Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    16. Travanj 2021. 21:52

stani

HVALAAAA lavice najbolje ste!
    Updejt: vanmaternicna koju dr nije vidio ni prvi put ni sad vec iz 3 puta nakon ogromne bete i savrsenog ploda sa srcekom ali na krivom mistu.
    Na hitnom sam i cekam operaciju🙏🏻

Ufff 😔 drzi se ❤️🤞

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Ruska1986
    16. Travanj 2021. 21:56

KriSta87

Pozdrav svima! Ukratko da predstavim svoj put. 2019 u listopadu krenuli raditi bebu, primilo se nakon mjesec dana i na zalost u 11tj missed ab. Nakon toga godina dana muke i nikako da ostanem trudna. Otisli smo na humanu na sv. Duh kod dr. Turudic. Kod mene sve u redu a kod supruga asthenozoospermija.

31.3. imali prvu AIH, danas je 16dpo i dva testa su negativna. Betu vadila nisam. Nemam tipicne znakove da cu dobiti mengu niti ikakve simptome rane trudnoce. Zvala sam danas sv duh i kazu da nek ne prestajem sa utrogestanima sve dok 21dpo ne izvadim betu. Pitala sam da li je onda 100% da nisam trudna ona je rekla da ne da jos pricekam. Iako mi je precudno da bi 16dpo test bio negativan. Da li je itko imao takva iskustva, da je test tek kasnije bio pozitivan i da li je moguce pod utrogestanom dobiti mengu?

Pa ne znam zasto tako dugo cekat sa betom.. Ali mislim da bi ti dosad testovi trebali pokazati dal postoji trudnoca ili ne 🤷🏻‍♀️ Moguce je i da procuris pod utiricima. Ja sam u prvom MPO postupku pila i duphaston i koristila utrogestane pa sam svejedno procurila. Ne jako, ali sam procurila. Ja bi betu vadila vec u pon 🤷🏻‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• BoBo
    16. Travanj 2021. 22:13

MTB, mislim da taj HLA u st ni ne rade i teško da bi i dobila uputnicu, i ovaj kariotip je on dobio od svog dr.opće prakse koji nema pojma ni šta je to ni čemu služi. Ja nisam ni tražila, šta će to meni, u ovim godinama da idem rađat dicu, umisto da se ostavim ćorava posla, i ova ćukenja šta vodam svaki dan, bolja bila uzet motiku (sve znaš, ne moram ti pisat) Ako pročitate šta u crnoj kronici B.B.(41) napala susjedu motikom jer joj je spomenula motiku, znate o kome je .
    A translokacije piše da ima 1 od 600 osoba. e sad zašto genetičari kažu ni slučajno da mi se desi trudnoća, a embriolozi kažu da je to ništa...ništa mi nije jasno. Ali rekli su mi da se lomovi znaju desit i zbog te kemije s kojom rade pretragu. Malo mi je bezveze i ići na konzultacije bez novog nalaza kariotipa. Ne znam, a i ne da mi se više. previše propusta u ovom svemu mi se zaredalo (bilo ih je još, da sad ne zamaram veselu raju). Ako to sve nije znak da odustanemo, ne znam šta je.

• ribic
    16. Travanj 2021. 22:19

Stani zao mi je. Vrlim! 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Travanj 2021. 22:35

BoBo

MTB, mislim da taj HLA u st ni ne rade i teško da bi i dobila uputnicu, i ovaj kariotip je on dobio od svog dr.opće prakse koji nema pojma ni šta je to ni čemu služi. Ja nisam ni tražila, šta će to meni, u ovim godinama da idem rađat dicu, umisto da se ostavim ćorava posla, i ova ćukenja šta vodam svaki dan, bolja bila uzet motiku (sve znaš, ne moram ti pisat) Ako pročitate šta u crnoj kronici B.B.(41) napala susjedu motikom jer joj je spomenula motiku, znate o kome je .
    A translokacije piše da ima 1 od 600 osoba. e sad zašto genetičari kažu ni slučajno da mi se desi trudnoća, a embriolozi kažu da je to ništa…ništa mi nije jasno. Ali rekli su mi da se lomovi znaju desit i zbog te kemije s kojom rade pretragu. Malo mi je bezveze i ići na konzultacije bez novog nalaza kariotipa. Ne znam, a i ne da mi se više. previše propusta u ovom svemu mi se zaredalo (bilo ih je još, da sad ne zamaram veselu raju). Ako to sve nije znak da odustanemo, ne znam šta je.

Ja sam ti od početka rekla da se trebaš malo odmoriti. Prošla godina ti je bila pregadna. Ali sad ti se polako odmor primiče kraju, i od svibnja te davim. Ako to želiš izbjeći, promijeni nick i glumi da si netko drugi 
    Enivej, ovo ti je kao da odustaneš od frajera jer si imala dva loša momka. Predobar je seks da bi ga se jeftino odrekla radi dvije budale. 
    Odi na konzultacije u civilizaciju, kod nekog dobrog specijaliste u Zagrebu i vidi što će ti reći. Split odjebi, tu nisi imala sreće niti sluha za tvoje potrebe i stalno se vraćati na istu porciju batina je mazohistički. 

💔💔💔

Giaa
    16. Travanj 2021. 23:48

Evo da se i ja predstavim .. u opisu ne mogu jer mi ne da nego tek za mjesec dana, nešto sam očito zabrljala 🙄 

Ja 35 , Amh 9,75 , često imam serihiju , nikako je iskorijenit. Jel ima veze sa začećem ? 
    M 29 , s njim je  sve ok . 

Muž i ja pokušavamo od početka 2018 godine. U 4mj 2018 biokemijska.
    I to je jedini put kad sam vidjela plus na testu tj na 2 testa. Nikada vise nakon toga. 

Pokušavali prirodno do jeseni 2019, u 11 mj inseminacija kod dr. Lucinger . Neuspješno . 
    Prvi stimulirani postupak 02/2020 , 5 js , 2 trodnevne vraćene -neuspješno . 

Prvi FET 5/2020 , 2 vraćene -  neuspješno 
    Drugi FET 4/2021 ,zadnja mrva vraćena .  čekanje bete (23.4) 

Uvijek ista terapija , estrofem i utrogestan . Decapeptyl drugi dan nakon transfera je bilo sad zadnji put. 
    Uvijek se nadam , ali sam frustrirana jer nikako da dođe to majčinstvo. Svi oko mene su trudni, prijatelji koji su se vjenčali daleko iza nas, sad su trudni , ja nisam. Svi me prestižu, jako je teško to prihvatit., muž je pozitivan, ali mene pere užasno i bojim se hoću li ikad to doživjet ? 
    Teška je godina iza mene. U covidu  i svemu sto nas je svih zadesilo prošle godine, moja vjenčana kuma je zatrudnila u 2 mj 2020 i rodila divnog dječaka u 11 mj , i nekoliko sati poslije poroda je umrla. I to me toliko pogodilo da se bojim poroda. Bio je carski u pitanju i doktori su je zanemarivali, uglavnom umrla je od gušenja plodnom vodom. Da ne duljim s time, jer je to priča za sebe, ali ranjena sam i sto vise vrijeme ide sve mi vise nedostaje. Njoj se trudnoća dogodila odmah. Samo je poželjela.. i ima divnog dječaka u kojemu živi , ali nje vise nema. 😔
    Zato svima nama koje se borimo za bebicu, a nismo još uspjele , moramo bit zahvalne sto imamo tu priliku da pokušavamo .. i sto smo žive. 
    Vjerujte ... kad vam prijatelj tako naglo ode ... u najsretnijem danu u životu , ne znam odakle snaga za ovo, ali imam je: želim dijete . Želim svim srcem. 🙏💓  
    Još je muž pomorac pa je teže , jer nemamo svo vrijeme ovog svijeta.  
    Želim vam svu sreću , svima Vama borcima koji sanjaju skupa sa mnom nedosanjani san 🌹 

👩‍🎨 35 Amh 9,7
    M: 👱‍♂️ 29 , sve ok
    Trudimo se od 1/2018
    Biokemijska 4/2018
    Inseminacija 11/2019 neuspješna
    Ivf stimulirani 02/2020 , 5 js, 2 trodnevne vraćene neuspjesno

FET 05/2020 2 vraćene -neuspješno
    FET 04/2021 zadnji embrij vraćen , čekanje bete 23.4 ☘️

Rina89
    17. Travanj 2021. 00:15

Sara čestitaaaam! 😍💙
    Pami divan dječačić 💙. 
    Dada tako mi je drago zbog tvoje curice! Diiivnoo! 🥰
    Mattan 🤞🤞🤞
    Lita žao mi je!
    Stani tako mi je žao što kroz to prolaziš!😢
    MTB grlim. 🙁
    Lijep provod u GK! 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    17. Travanj 2021. 00:29

Giaa

Evo da se i ja predstavim .. u opisu ne mogu jer mi ne da nego tek za mjesec dana, nešto sam očito zabrljala 🙄

Ja 35 , Amh 9,75 , često imam serihiju , nikako je iskorijenit. Jel ima veze sa začećem ?
    M 29 , s njim je sve ok .

