Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌼TiKi🌼
    26. Siječanj 2021. 19:32

Miss hvala Bogu da je sve ok. Miruj, krevet i wc samo tih tjedan dana do kontrole. Za te hematome je jako bitno mirovati i piti terapiju. Bit ce to sve dobro.❤️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Pami
    26. Siječanj 2021. 19:32

Miss hvala Bogu da je sve u redu 🙏 sad samo miruj,  ja koliko sam čitala preporuča se što više ležati na lijevom boku (valjda radi cirkulacije), i da taj glupi hematom nestane! Ja isto već 4 dana nisam izašla iz kuće, a inače sam svaki dan bila u šetnji. Danas sam doduše nešto malo po kući radila, pa se nadam da nisam nešto pogoršala iako kod mene nije bilo krvarenje nego više smeđarenje, tj.smeđi iscjedak.
    SBjelis da, ja sam vraćala 3.dan. Imala sam 5 stanica, ali su se oplodile samo 3. Od te 3 treći dan sam imala po ocjeni embriologice 1 odličan, 1 vrlo dobar embrij, i 1 koji je bio loš i za koji nije bilo nade. Dr.L mi je rekao da s obzirom da je manje stanica i embrija ne riskiraju do petog dana jer im je uvijek bolje u maternici nego u laboratoriju. I eto od tih vraćenih jedan se primio, očito mu se svidjelo kod mene 😉 Meni to ima smisla jer ja sa svojim amh i brojem dobivenih stanica možda nikad ne bi dočekala transfer 5. dan, a mislim da dosta klinika kod nas i ima takvo pravilo da kad ih je manje ne riskiraju do blastica nego vraćaju drugi ili treći dan (bar su mi tako i u Rijeci objašnjavali kad sam išla).

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

sbjelisi
    26. Siječanj 2021. 19:48

Divno ❤ Pami

oharascarlett14@gmail.com

• Mare0208
    26. Siječanj 2021. 19:48

🌺Dada🌺

MISS dragom Bogu hvala da je sve dobro ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️Mare0208 evo već se javila… Uglavnom rekla je da pita doktoricu koliko je koštala diploma 🤣🤣 uglavnom Ninur je uroantiseptik a ne antibiotik i nema apsolutno nikakve veze sa ejakulatom i da nasilno liječenje i uzimanje istog, na dobru urinokulturu može samo štetiti… Fosfomycin je jednokratni antibiotik, 3 g.. Ali mora se jednostavno napraviti kultura ejakulata i dati antibiotik po antibiogramu. Najbolje se javiti dobrom specijalistu i to što prije riješiti. A na svoju ruku bi prestala uzimati Ninur do samog pregleda u Agramu. Eto to je bio njezin odg. Nadam se da je potvrdilo to da se definitivno obratite nekom stručnijem od te doktorice 🙏❤️ javi kako je prošlo 🥰

Dada puno ti hvala! Ninur mu je na antibiogramu svaki put bio, al ne znam zašto ga forsira po drugi put kad ni prvi nije djelovao. Fosfomicin mu je dala kao dupli dozu, 2 dana je pio. I on je bio na antibiogramu i on mu je malo smanjio koncentraciju al očito nije ni on dovoljno djelovao. Znači plan su konzultacije sa svim tim nalazima pa ako urolog može po zadnjem nalazu dati antibiotik, ako ne, ponovit će privatno tamo pa će valjda naći nešto odgovarajuće. Evo točno 2 mjeseca smo već potrošili na to. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

• Mare0208
    26. Siječanj 2021. 19:50

Miss hvala Bogu da je beba dobro. Sada samo ruta krevet - wc. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    26. Siječanj 2021. 19:57

Stala sam na autocesti na odmorištu samo da vifim poruku od miss. Drago mi da je dobro. Sad pravac krevet i nit makac  mazi malog Herkula 

💔💔💔

Matkiša 😎
    26. Siječanj 2021. 19:58

MTB

Stala sam na autocesti na odmorištu samo da vifim poruku od miss. Drago mi da je dobro. Sad pravac krevet i nit makacmazi malog Herkula

