Dobro jutro, svima. Čitam vas redovno zadnjih nekoliko tjedana i veselim se svim vašim uspjesima i pozitivi koju odašiljete.
Nadam se da je ok što se javljam jer još nisam krenula u psotupak, no uvijek sam se osanjala na instinkt pa cu tako i ovaj put :-) I isprike zbog dužine posta.
Prvu bebu smo dobili spontano, neplanirano mjesec dana nakon početka terapije s Eutyroxom kad sam tek navršila 33 godine.
U rujnu sam navršila 40, pokušavali smo nekih 6-8 mjeseci, no kako je s obzirom na moje godine vrijeme od ključne važnosti i nemam više luksuz pokušavati 2 godine.. Započeli smo obradu. Njegov nalaz spermiogramaje uredan, moj AMH je svega 9,0 pmol/L. TSH mi je uz terapiju 2,351, LH 2,6, FSH 6,8, Estradiol 121, prolaktin 310. Antralce nisam provjeravala.
I kao za inat, prvi put prošli mjesec mi je mjesečnica kasnila iako je betahcg bio manji od 0, izazvana je duphastonom i to na polovici propisane terapije. Sutra sam naručena kod ginekologa na pregled 7. dan nakon početka ciklusa, u Leptir idući tjedan na kontrolu štitnjače i vađenje D vitamina, te u Vinogradsku početkom 12 mjeseca na vađenje progesterona. Papa test je uredan, brisovi vjerojatno isto. Počela sam prije mjesec dana piti svježu matičnu mliječ, inoflic prašak, omegu, D vitamin (u spreju iz Bio&Bio).
S obzirom na AMH, koji je koliko sam razumjela nepromjenjiv.. I moje godine.. Nekako mislim da će morati u postupak. Možda mislim krivo. No voljela bih znati koje su mi sad praktične mogućnosti kako bih bila pripremljenija na sutrašnjim konzultacijama kod redovnog ginekologa. Od kuda krenuti dalje? Kako funkcionira postupak u Vinogradskoj, kolike su liste čekanja? Što znači obveza od 2 prirodna ciklusa? Mogu li njih u nekoj privatnoj poliklinci na teret HZZO obaviti brže? Što biste mi uopće savjetovale? hvala svima od srca.
On - sve kako treba Ja: u 09/20 navršenih 40. g., u 09/21 navršenih 41.g.
spontana trudnoća 2014.
AMH 11,3, LH 3,7, FSH 8,2, TSH 1,36 DHEAS 4,1, D-vit 50, hypotir., IR
1. 03/21 MPO Vuk Vrhovac
MTB da kuzim, ali taj mi je nalaz vec star vise od godinu :D
E, onda sigurno trebaš. Vadiš drugi dan ciklusa većinu hormona, namjesti si da to ideš napraviti sa prvim sljedećim ciklusom.
I za sve ostale nalaze, ako su preko godinu dana stari, kreni ih raditi. Npr meni su uvijek papa i brisevi najbitniji, jer ako je tu nešto, može potrajati i par mjeseci da počistiš gamad.
💔💔💔
E ženskice moje , nisam vas pitala a zanima me… Znači idem sutra na UZV, predzadnji dan uzimanja pilula, po pravilima trebala bih mengu dobiti odmah 2,3 dana iza i krenuti sa boc boc. E sad ono što mene zanima čemu služi taj UZV? Zašto moram ići na njega? 🙈🙈🙈🙊
I ja sam tako išla, to je rutinski pregled da ti se nije stvorila neka cista.
Moguće da će ti onda dati da se bockaš po kalendarskim danima, neovisno o tome hoće li doći menstruacija ili ne. Ja sam npr bila na UZV, dala mi je da se počnem bockati u prvu subotu, i rekla je da se ne zamaram time hoće li i kad doći menstruacija, da ne pratimo ciklus. Igrom slučaja je došla na taj prvi dan bockanja, ali mogla je doći i 2 dana prije ili 2 dana poslije.
Možda i tebi bude tako, a možda budete imali drugu strategiju.
Ahaaaa jasno 😊 znači ona može doći i usput. Jel određeno koliko dana bockanja ima ili to doktor odlučuje usput uz uvid na folikulometriji? 😊
endometrioza
E, onda sigurno trebaš. Vadiš drugi dan ciklusa većinu hormona, namjesti si da to ideš napraviti sa prvim sljedećim ciklusom.
I za sve ostale nalaze, ako su preko godinu dana stari, kreni ih raditi. Npr meni su uvijek papa i brisevi najbitniji, jer ako je tu nešto, može potrajati i par mjeseci da počistiš gamad.
Papa je uredan i nije jos star, brisevi su takoder bili uredni ali ima vise od godine,znaci to isto trebam ponovno. Da odmah idem vaditi cim menga stigne :)
👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
👨32g, oligoasthenozoospermia
Kbc St
1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵
Papa je uredan i nije jos star, brisevi su takoder bili uredni ali ima vise od godine,znaci to isto trebam ponovno. Da odmah idem vaditi cim menga stigne :)
Briseve možeš bilo kada tokom ciklusa, također i papu. Negdje ga priznaju godinu dana starog a negdje pola godine. Bolje imati što svježijr nalaze. Bitno ti je da uhvatiš hormone kad ti krenr M. Inače gubiš cijeli mjesec do idućeg vađenja 🙈🙈
endometrioza
Zvala sam Kliniku. Kazu da uredim test jos u subotu i da 2.12 dodem na vadenje krvi i na ultrazvuk. S tim da bi to trebala platiti oko 120 eura. Wtf? Pa ni jedna curka u MPO to nije radila tako ovdje. Sve su uradile bete i prvi ultrazvuk u Klinici i onda dalje kod ginica. Kazen ja a sta ako necu? Kaze pa mozete nazvat svog ginekologa i otici k njemu al bilo bi dobro da kao taj moj MPO doktor uradi prvi ultrazvuk. sta mislite da radim?
Dada ja sam se prosli postupak pocela bockati 4.dan nakon zadnje pilule. Tako mi je odredila na tom nultom uzv na kojem ti sutra ides, tako ce i tebi odrediti terapiju i pocetak pikanja. Pikas se sve do velicine folikula otprilike 17mm, tada ide stoperica i 36h nakon nje aspiracija. Sve ti ovisi o rastu folikula, mozes se pikati 10 ili 14 dana, sve je to individualno i sve ce ti objasniti u klinici. Nemoj se nista brinuti i sretno 🤞
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Tiki92 hvala ti 🙏❤️ tako i mislila. Mene je samo strah da mi menga neće uopće doći kad pilule žele nego sama kad ona bude htjela 😂😂😂
Anitram ja da sam na tvom mjestu otišla bih i platila, ko ih fućka... Razumiješ... Znaš i sama kroz kakav si stres prošla i sve to i možda je bolje da odeš MPO doktoru za prvi UZV. Vjerojatno ću i ja napraviti tako.
Meni kad je doktor opisivao postupak rekao mi je da 2 tjedna nakon transfera radim test, pa reko zar nećemo raditi betu? Kaže pa može i tako ali prvo uradi test ali tek 2 tjedna od transfera. Huhuuu yeah right 😂😁 kupila sam toliko kineza da doslovno mogu nakon svakog piškanja gledat 😂 i kupila sam već 4 prava testa. Ja se unaprijed opskrbila 🙈🙈🙈 makar uvijek imam u ladici negdje testić i dok prirodno pokušavamo 😁
endometrioza
Zvala sam Kliniku. Kazu da uredim test jos u subotu i da 2.12 dodem na vadenje krvi i na ultrazvuk. S tim da bi to trebala platiti oko 120 eura. Wtf? Pa ni jedna curka u MPO to nije radila tako ovdje. Sve su uradile bete i prvi ultrazvuk u Klinici i onda dalje kod ginica. Kazen ja a sta ako necu? Kaze pa mozete nazvat svog ginekologa i otici k njemu al bilo bi dobro da kao taj moj MPO doktor uradi prvi ultrazvuk. sta mislite da radim?
ja bi osla prvi put kod njih iskreno.. jer opcenito gin. nisu upoznati s tako ranom trudnocom pa je lakse
Sortiraj odgovore
Najstariji