Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    30. Listopad 2020. 10:54

Sanjich, negdje sam procitala da u KBC rade ICSI 90%parova, bez obzira na dijagnoze. I ja znam jednu curu sa istom pricom za icsi. Jos ce ispast da se mi znamo 😂
    Joj, moram uredit potpis, a znam da ce ti bit ajme dugotrajno jer mi nece sve stat 😱

🍀🐞MISS🐞🍀
    30. Listopad 2020. 10:55

Sanjich da,razmisljala sam i ja o tome...ja ne znam sta su mi radili...u nalazu mi pise IVF/ ICSI pa sad nemam pojma sta je urađeno ..pitat cu Mršića o tome, ne znam da li mi to mozemo birat ili nam oni odrede.  Drugi je kad placas i ides privatno ,pa valjda onda mozes sta oces ..ne znam, pitat cu ga....ali fala ti, palo je i meni to 100 puta napamet

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• *.Women_name.*
    30. Listopad 2020. 10:55

Sanjich🤞🤰

miss1502

mandarinkica ja sam se jucer narucila na testiranje za covid u splitu, zvala ginekologicu prvo koja mi je rekla da je sad sve prebaceno na dr opce prakse tako da sam onda njih zvala i upisali su me u ponedjeljak…dr mrsic mi je rekao da nalaz testa na covid donesem prije prvog uzv .koji bi trebao biti u srijedu,pa eto taman cu do tad imat
    Sto se hiva i hepatitisa tice, to sam vadila na krizinama, ginek mi je dala uputnicu..znam da se nalaz ceka tjedan dana

Miss ja stalno ti hocu napisat, pa onda odustanem kao sta cu pametovat i to.. al evo cisto da imas na umu ako ne daj boze ne uspije uskoro.. posto ste idiopatska neplodnost ..
    Vjerovatno ti rade ivf stalno a ne ICSI.. ako ne uspijete u nekom normalnom roku inzistiraj na icsi barem jedan pokusaj.. Meni je poznanica skoro 10 godina isla na ivf s idiopatskom.. nema di nije, bolnica, zagreb, prag.. uvijek su joj ivf radili.. ispucala sve bespla postupke.. i kad se mijenjao zakon (a mozda i preko veze nezz ) zvali je iz kbc i dr. kojeg poznaje odlucio inzistirat na icsi kod njenog odabranog spec. humane.. i uspilo iz prvog puta…
    Inace icsi je kao skuplja metoda od ivf pa ako nema indikacija nece to raditi.. iako ni dan danas mi nije jasno da toliki niz godina pokusavanja nije sam po sebi bio dovoljna indikacija…

znaci govorim dobronamjerno :) , ne znam imas li sta protiv icsi , jer vidijela sam da neke zene to ne zele kao .. pucaju na prirodno oplodjivanje itd..

Nekuzim zkj netko ima nešto protiv ICSIa. Mogu ja pucat na prirodno oplodivanje, kad mene embriologica nazove i kaže da su tak spori da neće probit ni membranu 😂 nema tu kj, pogotovo kod spermiograma lošijeg, meni oba puta ICSI raden 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

🍀🐞MISS🐞🍀
    30. Listopad 2020. 10:56

Neka mi neko napise doslovno kako se cita ICSI da se ne osramotim...proslovkajte mi da budem sigurna 😂😂
    Btw ja nemam nista protiv toga! Kad sam u ovome idemo na sve opcije pa sta Bog da 🙏

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 10:57

Da parafraziram jednu forumašicu ovdje - da nam kažu da će nas oploditi kiselim kupusom i da će nam to dati zdravo, sretno dijete, mi bi i na to pristale. 
    Već sam pisala, meni su radili ICSI jer za vrijeme korone to svima rade u mojoj klinici - valjda im je tako lakše i manja šansa za zarazom.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 10:58

miss1502

Neka mi neko napise doslovno kako se cita ICSI da se ne osramotim…proslovkajte mi da budem sigurna 😂😂
    Btw ja nemam nista protiv toga! Kad sam u ovome idemo na sve opcije pa sta Bog da 🙏

Po Vuku, čitaš kako piše. A o čemu je skraćenica - piše u nekom od uvodnih postova, jedna divna forumašica je to napisala 

💔💔💔

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    30. Listopad 2020. 10:59

NadimakMTB

Belaaa

Ja i dalje ne vidim pospis ajme sad sam vec zivcena 😂a sve skratila🤦

Ajde stavi samo nešto kratko, tipa MTB je super! I onda sejvaj.
    Kad ti to prođe, onda ćeš dorađivati.

