Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Studeni 2020. 08:54

NadimakMTB

LucyLou, ne znam da li za tu lipidnu injekciju vrijedi isto što i za progesteronsku. Ali meni su je davali besplatno u mojoj MPO klinici, bez dodatne nadoplate (samo sam injekcije platila). Njih si isto ne možeš davati sam nego ti mora davati medicinski stručnjak jer se mora dati u mišić.
    Možda da se raspitate kod svojih doktora?

Teja1408, manemoj, svaka čast na čeličnim živcima!

miss1502, moja trodnevna mrvica se uhvatila, tako da se ja ne bih deprimirala što vraćaš trodnevnu.
    Držmo fige da ih što više dođe do petog dana, a ti sutra vrati one koje ti biologica preporuči. To mi se nekako ne čini odluka koju trebamo same donijeti, nije to naša struka.

LioraLiora, brojim od aspiracije, a rekla si da si jučer piškila - dakle deseti dan. Ne možeš umisliti sjenu, pogotovo jer ti ju je i muž potvrdio. Recimo, ja svoju uopće nisam vidjela iako je nekoliko žena ovdje tvrdilo da je vidi - sve dok nisam imala i drugi test koji je bio vidno pozitivan, stavila sam ih skupa, škiljila na suncu i onda vidjela da na istom pravcu ipak ima nešto i na ovom prvom.
    Nego, da ne duljimo, slikni, stavi ovdje, ovdje ima profesionalki koje to provuku kroz filtere i kažu ti što se vidi.

Ne ne, ovo je infuzija bas🤢🙄 zato mi je to onako... Grrr no ako se mora...nije kao injekcija... 
    Progesteronsku  injekciju je meni moj muz davao nakon transfera... Prvu sestra, ostale muz u guzu.... Da je to bar kao injekcija... 

🍀🐞MISS🐞🍀
    13. Studeni 2020. 08:58

Sanjich vjeruj mi da bi ja skakala od srece s rezultatom ko sta je tvoj..tebi uopce nisu bile upitne blastice, oce li ih bit nego samo koliko ce ih bit ...ja zivim za jednu bar 🙏 ali sta Bog da ...ne mogu vise nista ucinit...
    Da,MTB je vratila jednu i primila se ,ali opet mislim da je veca jos mogucnost s dvije, logicno...mada nema pravila za nista..
    Manemoj hvala ❤️

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

Nirvana2024
    13. Studeni 2020. 08:59

LioraLiora, ja sam piskila iz znatizelje i nestrpljivosti 5dnt, a 10 dnp. I to popodne, test jedan za drugim bio pozitivan, 5 ih popiskila, cak i LH trakicu.
    Kad ih je ponestalo, isla sam u ducan i s jutarnjim urinom piskila drugu rundu 😅
    Posalji sliku, cure tu ti znaju sve 🙃

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Nirvana2024
    13. Studeni 2020. 09:00

Awwwwić, MTB, i ja volim tebe ♥️
    Ne idem na listu bez tebe 😇

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 09:02

miss1502

Sanjich🤞🤰

miss1502

Evo ja sam zvala embriologicu…svih 6 embrija je jos uvijek zivo, rekla je da su 3 malo bolja, 3 losija ali da ipak na transfer dodem sutra (3 .dan) da ne riskiramo do 5.dana da ne bi mozda dosli do nijedne blastice…ne znam sta rec, malo sam tuzna jer od 18 folikula sam ocekivala da cu sigurno 5.dan imat transfer a ne opet 3., A o zamrzavanju da ne pricam…nije jos nista izgubljeno,mozda ipak dodu do blastice ali ne izgleda mi ni embriologica preoptimisticna…rekla mi je da do sutra razmislim ocu li vracat jedan ili dva ..ja bi sigurno vratila dva samo se mislim koja dva da vratim, losije ili bolje…strah me vratit bolje pa da ostanem bez 🐧🐧, a strah me i losije ..prošli put sam jedan bolji jedan losiji, pa je bila biokemijska, i nije bilo smrzlica …tako se bojim da ce se opet sve isto ponovit…iskreno,nisam to ocekivala s obzirom da duplo vise folikula….

Ja svježe razumijem kako se osjećaš.. žao mi je ali kako ste i vi rekli .. to je sve OK rezultat..

nisi razmišljala vraćat jednu?

Ok mi je bilo proslu put kad san imala 9 folikula, ali sa 18 sam mislila da cu imat i za vama svima udjelit…a ne da ce se uopce mislit oce li prezivit ista do 5.dana 🤦🤦
    Vratit cu dvije ..nekako sam to otprije odlucila…

Ajmo malo pozitive 
    Da, možda sve propadnu do petog dana.
    A opet, možda se sve održe.
    Ovdje smo sad nedavno imali cure sa samo 3, 4 jajne stanice koje su sve oplođene, i imale su i za transfer i za srmzliće. Nema razloga da se isto ne dogodi i tebi.
    Dakle, sutra se tvoje bebe vraćaju mami.  Danas se posveti sebi i svom tijelu, napravi nešto za opuštanje i hranjenje svoje duše, kako bi sutra pružila što bolju dobrodošlicu svojim bebama.
    Plus, iskoristi priliku zadnji dan kad možeš raditi sa svojim tijelom što god hoćeš, od sutra ono više nije samo tvoje. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 09:03

When nothing goes ➡️, go ⬅️.

Awwwwić, MTB, i ja volim tebe ♥️
    Ne idem na listu bez tebe 😇

Ideš, ideš, danas. 
    I onda mi pripremaš teren do utorka, da me dočekaš kao prava domaćica 

💔💔💔

manemoj
    13. Studeni 2020. 09:04

LioraLiora, ja sam piskila iz znatizelje i nestrpljivosti 5dnt, a 10 dnp. I to popodne, test jedan za drugim bio pozitivan, 5 ih popiskila, cak i LH trakicu.
    Kad ih je ponestalo, isla sam u ducan i s jutarnjim urinom piskila drugu rundu 😅

Znači meni je danas 11 dan od aspiracije i 8dt. Što bi značilo da kad bi ovaj vikend piskila bi nešto sigurno znala.. ajme tko će još tjedan dana izdržati 🙈🙈🙈

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

13. Studeni 2020. 09:05

https://ibb.co/d4P91Vk

• LucyLou
    13. Studeni 2020. 09:06

Lucija, joj znam, to hvatanje za slamku mi je vrlo dobro poznato. Mozda najbolje da napravis upravo tako - trazi direktno od svog soc.gin. Ja si sve mislim da je kod vas rijec u nekoj caki koja se moze vrlo lako rijesiti, samo treba saznati o cemu se radi. Jer vi dobivate i super zametke i ostajete trudni. Samo se plod ne odrzava, a vjerujem da postoji nacin kako to rijesiti...

MTB, hocemo, samo da krenemo u sljedeci postupak. Mislim da za tu infuziju treba medicinski nadzor jer postoji mogucnost alergijske reakcije (infuzija je na bazi jaja, soje i masnoca)...i traje sat i pol, jer ta mlijecna infuzija ide kap po kap...cudno, vidim da se u Srbiji moze kupiti u ljekarni i da se cesto daje prije i nakon transfera ali na internetu ne mogu uopce pronaci da se prodaje u HR...svakako cu se raspitati i javiti ovdje cim nesto saznam.

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    13. Studeni 2020. 09:07

manemoj

Znači meni je danas 11 dan od aspiracije i 8dt. Što bi značilo da kad bi ovaj vikend piskila bi nešto sigurno znala.. ajme tko će još tjedan dana izdržati 🙈🙈🙈

Vjerojatno bi znala, ali uzmi u obzir da WNGG nosi barem četvorke, pa joj je beta ogromna 
    Meni je, recimo, 10 dana od aspiracije bila nevidljiva sjena, a 12 dan od aspiracije svijetla, ali vidljiva sjena. 14 dan od aspiracije je i dalje bila dvoznamenkasta beta, tako da svakome to drugačije raste.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.