Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Travanj 2021. 16:09

IVEVK ja sam isto bila asimptomatski pozitivna,samo što ja nisam bila u postupku ,nego sam se testirala zbog posla..
    Mislim da nema koristi ići provjeravati,nažalost morat ćeš u izolaciju i u mojoj klinici nakon korone 2 mj pauze..

01. Travanj 2021. 16:10

Ana123456

IVEVK ja sam isto bila asimptomatski pozitivna,samo što ja nisam bila u postupku ,nego sam se testirala zbog posla..
    Mislim da nema koristi ići provjeravati,nažalost morat ćeš u izolaciju i u mojoj klinici nakon korone 2 mj pauze..

Neznam kako će to kod tebe proći,držim fige da uspiješ sve obaviti 🤞

ericaa
    01. Travanj 2021. 16:20

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

ericaa

Evo gotova sam. Dobro reagiram na lijek,ima 10 ak folikula,nadamo se dobiti 5-7 jajnih stanica. Losa vijest je da jajovod sa enterokokom bukti i najvjerojatnije ce morati van. Postoji velika sansa da ne radimo transfer ovaj mjesec nego nakon stimulacije idem na laparoskopiju. Probat ce izvadit jajovod a ako je zbog endometrioze problem onda da ne vade jajnik probat ce ga "zacepiti" da ne curi u maternicu. To je rizicno jer moze izazvati kronicne ozbiljne upale cijele zdjelice. I novi problem,buduci mi je ovo vec drugi zahvat i nezna se steta od endo,receno mi je da probamo dobiti sto vise embrija jer poslije mi ne moze nitko garantirati sto ce biti. Jako sam tuzna i prestrasena i panicno se bojim operacija. Dobila sam.sad antibiotik preventivno zbog punkcije. U subotu druga folikulometrija. Javim se poslije

Draga, ide jajovod vani, a ne jajnik, zar ne?
    Ima smisla izvaditi ga, žene koje su odugovlačile s tim su kasnije rekle da im je žao što jesu.
    Broj folikula ti je lijepi. Tu može biti dovoljno djece za sve tvoje planove. Samo dan po dan, vađenje jajovoda nije kompleksna operacija i oporavak nije dugačak
    Vrlim te puno
    I znaš da UVIJEK može pitati drugo mišljenje prije konačne odluke? Pa i treće, četvrto, sedamnaesto?

Morala sam se isplakat i smirit. U biti sad već činjenica da najvjerojatnije jajovod ide vani mi je OK, ali činjenica na koju me upozorila profa je da ako su neke priraslice i zahvaćeno šire područje i ako ne uspije vađenje jajovoda da se onda zatvori između jajovoda i maternice da ne curi u nju. Ali, poslije mi sinulo, znači ta bakterija ostaje u meni?? I tamo curi??? Bukti? Šta s tim?? Rekla mi je da tu postoji mogućnost ( neznam kolika) infekcije i upale zdjelice i slično. To mi je neprihvatljivo. Jedno je izvaditi jajovod a drugo je potencijalno uništiti zdravi jajnik i okolo sve. I da, svjesna sam da kad god mene otvore ne mogu znati što će naći i da se ograđuju da neznaju ni koliko ću imati nakon toga jajne rezerve. Profa je napravila šta je mogla, punktirala, dala mi antibiotik i sad čekamo punkciju da vidimo. Moramo dobiti što veći broj embria i onda kad se to riješi imat ću priliku za dalje. A PS. antibiotik koji sam dobila mi ne može dati moj ginekolog nego bolnica, a oni su me poslali ginekologu. Ping pong  

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

BAJOMA
    01. Travanj 2021. 16:20

Bjelis vrlim najjace 😔😔😔. 
    Ja cu se nadat cudu kod tebe🤞🤞🤞🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

