Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ANKSIMORON
    06. Siječanj 2021. 13:13

MTB

ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
    Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.

On je misljenja da ja nemam ovulacije jer sam mrsavija.. i da ako se udebljam da cu prirodno ih dobiti i da zbog toga nisu bile jajne stanice dobre kvalitete..  ali ja kad sam bila i deblja nisam imala ovulacije, nisam imala prirodno menstruaciju, a smrsavila sam nakon operacije dermoidnih cisti.. i onda stres, posao itd doprinijelo svemu tomu... inace sam mrsavica po prirodi... 
    L tipa je odmah rekao da to ne utjece na kvalitetu js 🙄🙄

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

Sara 🌸
    06. Siječanj 2021. 13:17

Nirvana2020

Cure, smije li se uzimati paralelno prenatal i Elebaby? Bila sam uzela 1 turu Elenatala i dobila gratis Elebaby koji se pocinje sad uzimati u 13tt.. a sto se tice Mg, to cekam da mi doktor kaze da pocnem koristiti ili mogu i prije? Nutricionist mi je rekao i da koristim Omega 3, ali mi je nekako bila frka dok mi doktor to ne kaze, da se ne nakrcam sa svim tim suplementima pa vise nisam pametna 🤷‍♀️

Nirvana, vidi koliko ti folne sazdrži koji, ne znam sta mislis pod paralelno- dvije tablete dnevno, ili jedan dan jednu, drugi drugu? Obicno suplementi koji se piju do 13 tt imaju skoro pa duplo vise folne od onih koji se piju nakon 13 tt, folna je najvaznija do 13 tt. Mislim da bi ti kombinacija bila previse. Omega je vazna od 13 tt, meni je bas posebno napisala recept za omegu 3, no ja pijem vec Femibion  2 (u Njemackoj sam) gdje je kombinacija dviju tableta, jedna sadrzi folnu i ostale dobre vitamine a druga Omegu 3. Omega 3 je dobra za razvoj ociju i mozga kod fetusa. 
    Ako u tim za nakon 13 tt nema omege vec, pokusaj naci neke koje sadrze EPA i DHA u omjeru 1:5 (ako se ne varan) znat ce farmaceuti u ljekarni, navodno su bolje od ovih koji imaju samo DHA. 
    Sa omegom ne mozes pogrijesiti, a magnezij uzimaj ako imas problema sa grcevima da opusti misice, posebice prije spavanja, meni zacudo jos nije triba a u 26 tt sam.

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    06. Siječanj 2021. 13:18

ANKSIMORON, to za mršavost sam već čula. Je li ti BMI ispod 20? Vidi možeš li se prirodno malo udebljati u iduća tri mjeseca. Mene je L upozorio da ne smijem biti previše mršava kad sam bila na konzultacijama kod njega (nisam premršava, ali sam taman tad bila malo smršavila pa mi je rekao da tu trebam stati) jer da je za ovo bolje da smo sitno masnije nego ne. BMI bi trebao biti između 20 i 30, idealno oko 25.
    Sumnjam da te G ne bi uzeo u postupak za 3 mjeseca, možete se dogovoriti za to kako da provedeš iduća 3 mjeseca i da mu onda dođeš na kontrolni pregled.
    Naravno, kao i za sve drugo, nekima uspije i bez da brinu o tome.

💔💔💔

AuroraB
    06. Siječanj 2021. 13:30

Rina89

AuroraB

Drago mi je da vam je to spasilo lovu, ali ja ne znam da li se oni toga striktno drže ili ne.
    Evo dokumentahttps://ibb.co/cxkxpVg

Čitam sada da se FET naplaćuje u IVF-u. Obzirom da sam 2 puta imala hiperstimulaciju pa sam morala otkazati transfer i imala FET, velika je vjerojatnost da bih mogla ponovno imati.
    Zna li netko je li tako i kod Škvorca i u Beti koji primaju preko HZZO-a?

Razumijem brigu oko toga, toga sam se i sama bojala jer sam u prvom postupku imala 18jj, istina da lošijih ali nikad se ne zna, i bila sam na granici sa hiperom. Bilo me strah da mi se ne dogodi da neću moći na ET iz bilo kojeg razloga, već na FET što mi je skupo. Iako imamo novaca da i to platimo, ali ne želim prije vremena trošiti novce na to. Možda ću morati plaćati postupke ubuduće i zato sada pazimo na novce, a imamo i svoju kuću, aute i sve. Znači ne želim plaćati što ne moram, jer teško zarađujemo. Zato i sada radim sve preko uputnica, nikakvo rashitavanje s lovom prije reda. S druge strane, njihov pristup je takav da prvenstveno žele izbjeći hiperstimulaciju i zato idu sa skupim lijekom Rekovelle koji to sve skupa dozira puno bolje nego drugi lijekovi. Po meni, nemoj da te to obeshrabri, nego pokušaj s njima otvoreno o tome porazgovarati.
    Anksimoron baš mi je drago da si se javila ❤ Pitala sam se kako si... ja bih isto na tvome mjestu htjela čuti još nečije mišljenje. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

06. Siječanj 2021. 13:32

ANKSIMORON

MTB

ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
    Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.

On je misljenja da ja nemam ovulacije jer sam mrsavija.. i da ako se udebljam da cu prirodno ih dobiti i da zbog toga nisu bile jajne stanice dobre kvalitete.. ali ja kad sam bila i deblja nisam imala ovulacije, nisam imala prirodno menstruaciju, a smrsavila sam nakon operacije dermoidnih cisti.. i onda stres, posao itd doprinijelo svemu tomu… inace sam mrsavica po prirodi…
    L tipa je odmah rekao da to ne utjece na kvalitetu js 🙄🙄

Ja uvijek mislim da sam jedina sa tim faking cistama, kolike su ti bile? Meni su se i vratile..... I ja sam mrsava, i visoka. Sad sam se malo nadebljala, u onoj trudnoci i kako nakon toga nisam radila. Visoka sam 178 i sad trenutno imam 63kg. Prvi put sam ostala trudna sa 54kg, uopce se sada ne mogu zamisliti tako tanka jer sam i sada sva košćata. Meni su uvijek svi govorili da je bolje biti mršav, bez masnih naslaga, pogotovo po trbuhu.

06. Siječanj 2021. 13:38

MTB

Meni su svi rekli samo da taj dan moram doći natašte, a da slobodno mogu uzimati suplemente danima prije. Pa ne mogu prestati piti folnu 15 dana samo da bih izvadila krv?

Samo npr ako vadis vitamin d njega prestat, ako vadis folnu onda prestat nju.. Ne sve.. Jer kad nastavia uzimat suplemente vitamina koje vadis onda ti nalaz nikako nije realan... 

06. Siječanj 2021. 13:42

Sara🌻

Nirvana2020

Cure, smije li se uzimati paralelno prenatal i Elebaby? Bila sam uzela 1 turu Elenatala i dobila gratis Elebaby koji se pocinje sad uzimati u 13tt.. a sto se tice Mg, to cekam da mi doktor kaze da pocnem koristiti ili mogu i prije? Nutricionist mi je rekao i da koristim Omega 3, ali mi je nekako bila frka dok mi doktor to ne kaze, da se ne nakrcam sa svim tim suplementima pa vise nisam pametna 🤷‍♀️

Nirvana, vidi koliko ti folne sazdrži koji, ne znam sta mislis pod paralelno- dvije tablete dnevno, ili jedan dan jednu, drugi drugu? Obicno suplementi koji se piju do 13 tt imaju skoro pa duplo vise folne od onih koji se piju nakon 13 tt, folna je najvaznija do 13 tt. Mislim da bi ti kombinacija bila previse. Omega je vazna od 13 tt, meni je bas posebno napisala recept za omegu 3, no ja pijem vec Femibion 2 (u Njemackoj sam) gdje je kombinacija dviju tableta, jedna sadrzi folnu i ostale dobre vitamine a druga Omegu 3. Omega 3 je dobra za razvoj ociju i mozga kod fetusa.
    Ako u tim za nakon 13 tt nema omege vec, pokusaj naci neke koje sadrze EPA i DHA u omjeru 1:5 (ako se ne varan) znat ce farmaceuti u ljekarni, navodno su bolje od ovih koji imaju samo DHA.
    Sa omegom ne mozes pogrijesiti, a magnezij uzimaj ako imas problema sa grcevima da opusti misice, posebice prije spavanja, meni zacudo jos nije triba a u 26 tt sam.