Evoo uspijelaa jeeee 😂😂😂💪

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Razumna
    30. Listopad 2020. 10:59

Nadimak….

Odeš u ginekologa, kažeš da ideš u postupak IVF i da ti treba test na koronu. Oni ti daju uputnicu.
    Ja sam išla privatno vaditi test jer sam u subotu saznala kad mi je aspiracija pa više nisam imala vremena. Inače sam prije provjerila s ginekologom i rekli su mi da im pošaljem mail sa točnim datumom aspiracije i da će me oni zakazati.
    I sve pretrage koje treba raditi prije postupka možeš raditi preko uputnice.
    Samo ćeš postupak raditi privatno.

Baš ti hvala za ovu info.
    Meni je sad na redu Petrova 3. Ici cu ih sad zvati da vidim jel se trebamo naruciti (kg, markeri, ....)

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

30. Listopad 2020. 11:00

*.Women_name.*

Sanjich🤞🤰

miss1502

mandarinkica ja sam se jucer narucila na testiranje za covid u splitu, zvala ginekologicu prvo koja mi je rekla da je sad sve prebaceno na dr opce prakse tako da sam onda njih zvala i upisali su me u ponedjeljak…dr mrsic mi je rekao da nalaz testa na covid donesem prije prvog uzv .koji bi trebao biti u srijedu,pa eto taman cu do tad imat
    Sto se hiva i hepatitisa tice, to sam vadila na krizinama, ginek mi je dala uputnicu..znam da se nalaz ceka tjedan dana

Miss ja stalno ti hocu napisat, pa onda odustanem kao sta cu pametovat i to.. al evo cisto da imas na umu ako ne daj boze ne uspije uskoro.. posto ste idiopatska neplodnost ..
    Vjerovatno ti rade ivf stalno a ne ICSI.. ako ne uspijete u nekom normalnom roku inzistiraj na icsi barem jedan pokusaj.. Meni je poznanica skoro 10 godina isla na ivf s idiopatskom.. nema di nije, bolnica, zagreb, prag.. uvijek su joj ivf radili.. ispucala sve bespla postupke.. i kad se mijenjao zakon (a mozda i preko veze nezz ) zvali je iz kbc i dr. kojeg poznaje odlucio inzistirat na icsi kod njenog odabranog spec. humane.. i uspilo iz prvog puta…
    Inace icsi je kao skuplja metoda od ivf pa ako nema indikacija nece to raditi.. iako ni dan danas mi nije jasno da toliki niz godina pokusavanja nije sam po sebi bio dovoljna indikacija…

znaci govorim dobronamjerno :) , ne znam imas li sta protiv icsi , jer vidijela sam da neke zene to ne zele kao .. pucaju na prirodno oplodjivanje itd..

Nekuzim zkj netko ima nešto protiv ICSIa. Mogu ja pucat na prirodno oplodivanje, kad mene embriologica nazove i kaže da su tak spori da neće probit ni membranu 😂 nema tu kj, pogotovo kod spermiograma lošijeg, meni oba puta ICSI raden

Ni ja ne kuzim jer ak vec idem na potpomognutu a nije prirodno nista..ne vidim razloga za odbijanje metode.. Ali postujem ako tko na taj nacin razmislja :)  

Bozma vrlo lako moguce :)

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    30. Listopad 2020. 11:00

Razumna

Nadimak….

Odeš u ginekologa, kažeš da ideš u postupak IVF i da ti treba test na koronu. Oni ti daju uputnicu.
    Ja sam išla privatno vaditi test jer sam u subotu saznala kad mi je aspiracija pa više nisam imala vremena. Inače sam prije provjerila s ginekologom i rekli su mi da im pošaljem mail sa točnim datumom aspiracije i da će me oni zakazati.
    I sve pretrage koje treba raditi prije postupka možeš raditi preko uputnice.
    Samo ćeš postupak raditi privatno.

Baš ti hvala za ovu info.
    Meni je sad na redu Petrova 3. Ici cu ih sad zvati da vidim jel se trebamo naruciti (kg, markeri, ….)

Možda se nešto promijenilo, mi se za markere nismo trebali naručivati.
    To isto radiš preko uputnice, znaš to?

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.