Leia2.0, nisi ti idiot nego je forum fakat loš. Svima nam se to događa.
ANKSIMORON, konzultacije dobiješ u roku od par dana, jako su brzi u Beti. Vitamin D od 93 ti je jako dobar, ali bilo bi bolje da je iznad 100. Meni su bili zadovoljni sa 80. Špricaj si DLux, to će ti se jako brzo dignuti.
Folna je normalno da ti je preko granice, svima nam je ako uzimamo neki prenatal.
Zašto razmišljaš o prelasku u Betu? Baš me zanima…
Rina89, mislim da ti se FET svugdje naplaćuje, HZZO im to ne subvencionira.
Nina92, svima nam prekontroliraju ciste prije postupka, s njima ne možemo krenuti. Ili si mislila na nešto drugo?
E a taj dlux sto je to 😆😆 ide preko recepta ili kupim? Sto da jos uzmem za kvalitetu.. ajde kazi znam da sve imas u malom prstu 🥰🥰
DLux sam ja kupila, to ti je ovo:
https://www.tvojaljekarna.com/webshop/better-dlux-3000-sprej-p-10397.html
Ja baš nisam dobra za suplemente, tu sam pratila što cure ovdje pišu, proslijedila sve MM koji je fanatik za suplemente i dala njemu da mi složi popis.
Koliko ja znam, bitna ti je samo folna i D vitamin (to su mi rekli svi specijalisti). Provjeriti TSH i feritin da vidiš ima li problema.
Osim toga, mi ovdje znamo piti cink, selen, q10 ( ubiquinol oblik, a ne obiquinone).
Ima još hrpu onih za hormone, ali ne sjećam se točno koja je tvoja situacija pa ti možda ne treba. I samo pazi da ne radiš nešto što te opterećuje. Meni je MM to pretvorio u igru, napravio mi zabavan raspored pa mi je fora. Da mi je stres, ne bih uzimala ništa.
Ja selen uzimam preko brazilskih oraščića, pokušavam što više toga pokriti hranom (ako ide), a ne piti tablete. I drastično sam smanjila unos mliječnih proizvoda. Prije mi je preko 50% prehrane bilo iz mliječnih proizvoda, sad je ispod 10%.
💔💔💔
Any_35 hvala ti na brizi😀 već ga uzimam preko 3 mjeseca ali 25000 tjedno, ne dnevno. tako da kad to podijeliš, je u skladu s preporučenom količinom. svejedno ću ga izvadit sad kad već vadim krv pa neka i njega. Nego sjetila si me sad na selen, još ću to dodat u suplemente radi stitnjace🤞
Marinela 2tjedna prije vadjenja svega trebas stati sa suplementima 😊 nezz jel ti vec tko rekao
Cure, smije li se uzimati paralelno prenatal i Elebaby? Bila sam uzela 1 turu Elenatala i dobila gratis Elebaby koji se pocinje sad uzimati u 13tt.. a sto se tice Mg, to cekam da mi doktor kaze da pocnem koristiti ili mogu i prije? Nutricionist mi je rekao i da koristim Omega 3, ali mi je nekako bila frka dok mi doktor to ne kaze, da se ne nakrcam sa svim tim suplementima pa vise nisam pametna 🤷♀️
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Sanjich nije, hvala ti!! Ajoj, a baš sam ušla u super rutinu uzimanja suplemwnata, ko će sad stati 😄
🙋♀️34,hipotireoza, AMH 15.25 pmol/L
🧒39, sve ok
Oko 2 g pokušavanja, 1g u MPO
1. AIH 7/2020 neuspjesan
2. AIH 9/2020 neuspjesan
1. IVF 11/2020,gonal 225,cerotide,ovitrelle. beta neg, smrzlica nema.
2. Prirodni IVF 12/2020,vraćen dvodnevni,beta neg
3. Spontana trudnoca veljaca 2021, 3.3.uzv, 6. 1 mm, kuca srce
Meni su svi rekli samo da taj dan moram doći natašte, a da slobodno mogu uzimati suplemente danima prije. Pa ne mogu prestati piti folnu 15 dana samo da bih izvadila krv?
💔💔💔
Leia2.0, nisi ti idiot nego je forum fakat loš. Svima nam se to događa.
ANKSIMORON, konzultacije dobiješ u roku od par dana, jako su brzi u Beti. Vitamin D od 93 ti je jako dobar, ali bilo bi bolje da je iznad 100. Meni su bili zadovoljni sa 80. Špricaj si DLux, to će ti se jako brzo dignuti.
Folna je normalno da ti je preko granice, svima nam je ako uzimamo neki prenatal.
Zašto razmišljaš o prelasku u Betu? Baš me zanima…
Rina89, mislim da ti se FET svugdje naplaćuje, HZZO im to ne subvencionira.
Nina92, svima nam prekontroliraju ciste prije postupka, s njima ne možemo krenuti. Ili si mislila na nešto drugo?
