Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • T_Ivy
    06. Veljača 2021. 13:31

SBjelis odlično da su ti dali Clexane. Ja sam ga dobila ovde u Nemackoj kada sam pre nekoliko godina slomila nogu I nisam mogla skoro nikuda I, stana. Zbog tvojih mutacije (a iste imam I ja) su ti dali jer razredjuje malo krv I sprecava rizik od stvaranja tromba (rizik od tromba je inace jako, jako mali, ali postoje neka istraživanja koja pokazuju da pomaze bolju prokrvljenost materice I implantaciju kod nas sa ovim mutacijama). Obično se daje ili Clexane ili Fraxiparine. Uzimala sam i jedno i drugo ali mi je nekako Clexane lakše pao. 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• T_Ivy
    06. Veljača 2021. 13:34

MTB ja sam inace jedna vrlo fleksibilna žena, sklona kompromisima..osim u slučaju MM. Tu sam vrlo teritorijalna. Ne moze! Moje 😅🤣🤣
    Dada hvala ti na divnim rečima. Nije baš ni on tako loše prošao, kada ovako pogledam. Nego kako napreduje tvoje praćenje odlaska štoperice iz sistema?

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Anavi985
    06. Veljača 2021. 13:34

https://ibb.co/3mWCFQc
    MTB - Evo nalaza 😉
    Ako ima neka od vas iskustva s ovakvom ANOM - bit cu zahvalna za vaše strucno misljenje... jer moj ginic je inace ok, al za neke stvari govori malo ovako malo onako... a do mpo ne mogu...

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Libo1415
    06. Veljača 2021. 13:52

MTB

Libo

MTB

Eh da, i praktično pitanje. Moram napraviti brzi test na covid negdje idući vikend ili ponedjeljak iza vikenda. Tražim uputnicu od ginekologice? Gdje se idem testirati u Zagrebu? Kako to izgleda? Koliko brzo su gotovi? Ima li lažnih pozitivnih?
    MTB zašto brzi? 🤔 upitnicu za covid tražis od ginekologice ako je vezano uz postupak. Na Hzjz-u se rade brzi, možeš se naručiti na covid@hzjz.hr i nalazi su ti gotovi brzo(do pola 10 traje drive in i onda kad kolege dođu u labose odma rade). Nema lažno pozitivnih,samo lažno negativni mogu biti jer su manje osjetljivi. Neznam za koji dan ti treba,ali ako ti treba za pon popodne onda bez problema možeš u pon ujutro doći i samo napomenes na obrascu da ti do tipa 12 bude gotovo(zato da dr.potpise) 😉
    Libo, radi se brzi na početku postupka - 1DC. I onda PCR prije aspiracije. Barem u ovoj klinici.
    Čitam baš na HZJZ brošuri da ima 1-2% lažno pozitivnih rezultatatako da ću odmah biti spremna otići na PCR ako mi brzi dođe pozitivan.
    Hvala ti na info.

Aha...ma nema lažno pozitivnih,bar do prošlog tjedna kad sam još ja radila kod nas nije bilo. Samo lažno negativnih.svasta oni pišu u te brošure. 
    Inače ako netko slučajno ide raditi testiranje na covid a da plaća, na Hzjz-u je 390,76kn cijena a ostali imaju 500 i više. Pa da znate ako će kome trebati 😉

Ja 35 sve ok, on 36 OAT
    4 ICSI postupka, 2 trodnevna vraćena, 7 blastica, 2 spontani, 2 kiretaže...
    5.postupak +❤️

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    06. Veljača 2021. 14:03

TirelessIvy

MTB ja sam inace jedna vrlo fleksibilna žena, sklona kompromisima..osim u slučaju MM. Tu sam vrlo teritorijalna. Ne moze! Moje 😅🤣🤣
    Dada hvala ti na divnim rečima. Nije baš ni on tako loše prošao, kada ovako pogledam. Nego kako napreduje tvoje praćenje odlaska štoperice iz sistema?

Ne odlazi 😂😂 zato sam i pitala zna li tko kada bi mogla izaći jer danas mi je 10.dan od nje i 3dnt . S tim da sam u prošlom postupku 10.dan imala samo snješkaa a sad je crta još prisutna. Jačine štoperica su jednake od 0.5ml ona puta, tako da eto nije mi jasno. Možda da prestanem uopće pratiti jer samo si dajem lažne nade 🙄🙄🙄

