Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Travanj 2021. 21:01

BoBo

.
    Da, mene isto odbija taj PGD jer sam negdje gledala video, opet iz SAD gdje su ženi objasnili da oni uzmu malo stanica za analizu i zna se često desit da poslije plod ima problema, objasnila je ona detaljno s čim točno, ali sam nekim čudom zaboravila, inače te stvari ne zaboravljam (ima bit da sam pila pivo dok sam to gledala). Nekako sam uvjerena da će kariotip sljedeći put bit OK, jer su mi objasnili da je nešto ozbiljnije da bi trebalo imat točnu lokaciju na koje je kromosomu ta translokacija.
    Ali za time lapse, embryoscpoe, sam našla da rade i u Tuzli, pa me zanima zašto to ni jedna klinika kod nas ne koristi kad je svugdje drugo najnormalnija stvar. Možda je baš on razlog zašto curama koje idu u Češku puno embrija otpada. Ima li netko cjenik iz NS ili da ga ja zatražim?
    A GK, sljedeći tjedan je WRC u ZG, pa bi moglo bit i nešto za muža i nešto za mene

Meni se isto ne sviđa jer je invazivna metoda. Ali me iznenadilo i ovo što mi je Gić rekao - da su stope uspješnosti podjednake, iako se očekivalo da LBR bude puno veći sa uspješnim PGD - što ima smisla.
    Drugi dio nisam dobro razumjela, a krenuli smo na drugu priču poslije - ali rekao je da su valjda radili i istraživanja na onim zametcima koje je PGD odbacio (valjda su majke odlučile svejedno probati transfer s njima) i da je tu prevelik udio bio onih koji su ispali dobre zdrave bebe. I da se zato ta metoda sve manje zastupa.
    I za HLA tipizaciju mi je objasnio da je nepotrebna, da se radi o zastarjelom pristupu koji se više ne koristi.
    A za kariotip kaže da je u svojoj karijeri samo jedan par susreo koji je imao baš loš kariotip, da je to iznimno rijetko.
    Inače, dao mi je svejedno u nalazu da mogu to sve raditi, tako da sam se ja za kariotip već zakazala, a za HLA moram vidjeti gdje se radi. Ali ne očekujem neke pomoći od toga.
    Mislim da polako sad hrpa stvari dolazi kod nas, evo sad imamo i NK cells koji prije nismo imali. Ali da, presporo, pogotovo za nas starije. 
    Slobodno pitaj cjenik iz NS i podijeli ga ovdje, ja sam im se mislila javiti tek za koji mjesec. Za sad još dajem šanse hrvatskim klinikama. Ne znam kakva je ta klinika u Tuzli, ova iz Novog Sada mi se baš čini dobra po komentarima sa raznih foruma.
    Morala sam guglati što je WRC  prvo sam mozgala s kojim dijelom MPO to ima veze 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Travanj 2021. 21:03

stani

HVALAAAA lavice najbolje ste!
    Updejt: vanmaternicna koju dr nije vidio ni prvi put ni sad vec iz 3 puta nakon ogromne bete i savrsenog ploda sa srcekom ali na krivom mistu.
    Na hitnom sam i cekam operaciju🙏🏻

Oooo, stani, uff. Baš mi je žao. Nadam se da će sve proći ok 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    16. Travanj 2021. 21:25

stani

Updejt: vanmaternicna koju dr nije vidio ni prvi put ni sad vec iz 3 puta nakon ogromne bete i savrsenog ploda sa srcekom ali na krivom mistu.

Jako jako mi je žao 😣😔😔😔😔 drži se, mislimo na tebe 🙏❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

⭐ Miss_Ivy ⭐
    16. Travanj 2021. 21:26

Počela sam s terapijom menopur, danas 2 inekcija, 3 dc. Prva 2 dana je menstruacija bila kao i inace, ali danas nekako kao da je slabija, kao da je pred kraj vec, a inace mi traje cca 6 dana. Jel to normalno kod stimulacija? 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Travanj 2021. 21:28

Miss_Ivy

Počela sam s terapijom menopur, danas 2 inekcija, 3 dc. Prva 2 dana je menstruacija bila kao i inace, ali danas nekako kao da je slabija, kao da je pred kraj vec, a inace mi traje cca 6 dana. Jel to normalno kod stimulacija?

