Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tanja79🤞🙏🐧🥚🐣
    13. Travanj 2021. 22:03

Kača 🌺

Cure koje ste bile na histeroskopiji, jeste li krvarile poslije!? Meni je sutra tjedan dana i jos ide… Malo me to brine 😐

Kača ja sam krvarila puno dana, i spojilo mi se sa menstruacijom pa nisam znala ni kad mi je prvi dan menstriacije a trebala krenuti sa 💉 

😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
    👽 48
    Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
    Greece
    # 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
    Monural, Cetrotide, Ovitrelle
    Beta = 0
    # 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
    # 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
    transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)

Tuma
    13. Travanj 2021. 22:03

RebekaB

Tuma

Ruska1986 tako je👍😊
    Rebeka hej, dobrodošla 😊 vidim da te zanimaju iskustva cura s niskim amh. Evo me, tu sam 😊 moj amh je 1.7-2.8, znači niži od tvog. I muž i ja imamo 30 god i uspjeli smo iz 2.postupka. Prvi sam imala 3 folikula ali samo 1 jajnu stanicu, ostali su bili prazni. Ona je bila nezrela, nije se oplodila, pa smo ostali bez transfera… U 2.postupku sam imala 4 folikula, al opet samo 1 js, 3 su bila prazna…. I ta jedna se oplodila, vratili smo ju 2.dan i evo sad ima skoro 1900 g u 33.tjednu 😊 želim ti puno sreće i da uspije što prije 😊

Jao divnoooo cestitam mamice! Gdje si ti isla na postupak? I koja ti je bila terapija? Ja ti danas 7mi dan uzimam 3 menopur 75 + ovaleap 75ml.. jucer sam imala tu prvi folikulometriju gdje su se pokazala 2 folikula na lijevom, na desnom jos nista.

Hvala🥰 ja sam išla na Vuk Vrhovac. Terapija u uspješnom je bila menopur 225 i cetrotide dodane kasnije. Ajde još se stignu pojaviti. A i da 2 jajne dobiješ i to je oke, samo da se oplode i da imaš šta vratiti 🤞😊

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Travanj 2021. 22:10

BoBo

MTB u pravu si bila, citala sam, ali se nikako nisam mogla prijavit da komentiram. Ovo sve me bas izbilo iz cipela, pa sam resetirala lozinke, a zapravo sam cijelo vrijeme upisivala pogresno korisnicko ime 😂. Bilderica sa proteinima je imala 66 jajnih stanica, vracala sam video 30 puta da se uvjerim jesam li dobro cula, ali nekome je potvrdila u komentarima. A ja jos nisam kupila proteine 😂.
    I jos sam te nesto mislila pitat, ali sto ne zapisem na papir zaboravim, valjda cu se sjetit prije nego zaboravim korisnicko ime 🙈.

I na kraju pitanje, je li se druzite na na ginekoloskoj kontroli 17.?

Znam te lijo 
    Slobodno pitaj kad ti dođe. Ja nabavila svoju kantu proteina, a MM to ionako udiše svaki dan 
    Družimo se, naravno. Još ne znamo gdje točno ni što ćemo raditi, ali što je to među prijateljima 

💔💔💔

Sunflower14
    13. Travanj 2021. 22:21

Smica

Pozdrav svim curama.
    Dugo vas čitam i trebam savjet a znam da ću najbolji dobiti od vas.. Trebali smo 1.4. Krenuti u IVF postupak ali prolaktin mi je 997 i otkazali su.. Sad ga moram ponovo vaditi i ako je dobar idem u postupak a ako nije dolazim na razgovor sa doktoricom.. Ima li tko iskustva koliko će me dugo zavlači ti.. I da li se sa tabletama može ući u postupak… Ili tek kad se snizi prolaktin?
    Oprostite na dugom postu..

