Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Studeni 2020. 09:17

NadimakMTB

Olivera

Cure sam da podijelim s vama da sam ja jučer prvi put čula srce moje bebice, MTB ovaj put je uzt bio punooo moderniji😂. Uglavnom osjećaj kad se čuje srčeko je predivan, plakala sam ko najveći cmoljo❤️
    Bebica je super, odgovara tjednima trudnoće.
    Slijedeći pregled je u 12 tt, raditi će se onda kombinirani probir.

AjoooojPredivnoImaš snimku zvuka da si možeš slušati?
    Ja se nadam da će se i meni barem nešto čuti/vidjeti iako idem dosta rano na UZV (6+0).

Ma nije to rano.. Ja sam isla s 5 tocno, to je rano.. Tad je vidio 2 gestacijske i potvrdio maternicnu trudnocu, drugo se naravno ni ne vidi...  6 tjednu (isti je bilo tocno6+o) se vidjelo lijepo titranje srca.. 

Olivera
    13. Studeni 2020. 09:17

NadimakMTB

Olivera

Cure sam da podijelim s vama da sam ja jučer prvi put čula srce moje bebice, MTB ovaj put je uzt bio punooo moderniji😂. Uglavnom osjećaj kad se čuje srčeko je predivan, plakala sam ko najveći cmoljo❤️
    Bebica je super, odgovara tjednima trudnoće.
    Slijedeći pregled je u 12 tt, raditi će se onda kombinirani probir.

AjoooojPredivnoImaš snimku zvuka da si možeš slušati?
    Ja se nadam da će se i meni barem nešto čuti/vidjeti iako idem dosta rano na UZV (6+0).

Nemam snimku zvuka, ali vjeruj mi kad to čuješ ostane ti i dalje u ušima i brz snimke😍
    Vjerujem da će se i tebi već vidjeti srčana akcija, mislim da je tih 6 tjedana nekakav trenutak kad srčeko kreće❤️, jedva čekam tvoj utz i da nam dođeš na donju listu. 

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 09:18

LUCIJA007

Tanja79

LUCIJA007

Sanjich,ma nemam ja vise kud ici.. Trebala sam jucer samo preporuku i objasnjenje za HLA tipizaciju moji smrzlici su kod drugog doktora.. A kad sam Podobnika pitala koliko kosta laparoskopija (nakon kiretaze kad mi je rekao da mu je moj desni jajovod sumnjiv da mozda on smeta razvoju ukoliko pusta toksicnost) kod njega nasmijao se i rekao rekao je da ne zna cjenike DETE DRAGO🙄 neka to sa sestrama rješavam placanje.ne znam onda tko onda odredjuje cjenik… Laže, mozes si mislit kako ne zna.. Ok pogledala sam si cjenik i sjela na dupe od cijene 🤢💆‍♀️…

Uhh Lucija, ja sam toliko ljuta na doktore, i jos kad citam sad ovu tvoju situaciju…. Izoblici mi se faca od besa. Moj dr u državnoj bolnici naplacuje 650e ICSI, iako imam osiguranje, i trazice opet u Januaru, muz kaze nece mu dati… A sta onda, da mislim sve vreme dal je uradio i dao sve od sebe il ne… Razmisljam tako, da hoce da iskoristi sva 4 puta koliko imam pravo na IVF, da mu dam po 650e, mozda tak cetvrti put odradi posao kako treba.
    Poslala bi ja te alave, nezasite doktore sve u kovid bolnice da malo osete rad i muku

🤢🤢🤢🤢🤢
    Uzas..kao da smo i zivce i novce nasli onako usput… Konacno se neceg uhvatim kao slamku spasa, i opet hladan tus.. To pricam za, sebe…
    Razumijem i sto ti hoces reci.. I ipak se nadam da nece tako biti💓

Vjerujem da te Podobnik razočarao, ali to što se dogodilo ne znači da ti nije dao korisnu informaciju. Sad znaš za HLA i možeš dalje djelovati, sa ili bez njega. 

💔💔💔

manemoj
    13. Studeni 2020. 09:22

LioraLiora

NadimakMTB

LioraLiora

https://ibb.co/d4P91Vk

Vidim je!!! Tvoja sjenica je maaaaalo svijetlija od one koju sam ja imala 12 dana poslije aspiracije, i puno puno tamnija od one koju sam imala 10 dana poslije aspiracije!!

Wooooohooooo, kad opet piškiš?

Ja evo ne mogi raditi na laptopu, ruke se tresu, Boze dragi… preranooo 6dnt …jedino ak nije stoperica od prije dva tjedna aaaaa izludit cu… znači vidiš ju…ajmeeee

Ma daaaaj, pa ja ju vidim a nisam još naočale staviti.. je da je bljeđa ali tu je 🥰🥰🥰🥰🥰 jako sam jako sretna zbog tebe 🥰🥰🥰🥰

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

13. Studeni 2020. 09:22

NadimakMTB

LioraLiora

NadimakMTB

LioraLiora

https://ibb.co/d4P91Vk

Vidim je!!! Tvoja sjenica je maaaaalo svijetlija od one koju sam ja imala 12 dana poslije aspiracije, i puno puno tamnija od one koju sam imala 10 dana poslije aspiracije!!

Wooooohooooo, kad opet piškiš?

