Bellaa imaš za naručiti preko eBaya 50Lh trakica + 10 hcg za nekih 10ak funti (to su ti OneStep trakice). Ja sam ih narucila i stigle su kroz 10ak dana, bas preko njih pratim LH PIK zadnja dva ciklusa. Jer smo uglavnom isli “otprilike” prije.
Unatoč tom sto su mi ciklusi uvik jednake duljine (27/28dana), LH pik u ova zadnja dva ciklusa je bio u različite dane, i to čak 3dana razlike. Tako da je dobro koristiti trakice.
Može se dogoditi ovulacija ali da folikul bude prazan (tako sam ja shvatila). Nekad sve izgleda ok i dolazi do ovulacije, ciklusi su uredni, ali folikul bude prazan.. ili jajna stanica ne bude dovoljno kvalitetna (tako sam ja razumila dr).
MTB ma da, nisam mlada..
A i zao mi je da smo toliko dugo i čekali (ja sam odugovlačila jer sam mislila da će nam se dogoditi odmah “isprve”). I onda sad nikako u postupak krenuti.
Eto naša Lucija kod koje je izgleda sve super a na kraju proletile godine (5god ako sam dobro zapamtila) i još uvik ništa. Ma poći ću mu se javiti, bas me čiji tužnom sta tribam ovoliko čekati. Ne znaci da sam “lakši” slučaj ako su nam nalazi uredni.. još gore, jer se onda ni ne zna sta “šteka”..
kako sam sportašica, on mi je rekao da bih trebala smanjiti s aktivnostima da je možda i to razlog . I zaista jesam, ne idem na natjecanja mada i dalje treniram ali laganiji ritam...
Pa neću zaleći na kauč i ne mrdati sobom. Ne mogu se uopće zamisliti tako..
Curke, pozdrav svima 😁. Cestitke na plusicima, a ostalima zelim da sto prije ugledaju svoje plusice 🍀.
Trenutno cekam ostatak imunoloskih nalaza i konzultacije kod geneticarke nakon cega se namjeravam naruciti na detaljni UZV nekog neutralnog, tko me dosad nije gledao i koji bi pogledao siru sliku svih mojih nalaza i onog sto sam prosla. Imam pitanje vezano uz polikliniku IVF - dvoumim se izmedju dr Šimunića i dr Grbavca. Vidim da ih obojicu hvalite i bas sam u nedoumici. Trazim nekoga tko ce me dobro pogledati (istrazujuci sam nasla da je moguce da su mi ostala mikroostecenja na endometriju poslije kiretaze koja mogu sprecavati prijenos hranjivih tvari) i saslusati i iz svog iskustva i strucnosti savjetovati sto bi bilo najbolje u mojoj situaciji. Š. mi se čini iskusniji, ali koliko sam shvatila nije bas rječit? Što mislite koji bi bio bolji za ovu moju situaciju?
Hvala svima 😃
Pa ja bi ti Simunica preporucila! Nije da nije rjecit, samo ga oitaj sve sta te zanima i sve ce ti odgovorit! A i savjetovati te... Vrhunski je strucnjak i vec jako, jako, jako dugo u ovom svemu. Bez brige, saslusat ce te on i onda ti predlozit sta je najbolje za tebe. Samo malo djeluje stroze pa se valjda sve malo ukakimo 🤭🤭 ne osporavam uopce znanje Grbavca, ali ja bi i sad na prve konzultacije isla Simunicu.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sanjich, onda mi slobodno mogu reći da ne dišem.Ja se svojih suplemenata ne rješavam.
(prestat ću piti ove za hormone nekoliko tjedana prije nego što ću ih vaditi, pa će to barem biti realno).
Nina92, hvala na informaciji. Idem na UZV i mamografiju ovaj mjesec pa će onda valjda i to prekontrolirati.
ANKSIMORON, vidjet ćeš što će ti reći Beta. Plus, ionako moraš napraviti pauzu, pa je dobro vrijeme i za suplemente i za debljanje. Ako se ne želiš zdebljati čisto debljanja radi (što malo tko od nas želi), možda da počneš vježbati sa utezima? Mišići su teži od masti, ljepše izgledaju a i rekli su mi u Beti da su meni šanse mrvcu veće upravo zato što vježbam.
Apsolutno razumijem ovu frustraciju kad si ovisan o drugima, mene to isto živcira. Ne znam se prepustiti, ja sam navikla pobrinuti se za sve.
mandarinkica, nisi ti ni premlada, ne bih ja dala da me zavlači. Drugo bi bilo da imaš 23, ali sa 33 ti vrijeme brzo proleti. Nemoj biti pasivna, pravi se blesava i zovi ga čim prije.
SBjelis, ako se redovno kontroliraš, teško da se preko noći može dogoditi nešto dramatično. Odi na pregled. Meni su sise genetski ugrožene (teta umrla od raka dojki) tako da se ja mamografiji baš veselim, koliko god to čudno zvučalo. Bolje znati i spriječiti, nego plakati kasnije.
tam7, ne znam ti pomoći oko izbora. Ali mene zanimaju tvoje imunološke pretrage.Jesi radila i ANA i ENA ili samo ANA?
MTB, nisam radila ni ANA ni ENA, to mi je jedino ostalo uz HLA tipizaciju za koju je upitno da li ima smisla jer imamo zdravo dijete tako da smo očito kompatibilni. Čekam sad nalaze pa ću pitati dr da mi da dalje uputnice (mene šalju na pretrage kombinirano endokrinologica i ginekologica). Koliko sam ja shvatila, postoji indikacija za ANA i ENA tek kad ti nešto od osnovnih imunoloških parametara ne štima (protein S, C, LA itd).
👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
👨🦲41 g normospermia
👧🏻❤️
👼🏻 07/2019 19 TT
👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
08/2022 biokemijska 😔
Eh, tam7, gdje si ti bila kad sam pokupovala pola interneta??
Sad mi je kasno, pola sam krivo kupila. O ovome ću brinuti u idućoj pauzi između postupaka.
Hvala za odgovor o ANA i ENA. Vidim da ih je hrpu cura radilo pa ne znam kojim redoslijedom se radi i treba li se uopće.
mandarinkica, sve razumijem. Mi se preko 15 godina ne štitimo i ne uzrujavamo jer kao, desit će se kad bude suđeno. Kadli, ja 40 a nije se desilo. I nemamo neku dijagnozu kao razlog tome, osim što sam ja ponekad znala imati neredovite cikluse u prošlosti (ali imam i prijateljicu koja uopće nije imala menstruaciju, a rodila dvoje djece). Što se vježbanja tiče, samo moraš smanjiti intenzitet dok si u postupku. Lagano vježbanje se uvijek preporučava.
💔💔💔
Dakle cure svi privatnici naplacuju FET? Pa mogli su to bar reci na konzultacijama 😐 ja sutra zovem Škvorc pa pitam. Javim sve 😊
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Dakle cure svi privatnici naplacuju FET? Pa mogli su to bar reci na konzultacijama 😐 ja sutra zovem Škvorc pa pitam. Javim sve 😊
Koliko ja znam, da. Nije to njihov izbor, jednostavno im HZZO to ne plaća.
Možda je netko od njih ipak dobio drukčiji ugovor pa valja provjeriti.
💔💔💔
ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.
On je misljenja da ja nemam ovulacije jer sam mrsavija.. i da ako se udebljam da cu prirodno ih dobiti i da zbog toga nisu bile jajne stanice dobre kvalitete.. ali ja kad sam bila i deblja nisam imala ovulacije, nisam imala prirodno menstruaciju, a smrsavila sam nakon operacije dermoidnih cisti.. i onda stres, posao itd doprinijelo svemu tomu… inace sam mrsavica po prirodi…
L tipa je odmah rekao da to ne utjece na kvalitetu js 🙄🙄
Ja uvijek mislim da sam jedina sa tim faking cistama, kolike su ti bile? Meni su se i vratile….. I ja sam mrsava, i visoka. Sad sam se malo nadebljala, u onoj trudnoci i kako nakon toga nisam radila. Visoka sam 178 i sad trenutno imam 63kg. Prvi put sam ostala trudna sa 54kg, uopce se sada ne mogu zamisliti tako tanka jer sam i sada sva košćata. Meni su uvijek svi govorili da je bolje biti mršav, bez masnih naslaga, pogotovo po trbuhu.
Meni su ti na jednom jajniku bile ogromne, iskreno vise se ni ne sjecam kolika je bila… ugl ostalo je malo jajnika… na dr su bile manje i ostalo je mozda pola jajnika… nakon toga se dugo nisu vracale… i sad su mi bas na pregledu rekli da se vratila 1… ali da je mala pa da ju bolje ne dirati zasad… i ja sam se udebljala u zadnjih godinu… ali trebam jos…
Na oba su mi bile ogromne, op mi je trajala 3 sata jer su spasavali svaki milimetar jajnika. Uvijek me svi uvjeravaju da one ne utjecu na kvalitetu stanica, ali dr koji me operirao mi je rekao da i to tkivo sto je ostalo ne moze biti kao zdravo jer dermoidne ciste rastezu
Pa rekli su mi da nema nikakve veze to sa kvalitetom... e sad mislim da ni oni to ne znaju iskreno... sto sve na to utjece... meni se tipa cude visini amh i broju folikula s obzirom na tezinu operacije... ali sta vridi kad su lose kvalitete...
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Mislim da da, sve privatne poliklinike Fet naplaćuju, pa tako i oni
🙋♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
🙋♀️24.g. jajnici PCOS like
Poliklinika Škvorc
2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
ab. compl. 6 tj. :(
9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
1. bhcg 12dpt 140
2. Bhcg 15dpt - > 680
23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
29.12 imamo curku ❤️
Nina92 ja sam nakon 30-te krenula jednom godišnje na uzv dojki, preventivno i slažem se da bi sada u postupcima trebalo ići češće. Ja idem sad početkom siječnja i nije mi svejedno.
Marinela87 držim ti fige za dalje i možda se opet budemo pratile, ovaj put nadam se uspješnije 🤞
Rina89 ja sam bila pred cca 2 godine kod Škvorca na konzultacijama i nije mi nitko spominjao da se fet plaća... Možda se nešto promijenilo 🤔
ANKSIMORON baš mi je drago da si se javila i da si ok 😊Ja uvijek podržavam potražiti drugi mišljenje, tako sam i sama bila napravila. Meni je čudno da kod istog dr imamo različito tumačenje, meni je rekao da do nezrelih stanica dođe zbog prerane aspiracije ili neadekvatne terapije.
Gdje god se odlučiš nastaviti, navijam za tebe 🤞💪❤️
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Sortiraj odgovore
Najstariji