Bok Smica!
    Ja imam isti problem s prolaktinom i skoro nam je na jednakoj razini. 
    Isto sam u Petrovoj na postupku.
    Prije nego sam dosla u Petrovu vec sam znala za svoj problem i vec 9 mjeseci pila bromergon koji snižava razinu prolaktina. 
    Nakon 10ak dana uzimanja bromergona po pola tablete ujutro, a pola navecer mi je njegova razina pala na 300. Pila sam ga kroz cijeli IVF proces i ginekologica mi je rekla da ga nastavim piti i ako se dogodi trudnoca pa cemo kontrolirati postepeno ukinuti. Koliko sam čitala, nagli prekid uzimanja lijeka može dovesti do naglog velikog skoka i povećanja prolaktina sto se zeli izbjeci. 
    Jos sam naisla i na podatke da moze utjecati na kvalitetu jajnih stanica pa se treba uzimati 3 mjeseca da bi prestao utjecati na njih(valjda toliko treba jajnoj stanici da se do kraja formira prije ciklusa u kojem se pojavi). Prevelike razine prolaktina nekad mogu i sprijeciti ovulaciju jer utječe na lučenje LH/FSH.
    Sad ne znam hoce li te traziti da prode tih par mjeseci ili ces moci vec u sljedecem ciklusu posto bi ti prolaktin do tad vec trebao biti u dopustenim razinama ako krenes uzimati bromergon. Ili ga vec uzimaš?

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

• Smica
    13. Travanj 2021. 22:34

Sunflower14

Smica

Pozdrav svim curama.
    Dugo vas čitam i trebam savjet a znam da ću najbolji dobiti od vas.. Trebali smo 1.4. Krenuti u IVF postupak ali prolaktin mi je 997 i otkazali su.. Sad ga moram ponovo vaditi i ako je dobar idem u postupak a ako nije dolazim na razgovor sa doktoricom.. Ima li tko iskustva koliko će me dugo zavlači ti.. I da li se sa tabletama može ući u postupak… Ili tek kad se snizi prolaktin?

Bok Smica!
    Prije nego sam dosla u Petrovu vec sam znala za svoj problem i vec 9 mjeseci pila bromergon koji snižava razinu prolaktina.
    Nakon 10ak dana uzimanja bromergona po pola tablete ujutro, a pola navecer mi je njegova razina pala na 300. Pila sam ga kroz cijeli IVF proces i ginekologica mi je rekla da ga nastavim piti i ako se dogodi trudnoca pa cemo kontrolirati postepeno ukinuti. Koliko sam čitala, nagli prekid uzimanja lijeka može dovesti do naglog velikog skoka i povećanja prolaktina sto se zeli izbjeci.
    Jos sam naisla i na podatke da moze utjecati na kvalitetu jajnih stanica pa se treba uzimati 3 mjeseca da bi prestao utjecati na njih(valjda toliko treba jajnoj stanici da se do kraja formira prije ciklusa u kojem se pojavi). Prevelike razine prolaktina nekad mogu i sprijeciti ovulaciju jer utječe na lučenje LH/FSH.
    Sad ne znam hoce li te traziti da prode tih par mjeseci ili ces moci vec u sljedecem ciklusu posto bi ti prolaktin do tad vec trebao biti u dopustenim razinama ako krenes uzimati bromergon. Ili ga vec uzimaš?

Ne uzimam još nikakvu terapiju.. U petak idem vaditi taloženi prolaktin.. Ako će biti nalaz uredu krećem u postupak..
    To isčekivanje stvarno ubija... 

Ja 38, on 37
    Trudimo se dvije godine
    1.4. Odgođena IVF zbog povišenog prolaktina ( petrova)

Sunflower14
    13. Travanj 2021. 22:58

Smica

Sunflower14

Smica

Pozdrav svim curama.

Bok Smica!

Ne uzimam još nikakvu terapiju.. U petak idem vaditi taloženi prolaktin.. Ako će biti nalaz uredu krećem u postupak..
    To isčekivanje stvarno ubija…

Da, tesko nam padaju sva isčekivanja..
    Ali eto, kod prolaktina je bar dobro sto postoji nacin i znamo kako spustiti njegove razine. Nadam se da ce ti rezultati biti dobri i da ces brzo u postupak! 

