stani, zapravo sam te ja htjela jučer pohvaliti jer si smirena i staložena usprkos očitoj liječničkoj pogrešci. Podsjetila si me na AuroraB, jako si brzo prihvatila situaciju, hrabro se držiš i nisi ništa predbacivala ni okrivljavala.
Tek sad vidim koliko sam bila u krivu. Bezobrazno jedno i nezahvalno čeljade.
Je da je moj doktor provjerio da mi drugi zametak nije slučajno završio u jajovodu, iako je beta ukazivala na jednoplodnu trudnoću, i taj se plod dobro vidio na 5tt + 2. Je da je moj doktor kad sam ja počela krvariti bio zabrinut za mene, provjeravao jesam li dobro i upozoravao me da u malo uznapredovalim trudnoćama od toga žene znaju i umirati. Tek sad vidim da je on obična histerična baba, i zahvaljujući tvom bivšem doktoru znam da je prsnuće jajovoda puno benignija situacija od nekoliko punih uložaka krvi. Hvala mu, sad sam bolje i inteligentnije biće.
A za tebe ne znam što bih. Najradije bih te maknula s liste takvu kakva si, ali ne mogu te staviti s manemoj, čak ni ona ne pati od tolikog manjka finosti i dragosti kao ti. Morat ću nešto smisliti.
💔💔💔
Postovane, obzirom da sam zbog nezadovoljstva jedne pacijentica tema zadnja dva dana Vasih postanja i prozivanja, moje strucnosti i osobnosti, mislim da imam obvezu da Vam se obratim.
Cijenjena pacijentica je nakon dva neuspješna AIHa postupka krenula u Ivf postupak, koji je po mom skromnom mišljenju stimulacijski prošao savršeno, te joj je beta hcg 14i dan bio na ocekivanoj razini. Nakon dva dana, beta pravilno raste te je pacijentica narucena za 10ak dana na prvi uzv kako bi se potvrdila trudnoca.
Na prvom uzv sa 5+5 je videna GV od 3mm, nešto manja od očekivane, al opet u granicama normale po velicini te je pacijentica narucena na kontrolu za 10 dana kada se mora vidjeti plod i kucajevi ukoliko se radi o urednoj trudnoći. Pacijentica po dogovoru dolazi na iduci pregled sa 7 tjedana. Na ultrazvuku se ne prikazuje vise nikakva GV unutar maternice, endometrij je inhomogen sto upućuje na sponatni pobacaj/biokemijsku trudnocu, jajnici su ocekivano uvecani kao posljedica ivfa i tekuce trudnoce. Tada pacijentici kazem kako je 100% sigurno da trudnoća nije uredna, al da je 99% biokemijska a 1% vanmaternicna. Pacijentica je svejedno odmah poslana da napravi betu, te sam joj dao svoj broj mobitela da mi se odmah javi kada dobije nalaz poradi daljnjeg postupanja. Cim mi je pacijentica javila nalaz bete obzirom da zivi u blizini ordinacije rekao sam joj da dode da je jos jednom pogledam jer mi nalaz bete nije bio u skladu sa ultrazvucnim pregledom istog dana. Nakon sta je pacijentica dosla, ultrazvukom je jasno verificirana trudnoca u jajovodu. Tada sam pacijentici odmah rekao da prije taj dan nisam vidio tj pronašao vanmaternicnu i naravno ispričao se zbog toga.
Mtbica ja se necu udat, ali cu kreniti skenirati traziste nekretnina. Tu su i obveze po GK 😎 Dolazi lijepo vrijeme, a planova je puno. Treba sve to realizirati 😍❤🐝🐙🌲🌳🌸🐑
oharascarlett14@gmail.com
To je moja greška, odmah priznata. Napomenuo bi da pacijentica nije poslana kuci nakon prvog pregleda taj dan, i nije joj rečeno doviđenja, nego joj je rečeno da ODMAH napravite betu i javiti se. Razlog za to je sto sam vjerovao da je ona GV od 5+5 otisla u pobacaj ali opet je postojala mogućnost izvan vanmaternicne trudnoce koja je bila 1%. Nakon svega tada je lako zaključiti da je na 5 tj bila pseudo GV koja je bila iste veličine kao i očekivana GV u to vrijeme.
Mislim da neodgovornost ili nešto drugo ne dolaze u obzir. Ispred pacijentice sam zvao na hitni ginekoloski prijem da ih obavijestim da pacijentica dolazi te da se pripreme za op, također sam obavijestio privatnom porukom i dežurne lijecnike.
Malo o jajnicima i operaterima navedene pacijentice. Cijenjene "kolege" se ne bave ivf om i nemaju iskustva kako izgledaju stimulirani jajnici trudne zene od 7 tj nakon ivf postupka. Ne, pacijentica nije bila hiperstimulirana, nego su jajnici povecani zbog normalne stimulacije i trudnoce, i kao takvi za mjesec dana bi se vratili u normalnu veličinu.
Zašto pacijentica nije operirana laparoskopski kao sto je trebala biti i sto je zlatni standard, a operirana je klasicno sam objasnio pacijentici u privatnoj poruci. Samo cu reci jos jednom da se u 21. stoljeću nerupturirana izvanmaternicna trudnoća obavezno operira laparoskopski a ne klasično.
Da istina je, mogao je jajovod prsnuti od prvog uzv pregleda do drugog pregelda, i to se događa jako cesto kod izvanvanmaternicnih trudnoca, al nažalost ne moze se svaka izvanmaternicna trudnoca otkriti prije prsnuca, to je jednostavno tako i nema veze uvijek sa nemarom i nestručnosti.
Da zakljucimo ovaj strucni dio. Cim je postojao i 1% sumnje na izvanmaternicnu trudnocu ista je otkrivena cim je napravljen nalaz bete. Da, istina je, u ponovljenom ultrazvuku nakon toga, al kao sto sam rekao pacijentici sam sam odmah kazao da nisam dobro vidio, ne zbog toga sto nisam gledao, nego očito nisam dovoljno dobro gledao. I ispricao se zbog toga.
U daljnjem tijeku bi se osvrnuo na anaonimne forume. Apsolutno podržavam svaki oblik komunikacije s kojim si ovako medusobno pomazete i bodrite. Međutim Vasa anonimnost Vam ne daje neargumentirano pravo za nabacivanje sa imenima i prezimenima lijecnika na javnim forumima. Apsolutno svaki posao, svaka struka zaslužuje kritiku, al za sve postoji nacin i mjesto. Moje je mišljenje da je pacijentica prvo trebala meni iznijeti svoje primjedbe, da joj ponudim eventualna objašnjenja, a onda kada nije zadovoljna sa istim, da svoje misljenje pod svojim punim imenom i prezimenom kao sto je potvrdila javno i moje iznosi u javnosti. Takoder ako se osjeca ostecenom ima pravo i na sudski postupak. I to sam joj isto rekao. Zbog toga sam se jucer javio prvo pacijentici nakon sto sam vidio da je očito dobro kada može odmah tipkati na forumu pa onda očito ima i vremena i snage da poprica o problemima tj mojim stručni dijelom i da rjesimo nesporazume. Obzirom da daljnjom komunikacijom nismo postigli razumijevanje i da je narušen odnos lijecnik pacijent u najboljoj vjeri sam joj preporucio najbolju moguću daljnju skrb u nasoj Poliklinici. Naravno da sam sa svim upoznao i vlasnika Poliklinike.
Apsolutno podrzavam svaki ljudski i legalni nacin komunikacije, odnos i sl. ali se ne slazem sa anonimnim nabacivanjem blatom. Samo bi Vas upozorio da kao sto je moj posao i greške podlozan sudskom progonu tako je i Vase anonimno neargumentirano vrijeđanje.
Sto se tice moje stručnosti sada bi Vas pozdravio.
Doc. dr. sc. Ivan Palada, dr. med.
Specijalist ginekologije i opstetricije
Uži specijalist humane reprodukcije
(dobitnik Rektorove nagrade, najbolji student generacije po odluci Dekana, dobitnik Državne nagrade za najboljeg znanstvenog novaka, dobitnik godišnje nagrade za najboljeg mladog predavača po ocjenama studenata, autor 37 znanstvenih i stručnih radova citiranih u Current Contentsu)
Stani morala sam se javit da ti napisem. Razmisli o tome da ti odvjetnik slozi jedno pismo prema klinici. Vjeruj mi nije to uopce skupo uzet odvjetnika a on neka ti sredi da ti vrate novac od ovog postupka i besplatno odrade sljedeci.. Ako ne lijepo u javnost sa svojom pricom, cuvaj sve sta ti je pisao..
A vi doktore sramite se sebe i nadam se da ce vas se i vasa obiteljs sramiti i kad tad cuti za ovo.. Kako vam je netko napisaao manje citanja foruma vise nadogradjivanja znanja!! Ja da sam na vasem mjestu sama bi zvala sefa klinike i rekla da ovoj curi vrati novce i osigura besplatan postuoak kao ispriku… Eto
Slazem se skroz! Ja to isto ne bi pustila samo tako, sram ga moze bit!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
…
Poštovani doktore,
uvijek će biti nezadovoljnih pacijentica i nezahvalnih žena, tu ne možete ništa. I preporučujem Vam da ne trošite vrijeme na njih.
Međutim, mi smo počašćene da nas čita jedan liječnik i bile bi zahvalne ako bi Vi svoju stručnost i ekspertizu, umjesto da trošite vrijeme na umirivanje histeričnih žena, uložili u savjetovanje nas ostalih kad idemo u postupke. S obzirom da nas pratite, znate da često imamo pitanja i nedoumice oko postupaka, nalaza, situacija u kojima se nalazimo, i podrška jednog liječnika bi nam puno značila.
Hvala unaprijed što ste postali dio našeg čopora
💔💔💔
Poštovani doktore, zene na forumu su tu radi podrske i pratimo se i znamo koja je u kojoj fazi i naravno da ce stani napisati sto joj se dogodilo jer kako pisemo i lijepe stvari pisemo i ruzne. Svaki covjek grijesi i svakom doktoru se to moze dogoditi ali sve ono sto iza napravi se cijeni i gleda. Vi nju odbaciti kao pacjenta nakon svega je smjesno, druga stvar otkrivati javno na forumu detalje o pacjentici je također neetično pogotovo da jos govorite da zivi u blizini klinike. Hocete nam otkriti mozda i njen oib? Nosite se s komentarima na svoj nacin ali ne na stetu pacjenta!! Koja apsolutno nije rekla nista pogrešno o vama. Iznjela je svoju situaciju a kometari su vecinom isli od nas drugih cura prema vama.. Zato nju odbaciti kao pacjenta je nepravedno i djetinjasto..
…
Poštovani doktore,
uvijek će biti nezadovoljnih pacijentica i nezahvalnih žena, tu ne možete ništa. I preporučujem Vam da ne trošite vrijeme na njih.
Međutim, mi smo počašćene da nas čita jedan liječnik i bile bi zahvalne ako bi Vi svoju stručnost i ekspertizu, umjesto da trošite vrijeme na umirivanje histeričnih žena, uložili u savjetovanje nas ostalih kad idemo u postupke. S obzirom da nas pratite, znate da često imamo pitanja i nedoumice oko postupaka, nalaza, situacija u kojima se nalazimo, i podrška jednog liječnika bi nam puno značila.
Hvala unaprijed što ste postali dio našeg čopora
Upravo tako! Sve si super rekla 🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji