Ja nikad nisam jela čvarke jer mi zvuči užasno kad se spomene mast. Al cili život sam provela gadeći se na tripice i u trenutku velike gladi ih pojela i otad ih obožavam. A sad ste me sjetile na jetricu na kiselo koju ću napravit lipo idući tjedan, sad kad mi vit A nije problem. Napravila je bila u trudnoći sva sretna i slučajno se sjetila da je vit A teratogen. A to napravim tako dobro ljudi moji, plakalo mi se dok su drugi močili kruv u toć, stavljali još, a ja jela puru i mliko 🙈
Zato odma idući tjedan to radim mmmm, i ko nije trudan nek navali na takvu spizu pa neće tribat kendurali i heferoli nikome 😂😂
Ja vam jedem tolko crvene mesine da sam sva od željeza. A onda prestanem jer mi se ugadi više pa nakon 5-10 dana opet. Nije baš ni dobro tolko, ko zna čime se šopaju te životinje, al bože nešto moram jest 😂😂😂
I bilo s pršuta daj amo, kako ćemo imat dobre ženske hormone ako nemamo špeka po sebi, naši se konvertiraju u masnoćama, eee haha
E jel neko od vas prije postupa na ig poprati sve živo s dječjom opremom pa kad se razočara otprati, al mi zato sve žive reklame izbacuju kolica, trudničke tajice, dide varalice i sl. Meni je tako hah, nisam 15 dana otišla na ig, baš nemam života gledat te reklame glupe. Još će mi ugadit kolica koja mi se baš sviđaju 😥 i još uvik im se nadam da će jednom zatribat 🙏
Jaoo anika baby, nicholas store, choconillas sve.. I da otpratim kad vidim da nis jer me boli gledat hahah lipo je znat da nisam jedina.. Npr stavljam na h&m u favoritse robicu sve se do sad rasprodalo XD
Ja nikad nisam jela čvarke jer mi zvuči užasno kad se spomene mast. Al cili život sam provela gadeći se na tripice i u trenutku velike gladi ih pojela i otad ih obožavam. A sad ste me sjetile na jetricu na kiselo koju ću napravit lipo idući tjedan, sad kad mi vit A nije problem. Napravila je bila u trudnoći sva sretna i slučajno se sjetila da je vit A teratogen. A to napravim tako dobro ljudi moji, plakalo mi se dok su drugi močili kruv u toć, stavljali još, a ja jela puru i mliko 🙈
Zato odma idući tjedan to radim mmmm, i ko nije trudan nek navali na takvu spizu pa neće tribat kendurali i heferoli nikome 😂😂
Ja vam jedem tolko crvene mesine da sam sva od željeza. A onda prestanem jer mi se ugadi više pa nakon 5-10 dana opet. Nije baš ni dobro tolko, ko zna čime se šopaju te životinje, al bože nešto moram jest 😂😂😂
I bilo s pršuta daj amo, kako ćemo imat dobre ženske hormone ako nemamo špeka po sebi, naši se konvertiraju u masnoćama, eee haha
E jel neko od vas prije postupa na ig poprati sve živo s dječjom opremom pa kad se razočara otprati, al mi zato sve žive reklame izbacuju kolica, trudničke tajice, dide varalice i sl. Meni je tako hah, nisam 15 dana otišla na ig, baš nemam života gledat te reklame glupe. Još će mi ugadit kolica koja mi se baš sviđaju 😥 i još uvik im se nadam da će jednom zatribat 🙏
Jaoo anika baby, nicholas store, choconillas sve.. I da otpratim kad vidim da nis jer me boli gledat hahah lipo je znat da nisam jedina.. Npr stavljam na h&m u favoritse robicu sve se do sad rasprodalo XD
Haha a ja sam mislila da sam ja pukla što kupujem trudničku robu već godinu dana 🙈🙈
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Btw cure mene uhvatio išijas, pala a nogu evo me lezim popila nalgesin cekan navecer da roknem i normabel 🤣 steta da nije kao nadalica razlog nego od ciscenja po stanu xD
Drage sve... Nova sam ovdje, čitam vas i skoro sam se rasplakala... Ma rasplakala sam se. 😪🤧💓
Molim vas za savjet. Krećem u borbu.
Imala sam prirodnu trudnoću mjesec dana nakon laparoskopije, bila je vanmatericna i odstranjen mi je jedan jajovod.
Ne znam bi li sad išla na HSG (ultrazvučno propuhivanje preostalog jajovoda) i postoje li neki rizici od tog? Je li neka od vas bila? Muči me taj preostali jajovod jer ga nisu propuhali na laparoskopiji. Samo su napisali da je uredan tako izvana.
Ja bih pokušala još koji ciklus ovako pa onda ako ništa, kod Lučingera privatno, je li bio tko?
Hvala puno❤️🙏🙏
Bajo1 kraljice, ovo uzgleda top, jedino što bi ih ja malo više stisnula 😎
Moji su ovakvi
https://ibb.co/2t0nKst
Mi radili dvije runde ove zime(bojim se i reći od koliko kg) jer je mm zaključio da mu je to isplativije nego da bankrotira ako ja stalno kupuje čvarke koji su btw kao suho zlato postali 😁
Nadalice, googlaj recept čvarci i napravi si za probu. Topi se slanina i na kraju se stisnu kroz neku prešu ajmo reći +dobiješ i mast.
Ajme, za ove što skidaju bijelo s pršuta, samo vi to meni pošaljite, najbolji dio 🤦♀️
E nije baš tako, piše savšta na goooglu ….ide ti mlijeko u čvarke kad se tope,ne šalim se se i ada čvarci su delicija , a skupi su zato jer svinje nisu više masne kao nekada, e sad ako treba recep, ja ču ga podjelit
- za čvarke
Znam da ide, stavljamo ga i luk također. Topimo u velikom kotlu jer si odmah više napravimo.
TOP za čvarke i za orgaansku hranu nema bolje. MLJAC
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Sunny ❤️
Sara ni ja nisam fan čvaraka, a Slavonka. 🤷🏼♀️🙈❤️
Ruska1986 zvučat će glupo, jer visim na forumu missMama, ali ja nikad ne čitam 24 sata, jer većinom pišu budalaštine. 🤣 Sad sam otvorila link koji si postala, Kasandra, predivna pjevačica, nisam znala da je bolovala od endo. Znala sam da je prolazila pakao, ali nisam znala koja bolest. Obožavala sam njene pjesme, a sad mi je malo jasnije zašto se povukla. 😟
Manemoj auuu, deset minuta, to mi ni mama ne pošalje🥰❤️
Cure mojeLežim u krevetu, čekam da progutam matičnu mliječ, da bih ugurala u sebe doručak i tablete protiv bolova, djeca još spavaju, muž mi je donio u krevet jelo. Suze mi idu od jada što prolazi on, ali i ja, ali i sreće što sam ovdje upoznala toliko dobre i iskrene žene poput vas. Danas sam opet u teškoj depri da moj život nema smisla, to me nije opralo mjesec dana, ali eto, to dođe u valovima. Dozvolit ću si takve misli, jer su samo misli, nisu istina. Pustit ću suze da teku. Dozvolit ću si reći da me boli što ne čujem Boga. I što se stalno pitam ima li ga, posebno kad čitam strahote koje se događaju u svijetu. Dozvolit ću si biti na dnu, jer to uvijek menga radi, svu onu nadu i optimizam koji pumpam u dobrim danima, sve to isiše svojim dolaskom, satre me, fizički, a najviše psihički. Proći će, za max 50 godina bit ću ionako mrtvak, bolit će me briga za probleme i sva zla koja sad trpim. Nisam jedina, uostalom. Hvala vam svakoj od srca, nemate pojma koliko mi pomognete. ❤️
Uvijek kasno palim, čitam postove onda dođem doma, pa se ubacim i javim. Kao danas.
Šaljem ti ja jedan veliki medvjeđi zagrljaj sa ramenom za plaknaje koliko god bude trebalo. Ne znam kako ti je al znam da ti je teško. Nemoj crno mislit , znam lako je reči teško je krenutt, nemoj gubit glavu , nakon svake kiše dođe sunce . Svi imamo križ onankv kakv možemo nositi. Drži se na ovom put i nemoj izgubit ljepotu u sebi , jer onda to više nećeš biti TI!!
16.02.2022.- termin curica 💞
17.02.2022 došla moja Maza❤
Aaaa niste fer sa ovom hranom, čitam, gledam i voda mi navire na usta. ZIMA = čvarci + krumpir police iz rerne sa lukom i kiseli kupus.... Sve ono sto ja sad nemam 😭😭😭
Slaninu i sunku kupujem na šnjite a ne na table, u supermarketu jer su iz Španije i skupi ko suvo zlato.... Al za ovim gore mi srce pati.
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
MTB ja sam prvi put narucila sa Amazona, gledala sam da je shipping iz Evrope. Danas mi je stiglo u lokalnu poštu, 4 dana pre roka isporuke... Iz Poljske
Inace, kad sam pitala dr.sta da pijem od vitamina, dao mi je prospekt za Ova max tablete. Kostaju 80e piju se 4 i to je za 30 dana. Ja sam onda kupila za oko 80e sve pojedinacno bitno iz tog leka za 3 meseca.