👩29 🧔29
    2 godine pokušavanja
    👩Hiperprolaktemija, 2x1/2 bromergona dnevno, AMH 15,80 pmol/L; 🧔✔
    1.IVF postupak: 3/2021, Petrova (Ovaleap 225+Cetrotide, Ovitrelle)
    ET 28.3.-> 2xblastice vratili i 2xsmrzlića
    🌻~PUPO~🌻
    1.Beta 7.4.: 338,9 ; 2.Beta 9.4.: 637,6
    UZV 20.4.(5tt+6): dvije GV i ŽV 👶🏻👶🏻🌻🌻
    UZV 4.5. (7tt+6): ❤16mm i ❤15mm
    UZV 1.6. (11tt+6): 👶🏻51mm i 👶🏻52mm
    Due date 15.12. 👶🏻💝 & 👶🏻💙

• RebekaB
    13. Travanj 2021. 23:08

Tuma

RebekaB

Tuma

Ruska1986 tako je👍😊
    Rebeka hej, dobrodošla 😊 vidim da te zanimaju iskustva cura s niskim amh. Evo me, tu sam 😊 moj amh je 1.7-2.8, znači niži od tvog. I muž i ja imamo 30 god i uspjeli smo iz 2.postupka. Prvi sam imala 3 folikula ali samo 1 jajnu stanicu, ostali su bili prazni. Ona je bila nezrela, nije se oplodila, pa smo ostali bez transfera… U 2.postupku sam imala 4 folikula, al opet samo 1 js, 3 su bila prazna…. I ta jedna se oplodila, vratili smo ju 2.dan i evo sad ima skoro 1900 g u 33.tjednu 😊 želim ti puno sreće i da uspije što prije 😊

Jao divnoooo cestitam mamice! Gdje si ti isla na postupak? I koja ti je bila terapija? Ja ti danas 7mi dan uzimam 3 menopur 75 + ovaleap 75ml.. jucer sam imala tu prvi folikulometriju gdje su se pokazala 2 folikula na lijevom, na desnom jos nista.

Hvala🥰 ja sam išla na Vuk Vrhovac. Terapija u uspješnom je bila menopur 225 i cetrotide dodane kasnije. Ajde još se stignu pojaviti. A i da 2 jajne dobiješ i to je oke, samo da se oplode i da imaš šta vratiti 🤞😊

Jao to je dosta veca doza od moje.. meni je skroz falio terapiju :/ ne vjerujem da ce mi sada moci puno podici al evo strpljen spasen. Na iglama sam do sutra

👱‍♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
    (Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
    -transfer 18.5.
    31.5. Test negativan ❌
    Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
    -Gonal 300/Cetrotide
    -6js/3 oplodene, jedna odustala
    -8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
    Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.

Rora8290
    13. Travanj 2021. 23:13

Anavica985

Ana26 - nemam smrzlica za fet, bila na kraju jedna dvodnevna za transfer… krenulo 10 folikula i dosli do 10 mm, a onda krenulo dalje samo pola i punktirano jedva 4 folikula pa na kraju tri stanice od toga jedna nezrela, dvije se oplodile al samo jedna se dijelila… fulali mi s lijekovima… trebali mi povecat i dat cetrocide ranije, a ne dva dana prije stoperice dok mi progesteron vec krenuo naglo rasti pa je bilo -ne za cekanje ostalih folikula vise nego -treba nam samo jedna…. a dok su bile na punkciji 3 onda je bilo- s obzirom na godine bolje da vratimo 2…. a u pocetku (3.dc) je bilo idemo s punom stimulacijom da dobijemo cim vise stanica pa ih lako smrznemo… ne znam… nisam ocekivala puno ovaj put otkak je krenulo s odustajanjem folikula, al nadala sam se… dajem im jos samo jednu sansu ali cu se postavit drugacije. Nadam se dr. P.u svibnju…

Dr.P najbolja tamo, ako mislimo na istu 🤭🤭, držim fige za dalje 😀

Leia3.0
    14. Travanj 2021. 07:19

Dobro jutro cure
    Kača je pitala za krvarenje nakon histeroskopije - meni su rekli da je normalno 2-3 dana, a to krvarenje je bilo jako razrijedeno i svijetlo, zbog te tekucine koju stavljaju u maternicu tijekom histeroskopije, da ju rasire, pa je krvarenje pomijesano s tim. Meni je trajalo 3- 4 dana i nakon toga tu i tamo koji mini iscjedak. Ako ti se nastavi javi se doktoru, ne bi smjela dugo krvariti. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

Leia3.0
    14. Travanj 2021. 07:31

Draga SBjelisi jako mi je zao sto to moras prolaziti 😓
    Tu smo za savjet i podrsku, vrlim 😘

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.