🌼TiKi🌼
    01. Travanj 2021. 16:23

Sbjelis zao mi je... ❤️
    Skoljka ma pretpostavljala sam da tako 😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Ruska1986
    01. Travanj 2021. 16:25

sbjelisi 💕👣💕👣

Beta 21.5 😞
    💔💔💔

💜❤💜❤❤

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Nina985
    01. Travanj 2021. 16:27

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nina985

Cure,
    Ovaj MTBin Gić baš je neki šarmer. Bila sam danas na konzultacijama kod njega. Fino smo se druškali nekih 45 min, ja k'o kakva školarka, kronološki složen fascikl, pripremljena pitanja. On nije za to da sad radim sve dodatne pretrage niti da idem na laparoskopiju koju mi je Vrčić preporučio. Rekao je da meni nema smisla histeroskopija. Kaže da imam divne jajnike i s obzirom da sam dobro reagirala u prošlom IVF-u, on bi da sad idemo u novi postupak bez dodatnih pretraga. On bi vraćao po 2 embrija.

Jelda da je divan.
    Samo pripazi šta radiš. Ja imam motornu pilu i ne bojim je se iskoristiti.
    (btw, ako je tebi neka pretraga bitna, napravi je neovisno o njegovoj preporuci, pogledat će nalaze i neće se ljutiti na to, jako je podržavajući na sve naše hirove)

Haha, da, rekao je da vidi da bi ovo mogao biti početak jednog divnog prijateljstva. 😆 Sad vidim da to svima govori 😂🤣. Rekao mi je da za sad ne mogu preko HZZO jer su popunjeni (ili čuvaju još mjesta za svoje vjerne pacijentice -nije mi to rekao ali znam da je tako u svim tim poliklinikama), a privatno kod njih, uh, to je malo veći financijski izdatak. Škvorc mi je rekao da kod njih mogu u 5.mj ako želim preko HZZO.
    Ne znam stvarno što dalje napraviti, i on i Škvorc kažu da za sad nisu potrebne dodatne pretrage, a ja sam htjela napraviti testove na trombofiliju

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

Nakapaka
    01. Travanj 2021. 16:28

Ivevk

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Tiinaa, dan po dan.

Ivevk, baš mi je žao. Uf. Jesi javila klinici da dogovorite što ćeš? Gadno je sa svim tim jajašcima…
    Mislim, ja bih se pukla s možeš jedno 16 puta sad idućih par dana, just in case…

Evo cekam da vidim sta ce muz rec kad se vratim, pa cu im javit da vidimo sta cemo… Sve mislim da su nesto zeznuti..
    Al stvarno sam kao dren zdrava.. Nije mi jasno..

Moram se ukljuciti jer radim sa covid pacijentima, znam da je u groznom trenutku al to sto se dobro osjecas ne znaci nista, bas ima dosta ljudi da su pozitivni bez i jedne promjene... to je prosto tako, tesko da su pogrijesili nazalost... imas dobar imunitet pa srecom nemas ni temperaturu ni nista 😘

👩🏽34god

• Ivevk
    01. Travanj 2021. 16:32

ribic

IvevkA gdje si u postupku? U Vinogradskoj ga ne prekidaju zbog covid pozitivnog testa nego samo sve pripreme da dolazi covid pozitivna osoba na aspiraciju.

Sta stvarnooo??? 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Ivevk
    01. Travanj 2021. 16:35

Ana123456

Znaci.. Jedan nalaz nekakav N1 je negativan, taj drugi N2 je pozitivan...
    Pada sve u vodu jer je kao po njima pozitivan i asiptomatski je... 

👩‍🦰34, 👨‍🦰37
    Dvije vanmaternicne (nemam jajovode) i jedan spontani...
    Imamo jedno malo ☀️👨‍👩‍👦❤️
    07/21 neuspjeli postupak
    Pauza do daljnjeg radi "sređivanja" unutarnjeg šava od carskog reza koji je popucao skroz..konzultacije po cijeloj RH..🙄🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.