me ne bi iznenadilo da se javi tek za krstitke

Kako se usuđuje????

oharascarlett14@gmail.com

🌸TiKiDi🌸
    19. Travanj 2021. 21:50

Hvala cure, onda idem sluzbeno od 07.07. na porodiljni. Nemam trudnicku pa nemam ni taj termin poroda popunjen. Samo dobijem nalaz svaki put, a dr nije jos nista spomenuo za to. 
    Women_name ja pilule pijem od 18. god zbog pcos-a. Nisam htjela poceti ranije iako znam za dijagnozu od 16. god. Mozda da proba prvo s prehranom i tjelesnom aktivnoscu par godina pa da vidi hoce li to pomoci. Sto je je, pilule ociste jajnike od cisti. Moji su bili kao grozdovi, pila sam pilule 6 godina i nakon toga su na uzv bez cisti, samo sto su hormoni opet u banani. Kronicna bolest sa sto lica... Neka proba ovim alternativnim putem prvo, za lice samo prirodne preparate i po preporuci dermatologa. Kod pcos-a je bitan taj interdisciplinaran pristup, ginekologa, endokrinologa, dermatologa... To je moj savjet eto. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

sbjelisi
    19. Travanj 2021. 21:52

Pedica

manemoj

Pedicabok 😊
    Meni kad je doktor rekao da predlaže da sljedeći ciklus krenemo s IVF ja sam se prvo rasplakala kod njega u ordinaciji, pa mužu na parkingu pa plakala cijeli dan doma iako sam mislila da sam spremna na to da će nam to biti potrebno. Svatko se s tim nosi najbolje kako zna. Čim sam krenula u proces sam se pomirila s tim i više te nije briga na koji način ćeš dobiti bebu nego kad ćes ju dobiti 😉.
    Usput ovaj forum jako puno pomaže kao ispušni ventil, tu si medju svojima 🥰.
    Što se Podobnika tiče, ja sam tamo odradila jednu turu IVF-a i dva FET-a, zadnji FET je bio uspješan i evo uskoro ulazim u 12 tjedan.
    Moje mišljenje je dosta pristrano jer sam ja malo je reći oduševljena i doktorom i sestrom i pristupom i klinikom pa možda nećeš dobiti odgovor na pitanja koja te muče. Ono što bi ti ja ovako dobronamjerno rekla.. ja ne žalim ni kune što sam im platila jer stvarno mislim da se svaka isplatila i već sam tužna što u četvrtak više ne idem kod svog doktora nego u trudnicku kod druge.

Hvala manemoj na odgovorima.
    Ja ne sumnjam u stručnost doktora kod Podobnika. Zaista su ljubazni, ljudski, dobijete osmjeh i zagrljaj kod njih, ali povremeno imam osjećaj kao da se doktoru ne da odgovarati na pitanja i kao da se sve odvija na brzinu. Uđeš u ordinaciju, brzo veli "Skidajte se.", nakon pregleda i oblačenja već je otvorio vrata i ispraćuje me, a ja još imam pitanja. Muči me šturost u njegovim odgovorima, tipa :"Sad ćete popiti Femaru i vidimo se za 5 dana." i usput me ispraćuje iz ordinacije bez da mi je objasnio što je Femara i za što se uzima. Ja jesam ustrajna u pitanjima, ali se osjećam nelagodno kad pitam jer vidim da ga to živcira i više puta mi je komentirao uz smijeh" Evo opet nje s pitanjima. " ili" Nisam ni sumnjamo da nemate pitanja. " Na moja pitanja bi često odgovorio kao" Nemojte se vi zamarati time, radite samo što Vam kažem. Ne možete to sve služiti, ja se bavim time 20 godina i još ne znam sve. " Meni nije u interesu skužiti sve do detalja i znati sve sa znanstvenog gledišta, ali želim znati osnove-za što je koji lijek koji mi se daje i sl. Sad nakon neuspjele inseminacije mi je mailom odgovorio da se vidimo prvog dana sljedećeg ciklusa. Meni je to nekako prekasno pa sma zatražila susret prije radi konzultacija.
    Recimo, njihov epidemiologa mi se više svidio…

Uh,i meni se svidja njihov embriolog 🙊❤

oharascarlett14@gmail.com

• *.Women_name.*
    19. Travanj 2021. 21:53

Lykka

*.Women_name.*

I ja sam pila kao 17 godišnjakinja pilule (mislim da su se zvale jasmine, ali ne sjećam se, davno je to bilo). Isto radi pcos i neredovitih mjesečnica (ali i prevencija). Dok sam pila mens je bio ok, ali čim sam prestala sve se vratilo i Pcos je ostao. Pilule nisu ništa smirile ili izljecile. Menstruacija mi se tek regulirala kad sam izbacila gluten. Ne znam kako ti je seka sa hranom, ali ona može biti okidač puno toga. Možda bi bilo dobro i zbaciti šećer i gluten (to večini smeta) pa vidjeti kako reagira, mozda pogledati i intolerancije na hranu… Slažem se sa tatom, ja nebi dala svojoj kćeri sa 15 god pilule ako nisu neophodne…

Na posebnoj prehrani je ona već godinama jer ima  i toleranciju na gluten i laktozu, i alergije. I stvarno se drži toga, sama si peče stalno kruh onaj neki posebni i pazi kj jede. S obzirom da je jos dijete, svaka čast drži se svega. Liječi se na Srebrenjaku

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.