E a taj dlux sto je to 😆😆 ide preko recepta ili kupim? Sto da jos uzmem za kvalitetu.. ajde kazi znam da sve imas u malom prstu 🥰🥰
DLux sam ja kupila, to ti je ovo:
https://www.tvojaljekarna.com/webshop/better-dlux-3000-sprej-p-10397.html
Ja baš nisam dobra za suplemente, tu sam pratila što cure ovdje pišu, proslijedila sve MM koji je fanatik za suplemente i dala njemu da mi složi popis.
Koliko ja znam, bitna ti je samo folna i D vitamin (to su mi rekli svi specijalisti). Provjeriti TSH i feritin da vidiš ima li problema.
Osim toga, mi ovdje znamo piti cink, selen, q10 (ubiquinol oblik, a ne obiquinone).
Ima još hrpu onih za hormone, ali ne sjećam se točno koja je tvoja situacija pa ti možda ne treba. I samo pazi da ne radiš nešto što te opterećuje. Meni je MM to pretvorio u igru, napravio mi zabavan raspored pa mi je fora. Da mi je stres, ne bih uzimala ništa.
Ja selen uzimam preko brazilskih oraščića, pokušavam što više toga pokriti hranom (ako ide), a ne piti tablete. I drastično sam smanjila unos mliječnih proizvoda. Prije mi je preko 50% prehrane bilo iz mliječnih proizvoda, sad je ispod 10%.
Ma da kuzim i slazem se s tobom.. meni su ti svi vise manje hormoni dobri, stitnjaca uvijek super... brazilske i ja jedem jer ih obozavam... i ugl zdravo jedem... da taj dio s mlijecnim proizvodima je i meni problem.. jer ono to mi je baza dana... voce bas ne volim ali se prisilim.. ostalo sve naravno jedem..
Otici cu u beta plus... sigurno... 500 kn gore dole a mozda mi bolje sjednu... meni je dr g rekao da napravim duzu pauzu... ja to ne bi... mozda on ima pravo ali ja trenutno ne bi cekala godinu dana... naravno par mjeseci... ali ono godinu.. no way..
👧33; 🧔35
1. IVF Lucinger; 0 smrzlica; beta 300; biokemijska trudnoca
2. IVF; Lucinger; 0 smrzlica; beta 10
3. IVF; IVF poliklinika; 0 smrzlica, beta 2.5
4. IVF - IVF 06/21
17.4. GK 🌲🌲🌲
Cure, smije li se uzimati paralelno prenatal i Elebaby? Bila sam uzela 1 turu Elenatala i dobila gratis Elebaby koji se pocinje sad uzimati u 13tt.. a sto se tice Mg, to cekam da mi doktor kaze da pocnem koristiti ili mogu i prije? Nutricionist mi je rekao i da koristim Omega 3, ali mi je nekako bila frka dok mi doktor to ne kaze, da se ne nakrcam sa svim tim suplementima pa vise nisam pametna 🤷♀️
Pa mislim da ti nisu potrebni bas i prenatal i elebaby. Mozda ti je bolja opcija popit taj prenatal koji imas i onda se prebacit na elebaby. Ja sam koristila Elevit i onda su me oko 20 tt prebacili na Elebaby tako da nije nuzno da s njim krenes odmah u 13 tt. I nisam se odmah orebacila neg sam popila Elevit do kraja i onda uzela Elebaby. Nisam proucavala, ali mislim da su ti dodaci svi tu negdje po sastavima. Meni je Magnezij isto uveden tek u 20 tt al znam da ga cure znaju i prije pocet pit.. Ne moze ti skodit ako krenes sa njim i prije neg ti doktor kaze. Ali ako nemas nekakvih bolova u kukovima, jaka grcenja itd.. ne moras jos pocet s njim. Meni ga je, kazem, uveo u 20 tt i realno, otad mi je i trebao jer je krenula ona bol i u jednom i u drugom kuku. Negdje sam procitala da se u pravilu kao pocinje piti u 4 mj trudnoce, zbog grcenja maternice i bolova u nogama koje u to vrijeme i krecu. I da se prekida konzumiranje Magnezija pred kraj trudnoce. Ali, ako nemas nekih bolova, ja bi pricekala jos malo jer magnezija imas i i prenatalu i u Elebaby.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
ANKSIMORON, ima li razloga zašto ti je predložio dužu pauzu? Koja mu je argumentacija? Mislim, pauza od 3 mjeseca je normalna, ali čemu godina dana?
Beta će ti vjerojatno dati termin već idući tjedan ako ih sutra nazoveš. I onda na konzultacijama odmah dogovoriš da ideš preko HZZO.
💔💔💔
WomenName hvala ti,lakse mi je kad to procitam! Svakako jedva cekam sutra pregled, danas me opet dosta probada i ogroman je pritisak..nakon pregleda bar buden mirnija 1 dan 😂😂
👸34🤴38
06 i 07/20 AIH - neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏
I, rekla mi je frizerka, OBAVEZNO nakon poroda nastavit uzimat dodatke, cak i ove koje smo uzimale u trudnoci. Kaze da dosta zena, koje dolaze kod nje, prestanu pit vitamine i kosa im uzasno krene opadati. Logicno, sve se promijeni u nama i hormoni su na entu vjerovatno.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji