Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina985
    12. Travanj 2021. 23:14

BugaDuga

Nina985

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Danas imamo:
    Bjankaa - 12.4. druga beta, prva je mala
    Plavimak/Pmak - 12.4. druga beta, prva je gigantska
    Sbjelis/BjeliS/sbjelisi - 12.4. UZV, četiri bete divne
    Doria - 12.4. čeka rezultate oplodnje
    Chloe18/MaloTele- 15tt, 12.4. UZV

Sretno, curke!!!!

Srerno svim curama danas!

Cure,pitanjce jedno. MM treba raditi bakteriološku analizu ejakulata. Prošle godine to je radio prije ljeta i u Petrovoj, ali se morao naručiti da donese uzorak. Na web-u piše da za pretrage u mikrobiološkom laboratoriju nisu potrebne predbilježbe. Jel ima neka od vas svježe iskustvo iz Petrove?

Nina985 posalji upit na onaj mail na koji se narucuje za spermiogram. Muz je radio bakteriolosku analizu ejakuata uz spermiogram, i nije se nista posebno narucivao. Al on je imao termin za spermiogram, pa nezz kak je kad imas samo bakt. analizu.

Poslala sam poruku na mail za naruđbe za spermiogram pa su mi rekli da se obratim mikrobiološkom laboratoriju. Njih sam zvala ali mi se nitko ne javlja. Poslala sam i mail pa ćemo vidjet šta će odgovoriti

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

ericaa
    12. Travanj 2021. 23:20

Hvala na objasnjenju cure,to ima vise smisla od mojeg ne znanja🤣🤣🤣 u srijedu cu znati sve,navijam za svih 8,naravno,pogotovo zbog tog zahvata i rizika za kasnije. 
    Dada naravno da mi nije problem napisati. Endo miruje,ali onaj jajovod o kojem sam pricala u 12om mjesecu u kojem je nadena bakterija,e on se puni i prazni i ta toksicna tekucina iscuri u maternicu i moze ometati implantaciju ili kasnije plod. Obicno se pocne puniti sa novim ciklusom i isprazni sa ovulacijom ali ne zelim riskirati. A i da sam se i rijesila bakterije,receno mi je da je jajovod nepovratmo unisten i da moze mi biti veci rizik od vanmatericne pa nakon sto sam to cula sam se odlucila ga maknut prije transfera. To je i bila preporuka ali danas mi ponudili transfer. Odbila sam. Ne zelim operaciju al ne zelim niti ici u transfere i ne bit sigurna da sam bar napravila sta sam mogla da olaksam. Spominjala se polipoidna sluznica,miom i bit cu mirnija kad to sve iskontroliram. Jako mi je drago da ti se endo smanjila i neka zauvijek nestane!!!! 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

Nina985
    12. Travanj 2021. 23:53

ma2013

Pami

Erica odličan rezultat!!! 💪💪
    Women sretno, da bude sve kako treba 💕
    Ma2013 ako ti je tvoja doktorica danas uzela bris za papa test, nema potrebe a ni smisla da ideš opet privatno za tjedan dana. Sjećam se da sam ja jednom tako išla u kratkom razmaku i doktorica privatno mi je odbila ponoviti papa test- objasnila je da mora proći nekoliko tjedana da se sluznica obnovi i da nalaz bude vjerodostojan. Evo, i ovdje sam baš našla odgovor doktora koji isto tvrda da mora biti barem mjesec dana razmaka između dva papa testa pa pročitaj
    https://ordinacija.vecernji.hr/halo-doktore/pitanja/vas-nalaz-papa-testa-nije-uredan-a-ponavljanje-testa-u-kratkom-vremenskom-razmaku-potpuno-je-nepotrebno/

Provjeri svakako sa klinikom di si se naručila, bilo bi šteta da platiš a da nalaz ne bude siguran. Isto tako, pitaj i za vaginalete koje koristiš jer znam da se prije papa testa treba prestati sa terapijom, samo neznam koliko prije.

Hvala Pami, zasad ne planiram odgađati. Problem je što nalaz čekam tri tjedna za ovaj današnji bris. A zadnja vaginaleta bude u nedelju. Vidjet čemo sve ,🤷🏻‍♀️

ma2013  potvrđujem što je napisala Pami. Između 2 PAPA testa mora proći barem 4 mjeseca (svaka 2-4) mjeseca se ponavlja PAPA ako imaš abnormalne promjene na grliću (a to nisu gljivice) pa ti rade biopsiju/konizaciju, tj. ovis o problemu, kolike su CIN promjene. Ako je nalaz uredan, onda se ponovi za 6 mjeseci, a ako je i taj nakon 6 mjeseci uredan onda tek idući radiš za godinu dana. PAPA u razmaku od tjedan dana nije ni malo dobar i može ti dati lažno negativne rezultate jer se već dobar dio sastruže prilikom uzimanja brisa i sluznici treba vremena da zaraste. U tvom slučaju riječ je o gljivicama, a na njih mogu utjecati vaginalete pa ako se ipak odlučiš za ponavljanje PAPE, imaj na umu da barem 3 dana prije trebaš prestati s vaginaletama. Provjeri također da li ti uopće budu htjeli uzeti bris u tako kratkom razmaku.

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    13. Travanj 2021. 00:01

ericaa

Hvala na objasnjenju cure,to ima vise smisla od mojeg ne znanja🤣🤣🤣 u srijedu cu znati sve,navijam za svih 8,naravno,pogotovo zbog tog zahvata i rizika za kasnije.
    Dada naravno da mi nije problem napisati. Endo miruje,ali onaj jajovod o kojem sam pricala u 12om mjesecu u kojem je nadena bakterija,e on se puni i prazni i ta toksicna tekucina iscuri u maternicu i moze ometati implantaciju ili kasnije plod. Obicno se pocne puniti sa novim ciklusom i isprazni sa ovulacijom ali ne zelim riskirati. A i da sam se i rijesila bakterije,receno mi je da je jajovod nepovratmo unisten i da moze mi biti veci rizik od vanmatericne pa nakon sto sam to cula sam se odlucila ga maknut prije transfera. To je i bila preporuka ali danas mi ponudili transfer. Odbila sam. Ne zelim operaciju al ne zelim niti ici u transfere i ne bit sigurna da sam bar napravila sta sam mogla da olaksam. Spominjala se polipoidna sluznica,miom i bit cu mirnija kad to sve iskontroliram. Jako mi je drago da ti se endo smanjila i neka zauvijek nestane!!!!

Ajme bome ti se to zakompliciralo...a sjećam se početka, u isto smo vrijeme trebale na ET . Dobro je da to napraviš, kad već toliko čekaš ,onda da kompletno spremna ideš u sve. Po vlastitom iskustvu znam da je fet lakše podnijeti jer tijelo je odmornije...nadam se da će oporavak brzo proći i da nećeš morati dugo čekati do transfera nakon lpsc 🥰❤❤❤❤

endometrioza

ericaa
    13. Travanj 2021. 00:50

D_Štoperica 🐼

ericaa

Ajme bome ti se to zakompliciralo…a sjećam se početka, u isto smo vrijeme trebale na ET . Dobro je da to napraviš, kad već toliko čekaš ,onda da kompletno spremna ideš u sve. Po vlastitom iskustvu znam da je fet lakše podnijeti jer tijelo je odmornije…nadam se da će oporavak brzo proći i da nećeš morati dugo čekati do transfera nakon lpsc 🥰❤❤❤❤

Istina,iscrpljena sam i fizicki i psihicki od stimulacije i koliko god mi bilo danas teško odbiti transfer,osjecam da je to prava odluka. Hvala ti ❤❤😍😍😘😘

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

sbjelisi
    13. Travanj 2021. 04:27

Jutro moje vrlilice.
    Jucer sam napisala u svoj dnevnik Ne znam zasto, ali danas se ne osjecam trudnom.
    Nocas me nije probudilo piskenje, vec menstrualni bolovi. Prokrvarila sam. Prava pravcata M. S ugruscima. UZV se sada cini predaleko. 
    Vjerojatno mi ni beta ne gine. 
    Jako sam tuzna. Moja mrva ❤😔

oharascarlett14@gmail.com

• Tiinaa
    13. Travanj 2021. 06:09

sbjelisi 💕👣💕👣

Jutro moje vrlilice.
    Jucer sam napisala u svoj dnevnik Ne znam zasto, ali danas se ne osjecam trudnom.
    Nocas me nije probudilo piskenje, vec menstrualni bolovi. Prokrvarila sam. Prava pravcata M. S ugruscima. UZV se sada cini predaleko.

Nadam se da ce to sve biti dobro , drzim fige 😘😘

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab...
    17.3.2021 FET transfer ... biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    Sljedeci uzv》 13.12.2021

• ribic
    13. Travanj 2021. 06:10

Sbjelisi Vrlim ❤️

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Kacusha
    13. Travanj 2021. 06:50

sbjelisi 💕👣💕👣

Jutro moje vrlilice.

Jako mi je zao... 💔 Ipak se nadam da nije najgore ❤️

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Anči 💕
    13. Travanj 2021. 06:54

sbjelisi 💕👣💕👣

Jutro moje vrlilice.

Drzi se..vrlim te ❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.