Da, sa stimulacijom često menstruacija stane.

💔💔💔

nika0302
    16. Travanj 2021. 21:38

stani

Drži se ❤🍀 uz tebe smo 

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

• *.Women_name.*
    16. Travanj 2021. 21:39

BoBo

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Bobo, ovo će tebe zanimati. Danas sam pričala sa Gićem o PGDu i on kaže da su istraživanja pokazala da je LBR podjednak sa i bez korištenja PGDa te da su otkrili da se prečesto događa da odbace zametke kao loše a da su zapravo bili kvalitetni i iz njih se mogao razviti plod.
    Ja sam i već ranije čitala da nestručno napravljen PGD zapravo može oštetiti zametak i da je upitno koliko je ta tehnika uopće preporučljiva.
    Znam da je ovo nešto što i ti proučavaš, pa eto.
    Slobodno i ti podijeli ako nešto saznaš.
    Mene i dalje u Novom Sadu najviše zanima ono live snimanje zametaka kako se razvijaju…

Da, mene isto odbija taj PGD jer sam negdje gledala video, opet iz SAD gdje su ženi objasnili da oni uzmu malo stanica za analizu i zna se često desit da poslije plod ima problema, objasnila je ona detaljno s čim točno, ali sam nekim čudom zaboravila, inače te stvari ne zaboravljam (ima bit da sam pila pivo dok sam to gledala). Nekako sam uvjerena da će kariotip sljedeći put bit OK, jer su mi objasnili da je nešto ozbiljnije da bi trebalo imat točnu lokaciju na koje je kromosomu ta translokacija.
    Ali za time lapse, embryoscpoe, sam našla da rade i u Tuzli, pa me zanima zašto to ni jedna klinika kod nas ne koristi kad je svugdje drugo najnormalnija stvar. Možda je baš on razlog zašto curama koje idu u Češku puno embrija otpada. Ima li netko cjenik iz NS ili da ga ja zatražim?
    A GK, sljedeći tjedan je WRC u ZG, pa bi moglo bit i nešto za muža i nešto za mene

Joj mene moj pili za taj WRC već mjesec dana 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

petra30
    16. Travanj 2021. 21:41

Joj Stani žao mi je❤️. Drzi nam se, mislimo na tebe❤️...

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

• KriSta87
    16. Travanj 2021. 21:46

Pozdrav svima! Ukratko da predstavim svoj put. 2019 u listopadu krenuli raditi bebu, primilo se nakon mjesec dana i na zalost u 11tj missed ab. Nakon toga godina dana muke i nikako da ostanem trudna. Otisli smo na humanu na sv. Duh kod dr. Turudic. Kod mene sve u redu a kod supruga asthenozoospermija.

31.3. imali prvu AIH, danas je 16dpo i dva testa su negativna. Betu vadila nisam. Nemam tipicne znakove da cu dobiti mengu niti ikakve simptome rane trudnoce. Zvala sam danas sv duh i kazu da nek ne prestajem sa utrogestanima sve dok 21dpo ne izvadim betu. Pitala sam da li je onda 100% da nisam trudna ona je rekla da ne da jos pricekam. Iako mi je precudno da bi 16dpo test bio negativan. Da li je itko imao takva iskustva, da je test tek kasnije bio pozitivan i da li je moguce pod utrogestanom dobiti mengu? 

Pokusavamo od 09/2019
    Missed ab 11tj 02/2020
    Humana Sv. Duh dr. Turudić od 04.01.2021.
    1. IUI 31.03.2021. bezuspješan
    2. IUI 05/2021 bezuspješan
    1. IVF 03/2022 ucinjen transfer 1js, beta 0
    2. IVF 06/2022 FET 1js, beta 0
    3. IVF 11/2022 ucinjen transfer 2js, beta na 12. dan 36, zatim biokemijska
    4. IVF FET 2js 14.02.2023.

Ruska1986
    16. Travanj 2021. 21:51

stani

Drz se, uz tebe smo 💜❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.