Hvala cure, onda idem sluzbeno od 07.07. na porodiljni. Nemam trudnicku pa nemam ni taj termin poroda popunjen. Samo dobijem nalaz svaki put, a dr nije jos nista spomenuo za to.
Women_name ja pilule pijem od 18. god zbog pcos-a. Nisam htjela poceti ranije iako znam za dijagnozu od 16. god. Mozda da proba prvo s prehranom i tjelesnom aktivnoscu par godina pa da vidi hoce li to pomoci. Sto je je, pilule ociste jajnike od cisti. Moji su bili kao grozdovi, pila sam pilule 6 godina i nakon toga su na uzv bez cisti, samo sto su hormoni opet u banani. Kronicna bolest sa sto lica… Neka proba ovim alternativnim putem prvo, za lice samo prirodne preparate i po preporuci dermatologa. Kod pcos-a je bitan taj interdisciplinaran pristup, ginekologa, endokrinologa, dermatologa… To je moj savjet eto.
Hvalaa ❤️
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
*.Women_name.*, meni su pilule donijele svo zlo svijeta, ali to je bilo prije 20 godina, ne znam kako je danas.
Možda da pitate drugo mišljenje prije odluke?
💔💔💔
Perlla malo sam se našalila na svoj račun, to bolovanje je zapravo otkaz koji sam dobila kad sam počela ići na postupke 😒🙆♀️
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Pozdrav svima.
Ležim doma zbog korone i čitam cijeli dan ovaj forum. Osim korome, dobila sam i menstucijau što znači da AHI u Podobniku nije uspio i sad razmišljam što dalje. Na posljednjem pregledu prije AHI doktor mi je rekao da se kod mene najvjerojatnije radi o slabijoj kvaliteti jajnih stanica. Embriolog nam je savjetovao, zbog suprugovog dobrog spermiograma i moje možebitne smanjene kvalitete jajnih stanica , eventualno još jedan AHI, ali mi bismo to preskočili i krenuli u IVF.
Čitajući forum, jako se bojim svega. Pojma nemam što me sve još čeka, koje lijekove trebam, što će biti nakon punkcije, kakve će biti te jajne stanice. Ja sam kao djevojka od 12. do 24. god. bila gotovo svake godine i to više puta izložena RTG zračenju zbog problema s kralješnicom. Doktor mi je rekao da je to sigurno utjecalo na kvalitetu jajnih stanica, ali da ništa ne može znati dok ne krenemo na IVF.
Pozdrav i dobrodošla.
Neznam kako ti reći da se ti nosiš s ovim ali mogu ti jedino reći da je puno lakše uz ljude koji te razumiju i da možeš u sigurnom okruženju podijeltii svoje strahove. Hoće li tvoje sigurno okruženje biti psihoterapija , suprug/partner, obitelj, prijatelji, forum, to ćeš sama odlučiti. Ili kombinacija svega po malo. Bitno je znati da nisi sama i nisi jedina i koliko god je puno puta teško i čini se da nema uspjeha, sutra uvijek dođe novi dan i shvatiš da imaš snagu koju nisi imala pojma da je imaš. I shvatiš da si i ti LAVICA! Ovo je maraton, kako cure lijepo kažu i na kraju većina dođe do cilja i sva muka bude vrijedna! Nemoj trošiti energiju na razmišljanje zašto drugi imaju djecu tako lako i zašto se vi morate boriti za taj cilj, to je meni bilo osobno najteže, to prihvaćanje da slijedi borba. Ali kad te boli zub, ideš zubaru, ne pitaš se zašto ti imaš karijes? Banaliziram, ali kužiš poantu? Ponekad nam za nešto treba liječnička pomoć i ovo nije ništa drugačije ni sramotno ni ponižavajuće nego potražiti po bilo koju drugu pomoć. S tobom je sve u redu samo je potrebna medicinska asistencija da dođete do cilja. I to je u redu. I nisi za to kriva! I savršena si takva kakva jesi!
Želim ti svu sreću i uspjeh
Ericaa ovo si tako lijepo napisala da su mi zasuzile oči. Točno to svima treba na početku, lijepa riječ i dobar vjetar u leđa
Stvarno jest ❤🌸
oharascarlett14@gmail.com
Women jedna od mojih bff je isto dosta rano krenula sa kontracepcijom, još u srednjoj skoli, zbog dlakvosti i akni. Dok je bila na pilulama nije bila ni dlakava ni sa aknama, kad je prestala sve se vratilo. Lako je nakon svega zatrudnila, ali od prestanka uzimanja pilula ima problem sa visokim tlakom i pije terapiju za tlak od svoje 25.g. I zbog toga joj je i trudnoca bila rizična. Ona tvrdi da su joj pilule krivac za tlak, ustvari par lijecnika joj je reklo da je moguce da je od pilula🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Ela, super za cistu. Znam kakva je to gadarija, bila sam sretna kad je moja otišla.
Cure, imam pitanje za privatne poliklinike. Znate li koliko nakon covida ne primaju u postupak? Za BetaPlus znam da ne primaju 3 mjeseca. IVF prima odmah (čak se onda ne mora raditi test prije aspiracije/postupka/transfera ako se ima potvrda od LOMa da je od covida prošlo manje od 3 mjeseca). Kako stoje Škvorc, Podobnik, Repromed s tim?
MTB kod Škvorca je mislim bilo pravilo 2 mjeseca. Ne znam je li se nešto u međuvremenu promijenilo.
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Woman name Trazila bih drugo misljenje definitivno i vadila nalaze da se ustanovi ima li sklonost trombozama prije pocetka uzimanja.
Osobno, bila sam na Belari i te 2 godine su mi bile najbolje u zivotu sto se tice reproduktivnog zdravlja, tocno u dan sam znala kad cu dobit, menstruacije mi nisu vise bile toliko obilne i dugotrajne, rjesila sam anemiju, koža (imam akne od puberteta) i kosa su mi procvjetale. Prestala sam ih pit kad sam pocela radit na trudnoci i tada su mi ciklusi bili redoviti cca 6 mjeseci i onda je opet poceo moj cirkus s oligomenorejom.
One ne liječe PCOS i kad ih prestanes uzimati sve se uglavnom vrati, ali drze ga pod kontrolom. Probala bih na drugi nacin lijeciti PCOS (promjena zivotnog stila) pa napravila kontrolu hormona i UTZ i tek onda bih eventualno isla na kontracepciju kod tako mlade cure.
Definitvno imaju puno prednosti i korisne su, ali nisu bezopasne. Oprostite na tako dugom postu.
MTB, Magnolia, MiniGirl hvalaa puno cure.😘 Tražit ćemo definitivno drugo mišljenje 😊
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Woman name Trazila bih drugo misljenje definitivno i vadila nalaze da se ustanovi ima li sklonost trombozama prije pocetka uzimanja.
Osobno, bila sam na Belari i te 2 godine su mi bile najbolje u zivotu sto se tice reproduktivnog zdravlja, tocno u dan sam znala kad cu dobit, menstruacije mi nisu vise bile toliko obilne i dugotrajne, rjesila sam anemiju, koža (imam akne od puberteta) i kosa su mi procvjetale. Prestala sam ih pit kad sam pocela radit na trudnoci i tada su mi ciklusi bili redoviti cca 6 mjeseci i onda je opet poceo moj cirkus s oligomenorejom.
One ne liječe PCOS i kad ih prestanes uzimati sve se uglavnom vrati, ali drze ga pod kontrolom. Probala bih na drugi nacin lijeciti PCOS (promjena zivotnog stila) pa napravila kontrolu hormona i UTZ i tek onda bih eventualno isla na kontracepciju kod tako mlade cure.
Definitvno imaju puno prednosti i korisne su, ali nisu bezopasne. Oprostite na tako dugom postu.
E da, tromboze, ta moja prijateljica je sa 30 godina operirala vene koje su joj se također pocele stvarati nakon prestanka uzimanja kontracepcije.
Cure trebam od vas svih jedno stručno mišljenje 😂🤣 ovako, moja seka ima 15 godina. I ima svakakvih nekakvih problema alergije, intolerancije itd. U svemu tome netko od liječnika zbog akni i svega ju je poslao ginekologu da se pogleda. Naravno njoj je to bio šok, jer ona nije od onih modernih 15godisnjakinja,jos uvijek je mamina i tatina maza, dok sam ja u tim godinama već dečke tražila, odnosno a mužem bila 🤣 uglavnom. Nakon pregleda rekli su da ima PCOS jajnik po uzv i hormonima i da bi je stavio na kontracepcijske. Moj otac traži drugo mišljenje jer ima onaj staromodni sklop u glavi da se od toga ne može kasnije zatrudnit blabla i da te pilule imaju i hrpu neg stvari ( za tu drugu stvar se slažem). E sad ona fkt je mlada, ali ja se sjećam da je meni Dr Škvorc rekao da je mene davno neko trebao malo stavit na kontracepcijske bez obzira i na dobre hormone, Al zbog tog PCOS izgleda jajnika, da ih malo smire. Na kraju smo išli odma na postupak pa nisam išla na njih. Kaj bi vi rekle na to sve? 🤔
Evo moje iskustvo. S 15 god isto dijagnosticirani policistični jajnici, ali tad nisam uzimala nikakve tablete. Menge su bile neredovite, bolne i obilne. S 19 god sam prvi put hospitalizirana zbog rupture ciste i tad su mi u bolnici rekli da počnem piti Diane35. Nisam se htjela kljukati tabletama i hop nedugo nakon te hospitalizacije opet završim u bolnici. Nakon toga sam počela uzimati Diane35 ali sam zbog njih baš imala gadne nuspojave, lupanje srca, mučnine. Cike su mi jedino narasle i to za 3 broja. 😁 Pila sam ih 4 god. I dok sam ih pila, menge su idalje bile bolne, ali su ciste nekako s vremenom prestale. Te Diane35 su baš bile hardcore tablete, čak je u to vrijeme bilo i dosta članaka o curama koje su zbog njih imale srčani i umrle
Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
Pokušavamo 4.5 god.
02/2020 1.AIH Bhcg 0
05/2020 2.AIH Bhcg 0
09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02
Sortiraj odgovore
Najstariji