26..ufff proletilo 😳😳😳🤰❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nina92
    06. Siječanj 2021. 13:43

MTB

Leia2.0, nisi ti idiot nego je forum fakat loš. Svima nam se to događa.

ANKSIMORON, konzultacije dobiješ u roku od par dana, jako su brzi u Beti. Vitamin D od 93 ti je jako dobar, ali bilo bi bolje da je iznad 100. Meni su bili zadovoljni sa 80. Špricaj si DLux, to će ti se jako brzo dignuti.
    Folna je normalno da ti je preko granice, svima nam je ako uzimamo neki prenatal.
    Zašto razmišljaš o prelasku u Betu? Baš me zanima…

Rina89, mislim da ti se FET svugdje naplaćuje, HZZO im to ne subvencionira.

Nina92, svima nam prekontroliraju ciste prije postupka, s njima ne možemo krenuti. Ili si mislila na nešto drugo?

Mislila sam na ciste na cickama

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Sara 🌸
    06. Siječanj 2021. 13:48

Sanjich🤞🤰

Sara🌻

Nirvana2020

Nirvana, vidi koliko ti folne sazdrži koji, ne znam sta mislis pod paralelno- dvije tablete dnevno, ili jedan dan jednu, drugi drugu? Obicno suplementi koji se piju do 13 tt imaju skoro pa duplo vise folne od onih koji se piju nakon 13 tt, folna je najvaznija do 13 tt. Mislim da bi ti kombinacija bila previse. Omega je vazna od 13 tt, meni je bas posebno napisala recept za omegu 3, no ja pijem vec Femibion 2 (u Njemackoj sam) gdje je kombinacija dviju tableta, jedna sadrzi folnu i ostale dobre vitamine a druga Omegu 3. Omega 3 je dobra za razvoj ociju i mozga kod fetusa.

26..ufff proletilo 😳😳😳🤰❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hahah, kako kome 😂🙈 vrime je veeeeoma relativan pojam, vidit ćeš i sama, USKORO! 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

ANKSIMORON
    06. Siječanj 2021. 13:51

MTB

ANKSIMORON, to za mršavost sam već čula. Je li ti BMI ispod 20? Vidi možeš li se prirodno malo udebljati u iduća tri mjeseca. Mene je L upozorio da ne smijem biti previše mršava kad sam bila na konzultacijama kod njega (nisam premršava, ali sam taman tad bila malo smršavila pa mi je rekao da tu trebam stati) jer da je za ovo bolje da smo sitno masnije nego ne. BMI bi trebao biti između 20 i 30, idealno oko 25.
    Sumnjam da te G ne bi uzeo u postupak za 3 mjeseca, možete se dogovoriti za to kako da provedeš iduća 3 mjeseca i da mu onda dođeš na kontrolni pregled.
    Naravno, kao i za sve drugo, nekima uspije i bez da brinu o tome.

Ma to da sigurno... kazem ti... ja sam prezadovoljna s doktorom G i bez obzira na ishod koji je eto nazalost bio negativan ja sam zadovoljna i ponovo bi mu se vratila... i ono kako ti kazes kliknuli smo se... i vidi se da mu je bilo stalo do mene zato i pretp da bi mi netko dr isto rekao pa cisto idem potrazit dr misljenje... za debljanje da def radim na tomu vec duze... a i jace cu sljed 3 mjeseca...

👧33; 🧔35

1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
    2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
    3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
    4. IVF - IVF 06/21
    17.4. GK 🌲🌲🌲

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.