Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • *.Women_name.*
    10. Studeni 2020. 09:18

NadimakMTB

LioraLiora, hvala na pitanju, imam dosta manje simptoma nego prije ali opet dovoljno da se ne prepadnem . I dalje je ta stalna mala bol u stomaku, čak je bol možda pretjerano za reći. Blagi grčići povremeno. Hrana mi baš nije privlačna previše, jedem manje nego inače i moram se tjerati jesti jer padam na vagi, a nije zdravo previše gubiti tokom trudnoće. Spavam osrednje - najbolje sam spavala odmah nakon bete.
    Ono što mi je drago jest da mi se vratila volja za radom i za poslom, tako da napokon radim kako spada i nadoknađujem zaostatke koje sam napravila dok sam bila u postupku. Definitivno sam manje umorna, ali mi kondicija i dalje nije ona koja je bila.
    Još 7 dana pa UZVmanemoj, da, baš sam sretna jer mi je ovo blizu, a i imam povjerenja u njih. Malo me hvatala trema od pomisli da sad moram ići kod nekog drugoga.pogotovo zato što su mi oba izbora bila na drugom kraju grada.

Tako i ja, nekad se pitam jel sve ok zbog tog. Više sam simptoma gadenja hrane, bolnih cica i slično imala oko bete i poslije onih tjedan dana, nekak su više izraženi bili nego sad.. A bolovi mene je dosta bolilo ko da ću fkt dobit svaki tren onda mi je bilo dobrih tjedan dana skroz mira, i sad me opet počelo ta menstrualna bol i donji dio leđa. A taman sam mislila kako je prošlo 🤦‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

vuky
    10. Studeni 2020. 09:26

Bozma to he do te mlade embriologice, biti ce da se tek uci, a biti ce sa ti najbolji rade sa prof Poljakom 🤷🏼‍♀️ Svakako mi se cini da ( barem meni ) nisu ulazili u dublju pricu... ne kazem da bi to doneslo uspjeh, no ja sam nekako jakosigurna da smo skroz profulali implantacijski prozor, meni je inace O 16/17 dan, a punkcija bi bila 10dc, ok zbam hormoni i to... no nije nista mjerio da tocbo ustimamo... Cak mi je palo na pamet da su i bakterije mogle raditi problem ( mislim ne znam jel moguce da je suprug cijelo vrijeme imao bskterije? je to nitko nije kontrolirao? a ja nisam pokupila zbog imuniteta? je ne znam kako bi se inace sad odjednom pojavile ) 

vuky
    10. Studeni 2020. 09:29

Bellaa nadam se da uzv bude ok i da ides danas kuci! Odtuguj i neka te razmaze .... saljem virtual hug.... 🤗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Studeni 2020. 10:04

Nikitta, ja sam za stvarno napisala oporuku prije dosta godina. Ne bih mogla mirno umrijeti a da se ne zna kome ide moja kolekcija Harry Pottera. 

*.Women_name.*, baš to - kad malo popuste simptomi, krene strah je li sve u redu. Sad mi je cijelo jutro malo muka, a ja sva sretna jer juhuuu, sve je OK. Lude smo.  I da, bol je meni bila najveća onih par dana oko bete, sad je jedva primjetljiva, s tim da nekad malo kao zareže - bilo u nekom jajniku ili u vaginalnom otvoru. 

vuky, nisam sigurna da implantacijski okvir funkcionira pod hormonima kao i u regularnom ciklusu. Meni je isto ovulacija negdje 16, 17 dan ciklusa, a sad je aspiracija bila 11dc, a transfer 14dc.

💔💔💔

Tuma
    10. Studeni 2020. 10:05

*.Women_name.*

Bome i ja nemogu spavat katastrofa i to ne noćas, nego već tjednima. Neznam uopće kj da radim od spavam od pola 10 do 3 i onda do 8 gledam u strop

Joj to se i meni dogada. Odem piskit oko 4 i onda ne zaspim do 6,pola 7  a u 7 mi zvoni alarm za utrogestan😅

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

10. Studeni 2020. 10:17

vuky

Bozmato he do te mlade embriologice, biti ce da se tek uci, a biti ce sa ti najbolji rade sa prof Poljakom 🤷🏼‍♀️ Svakako mi se cini da ( barem meni ) nisu ulazili u dublju pricu… ne kazem da bi to doneslo uspjeh, no ja sam nekako jakosigurna da smo skroz profulali implantacijski prozor, meni je inace O 16/17 dan, a punkcija bi bila 10dc, ok zbam hormoni i to… no nije nista mjerio da tocbo ustimamo… Cak mi je palo na pamet da su i bakterije mogle raditi problem ( mislim ne znam jel moguce da je suprug cijelo vrijeme imao bskterije? je to nitko nije kontrolirao? a ja nisam pokupila zbog imuniteta? je ne znam kako bi se inace sad odjednom pojavile )

A drugi put sam ja išla kod Poljaka, ista stvar, nije bilo tih najboljih ni na vidiku. Činilo mi se da je ovaj prvi volio te rane punkcije, a ja od prije znam da mi stanice budu nezrele i na 20mm, a on mi na 14mm odredi štopericu, a endometrij tada bio niti 6 čini mi se. Kad sam došla kod ovog drugog rekao je to sve uzet u obzir i te moje nezrele stanice, zaokruživao to sve na protokolu crvenom olovkom i ja bila oduševljena kako smo se lako dogovorili i kako me saslušao i kako će sve uzet u obzir. na kraju, ap-cap, 2 UZV i ideš na punkciju, da ne odu ti folikuli, bolje vrabac u ruci nego golub na grani (ne znam kako bi otišli kad sam na cetrotide) i ista stvar kao i prvi put, 2 dana mi nitko nije znao reć jesu se stanice uopće oplodile, treći dan sam imala 4 stanični embrij.
    Tek kad sam sad došla u bolnicu mi embriologica rekla da su stanice loše kvalitete, da imaju meku opnu, bla bla....
    Kako ste uopće skužili da suprug ima bakterije? Slučajno ili su vas poslali na neku pretragu?

• LucyLou
    10. Studeni 2020. 10:18

Drage cure, ja vas i dalje citam ali sam se mrvicu “stisala” dok cekamo novi postupak - zapravo nemam nekih novosti za javiti. Prosli tjedan je bilo tocno dvije godine od kada smo usli u MPO vode, a ja imam osjecaj da se nismo maknuli s mjesta...i sve mi se cini predugo cekati jos nekoliko mjeseci do sljedeceg pokusaja...pa sam se malo primirila dok ne vidimo sto i kako dalje...
    Lucyinthesky, gdje ste radili bakteriolosku analizu ejakulata? Privatno ili preko uputnice? 
    Piky i Bella, vi ste nevjerojatno jake i hrabre i uvjerena sam da nakon ove kise, izlazi sunce i za vas dvije lavice! ❤️
    Cekalicama bete, uzv. itd. - najteze je to cekanje ali kao i sve drugo, proci ce! Drzim vam svima fige na najjace, da sve uskoro ugledate svoje srecice! 😉

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    10. Studeni 2020. 10:20

Tuma

*.Women_name.*

Bome i ja nemogu spavat katastrofa i to ne noćas, nego već tjednima. Neznam uopće kj da radim od spavam od pola 10 do 3 i onda do 8 gledam u strop

Joj to se i meni dogada. Odem piskit oko 4 i onda ne zaspim do 6,pola 7 a u 7 mi zvoni alarm za utrogestan😅

Pfft, amateri.  
    Idem spavati u 11, kad stavljam utriće.
    Budim se u 2, piškim.
    Budim se u 5, piškim, pijem lijek za štitnjaču.
    Budim se u 7, piškim, stavljam utriće.

💔💔💔

Lucyinthesky
    10. Studeni 2020. 10:21

LucyLou radili smo preko uputnice u jednom laboratoriju. Ma može se bilo gdje, može se i kod njih u Ivf, u Synlabu, Breyeru...

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    10. Studeni 2020. 10:26

NadimakMTB

Nikitta, ja sam za stvarno napisala oporuku prije dosta godina. Ne bih mogla mirno umrijeti a da se ne zna kome ide moja kolekcija Harry Pottera.*.Women_name.*, baš to - kad malo popuste simptomi, krene strah je li sve u redu. Sad mi je cijelo jutro malo muka, a ja sva sretna jer juhuuu, sve je OK. Lude smo. I da, bol je meni bila najveća onih par dana oko bete, sad je jedva primjetljiva, s tim da nekad malo kao zareže - bilo u nekom jajniku ili u vaginalnom otvoru.

vuky, nisam sigurna da implantacijski okvir funkcionira pod hormonima kao i u regularnom ciklusu. Meni je isto ovulacija negdje 16, 17 dan ciklusa, a sad je aspiracija bila 11dc, a transfer 14dc.

E da ta malo probadanja u rodnici i jajnicima. Ahh sad se vratila da baš menstrualna bol, tjesim se nekako da mi se maternica rasteze pa da zato tak boli 😂😂 Joj baš smo lude. Ko će me trpit do poroda tu 😂😂😂 sreća pa imamo naše trudnice koje su već dobar dio prošle pa ih budemo ispitivale za nove tegobe 😂

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.