Bellaa- ove LH trakice s eBay-a su ti itekako pouzdane i uveliko jeftinije za vise komada. Ja sam ih koristila i svaki put bi mi pokazale uredan test sto bi dr i na UZV potvrdio. Koristile sam i ove od 200kn i pokazale bi slabiju crtu i uredan test. Postoji i onaj “mikroskop” gdje nanosiš sluz pa pratiš i košta isto oko 200kn, moze se jako puno testova napraviti ali sam citala neka iskustva da nije bas tako pouzdan. Tako da bih ja uvijek nastavila s trakicama. Sto se tiče čajeva, meni je makrobioticarka preporučivala vrkutu, i pila sam je. Ako ti je dosadno pripravljati stalno caj, postoji i u kapsulama u DM-u. Cula sam pozitivna iskustva i s čajem od rusomače. Ovulacija se moze desiti bez prisutne jajne stanice iz prethodno prsnutog folikula. Upravo to i jedan od mnogobrojnih razloga zasto mnoge od nas ne uspiju prirodno zatrudnjeti. Čak i u IVF postupku, u dosta slučajeva folikuli koji se aspiriraju budu prazni. Meni je dr u zadnjem postupku uključio i lijek (injekcije) Pergoveris koji pospješuje otpuštanje jajnih stanica u folikul. I moram reci da su svi aspirirani (njih 7) bili s js.
Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
1g prir, 3g MPO;
KBC Split
8/18-AIH❌
10/18-AIH❌
8/19-AIH❌
10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏
Anksimoron, moj amh ide od 6 do 12🤣. Mislim da on stvarno nije nikakv pokazatelj. Moje stanice i embriji njima izgledaju savrseni i na kraju zavrsim sa missed i biokem. Pa kao ni njima nije jasno zasto i onda ja ovako sama mislim da je mozda zbog cisti iako oni tvrde da nije. Ne znam moze li imati veze ako je to tkivo na kojem folikul raste osteceno, i to sam pitala i kao po njima to nema veze sa kvalitetom same stanice. Ma to su bas glupe ciste, mrzim ih! Toliko su banalne a toliko zakompliciraju zivot.
Cure drage pomagacice moje❤️
Imam par pitanja za vas?
1. Sta je dobro prirodno od prearata, hrane za rast jajnih stanica ?
2.Sta je dobro za zrelost osim ovi vitamina d omega q10 itd sta sam inace uzaimala?
3.Dali postoji ikakav aparat za pracenje ovilacije a da nemoram uvjek one trakice kupovat imam neki ali moram uvik trakice 5 komada 200kn,🤦
4.Dali ste culi za caj od konopljike za plodnost jeli ga tko koristo?
Mislim se za ramizine trave opet bili ali mi tesko ono s rakijom
5. Sad cu ispast glupa ,🤦dali moze bit ovulacija a da ipak nisu jajne stanice tu?
Malo sam vas obrazuzala pitanjimaa,🤣
Svima u postupku svu srecu zelim ❤️🙏
Trudnice moje ❤️
Koje ste tek krenule samo hrabro🤗🙏❤️
Za jajne stanice ti je ok Q10, d vitamin, omega, folna, matična mliječ, a sad šta ćeš uzimati i kako iskombinirati, to je teško reći.
Ja sam lh trakice svojedobno uvijek kupovala preko e baya, ono nekih par dolara hrpa komada, mislim da ti je to najisplativije. Pričeka se par tjedana, kako kada.
Postoje ti anovulatorni ciklusi gdje imaš vodeći folikul koji pukne, ali bude prazan tj nema stanice. To mi se dogodilo jednom u Ivf-u u prirodnom ciklusu, a u tijelu se dogodi kod nekih i do par puta godišnje, tako su mi rekli.
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Mandarinkica- što se tiče moje priče s AIH-a, moram priznati da sam ja uvijek “izrod” u rijetkim situacijama😁. Ono sto je najmanja mogućnost, meni se desi, totalno neočekivano😆. Vec sam se bila upisala za IVF kad sam saznala da mi je AIH-a bio uspjesan. Nadam se da ćeš i ti biti jedna od tih ali sa uspješnim, sretnim i lijepom završetkom❤️. Na kraju uvidiš da vrijednost AMH-a nije karta za uspjeh/neuspjeh. Bez obzira na moj tuzan završetak prosle trudnoće sa AIH-a, gurala me naprijed činjenica da moje tijelo ipak nelose funkcionira i da mogu ostati trudna. Hvala ti na lijepim zeljama, i ja se Bogu molim da sada bude sve dobro do kraja🙏. Kao i ostalim lavicama u nasem čoporu ❤️
Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
1g prir, 3g MPO;
KBC Split
8/18-AIH❌
10/18-AIH❌
8/19-AIH❌
10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏
Cure hvala vam na informscijana ja ima od crelblu tu neku spravicu i dobijem aparatic s njom ali oce li mi te trakice s ebeja odgovarat za to jer na tom aparaticu mi pokaze smajlic kad je ovulacijs i dosta je pouzdan
E i da imam doma klomifena koji jos vrijedi jednom mi je onaj opce pralse ginic reka da slobodno uzimam po jedan mislim 5 dana i sad se mislim dali opet provati ali ipak bi se konzultirala s njim
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
tam7 koga god odabereš od njih dvojice mislim da neceš pogriješiti. Ja osobno sam za prve konzultacije odabrala doktora Š i zadovoljna sam. Malo se prepadneš jer djeluje strogo, ali mu se znanje i iskustvo u MPOu ne može osporiti. Čitala sam dosta po drugim forumima da cure idu kod Š na prve konzult pa ih u daljnjim postupcima vode G ili M iz IVFa. Koliko sam shvatila u IVFu su svi doktori upućeni u stanje svih pacijentica pa je meni to bio veliki + za tu polikliniku.
Bela cure su ti napisale već gdje ima kupiti jeftinih LH trakica. LH trakice potamne kada tijelo naglo izluci LH hormon. To se događa 12 do 36 sati prije ovulacije i tad smo najplodnije ako pokušavamo prirodno ostati trudne. Ali LH hormon može porasti i da ne dođe do ovulacije. To je ovaj slučaj kad folikul pukne a u njemu nema jajne stanice. Tako da ako želiš biti sigurna da si ovulirala (da je pukao folikul u kojem je bila js) onda to možeš mjerenjem bazalne temperature. To je temp koju mjeriš svako jutro, čim se probudiš, prije dizanja. Toplomjer staviš ispod jezika. Temperaturu mjeriš svako jutro od prvog do zadnjeg dana ciklusa. Kada ti temp 3 dana zaredom raste znači da je došlo do ovulacije. Jer nakon ovulacije se u tijelu povecava razina progesterona koji nam diže tjelesnu temp :) imas i aplikaciju fertility friend koja je dobra za pracenje bazalne.
------
Imam pitanje...vidi. da vi spominjete kvalitetne i ne kvalitetne js. Kako znate da li su vam stanice kvalitetne? Kao AMH daje naznaku o količini js, ali kako znate kakve su kvalitete? To vam doktori kazu nakon postupka ili?
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
SBjelis ja se isto bojim jer mi je doktor rekao da nisu opasne da nisu ni bezopasne da moramo kontrolirati svakih 6 mjeseci
MTB pametno je to da prokontroliras
Lucyinthesky ima tu puno hormona kaj mi primamo nikad neznas jednom godisnji nije puno bolje spriječiti neke stvari i kontrolirat
2016 laparaskopija endometrioza
2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
2020. Poliklinika Ivf 🤞
10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
11. mjesec-histeroskopija
29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
22.11.2021. rođena curica 👧
Nina92 ja sam nakon 30-te krenula jednom godišnje na uzv dojki, preventivno i slažem se da bi sada u postupcima trebalo ići češće. Ja idem sad početkom siječnja i nije mi svejedno.
Marinela87 držim ti fige za dalje i možda se opet budemo pratile, ovaj put nadam se uspješnije 🤞
Rina89 ja sam bila pred cca 2 godine kod Škvorca na konzultacijama i nije mi nitko spominjao da se fet plaća… Možda se nešto promijenilo 🤔
ANKSIMORON baš mi je drago da si se javila i da si ok 😊Ja uvijek podržavam potražiti drugi mišljenje, tako sam i sama bila napravila. Meni je čudno da kod istog dr imamo različito tumačenje, meni je rekao da do nezrelih stanica dođe zbog prerane aspiracije ili neadekvatne terapije.
Gdje god se odlučiš nastaviti, navijam za tebe 🤞💪❤️
Hvala ti dear... i na tebe jako cesto mislim 🥰🥰🥰 a i pratimo se 🖐🙌🙌 ti nastavljas u ivf?
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Anksimoron, moj amh ide od 6 do 12🤣. Mislim da on stvarno nije nikakv pokazatelj. Moje stanice i embriji njima izgledaju savrseni i na kraju zavrsim sa missed i biokem. Pa kao ni njima nije jasno zasto i onda ja ovako sama mislim da je mozda zbog cisti iako oni tvrde da nije. Ne znam moze li imati veze ako je to tkivo na kojem folikul raste osteceno, i to sam pitala i kao po njima to nema veze sa kvalitetom same stanice. Ma to su bas glupe ciste, mrzim ih! Toliko su banalne a toliko zakompliciraju zivot.
Istina... ja isto koliko sam proucavala na trudnocu nemaju utjecaj... jedino moramo kontrolirat ih da ne rastu pa da nam ne pojedu jajno tkivo...
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Sunny_, znamo jesu li nam kvalitetne jajne stanice po tome kako se oplođuju, kako se dijele i na kraju po tome ostanemo li uspješno trudne i iznesemo li trudnoću do kraja. Ne može se drukčije znati.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji