nika0302, dobro nam došla, i sretno nam otišla - trudna! Držmo fige za tvog smzlića da se uhvati. Slobodno nam ispričaj svoju priču, dijagnoze, put…
Što se testova tiče, ne moraš trošiti na one skupe, uzmi trakice od 15kn u Mulleru, ili DMu ili Gravignost… sve ti je to jednako dobro.
Astra81, hvala ti!!! MM je bolje da me oplodi sad, inače ću bogatstvo potrošiti na pretrage do trećeg postupka.
Pa kako si krenula nije ostalo još puno stvari za pregledati, ali skidam kapu, to si dobro odradila 👍 bolje sada nego nakon šestog neuspjeha. Eeeee, da mi je vrijeme vratiti, sve bi iskontrolirala prvoga dana, a ne ovako .... 🤦♀️
nika0302, dobro nam došla, i sretno nam otišla - trudna! Držmo fige za tvog smzlića da se uhvati. Slobodno nam ispričaj svoju priču, dijagnoze, put…
Što se testova tiče, ne moraš trošiti na one skupe, uzmi trakice od 15kn u Mulleru, ili DMu ili Gravignost… sve ti je to jednako dobro.
Astra81, hvala ti!!! MM je bolje da me oplodi sad, inače ću bogatstvo potrošiti na pretrage do trećeg postupka.
A evo ukratko, pokušavamo od 2016. Prvi puta krenula na pretrage 2018.god u petrovu. Svi nalazi uredni. Prvo planirani odnosi 3x,ništa,nakon toga mi dao doktor u petrovoj klomifen na koji sam odreagirala sa ogromnom hiperstimulacijom,završila u bolnici 4 dana zbog strogog mirovanja. Ponavljamo nalaze, mužev spermiogram lošiji, puuuno živih ali 10%progresivno pokretnih i tako 2019.krecemo u Beta Plus, za koje imam samo riječi hvale, moja doktorica dr.Bračun,divna,najdivnija. Sestre nikad bolje i ljubaznije nisam srela a sestra sam po struci 😊😊
Tamo isli sa najblazom stimulacijom zbog reakcije na klomifen, dobili 3 jajne, 1 vratili, ništa. Drugi ICSI od 7 oplođenih jednu vratili, ništa, ostale dvije blastice smrznute i sad mi vratili jednu 🙏🙏🙏🙏🙏
Svima nama koje jos nismo uspjele želim da nam uskoro uspije ❤🙏🙏 a curkama sa plusićima čestitam od sveg srca ❤❤❤❤ i svima skupa želim sreću
👱♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
BetaPlus
11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
4/2021 FET blastica ⛔
Pol.Škvorc
11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗
Iskusne,je li uzimate kad pise dnevna doza prenatala 2 tabl. na dan,odjednom obje ili jednu ujutro drugu navecer? Ja sam uzela 2 uz veceru odjednom a prije spavanja bi uzela d vit i omegu,kao pise da moze zajedno? Jel to ok?
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Pa kako si krenula nije ostalo još puno stvari za pregledati, ali skidam kapu, to si dobro odradila 👍 bolje sada nego nakon šestog neuspjeha. Eeeee, da mi je vrijeme vratiti, sve bi iskontrolirala prvoga dana, a ne ovako …. 🤦♀️
Žao mi je radi tvog iskustva.
Ja sam dosta temeljita i, neki bi rekli poremećena, osoba. U prvi postupak sam išla na blef. A onda sam si napravila plan za drugi i treći jer je meni tako lakši život. Više volim znati da sam napravila sve, pogotovo zato što je meni vrijeme taj Damoklov mač koji mi visi nad glavom. Da imam 30, vjerojatno bih bila opuštenija, radila duže pauze između postupaka, i pretrage radila u nešto normalnijem ritmu.
💔💔💔
Astra81 kratko da podelim moje iskustvo, odnosno plan moje klinike. Oni su mi radili analizu NK ćelija prvo iz krvi i rezultat je bio bas loš i doktor je rekao da je to relativno dobra indikacija kakva je situacija u materici, ali da pravi rezultat može da se dobije tek biopsijom (naravno). Pošto sam ja matora koka, on ne želi da gubimo vreme sa biopsijom što bi mi oduzelo bar još jedan, ako ne i dva ciklusa, nego ce ići 'na slepo' sa pretpostavkom da je to što se vidi u krvi slično i u materici i odmah mi dati terapiji. S tim da ovde on ne daje Prednison (Decortin), već mi je rekao da je mnogo uspešniji u regulaciji NK celija neki antibiotik, ali je do zla boga skup. Tek na sledećem pregledu cu dobiti recepte za protokol za postupak, pa onda i za taj antibiotik pa cu vas izvestiti. Posle 6 propalih pokušaja, a mislila sam da sve znam, za mene je sve ovo relativno novo, i bas me interesuje da pokušam.
Baš me zanima koji antibiotik preporučuju… kada ideš na taj pregled?
Ma ništa meni ovo nije jasno 😯 nemam pojma što uzrokuje tako jak obrambeni sustav, ja sam pretpostavila da je nešto autoimuno …. da je nekakva bakterija u pitanju valjda da bi imala endometritis, a to nemam (CD 138 mi je OK).
Ne znam kakav to antibiotik može zatući same stanice…
Svakako javi kad saznaš ime lijeka :)
Da imaš neku bakteriju ili upalu valjda bi PAPA ili brisevi pokazali. Jesi radila išta od imunoloških pretraga?
Iskusne,je li uzimate kad pise dnevna doza prenatala 2 tabl. na dan,odjednom obje ili jednu ujutro drugu navecer? Ja sam uzela 2 uz veceru odjednom a prije spavanja bi uzela d vit i omegu,kao pise da moze zajedno? Jel to ok?
Ja volim razdvajati tablete. Istovrsne uzimam skupa. Dakle, Prenatal bih pila ili ujutro obje, ili jednu za doručak/drugu za ručak.
Omegu i D vitamin ja obično uzimam navečer skupa, jer one idu skupa.
💔💔💔
Ja volim razdvajati tablete. Istovrsne uzimam skupa. Dakle, Prenatal bih pila ili ujutro obje, ili jednu za doručak/drugu za ručak.
Hvala ti! 😘
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Hvala ti! 😘
S tim da ja nisam liječnica i o medicini ne znam ama baš ništa. Više nešto što sam guglala + ono kako osjećam.
💔💔💔
Pa kako si krenula nije ostalo još puno stvari za pregledati, ali skidam kapu, to si dobro odradila 👍 bolje sada nego nakon šestog neuspjeha. Eeeee, da mi je vrijeme vratiti, sve bi iskontrolirala prvoga dana, a ne ovako …. 🤦♀️
Žao mi je radi tvog iskustva.
Ja sam dosta temeljita i, neki bi rekli poremećena, osoba. U prvi postupak sam išla na blef. A onda sam si napravila plan za drugi i treći jer je meni tako lakši život. Više volim znati da sam napravila sve, pogotovo zato što je meni vrijeme taj Damoklov mač koji mi visi nad glavom. Da imam 30, vjerojatno bih bila opuštenija, radila duže pauze između postupaka, i pretrage radila u nešto normalnijem ritmu.
A kad su mi doktori prije govorili da nikakve pretrage u našem slučaju nemaju smisla, da su naš glavni problem godine.
I eto ....ja ih slušala :/ Tek je Šime rekao, ajmo mi vidjeti ima li tu još čega osim godina, a onda sam oplela po svemu :)
Astra81 kratko da podelim moje iskustvo, odnosno plan moje klinike. Oni su mi radili analizu NK ćelija prvo iz krvi i rezultat je bio bas loš i doktor je rekao da je to relativno dobra indikacija kakva je situacija u materici, ali da pravi rezultat može da se dobije tek biopsijom (naravno). Pošto sam ja matora koka, on ne želi da gubimo vreme sa biopsijom što bi mi oduzelo bar još jedan, ako ne i dva ciklusa, nego ce ići 'na slepo' sa pretpostavkom da je to što se vidi u krvi slično i u materici i odmah mi dati terapiji. S tim da ovde on ne daje Prednison (Decortin), već mi je rekao da je mnogo uspešniji u regulaciji NK celija neki antibiotik, ali je do zla boga skup. Tek na sledećem pregledu cu dobiti recepte za protokol za postupak, pa onda i za taj antibiotik pa cu vas izvestiti. Posle 6 propalih pokušaja, a mislila sam da sve znam, za mene je sve ovo relativno novo, i bas me interesuje da pokušam.
Baš me zanima koji antibiotik preporučuju… kada ideš na taj pregled?
Ma ništa meni ovo nije jasno 😯 nemam pojma što uzrokuje tako jak obrambeni sustav, ja sam pretpostavila da je nešto autoimuno …. da je nekakva bakterija u pitanju valjda da bi imala endometritis, a to nemam (CD 138 mi je OK).
Ne znam kakav to antibiotik može zatući same stanice…
Svakako javi kad saznaš ime lijeka :)
Da imaš neku bakteriju ili upalu valjda bi PAPA ili brisevi pokazali. Jesi radila išta od imunoloških pretraga?
a brisevi pogotovo....
Nešto jesam (antifosfolipidni sindrom, lupus) i to je sve OK.
Antitijela na štitnjaču su pozitivna i te nesretne NK stanice.
Iskreno ni ne znam što bi još testitala, možda antinuklearna antitijela, ali to vjerovatno više ni nema smisla jer ću i tako dobiti kortiće...
Sortiraj odgovore
Najstariji