I ja, sam pomislila na ime Herkul 🥰

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

Mila-Milica
    26. Siječanj 2021. 20:02

Drži se Miss! Dat će dragi Bog da sve bude u redu. I
    Ma bit će, mora! Odmaraj, lezi, nek te tvoji služe i tetoše. Izaći će sve na dobro, vjeruj. 🙏🙏🙏

👩40 🧔37
    Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
    7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
    9/20 FET, beta =0
    12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
    1/21 FET 2 blastice.
    Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
    11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
    1.3. Missed ab - 10 tt
    10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
    12/21 FET 1 blastica, beta = 0
    12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
    1/22 FET, beta=0,1
    11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni

• Dia85
    26. Siječanj 2021. 20:08

Leia2.0

Dia85

Drage sve,

prije svega čestitam našim novim trudnicama, posebno veselje je to pročitati, želim vam što više opuštenih trenutaka i samo pozitivnih vijesti!
    Danas je peti dan od oplodnje i nažalost javili mi da imamo samo jedan smrznuti zametak treći dan, preostale dvije nisu došle do stadija blastociste. Navodno je taj jedan desetostanični (ni to mi se ne čini skroz ok jer ni prebrzo ni presporo dijeljnje nisu ok, a prosjek trećeg dana je 8 stanica ak se ne varam). Dobra vijest je da je spermio bio dobar (muž čuda koristi od preparata već godinu dana u kontinuitetu), no naravno da se ja sad pitam jel s mojim stanicama sve ok. Dr kaže da je stvar lijekova za hiper koji nisu pogodovali sazrijevanju stanica do kraja, no meni se čini to i usprkos tome baš loš rezutat. Ne znam jel znate koji je sustav ocijenjivanja zametaka, o tome ne znam ništa i ima slabo na netu koliko sam googlala.
    MTB pitala si za folikulometrije, ja sam imala od petog dana svaki drugi dan sve do aspiracije.

Žao mi je :(
    Razumijem da si razočarana da od tih silnih folikula je rezultat jedan zamrznuti embrij.
    Slično kao i ti, a za razliku od drugih priča ovdje s foruma, imala sam puno više folikula nego što to krajnji rezultat pokazuje. Cure su baš danas pisale, na folikulometrijama po 2,3 folikula pa na kraju 5 stanica. Kod mene desetak folikula i evo jedan vraćeni i jedan smrznuti. I to treći dan. Da su čekali do 5., vjerojatno ne bi ni imala ništa za vratiti / srmznuti. Isto sam se pitala i pitam se, što je s mojim stanicama kada tako nestaju iz faze u fazu.

Ne znam, meni je zadnja dva dana općenito neka depra i baš sam nekako down. Ne osjećam ništa i ne nadam se ničemu.
    Držim ti fige da ti FET bude uspješan, da se ne moraš više pikati za prvu bebu.

LEIA Da,bas nekako od početka slične stvari nam se dogadaju..sve je to (uključujući i depru) valjda dio ove priče na koju smo se ipak negdje odlučile jer mozemo sve to izdržati..sad kad se malo dobijem, pozabavit cu se s dodacima koji bi mogli biti ok kroz ovih narednih mjeseci do novog postupka..sad sam pila Novalac i Q10, al moram malo sad par dana od svega predahnuti pa onda malo to preispitati (tak mi je lakše da znam da mogu nešto napraviti).
    Tebi želim da te ugodno iznenadi beta🥰
    MISS hvala bogu da je sve dobro, nek sto prije prođe!

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

26. Siječanj 2021. 20:09

Miss dobro zafrkaje taj tvoj mališa.. krevet i mirovanje☺️Bitno da je sve ok. 🙏🏻

Sanjich ma nisam ja ništa pitala, samo sam ušla, nešto prije 8.. bile su dvije cure koje su ćakulale i još dvije možda koje su sidile odvojeno i 1-2 na nogama. Ne mogu se sititi koja se od vas zadržala unutra cilu vječnost.. pa je na kraju taman prije nego ću ja uci Xy morao napustiti tu sobu.. 
    stalno imam dole neke čudne (da ne napišem negativne) situacije, bas se prelomi na meni 👀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.