Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    18. Travanj 2021. 21:04

Mtb ti oblozi su vazni. Ja bi potopila ujutro 2 zlice jusne preslice u 2ipol dcl vode i navecer to prokuhala, caj popila, a preslicu malo vlaznu i toplu stavila u pamucnu carapu pa na trbuh i preko onu najlon foliju i ucvrstila gacicama. I tako spavala. Nije mi smetalo ni najmanje. I kad bi se nekad po noci digla na wc to bi makla. A inace sam lijena i nista mi se ne da, a to mi je bas jednostavno ustvari bilo.

• Ana26
    18. Travanj 2021. 21:11

Nisam u toku posljednjih dana, ali sam pročitala zaostatke,ali nisam našla kako je bilo na ginekološkoj kontroli? MTB? Di je izvještaj? Baš me zanima kako je bilo. 
    Stani jako mi je žao zbog tvog lošeg ishoda. Žalosno je što si nakon svega imala i takvo iskustvo s  doktorom. Želim ti brz oporavak i da što prije dođeš do svoje bebice.
    Bela ajme,baš mi je drago zbog tvog čuda. Obožavam ovakve priče! Čestitke na  udaji! 
    Liora drago mi je da je s bebicom sve ok i nadam se da je krvarenje stalo.
    Sara čestitke na bebaču,sad je Ruska na redu.

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Travanj 2021. 21:17

Magnolia

Mtb ti oblozi su vazni. Ja bi potopila ujutro 2 zlice jusne preslice u 2ipol dcl vode i navecer to prokuhala, caj popila, a preslicu malo vlaznu i toplu stavila u pamucnu carapu pa na trbuh i preko onu najlon foliju i ucvrstila gacicama. I tako spavala. Nije mi smetalo ni najmanje. I kad bi se nekad po noci digla na wc to bi makla. A inace sam lijena i nista mi se ne da, a to mi je bas jednostavno ustvari bilo.

Ma budem to, samo da nađem gdje se kupuje preslica.
    Ne zvuči mi komplicirano. A ja sam isto lijena, ali ovo mi je ok.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Travanj 2021. 21:18

Ana26

Nisam u toku posljednjih dana, ali sam pročitala zaostatke,ali nisam našla kako je bilo na ginekološkoj kontroli? MTB? Di je izvještaj? Baš me zanima kako je bilo.

Napisala sam jučer navečer 

💔💔💔

• Josipab
    18. Travanj 2021. 21:19

Sunny, cekam da mm dode kuci,nadam se da ce brzo...vise sam izludila čekajući i misleci sta ce biti kad se vrati,ne mogu nista isplanirati kad ne znam kakva nam je situacija. Triba ponovit spermiogram,nadati se da nema vise ureaplasme i da ima nesto spermica...najgori scenarij je da bude 0. Ja se potajno nadam da ce se ipak naci nesto,ali dobro,kako bude. Mislila sam da prvo napravi hormone tsh,fsh,lh,sutradan spermiogram i odmah s tim da idemo kod dr radovnikovic. Sve ti ja imam u glavi sta triba,samo nemam muza 😂😂😂😂

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

18. Travanj 2021. 21:21

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Magnolia

Imas u svakoj ljekarni, onu suban ili darvitalis, ali dosta je skupa pa je bolje mozda negdje refuže.

Tuma
    18. Travanj 2021. 21:25

RebekaB

Tuma

Rebeka ja sam ti išla preko hzzoa u bolnicu, tako da nisam ništa plaćala….
    Manemoj joj znam. Muž i ja nikako da se dogovorimo. Dala sam mu 20ak imena i on ne bi ni jedno, kaže da zvuče izmisljeno ili za kućne ljubimce 😅 moji favoriti su bili Noemi, Lora, Lota, Nola, Larissa…. Al imam ih puno. On je htio Nadica, Dora ili Laura. Onda smo nekako došli do poludogovora da bi ju mogli nazvati Lara posto je slično i Lori, Larissi a i njegovoj Lauri… Al nismo još 100%….
    Bozma nije njen uredan. Njen kariotip nije uredan jer ona ima 45 kromosoma umjesto 46….

Kako ti je novo mjerenje amh vece? Kako si to uspjela?

A radila sam u drugoj klinici, ali mnogima je ovdje na forumu drugo mjerenje čak i veći amh. Ovisi o mjesecu koliko taj mjesec imamo antralnih folikula, ovisi i o općem stanju organizma, o tome je li organizam nafilan vitaminima (D vit, Q10, omega, folna...).... Ja recimo prije prvog mjerenja nisam koristila nikakve suplemente a prije 2. Sam već par mjeseci svašta koristila za kvalitetu jajnih stanica, pa možda i zato... Iako realno, moj amh je i na 1.mjerenju bio užasno nizak 😅

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• AnaBe
    18. Travanj 2021. 21:26

Što se tiče mioma, trebalo bi u prehrani smanjiti životinjske bjelančevine, može ih se zamijeniti biljnim izvorom proteina, ali treba biti oprezan jer neke mahunarke i soja sadrže fitoestrogene što nije poželjno jer je većina mioma estrogen ovisna.
    Isto tako preporuča se povećan unos antioksidanata, ali znamo da ih se svugdje preporuča (ja bi prije rekla za prevenciju nastanka). U terapiji se je koristila esmya, koja je modulator progesteronskih receptora, međutim prošle godine se povukla s tržišta i još uvijek je nema. Po sastavu je ulipristal acetat kojeg ima u sastavu tablete za dan poslije (tzv plan b), ali u 6 puta većoj dozi od esmye. Ja bih radije preporučila nešto "za čišćenje jetre" poput kolina, inozitola, silimarina. Vjerojatno mislite zašto jetra? Zato da bi "evenrualni višak estrogena" mogla bolje i brže smanjiti metabolizmom odnosno razgradnjom jakog estradiola u manje aktivne oblike poput estrona i estriola

🧒39g 👩‍🦰34 g hormoni uredni osim prolaktina 604

pokušavamo od 7/19

04/21 prve konzultacije

Tuma
    18. Travanj 2021. 21:26

Tuma

RebekaB

Tuma

Rebeka ja sam ti išla preko hzzoa u bolnicu, tako da nisam ništa plaćala….
    Manemoj joj znam. Muž i ja nikako da se dogovorimo. Dala sam mu 20ak imena i on ne bi ni jedno, kaže da zvuče izmisljeno ili za kućne ljubimce 😅 moji favoriti su bili Noemi, Lora, Lota, Nola, Larissa…. Al imam ih puno. On je htio Nadica, Dora ili Laura. Onda smo nekako došli do poludogovora da bi ju mogli nazvati Lara posto je slično i Lori, Larissi a i njegovoj Lauri… Al nismo još 100%….
    Bozma nije njen uredan. Njen kariotip nije uredan jer ona ima 45 kromosoma umjesto 46….

Kako ti je novo mjerenje amh vece? Kako si to uspjela?

A radila sam u drugoj klinici, ali mnogima je ovdje na forumu drugo mjerenje čak i veći amh. Ovisi o mjesecu koliko taj mjesec imamo antralnih folikula, ovisi i o općem stanju organizma, o tome je li organizam nafilan vitaminima (D vit, Q10, omega, folna…)…. Ja recimo prije prvog mjerenja nisam koristila nikakve suplemente a prije 2. Sam već par mjeseci svašta koristila za kvalitetu jajnih stanica, pa možda i zato… Iako realno, moj amh je i na 1.mjerenju bio užasno nizak 😅

I na 2.mjerenju *

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• AnaBe
    18. Travanj 2021. 21:29

Magnolia

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Magnolia

Imas u svakoj ljekarni, onu suban ili darvitalis, ali dosta je skupa pa je bolje mozda negdje refuže.

Ako je nekom pomogla preslica što se tiče mioma, 500 g je oko 27 kn što mislim da i nije nešto preskupo

🧒39g 👩‍🦰34 g hormoni uredni osim prolaktina 604

pokušavamo od 7/19

04/21 prve konzultacije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.