Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Siječanj 2021. 19:27

I da, guglanje nije dobro. Danas sam na jednom forumu pročitala da je neka žena prvo provjerila koliko ima melatonina prije nego ga je počela piti. I onda sam provela pola dana tražeći gdje se to može provjeriti  Nisam našla.
    Ali sam našla da ima test na selen 

💔💔💔

16. Siječanj 2021. 19:36

MTB

I da, guglanje nije dobro. Danas sam na jednom forumu pročitala da je neka žena prvo provjerila koliko ima melatonina prije nego ga je počela piti. I onda sam provela pola dana tražeći gdje se to može provjeritiNisam našla.
    Ali sam našla da ima test na selen

U onoj mojoj knjizi pise da se u hrv jos uvijek nemoze provjerit melatonin... E sad to izadanje je staro 4godine..tu sma tek saznala kolko nemam pojma o njemu i za sta nam zapravo sluzi 😊

Tigrica
    16. Siječanj 2021. 19:37

MTB kad sam otvaral profil, nisam obračala pažnju na potpis, nisu ga sve cure imale, bila mi je znanstvena fantastika  kako ga napravit, a kasnije sam se makla sa foruma, tako da ga nisam napravila. 

16.02.2022.- termin curica 💞
    17.02.2022 došla moja Maza❤

Leia3.0
    16. Siječanj 2021. 19:48

MTB - vec sam ponesto pisala o prehrani koja se preporucuje u mpo postupcima, mozda rastrkano pa cu pokusat sazet ovdje. Prema svemu sto sam citala, a dosta sam toga proucavala moze se svesti na to da se preporucuje mediteranska prehrana uz vazan dodatak - preporucuje se potpuno izbaciti kravlje mlijeko i mlijecni proizvodi (jogurt, namazi, vrhnja obicna, za kuhanje, itd) - a to znam da i sama vec prakticiras :). Doduse oprecne su informacije o tvrdim / masnim sirevima. To si tu i tamo i priustim, ali u malim dozama. U kavu stavim par kapi mlijeka, a ostalo izbjegavam. Dosta sam toga zamijenila kokosovim mlijekom i vrhnjem. To mi nekako najvise pase. Bez jogurta mi je posebno tesko 😓
    Zatim, sve suhomesnate proizvode i mesne preradevine (hrenovke, pastete, smrznuto) bi trebalo izbaciti. 
    Secer takoder, pri cemu se misli na sve - kolaci, slatkisi, gazirana pica, sokovi, slatki jogurti i slicno. 
    Sva procesuirana hrana i rafinirana ulja su off limits. Tu svakako spadaju cipsevi i slicne gluposti 😬
    Dozvoljena je crna cokolada s visokim udjelom kakaa. 
    Ugljici - povrce, integralna brasna i punozrnato ok. Sve ostalo izbjegavati. Ukljucujuci rizu / tijesta. 
    Preporucuju se orasasti plodovi, losos, avokado, quinoa, grahorice, mahunarke, salica zelenog caja dnevno, bobicasto voce, dzumbir, cimet. Riba i jaja su ok (inace ne znam sto bih jela). Meso isto umjereno. Alkohol u manjim dozama, tako i kavu. 

💁🏻‍♀️35 g., AMH 32 PCO like
    💁🏻‍♂️40 g., astenozospermija
    1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
    2. FET 9/21 - beta negativna
    3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
    4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
    13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
    🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈

manemoj
    16. Siječanj 2021. 19:52

Lucy naravno da sam tip za cvarke.. kad si mene čula da mi je doktor rekao da se moram udebljati ili da je prenizak BMI 😂😂😂
    Cure mi sad bili kod prijateljice koja je dobila bebicu.
    Mala ima 40 dana, med medeni je, onaj miris bebe, tako mala slatka.. još tako komentirali i masu ljudi je trudno. Ja hoću bebu sad i odmah! Izluditi ću.. evo sve me neki grc u trbuhu i trudim se ne rasplakati.. baš je ovaj naš put gadan! I kakva je to glupa moderna medicina sa svim svojim postignućima a i dalje ne možeš dobiti bebu a napraviš sve što treba. Eto baš sam jadna i isfrustrirana sad... Proći će, znam.. ali baš bas boli.. eto 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

sbjelisi
    16. Siječanj 2021. 20:13

BAJO1

Lucyinthesky

Ruska1986 i AuroraB iz mojih se duša istisne, ali budu divno hrskavi, iako, ok su meni i oni masniji. A luk pod obavezno ako kasnije ne idem nikud. Kruh izbjegavam, ali uz njih paše jako i to domaći.
    Tiki i manemoj, znači i vi ste ovaj tip, ha 😎💪
    manemoj zavidim ti, naše kobase bome još nisu za skidanje, eno ih vise gore 😁
    Bajo1 zaboravih napisati, eto čvarke sam ti vidjela, ali nisam uspjela jučerašnju sličicu s trbuhom 😔

Evo ti al je bila sprdnja na moj sexi umorni izgled 🤦🤦🤦
    https://ibb.co/nz3NgWK

BAJOOOOOO1 😍😍😍😍😍 predivna!
    Stvarno si se najela cvaraka! A vidi nozica 😋

oharascarlett14@gmail.com

sbjelisi
    16. Siječanj 2021. 20:15

Leia 💪 woooho jedva cekamo dalje!

oharascarlett14@gmail.com

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Siječanj 2021. 20:17

Sanjich, samo ti nama piši najvažnije o toj knjizi. Pa i ja sam pisala o It starts with the egg. Ne budi škrta 

Tigrica, pa nikad nije kasno napraviti. Piše ti na prvoj stranici kako. 
    Naravno, ako imaš razlog zašto ne želiš, sve OK, prihvaćamo te mi i ovakvu. Samo je lakše pratiti kad vidimo potpis tko je gdje i tko nam je "sličan". 

Leia2.0, hvala ti! Da, takvu prehranu i ja prakticiram. Tvrde/masne sireve ionako ne volim. Da, jogurti fale, ali navikla sam se do sad (veganski su preloši, nisu mi nikakva zamjena). Ne jedem hrenovke, paštete, znam pojesti pršut i neko suhomesnato tog tipa (dakle, filozofija nam je da se mora vidjeti koji je komad mesa, a ne da je sameljeno i obrađeno), ali rjetko. Šećere sam jela sad dok sam tugovala, inače ih ne jedem, osim iz voća. Koristim isključivo maslinovo ulje, rjeđe kokosovo, i ponekad ghee maslac. Rižu, tjesteninu, kruhove ne jedem (jela sam kruhove sad dok sam tugovala, ne jedem više). Alkohol i kavu ne pijem. Nisam premršava, ne bi se po meni rekli da se ovako zdravo hranim 
    Takvu sam prehranu ja manje više usvojila prije nekoliko godina (osim ovo sa mliječnim proizvodima) - išla sam na rate i jednu po jednu stvar sam mijenjala. Nije to bilo radi MPO već radi zdravlja koje mi je bilo koma. I moram priznati da mi se tijelo preporodilo i da mi odgovara.

Što se trudnoće tiče, moraju se izbaciti ribe koje imaju teške metale (tuna, sabljarke, morski pas), svo meso koje nije termički obrađeno (ništa salame, pršuti, krvavi odresci, čak ni sushi), jetrica, mliječni proizvodi koji nisu pasterizirani (ništa svježi domaći sirevi, plemeniti sirevi & co) . Još mi je na popisu čaj od koromača kao zabranjen. S tim da sam ja istraživala samo prvo tromjesečje, neka me nadopuni netko tko zna više.

manemoj, ja sam prije koju godinu u rukama imala bebu od 3 dana. Imam i sliku. Mali slatkiš meni u rukama, a ja ridam kao kišna godina. Uopće se ne vidi da želim i ja jednu. 

💔💔💔

• Hope_1990
    16. Siječanj 2021. 20:25

MTB

Leia2.0, i ja sam u Beti potpisala da nema aspiracije ako sam pod koronom. Ne znam je li se nešto mijenjalo…
    To s vodom je meni grozno bilo, ja pijem puno vode. Ni kad se probudiš ti ne daju jedno 2h, užas.
    Kakva ti je prehrana za mpo postupke? Do tell! Ja ću ti reći što ja znam o trudničkoj.

Maslačakxxx, fuj jetrica.
    Meni i sad iskaču beblje stvari, a čak nikad nisam guglala kolica & co.
    Btw, meni muž nije smio ni uzorak donijeti. Mogla sam bilo čiji donijeti.Tigrica, hvala za info o Sv Duhu. Na postupak ne bih tamo ako ne rade vikendom, to mi je grozno. Ali na konzultacije možda bih ako imaju specijalista za nas malošansne.
    Hvala i za info o VV, sve mi je ovo jako korisno. I ništa nije predugo.
    Imam još jedno bitno pitanje - zašto ti nemaš potpis???

Mattan, sva odjeća koju ja sad kupujem je takva da mi može poslužiti i kao trudnička - barem dok ne dođem u visoku trudnoću. Naučila sam tu lekciju kad sam sad bila trudna i vidjela koliko brzo me odjeća počela iritirati - nisam rasla ali mi je stomak bio osjetljiv.

Sanjich, ufffHope_1990, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna. Pročitaj prve dvije stranice ove teme, napravi potpis i pridruži nam se. Vidiš da smo vesela ekipa.
    Što se tiče tvoje situacije, ajde nam prvo napiši par informacija - godine tebe i partnera, koliko pokušavate, koje dijagnoze imate kako bi te mogli što bolje savjetovati.
    Ovako paušalno - ja vjerojatno ne bih radila HSG. I ako si '90, dakle imaš 30 godina, vjerojatno bih išla u neku privatnu polikliniku preko HZZO - ne žuri ti se pa možeš pričekati par mjeseci na red. A ovo je često maraton, a ne sprint i nema smisla da sad trošiš novce na postupke (trošit ćeš na dodatke prehrani & co).

Hvala ti puno. ❤️Pročitala sam prve 2 stranice i više, stvarno si fantastično to sastavila, jako korisne informacije! Hvala! Nisam spomenula da jos imam endometriozu😭 Praktički nemogućem se nadam... Napravit ću potpis s podacima, samo da skuzim kako🙈

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    16. Siječanj 2021. 20:28

Hope_1990, vama endo lavicama jest teže, ali imamo dosta lijepih priča sa njihovim trudnoćama. Slobodno u postu prvo napiši nešto o sebi da te upoznamo, pa si onda kasnije uzmi vremena da proučiš kako ćeš napraviti potpis. Ovdje si dobrodošla, i postala si dio čopora čim si prvi put otvorila temu, neovisno o tome jesi li pisala ili ne 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.