Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marinela87
    09. Studeni 2020. 19:32

Chloe hahah tak i ja, u kvartu, rodila se, vadila mandule, slomljena ruka, slijed je logican😂
    Bez problema dodes dolje na hitnu ginekologiju sa stopericama, i nadam se da ti kao ni meni sva 3 puta, neće bit nikog da čeka. Ja za svaki slučaj dosla 10tak min ranije, računam, ako ću cekat 25min,kasnim 15 sa stopericom, nije tak strašno.
    A ovo za koronu, ma stavila te sestra u sistem što posto. To je toliko sve uhodano, ima nas milijun.. Ali možeš ih za svaki slučaj nazvat ujutro, znas da vole objašnjavat😂

🙋‍♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
    🧒39, sve ok
    Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
    1. AIH 7/2020 neuspjesan
    2. AIH 9/2020 neuspjesan
    1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
    2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
    3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce

AuroraB
    09. Studeni 2020. 19:38

Lucyinthesky

Pozdrav curke, bome ste vrijedne danas, ja već 2 sata čitam zaostatke 🤓
    Imam pitanje(naravno da se meni stvari moraju zakomplicirati🤦‍♀️).Jedini nalaz koji smo još morali napraviti je bakter.analiza ejakulata i nažalost izolirana je e-coli. Naravno da do postupka to moramo riješiti, a nisam baš optimistična. Ima li tko kakvu ideju uz antibiotik naravno? Iskustva, anyone?

To mi je zanimljivo kako bakterija može biti u ejakulatu, a bez da je i ti dobiješ tokom seksa... 
    I moj to treba odraditi, ali još uvijek nije. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    09. Studeni 2020. 19:40

Bozma, vama je onda spermiogram bio indikacija za bakteriološki bris? Mislim, po spermiogramu se vidi dal se to treba odraditi ili nije pravilo?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Leptirica 90🦋
    09. Studeni 2020. 19:54

Drage cure oprostite na ovom pitanju što je to hiperstimulacija.nešto me zanima hvala

Azospermia

Lucyinthesky
    09. Studeni 2020. 20:03

Bozma

Kako to da su vas na to slali? Moj je na jednom spermiogramu imao prisutnu aglutinaciju pa je morao uz bris i to radit. A kako smo oboje pili antibiotik zbog ureaplasme otišlo valjda i to pa su nalazi bili dobri

Zadnji put je spermio bio nešto lošiji nego obično i kao usput su nam i to savjetovali, ali nismo to odmah napravili. Općenito to je do sad samo jednom radio pred dosta vremena i bilo je sve ok.
    Uglavnom, sad eto napravili, ono za svaki slučaj i šok 🙄Istovremeno, moji brisevi su ok. Naravno da nema smisla ići u ništa dok se to ne riješi. Sad tražim riješenja i sve moguće šta bi pomoglo pa me zanimaju praktična iskustva.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Lucyinthesky
    09. Studeni 2020. 20:06

AuroraB

To mi je zanimljivo kako bakterija može biti u ejakulatu, a bez da je i ti dobiješ tokom seksa…

Možda im je to praksa da sve to traže, ne znam.
    A gle, ovisi o imunutetu čini mi se, ne mora značiti da si sve bakterije uvijek prenesemo 🤔Kako god bilo, ona može napravit zlo u ranoj trudnoći i svakako je to sve potrebno prije sanirati.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

MaloTele
    09. Studeni 2020. 20:14

Marinela87

Chloe hahah tak i ja, u kvartu, rodila se, vadila mandule, slomljena ruka, slijed je logican😂
    Bez problema dodes dolje na hitnu ginekologiju sa stopericama, i nadam se da ti kao ni meni sva 3 puta, neće bit nikog da čeka. Ja za svaki slučaj dosla 10tak min ranije, računam, ako ću cekat 25min,kasnim 15 sa stopericom, nije tak strašno.
    A ovo za koronu, ma stavila te sestra u sistem što posto. To je toliko sve uhodano, ima nas milijun.. Ali možeš ih za svaki slučaj nazvat ujutro, znas da vole objašnjavat😂

Evo zastopala sam se 😂😂😂 bila je neka teta prije mene al je sestra koja radi bila jako jako jako simpatična,dode mi da se svaki put idem pikat kod nje 🙃🤣

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

09. Studeni 2020. 20:18

Meni je to fascinantno da smo sve žene sa istim organima, a ipak toliko različite 🤣🤣 nikada to neću shvatiti...ja sam uvijek mislila ak meni tako mora biti i drugim ženama..tek sada vidim da nismo iste bez obzira na sve 🙄😅 nit cervix isti svima, niti ona stvar, nit boja, nit sluz, svako drugacije simptome..živi šouuu... eto nadam se da grijesim u vezi menge da se priprema, i do bete ću očito lupati glavu ovim svime..al eto nema druge 🤪

Ruska1986
    09. Studeni 2020. 20:19

Lucyinthesky

AuroraB

To mi je zanimljivo kako bakterija može biti u ejakulatu, a bez da je i ti dobiješ tokom seksa…

Možda im je to praksa da sve to traže, ne znam.
    A gle, ovisi o imunutetu čini mi se, ne mora značiti da si sve bakterije uvijek prenesemo 🤔Kako god bilo, ona može napravit zlo u ranoj trudnoći i svakako je to sve potrebno prije sanirati.

A ne znam koliko ce pomoc, al morat ce pit antibiotike. Ja sam ju tek uz klavocin uspjela rijesit, zasad... Nas nisu trazili 🤷‍♀️ A i dosta trudnica ju dobije pa onda provjeravaju loje antibiotike mozes pit, a da ne smetaju bebi.. Ja sam ju imala pa fala Bogu, sve je ok s bebacem! I brusnica, obavezno! Maknut slatko, obavezno!

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

09. Studeni 2020. 20:33

AuroraB

Bozma, vama je onda spermiogram bio indikacija za bakteriološki bris? Mislim, po spermiogramu se vidi dal se to treba odraditi ili nije pravilo?

Da, baš na dnu pisalo da se preporučuje napraviti bris i bakteriološku analizu ejakulata. E sad je li došlo uredno jer smo u međuvremenu pili sumamed zbog moje ureaplasme, ne znam

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.