Muž i ja pokušavamo od početka 2018 godine. U 4mj 2018 biokemijska.
    I to je jedini put kad sam vidjela plus na testu tj na 2 testa. Nikada vise nakon toga.

Pokušavali prirodno do jeseni 2019, u 11 mj inseminacija kod dr. Lucinger . Neuspješno .
    Prvi stimulirani postupak 02/2020 , 5 js , 2 trodnevne vraćene -neuspješno .

Prvi FET 5/2020 , 2 vraćene - neuspješno
    Drugi FET 4/2021 ,zadnja mrva vraćena . čekanje bete (23.4)

Giaa jako mi je žao zbog tvog gubitka drage osobe 😪😪😪
    Jednostavno knedla u grlu dok sam čitala 💔 svakako je teže od sveg ovog našeg čekanja i strepnje...ne dogodilo se ikome 🙏❤
    Što se tvog puta tiče,također mi je žao i želim ti od srca da je ovo taj dobitni postupak i da ti dođe tvoj melem na ranu.
    Ako te itko može razumjeti to smo mi ,lavice koje smo godinama pokušavale i ništa se nije dešavalo. Neke se i dalje bore i ne odustaju...meni je nakon nekoliko godina borbe uspio postupak u fetu i sada guram 13tt . Dijagnoza nam nije med I mlijeko ,ja sa začepljenim jajovodima,sa težom endometriozom, a suprug sa teratozoospermiom gdje je nalaz pokazao 0% morfoloških ispravnih plivača...no uspjeli smo sve to dovesti nekako na svoje...tako da vjeruj da će i tebi kao i svima zasjati sunce kad tad ,samo ne odustaj ❤❤
    Što se potpisa tiče, mjesec dana blokira samo nadimak ,a ostalo možeš urediti i 100 puta dnevno ako želiš.
    Moj ti je savjet da pročitaš prve 3 str ove teme i da kreneš lagano u sve...i onda središ potpis ,cure će tako lakše pratiti tko si i koja ti je dijagnoza jer nas ima puno...
    Još jednom mantram na najbolje sa tvojom mrvom u buši ❤

endometrioza

Sunflower14
    17. Travanj 2021. 01:00

Stani 😔 želim ti da ti sve to što brže i bezbolnije prođe.🧡
    KriSta dobrodošla!😊 Nemam iskustva s tvojim pitanjem, ali sigurno će se netko naći tko će ti moći odgovoriti na pitanja!
    Gia tužna priču si proživjela i žao mi je da si tako izgubila prijateljicu.🥺 A drago mi je da gledaš naprijed i nadam se da ćeš ubrzo ostvariti svoje snove!😊 ovdje možeš čuti puno dobrih savjeta i podrške, cure su ovdje za sve!💝
    GK ekipa zabavite se i uživajte i za nas! 🎈🙃🙂
    Laku noć svima!🌙

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

Tuma
    17. Travanj 2021. 01:14

Stani ajme, baš mi je žao... Najgori scenarij. 😟 Javi nam se kad ćeš moći. Vrlim! 
    Gia dobrodošla i što prije ostala trudna. Jako mi je žao zbog kume, ne mogu ni zamisliti grozotu 😓
    MTB, BoBo već sam jednom pričala o svojoj prijateljici koja ima robertsonovu translokaciju na 13.kromosomu koju su joj slučajno otkrili još davno. Ona je bila kandidat za pgd i trebala je ići van to obaviti ali nikako se odlučiti jer ju je bilo strah. I evo ostala je prirodno trudna, sad je radila Panoramu jer samo taj test daje točne rezultate kod translokacija i sve je u redu s bebom. ❤️ A imala je 33% šanse da pobaci u svakoj trudnoći, 33% da dijete ima Patau (male su šanse da bi se živo rodilo i oni koji se i rode živi umiru u prvih par tjedana života) i 33% da bude uredna trudnoća. Sad je ušla u 2.tromjesecje i trudnoća je uredna. Jako sam sretna zbog nje, a eto i kod translokacija su oke šanse da sve bude oke bez pgda... A inače se javljaju kod  otprilike 1 od 500 osoba, nije to baš ni malo..... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.