endometrioza

• *.Women_name.*
    06. Veljača 2021. 14:16

Nirvana Gdje si bila u Petrovoj? Ja sam bila kod doktorice Sokol na UZV na odjelu patologije, ali ona radi i u TA.. Možda da se prebaci u TA kod nekog Meni su kad sam bila gledali svu anatomiju organa baš tak da su mi rekli da se ne brinem za anomaly da su i oni vidjeli da je sve ok.  I ja sam sad u nedoumici jer moram kod njih ic zbog dijabetesa, a volim svog privatnika jer je super detaljan kod iltrazvuka i pregleda. Ali strah me raditi duple preglede svaka dva tjedna tako često. Jedino ko mi se malo zamjerio je prof. Ivanisevic, iznimno je stručna ali po mom gustu previše autoritativna i dosta drska....pa ću vidjet kj će sad sljedeći put na pregledu tamo biti.. Mislim da sam ju naljutila s prijedlogom opcije da mi oni ne rade preglede, a ona mi je odgovorila u smislu da je to standardna procedura i da ona mora sebe zaštiti da me pregleda. Shvaćam u jednu ruku, ali mi također smeta što me s tim prisiljavaju da vodim sve tamo. Uopće nisam pametna, dr.Skvorx tvrdi da treba svako put raditi vag pregled i cervikometrije jer u slučaju otvaranja se može napraviti serklaz i slicno dok oni vode politiku samo pogledati onako kratko zrcalo plus spekulum i ne orckati puno vaginalno. E sad 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤦🏻‍♀️

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

06. Veljača 2021. 14:39

Dada🐼

TirelessIvy

Ne odlazi 😂😂 zato sam i pitala zna li tko kada bi mogla izaći jer danas mi je 10.dan od nje i 3dnt . S tim da sam u prošlom postupku 10.dan imala samo snješkaa a sad je crta još prisutna. Jačine štoperica su jednake od 0.5ml ona puta, tako da eto nije mi jasno. Možda da prestanem uopće pratiti jer samo si dajem lažne nade 🙄🙄🙄

Dada napravi kako zelis ne zelim da ispadne da te nesto nagovaram...ali ja bi da nastavis jer ce poslužit sigurno nekoj od cura za ubuduće pa ja to tak gledam.. Meni nece poslužit ali mi je super to pratit i znat nesto o tome više.. A i zanimljivo mi je da si prosli put isto imala stopericu i da je nije bilo na 10 dan?. Kako neobično 🤞🤞🤞👶

06. Veljača 2021. 14:41

Ako ce ti bit lakse evo pocet cu ja od sutra pratit s tobom iako ja nemam stopericu pa ce bit samo bijeli dok ne pocne beba izlucivat dovoljne kolicine 🤞😄🤞🤞🤞🍀🍀🍀

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Veljača 2021. 14:45

TirelessIvy, mora da je tvoj muž jako sretan što si fleksibilna.  

anavi985, ne znam što znači ova pozitivna zrnasta stvar, ali vidim da su ti našli da je 1:320, a sve ispod 1:100 je negativno. Srećom, 1:320 je manje od 1:100.
    Ovdje cura ima slični nalaz kao ti, ali duplo gori (dakle, 1:160, sa pozitivnom zrnastom fluorescencijom), možda da pročitaš to?
    https://www.forum.hr/showpost.php?p=44476408&postcount=42

Libo, puno ti hvala. Vjerojatno ću napraviti brzi negdje gdje mi je blizu (vidim, ima po N.Zg opcija) i gdje su brzo gotovi. Pa ako bude pozitivan, skoknem ja do brdašca i na PCR, just in case.
    S obzirom na to da i dalje imam antitijela, stvarno se sad ne bih trebala zaraziti. 

Dada, zato sam ja na kraju vadila betu. Da vidim koja je trenutna situacija i da znam da ako je više od toga, onda je trudnoća. Sve te sjene su meni nemoguća misija za pratiti.

💔💔💔

Nirvana2024
    06. Veljača 2021. 14:45

*.Women_name.*

NirvanaGdje si bila u Petrovoj? Ja sam bila kod doktorice Sokol na UZV na odjelu patologije, ali ona radi i u TA.. Možda da se prebaci u TA kod nekog Meni su kad sam bila gledali svu anatomiju organa baš tak da su mi rekli da se ne brinem za anomaly da su i oni vidjeli da je sve ok. I ja sam sad u nedoumici jer moram kod njih ic zbog dijabetesa, a volim svog privatnika jer je super detaljan kod iltrazvuka i pregleda. Ali strah me raditi duple preglede svaka dva tjedna tako često. Jedino ko mi se malo zamjerio je prof. Ivanisevic, iznimno je stručna ali po mom gustu previše autoritativna i dosta drska….pa ću vidjet kj će sad sljedeći put na pregledu tamo biti.. Mislim da sam ju naljutila s prijedlogom opcije da mi oni ne rade preglede, a ona mi je odgovorila u smislu da je to standardna procedura i da ona mora sebe zaštiti da me pregleda. Shvaćam u jednu ruku, ali mi također smeta što me s tim prisiljavaju da vodim sve tamo. Uopće nisam pametna, dr.Skvorx tvrdi da treba svako put raditi vag pregled i cervikometrije jer u slučaju otvaranja se može napraviti serklaz i slicno dok oni vode politiku samo pogledati onako kratko zrcalo plus spekulum i ne orckati puno vaginalno. E sad 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤦🏻‍♀️

Kod dr. Kisica..

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.