Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    19. Veljača 2021. 18:31

MTB

Dada, mislim da prvo tromjesečje baš i ne, radi utrića. Barem bi meni to bilo gadno.
    Za zadnjih par tjedana je preporučljivo, da se olakša porod.
    U prošloj trudnoći mi je dr rekla da pratim svoje tijelo. Meni je već orgazam bio neugodan, tako da nisam ni razmišljala o seksu.

MTB are you sure? 🤣🤣🤣

endometrioza

• aria2019
    19. Veljača 2021. 18:32

MTB

Bozma, da, ipak Clexane. Rekao je da mi ne može naštetiti, ali da ću ga uzimati navečer i da poslije toga ne smijem rezati luk.
    Brine ga da će mi to narušiti kvalitetu života i financije (jer ipak se moram 11 mjeseci bockati, izgleda da se moram i iza poroda, ali nisam ubrala zašto - više sam bila fokusirana na to da će mi ipak dati terapiju; nitko sretniji od mene ako se budem morala toliko dugo bockati i da imam živozdravorođeno dijete).
    Brinulo ga je da ću ja misliti da je NMH čarobni elixir radi kojeg ću ostati trudna. Onda sam ga razuvjerila i rekla mu zašto ga želim dobivati. Složio se sa mnom, odahnuo jer sam informirana (a koja lavica ovdje nije ). Rekao je da bi mi andol vjerojatno bio dovoljan (rutinski ga daju svima) ali da se nema smisla kockati u mojim godinama i čekati više spontanih da otkrijemo je li tome stvarno tako. Sviđa mi se jer je jako realan, direktan i iskren (barem do sad).

Šmattan, za 12 godina će i tebi turati sve moguće droge.tam7, za IR sam ja stručnjak. Rezultat ti je 1.81. prema HOMA2 kalkulatoru (taj je napredniji od HOMA). Algoritam je kompleksan i nije javno objavljen, ali postoji kalkulator koji sam si ja instalirala.
    Nije bajno (trebalo bi biti bliže 1), ali nije ni strašno (nije iznad 2). Definitivno moraš izbaciti i šećere iz prehrane. Ja sam za sad izbacila sve slatko osim šećera u voću i povrću. Ti vidi što je tebi OK izbaciti. Već GUK bi ti trebao biti ispod 6, a još bolje ispod 5.

VM, stvarno to polako pada. Ali, ono što je bitno je da ne raste. Na kiretažu nemaš što ići jer je to nevidljivo, ne mogu ti na taj način očistiti.Ja bih pričekala da prokrvariš, vjerojatno će tako otići. Ako ne, medikamenti.

aria2019, kako korona utječe na trudnoću? Baš me zanima jer sam se ja zarazila taman na transferu. Ne vjerujem da je korona utjecala na moj rezultat, ali sam znatiželjna.

Teresa, a ne može samo tako! Nas sad zanima sve! Volimo slušati priče o uspjehu… Godine, dijagnoze, kakva je bila stimulacija…

Nisma ja mislila nista lose, samo sam pitala, jer upravu u KBC Rijeka sma jucer dobila pripremu s pairologijom zbog covida i neka uputstva, a u svemu tome se nigdje ne spominje tromboza. Eto samo to. Nisam ja rekla da je nemoguce, samo mi je cudno, zasto onda nisu spomenuli trombozu jer ima u papirima svakakvih stavki.. Od kako se zaratiti, sta napraviti ako se zarazite u trudnoći ili prije. Itd itd. :) 

👱‍♀️ 30, 🙆‍♂️ 33
    Spermiogram uredan, ja sam imala laparoskopiju jajovoda, utvrđeno da desni radi, lijevi ne. Pol. Jajnici.
    15.2 idem na ultrazvuk i folikumetriju
    duphastone od 10-20dana
    klomifen (3-8 dana)
    2/21 IVF/ET

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Veljača 2021. 18:33

Dada, ne znam ja s čim to barata tvoj muž... 

Ela, znaš li već u koju kliniku ideš? 

💔💔💔

AuroraB
    19. Veljača 2021. 18:33

MTB

Dada, mislim da prvo tromjesečje baš i ne, radi utrića. Barem bi meni to bilo gadno.
    U prošloj trudnoći mi je dr rekla da pratim svoje tijelo. Meni je već orgazam bio neugodan, tako da nisam ni razmišljala o seksu.

Bozma, svi folikuli ili barem jedan da prođe 12mm? Meni su zadnji put u 2 dana rasli po 3, 4mm, što znači da bih do ponedjeljka mogla biti na 13-15mm ako bude tako raslo. S druge strane, zadnji put sam bila samo na Gonalima, sad sam na ovoj kombinaciji a Menopur navodno ujednačava folikule, zar ne? Možda budu ipak sporije rasli?

Ako imaš nekih nedoumica, nazovi sutra svog doktora i njemu ispričaj što si ovdje napisala, čisto da budeš sigurna da je on siguran u svoju odluku. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Veljača 2021. 18:34

aria2019, ma nisam ni mislila da si mislila nešto loše, od kud ti to.
    Super mi je da si dobila takav popis pa me zanima što piše na njemu. Dio mene se od početka pita ima li korona veze sa mojim missed ab, jer sam je baš nesretno dobila u to vrijeme. Vjerojatno nema, ali me svejedno kopka.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Veljača 2021. 18:36

AuroraB

MTB

Bozma, svi folikuli ili barem jedan da prođe 12mm? Meni su zadnji put u 2 dana rasli po 3, 4mm, što znači da bih do ponedjeljka mogla biti na 13-15mm ako bude tako raslo. S druge strane, zadnji put sam bila samo na Gonalima, sad sam na ovoj kombinaciji a Menopur navodno ujednačava folikule, zar ne? Možda budu ipak sporije rasli?

Ako imaš nekih nedoumica, nazovi sutra svog doktora i njemu ispričaj što si ovdje napisala, čisto da budeš sigurna da je on siguran u svoju odluku.

Sramim se. 
    Ovo su hormoni. 

💔💔💔

ericaa
    19. Veljača 2021. 18:37

MTB a postovi danas o sexu su me do suza nasmijali 🥰🥰🥰

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• *.Women_name.*
    19. Veljača 2021. 18:40

MTB vidiš ti malu zlocku, a njoj je baš lijepo da. Što se tiče tvog ultrazvuka, to je stvarno super. Ajme kkad je već prošlo toliko, evo tebe već u postupku, skoro pa trudna 😍 mislim da možeš bez obzira pit ciklu, ne može ona skodit do idućeg uzv dok ne vidiš koliki je endo

Tuma jesuu da, ima 530 grama 🥰
    Leia  jako, jako mi je žao kaj to prolazis. Nadam se da će ti bar krenuti samo i da će ti što bezbolnije bar fizički to proci. Držite se 😔😔  šaljem ti veliki zagrljaj ❤️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

ericaa
    19. Veljača 2021. 18:40

Aria i ja imam te papire ali ovo se sazna kad dobijes koronu 🤣🤣🤣 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    19. Veljača 2021. 18:42

ericaa

MTB a postovi danas o sexu su me do suza nasmijali 🥰🥰🥰

Koji postovi o seksu? : nevinašce :

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.