Ja evo ne mogi raditi na laptopu, ruke se tresu, Boze dragi… preranooo 6dnt …jedino ak nije stoperica od prije dva tjedna aaaaa izludit cu… znači vidiš ju…ajmeeee

Ne, previše je vremena prošlo za štopericu.
    Ja sam upravo radi toga vadila betu 3dnt da budem sigurna da je štoperica otišla (to je bilo 8 dana nakon štoperice).
    I znam kakav je osjećaj, nada, sreća, očaj, tuga, veselje,
    Draga, vjerojatno si trudna
    Piški opet danas ili sutra (vjerojatno je bolje sutra ujutro s prvim urinom, ali možeš i danas ako ne izdržiš), a u ponedjeljak pravac beta

Ja betu trebam vaditi tek za 7 dana..hahhahha..da za vikend cu možda pišnuti još koji..ajmeee

manemoj
    13. Studeni 2020. 09:23

NadimakMTB

manemoj

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

LioraLiora, ja sam piskila iz znatizelje i nestrpljivosti 5dnt, a 10 dnp. I to popodne, test jedan za drugim bio pozitivan, 5 ih popiskila, cak i LH trakicu.
    Kad ih je ponestalo, isla sam u ducan i s jutarnjim urinom piskila drugu rundu 😅
    Posalji sliku, cure tu ti znaju sve 🙃

Znači meni je danas 11 dan od aspiracije i 8dt. Što bi značilo da kad bi ovaj vikend piskila bi nešto sigurno znala.. ajme tko će još tjedan dana izdržati 🙈🙈🙈

Vjerojatno bi znala, ali uzmi u obzir da WNGG nosi barem četvorke, pa joj je beta ogromna
    Meni je, recimo, 10 dana od aspiracije bila nevidljiva sjena, a 12 dan od aspiracije svijetla, ali vidljiva sjena. 14 dan od aspiracije je i dalje bila dvoznamenkasta beta, tako da svakome to drugačije raste.

Da, to me malo i koči.. da ne bi prerano suze lila.. jer taj osjećaj kad nakon svega vidiš bijeli test.. ufff.. ne želim ni zamišljati 🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

🍀🐞MISS🐞🍀
    13. Studeni 2020. 09:24

Mtb hvala ti jos jednom na veliko pozitivi i podrsci koju pruzas ovdje svima nama ..da te nema trebalo bi te izmislit...
    Olivera blago ti se ,mora da je nopisiv osjecas, cestitam ❤️👏
    Liora i ja nesto vidim, obavezno sutra ponovi..jesi vracala trodnevne ili petodnevne? 
    Di nam je ruska, jesam samo ja primjetila da se nije oglasavala danima??

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

manemoj
    13. Studeni 2020. 09:26

Olivera predobro 🥰🥰 meni je prijateljica nedavno snimila na Wapp kad je bila.. pa to je toliko lijepo.. ja tulila ajmeeee 
    Ne mogu ni zamisliti osjećaj kad svoje cujes

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

Marinela87
    13. Studeni 2020. 09:30

LioraLiora i ja vidim sjenu!!! A nisam neki ekspert, mozda sam 3x radila test, i nikad nisam ni umislila sjenu!! Ajme, koji super osjećaj iako je tuđa sjena😂😂😍😍 super!!!! Ja se nadam da je to to!!!
    Ja se još držim,tolko se bojim ih testova da me ni ne privlače!! Al sad mi je MTB stavila bubu a i ta tvoja sjena! Danas mi je 7 dnt.. Točni prije tjedan dan su vraćena 2 trodnevna, po njima, jedan dobar i jedan slabiji. Taman idem na kavu pa možda svratim u ljekarnu😦😦
    Svim drugim curama puno zivaca u borbama, ovo za doktore pljačkase je🤮🤮 ko da nemaju dosta, nema gore nego na tuđim zdravstvenim mukama zgrtat.. Stvarno ako se sam za sebe ne zauzimas i proučavas sve ko luđak, ništa.. 

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 09:36

LioraLiora, to što su ti rekli da vadiš betu 20.11 ne znači da ih moraš i poslušati. Npr, meni su rekli da je vadim 14 dana nakon aspiracije.
    Ako ništa drugo, isplaniraj da je vadiš tako da obje bete uspiješ izvaditi tokom idućeg tjedna, pa da nemaš grickanje noktiju između preko vikenda. Npr, srijeda i petak.

manemoj, to stvarno ovisi o tome kakva smo osobnost. Ja sam znala da me neće previše izdeprimirati, a htjela sam se pripremiti na sve opcije. Jako sam bila svjesna da sve do bete ne znam da nisam trudna, koliko god bijelo/svijetlo bilo, isplanirala sam si strategiju koja me neće izluditi (test 10 i 12 dana nakon aspiracije, beta 14 dana nakon aspiracije) i toga se držala. Ako ti misliš da bi tebe previše pogodilo ili da bi na potencijalni lažni negativni test toliko pala u depru da bi ugrozila svoju bebu, onda nemoj.

Marinela87, uzmi u Mulleru hrpicu onih od 13 kn, te su ti bolje od onih skupih iz ljekarne. I ako testiraš, testiraj sutra ujutro sa prvim urinom, sad popodne bi ti moglo biti lažno negativno.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.