Alfa lipoicnu kiselinu
Melatonin
Inositol
L arginin
D vit.
Q10
Folnu
I shatavari mimo svega ovoga.
Sta bi sad ti od ovoga prekinula ranije a sta do kraja?
Sta ti jos planiras da proveris pre postupka?
Evo ja uzela da drmnem jednu Vodku pa nek ide zivot, kad vec nemam čvarak party..
😺 42 , AMH 14. 9 pmol/L, Lh-11.4, Fsh-8.4
👽 48
Bez dijagnoze, tj.dijagnoza - godine
Greece
# 1. pokušaj... 15.10 6 oplođenih, transfer 3
Monural, Cetrotide, Ovitrelle
Beta = 0
# 2. pokušaj Gonal 250, Cetrotide, Ovitrelle, 7 oplođenih, transfer 6.04, 3 blaste, nema 🐧 beta 0
# 3.pokušaj Dekapeptil, Menopur, Ovitrel
transfer 7.11, 3 blaste 🍀 beta 19.11 (4,9 😔)
Leia2.0, i ja sam u Beti potpisala da nema aspiracije ako sam pod koronom. Ne znam je li se nešto mijenjalo...
To s vodom je meni grozno bilo, ja pijem puno vode. Ni kad se probudiš ti ne daju jedno 2h, užas.
Kakva ti je prehrana za mpo postupke? Do tell! Ja ću ti reći što ja znam o trudničkoj.
Maslačakxxx, fuj jetrica.
Meni i sad iskaču beblje stvari, a čak nikad nisam guglala kolica & co.
Btw, meni muž nije smio ni uzorak donijeti. Mogla sam bilo čiji donijeti.
Tigrica, hvala za info o Sv Duhu. Na postupak ne bih tamo ako ne rade vikendom, to mi je grozno. Ali na konzultacije možda bih ako imaju specijalista za nas malošansne.
Hvala i za info o VV, sve mi je ovo jako korisno. I ništa nije predugo.
Imam još jedno bitno pitanje - zašto ti nemaš potpis???
Mattan, sva odjeća koju ja sad kupujem je takva da mi može poslužiti i kao trudnička - barem dok ne dođem u visoku trudnoću. Naučila sam tu lekciju kad sam sad bila trudna i vidjela koliko brzo me odjeća počela iritirati - nisam rasla ali mi je stomak bio osjetljiv.
Sanjich, ufff
Hope_1990, dobro nam došla, i brzo nam otišla - trudna. Pročitaj prve dvije stranice ove teme, napravi potpis i pridruži nam se. Vidiš da smo vesela ekipa.
Što se tiče tvoje situacije, ajde nam prvo napiši par informacija - godine tebe i partnera, koliko pokušavate, koje dijagnoze imate kako bi te mogli što bolje savjetovati.
Ovako paušalno - ja vjerojatno ne bih radila HSG. I ako si '90, dakle imaš 30 godina, vjerojatno bih išla u neku privatnu polikliniku preko HZZO - ne žuri ti se pa možeš pričekati par mjeseci na red. A ovo je često maraton, a ne sprint i nema smisla da sad trošiš novce na postupke (trošit ćeš na dodatke prehrani & co).
💔💔💔
Tanja79, što se testova tiče, napravila sam do sad TORCH, papa test i hrpu briseva, testove koagulacije i testove na stečenu i nasljednu trombofiliju.
Još ću sve spolne hormone, štitnjaču (hormone i UZV), hrpu testova krvi (vitamine D i B12, folate, feritin, GUK, KKS, ....), testove glukove i inzulina (OGGT, HBA1C), urinokulturu idući tjedan (imam sistematski, firma časti).
Razmišljam još hoću li ANA i test na celijakiju.
Odvojeno od ovoga, još ću mamografiju, stomatologa i dermatologa (za madeže) obaviti idući mjesec (prije postupka).
Što se dodataka tiče:
Alfa lipoicnu kiselinu - ne uzimam pa ne znam; vjerojatno bih prestala dan prije aspiracije
Melatonin - ovo ću uzimati od prvog dana stimulacije do transfera
Inositol -ne uzimam pa ne znam, hoću prvo provjeriti imam li stvarno inzulinsku rezistenciju
L arginin - ne uzimam, niti namjeravam
D vit. - do transfera
Q10 - do aspiracije
Folnu - ne prestajem piti
shatavari - prestati prije stimulacije
Ne kažem da je ovo zakon i da tako mora biti, već sam tako ja sebi na kraju isplanirala.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji