Cure drage pomagacice moje❤️
Imam par pitanja za vas?
1. Sta je dobro prirodno od prearata, hrane za rast jajnih stanica ?
2.Sta je dobro za zrelost osim ovi vitamina d omega q10 itd sta sam inace uzaimala?
3.Dali postoji ikakav aparat za pracenje ovilacije a da nemoram uvjek one trakice kupovat imam neki ali moram uvik trakice 5 komada 200kn,🤦
4.Dali ste culi za caj od konopljike za plodnost jeli ga tko koristo?
Mislim se za ramizine trave opet bili ali mi tesko ono s rakijom
5. Sad cu ispast glupa ,🤦dali moze bit ovulacija a da ipak nisu jajne stanice tu?
Malo sam vas obrazuzala pitanjimaa,🤣
Svima u postupku svu srecu zelim ❤️🙏
Trudnice moje ❤️
Koje ste tek krenule samo hrabro🤗🙏❤️
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.
On je misljenja da ja nemam ovulacije jer sam mrsavija.. i da ako se udebljam da cu prirodno ih dobiti i da zbog toga nisu bile jajne stanice dobre kvalitete.. ali ja kad sam bila i deblja nisam imala ovulacije, nisam imala prirodno menstruaciju, a smrsavila sam nakon operacije dermoidnih cisti.. i onda stres, posao itd doprinijelo svemu tomu… inace sam mrsavica po prirodi…
L tipa je odmah rekao da to ne utjece na kvalitetu js 🙄🙄
Ja uvijek mislim da sam jedina sa tim faking cistama, kolike su ti bile? Meni su se i vratile….. I ja sam mrsava, i visoka. Sad sam se malo nadebljala, u onoj trudnoci i kako nakon toga nisam radila. Visoka sam 178 i sad trenutno imam 63kg. Prvi put sam ostala trudna sa 54kg, uopce se sada ne mogu zamisliti tako tanka jer sam i sada sva košćata. Meni su uvijek svi govorili da je bolje biti mršav, bez masnih naslaga, pogotovo po trbuhu.
Meni su ti na jednom jajniku bile ogromne, iskreno vise se ni ne sjecam kolika je bila… ugl ostalo je malo jajnika… na dr su bile manje i ostalo je mozda pola jajnika… nakon toga se dugo nisu vracale… i sad su mi bas na pregledu rekli da se vratila 1… ali da je mala pa da ju bolje ne dirati zasad… i ja sam se udebljala u zadnjih godinu… ali trebam jos…
Na oba su mi bile ogromne, op mi je trajala 3 sata jer su spasavali svaki milimetar jajnika. Uvijek me svi uvjeravaju da one ne utjecu na kvalitetu stanica, ali dr koji me operirao mi je rekao da i to tkivo sto je ostalo ne moze biti kao zdravo jer dermoidne ciste rastezu jajnike
Ista stvar... meni 5 sati.. i bas mi je bila teska operacija... 15 dana bolnice... fuj fuj... zab zelim to...
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Imam par pitanja za vas?
2.Sta je dobro za zrelost osim ovi vitamina d omega q10 itd sta sam inace uzaimala?
3.Dali postoji ikakav aparat za pracenje ovilacije a da nemoram uvjek one trakice kupovat imam neki ali moram uvik trakice 5 komada 200kn,🤦
5. Sad cu ispast glupa ,🤦dali moze bit ovulacija a da ipak nisu jajne stanice tu?
Trudnice moje ❤️
Imaš preko njuškalu trakice za ovulaciju, ja sam koristila svaki mjesec od 10 DC pa skroz do 23. negdje, jer mi je uvijek ovulacija bila oko 21 DC, po dvije sam koristila ujutro oko 10 i popodne oko 18. Bilo mi je dovoljno za mj i pol. Za aparate neznam, čula sam da postoje neki ali ja nisam koristila.
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Nikittaija mislim da je trebao obavijestiti bar da ide na godišnji, je to njegov privatna život ali operacije su fkt skupe i bar to zaslužuje te. Bar danas je lako napisati mail, označis 10 ljudi i pošalješ.
Anyodlična beta 👌❤️
Ruska joooj mica maca je i kod mene skroz za puštena, uopće mi se neda to brijanje jer od mučnina i drugih tegoba jedva se na govorim na tuširanje 😂 ja kad uđem u vc i vidim vc skoljku i za mislim mokraću odma ili povratim ili imam nagon bar, užas užas. Aliiii tako mi se desilo prošli put, lijepo ja u trgovinu kupila si britvice i spremam se pod tuš kao da budem frisko obrijana, kad potres. A ja se više ne usudim uc obrijat, a pregled za sat i pol 🙈🙉 onda sam nad umivaonikom onako na brzinu, pitanje kak sam se uopće obrijala 😂
Manemojovo za vjeru i MPO, skroz se slažem 👌👍
😂😂😂😂 ma meni super sad na pregledu. Radi mi i 4d i vaginalni.. Ali zbog tog 4D lezim na nekom stolu i doktor mi je sa strane pa ni ne vidi stanje dolje 🤭🤭🤭 nije da sam onako raskerecena ispred njegove face 😂😂😂
Meni još uvijek je aad u 15 tt stavljao spekulum i gurao šaku unutra 🙉 nadam se da će prestat bar s tom spekulum om mrzim to
Da, meni to nisu radili.. Meni je znao samo prstom provjerit dal sam otvorena i to je to… Sad mi kratko napravi vaginalni, ali samo da vidi duljinu cerviksa, i onda sve preko 4 D.
Ja neznam zašto mi to radi. I nikad mi ne gurne prst samo,nego baš gurne pola ruke i onda me stiska i preko trbuha 🥴. Meni nije baš ugodno ali nisam mjerodavna jer sam ja općenito kod pregleda zgrcena i u strahu. Uvijek prvo to pa vaginalni, pa preko trbuha
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Curke, pozdrav svima 😁. Cestitke na plusicima, a ostalima zelim da sto prije ugledaju svoje plusice 🍀.
Trenutno cekam ostatak imunoloskih nalaza i konzultacije kod geneticarke nakon cega se namjeravam naruciti na detaljni UZV nekog neutralnog, tko me dosad nije gledao i koji bi pogledao siru sliku svih mojih nalaza i onog sto sam prosla. Imam pitanje vezano uz polikliniku IVF - dvoumim se izmedju dr Šimunića i dr Grbavca. Vidim da ih obojicu hvalite i bas sam u nedoumici. Trazim nekoga tko ce me dobro pogledati (istrazujuci sam nasla da je moguce da su mi ostala mikroostecenja na endometriju poslije kiretaze koja mogu sprecavati prijenos hranjivih tvari) i saslusati i iz svog iskustva i strucnosti savjetovati sto bi bilo najbolje u mojoj situaciji. Š. mi se čini iskusniji, ali koliko sam shvatila nije bas rječit? Što mislite koji bi bio bolji za ovu moju situaciju?
Hvala svima 😃
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.
On je misljenja da ja nemam ovulacije jer sam mrsavija.. i da ako se udebljam da cu prirodno ih dobiti i da zbog toga nisu bile jajne stanice dobre kvalitete.. ali ja kad sam bila i deblja nisam imala ovulacije, nisam imala prirodno menstruaciju, a smrsavila sam nakon operacije dermoidnih cisti.. i onda stres, posao itd doprinijelo svemu tomu… inace sam mrsavica po prirodi…
L tipa je odmah rekao da to ne utjece na kvalitetu js 🙄🙄
Ja uvijek mislim da sam jedina sa tim faking cistama, kolike su ti bile? Meni su se i vratile….. I ja sam mrsava, i visoka. Sad sam se malo nadebljala, u onoj trudnoci i kako nakon toga nisam radila. Visoka sam 178 i sad trenutno imam 63kg. Prvi put sam ostala trudna sa 54kg, uopce se sada ne mogu zamisliti tako tanka jer sam i sada sva košćata. Meni su uvijek svi govorili da je bolje biti mršav, bez masnih naslaga, pogotovo po trbuhu.
Meni su ti na jednom jajniku bile ogromne, iskreno vise se ni ne sjecam kolika je bila… ugl ostalo je malo jajnika… na dr su bile manje i ostalo je mozda pola jajnika… nakon toga se dugo nisu vracale… i sad su mi bas na pregledu rekli da se vratila 1… ali da je mala pa da ju bolje ne dirati zasad… i ja sam se udebljala u zadnjih godinu… ali trebam jos…
Na oba su mi bile ogromne, op mi je trajala 3 sata jer su spasavali svaki milimetar jajnika. Uvijek me svi uvjeravaju da one ne utjecu na kvalitetu stanica, ali dr koji me operirao mi je rekao da i to tkivo sto je ostalo ne moze biti kao zdravo jer dermoidne ciste rastezu jajnike
Ista stvar… meni 5 sati.. i bas mi je bila teska operacija… 15 dana bolnice… fuj fuj… zab zelim to…
I meni, ja sam 10 dana, onda sam dobro prosla. A jel ti itko ikad rekao da to moze imati veze sa kvalitetom? Ja imam ovulacije, ali nekako uvijek mislim da su mi one utjecaje na jajca
Any_35 Hvala ti.. ma poći ću se javiti. Vidim da je tebi uspio bio jednom AIH, kažu da je slaba uspješnost ali ipak se događa da uspije (i Tiki je je bio uspio). Nadam se da će ti sada trudnoca proći svih 9mj super🥰
Ja sam ga pitala mogu li na IVF odmah, pa je rekao da nema potrebe s obzirom na uredne nalaze, da bolje mjesec za mjesecom probati par puta AIH. Ali evo nikako krenuti ni u prvi postupak.
A taj mioinozitol, zapravo INOFOLIC, je rekao i meni, a i Sanjich isto da uzimamo. Pa sam mislila da ga daje svima😅 to je vise kao dodatak prehrani, suplement. Sadrži mioinozitol i folnu. Citala sam da ga se uzima i pri rješavanju problema s PCOS, mada kod mene nije pcos.
Imam par pitanja za vas?
Trudnice moje ❤️
Draga Belaaa, evo kontakt za trakice, dogovoriš se mejlom i stvarno ti odmah pošalju.
lilyroda35@gmail.com
Pozdrav,
Imamo pakete trakica i testova na trudnocu
10 trakica i 1 test za trudnocu gratis 40 kn
20 trakica i 3 testa na trudnocu gratis 60 kn
30 trakica i 5 testova na trudnocu 90 kn
40 trakica i 7 testova 120 kn
50 trakica i 9 testova 150 kn
Recite za koji paket bi se odlucili i kako bi ga preuzeli, osobno ili postom, te ako bi postom da li zelite uplatiti unaprijed na racun (postarina je 13 kn) ili pouzecem postaru prilikom preuzimanja (postarina je 23 kn)
Lp
Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
3/17. AIH, 5/17. AIH;
10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
9./18. AIH, 11./18. AIH;
9./19. ICSI-bhcg 0;
2./20. ICSI-bhcg 0.
10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)
I da, vidjela sam da je bilo riječi o D vitaminu pa da podijelim što znam. Kod tih viših doza (iznad 1000 IU) se preporuča u kombinaciji K2 vitamin zbog bolje apsorpcije. Ili zasebno uzimati K2 (ima toga samo preko iHerba i Amazona) ili postoji DLux spray (isto 3000 IU) koji već ima u sebi K2.
https://ljekarnaonline.hr/proizvodi/dodaci-prehrani/vitamini-i-minerali/better-you-vit-dk2-oralni-sprej-12ml-17143/
Također, on je topiv u ulju i uvijek ga treba uzimati uz nešto masno (ili omegu npr ako ju piješ). Što se tiče Zn, treba isto paziti koji oblik kao s Ubiquinolom. Kod Zn je bitno da je picolinat ili kelatirani jer se puuunoo bolje apsorbira nego ostali. Također i Mg - on je najbolji u formi glicinata ili malata što se tiče apsorpcije (samo treba paziti da malat razbuđuje i daje energiju pa ga ne piti navečer). Eto, nadam se da će nekome pomoći kao što vi pomažete meni dok čitam ovaj forum
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Sanjich, onda mi slobodno mogu reći da ne dišem. Ja se svojih suplemenata ne rješavam.
(prestat ću piti ove za hormone nekoliko tjedana prije nego što ću ih vaditi, pa će to barem biti realno).
Nina92, hvala na informaciji. Idem na UZV i mamografiju ovaj mjesec pa će onda valjda i to prekontrolirati.
ANKSIMORON, vidjet ćeš što će ti reći Beta. Plus, ionako moraš napraviti pauzu, pa je dobro vrijeme i za suplemente i za debljanje. Ako se ne želiš zdebljati čisto debljanja radi (što malo tko od nas želi), možda da počneš vježbati sa utezima? Mišići su teži od masti, ljepše izgledaju a i rekli su mi u Beti da su meni šanse mrvcu veće upravo zato što vježbam.
Apsolutno razumijem ovu frustraciju kad si ovisan o drugima, mene to isto živcira. Ne znam se prepustiti, ja sam navikla pobrinuti se za sve.
mandarinkica, nisi ti ni premlada, ne bih ja dala da me zavlači. Drugo bi bilo da imaš 23, ali sa 33 ti vrijeme brzo proleti. Nemoj biti pasivna, pravi se blesava i zovi ga čim prije.
SBjelis, ako se redovno kontroliraš, teško da se preko noći može dogoditi nešto dramatično. Odi na pregled. Meni su sise genetski ugrožene (teta umrla od raka dojki) tako da se ja mamografiji baš veselim, koliko god to čudno zvučalo. Bolje znati i spriječiti, nego plakati kasnije.
tam7, ne znam ti pomoći oko izbora. Ali mene zanimaju tvoje imunološke pretrage. Jesi radila i ANA i ENA ili samo ANA?
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji