Zar ti ne piše ništa u otpusnom pismu?
Meni su provjerili odmah i drugi. I napisali da je skroz neprohodan. A opet ostvarila spontanu trudnoću nakon toga.
Baš sam sad to komentirala sa svojom dr kako se spremam na postupak. Kaže da imaju dosta takvih slučajeva, da se prilikom operacije vanmaternične drugi jajovod pokaže neprohodan iako u biti nije. Da i taj drugi jajovod nakon vanmaternične zna biti promijenjen. Ja nisam nakon toga više provjeravala stanje. Sad su me zbog godinausmjerili direkt na ivf.
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
Prethodni postje bio za sunshine 😀
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
Mare0208, dobar si plan napravila!
korisničkoime, da, rekla bih da ovisi od tijela do tijela. Netko se brže oporavi, netko sporije. Ja sam presretna što sam se ja od kiretaže ovako brzo oporavila. Vjerojatno je i do matične mliječi i suplemenata koje uzimam. Mislila sam da će trajati duže.
Hvala ti na svim savjetima, onda ću hormone napraviti u zadnji tren.
Ruska1986, drago mi je da je na kraju rodila zdravo dijete. I ja sam sad, dok sam u postupcima, vidjela da neki doktori znaju raditi samo sa "zdravim" ženama. Hoću reći, izvrsni su kad se radi o klasičnim tegobama, ali se pogube kad se rade o nečem specifičnom - onda stvarno moramo ići specijalistima.
Pa meni je to uzas! Evo, ja sam se sokirala kad je Aurora danas napisala sta sve mora biti ok da bi mogle u postupak preko HZZOa. Mislim, meni je to koma! Ja nisam ni gledala te papire pa nisam ni znala.. Ali sta ne bi sve zene trebale imati bar mogucnost pokusaja da zatrudne?? A ne odmah ne odgovara ovo i baj baj 😡😡 Cim je kompliciranije, odmah se ne zele uloviti u kostac s tim
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma.
Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍
Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati ali vama sam se morala javiti ❤
Wooohoooo. Smatraj se prognanom na listu trudnica
Bome se podbeljava ta lista.. Kako lijepo vidjeti.. I za pola godine ce taj popis nekoj novopridoslici na temu biti od velikog znacaja.. Da nisu samo borbe u pokusavanjima i postovi samo o protokolima nego nas i nase trudnice i dalje prate i javljaju se i daju vjetar u ledja ❤️❤️😍
Nekad imam osjećaj da je našim trudnicama i majkama malo problem pisati ovdje jer kao da se osjećaju krive pred nama koje još nismo uspjele. Znale su se već trudnice ispričavati što pitaju nešto vezano za trudnoću, ili se recimo Nadalica već nekoliko puta ispričavala što stavlja slike svojih anđelaka.
Govorim u svoje ime, ali vjerujem da se sve mi trudilice slažemo s tim - da nema naših trudnica i majki, ovaj forum ne bi bio ni upola dobar kao što jest. Često nas ponese depresija, negativnost, strah, usredotočimo se na neuspjehe i padove. Ali ova lijepa debela lista trudnica i majki (koju ja pišem tek zadnja 3 mjeseca, i koja je samo djeličak svih žena koje su 2020, a i ranije, hodale ovim prostorima) je stvarno svjetlo na kraju tunela, naš stalni podsjetnik da puno žena stvarno uspijeva, i nada da ćemo i mi biti na toj listi. Neke žene uspiju brzo, neke nakon više godina truda. Ali sve one koje se i dalje ponekad jave ovdje nama pomažu da izdržimo i idemo dalje. Plus, daju nam neprocjenjive savjete iz vlastitog iskustva.
Drage moje, samo se vi nastavite debljati, pisati ovdje i biti naš fenjer u mraku kojim smo nekad okružene.
Slazem se sa ovime.. Ne bih htjela da ispada da nekome svoju trudnocu "nabijam na nos", a i sad kad sam se neki dan pozalila na tegobe koje trudnoca nosi, mislim si dal sad neka ovdje to cita i smatra me nezahvalnom jer znam kolko bi svaka vrlo rado sve te tegobe trpila samo da se uspije realizirat ko majka.
Dok s druge strane, znam kolko je meni znacilo procitat da je netko uspio, a pogotovo onaj par koji ima istu dijagnozu kao mi.
Lavice, samo dalje nastavite biti tako hrabre ❤️
Ali pazi ovo kaže da se najbolje očisti seksom, doslovno je rekao Jedan na dan tjera bakteriju van!
Nije zvučao kao da se šali 😅😅
Omg
Odo ja u ZG 😂
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
Lijepi pozdrav drage žene! Nisam nista pisala zadnjih dana, malo sam se trebala maknuti s foruma.
Danas sam bila na UZV, trudna sam 6+4! Za sad sve dobro napreduje, vidjeli su se titraji srca 😍
Još nismo nikome bas govorili, malo ćemo sačekati ali vama sam se morala javiti ❤
Wooohoooo. Smatraj se prognanom na listu trudnica
Bome se podbeljava ta lista.. Kako lijepo vidjeti.. I za pola godine ce taj popis nekoj novopridoslici na temu biti od velikog znacaja.. Da nisu samo borbe u pokusavanjima i postovi samo o protokolima nego nas i nase trudnice i dalje prate i javljaju se i daju vjetar u ledja ❤️❤️😍
Nekad imam osjećaj da je našim trudnicama i majkama malo problem pisati ovdje jer kao da se osjećaju krive pred nama koje još nismo uspjele. Znale su se već trudnice ispričavati što pitaju nešto vezano za trudnoću, ili se recimo Nadalica već nekoliko puta ispričavala što stavlja slike svojih anđelaka.
Govorim u svoje ime, ali vjerujem da se sve mi trudilice slažemo s tim - da nema naših trudnica i majki, ovaj forum ne bi bio ni upola dobar kao što jest….
Ocito niste svjesne kolko mi pogledamo listu i pitamo se di ste i sta se dogadja kad se ne javite same neko vrijeme 😊😊
Ps cure mene pocelo bolit grlo. Kad gutam i onaj osjecaj peckanja.. Prije dva dana sam pila vodu iz frizidera (glupaca san znan) i znam da je od toga.. Al ne znam sta sad da radim. Jel pametno dva dana prije tranfera ista uzimat.. Da li ako ne reagiram nekim tabletama ma ce se pogoršati.. Dajte savjet pliz 😔
Sad dok sam pisala post sunshine oko prohodnosti drugog jajovoda nakon vanmaternicne mi je prošla neka misao kroz glavu. Znači, meni su tad rekli da je taj drugi neprohodan. A sad mi govore da je morao biti prohodan ako sam zatrudnila nakon toga. Hsg nitko više ne spominje.. jel bi imalo smisla otići na taj hsg pa vidjeti stanje drugoga i ako je prohodan između ivf postupaka radit inseminaciju? Ne znam kako to uopće funkcionira.. ili se inseminacija ne radi jednom kad se krene na ivf? S tim da bih trebala i stimulaciju ovulacije uz to.
Kod mene je prvotno bila anovulacija, sada su uz to godine i ta upitna neprohodnost.
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
Drage moje lavice, evo da se javim sa vijestima, Beta 866😍Nova beta 7.1.🤞🤞🙏🙏
Ne mogu vas sve pohvatati, ali svima zelim uspješne postupke i ostvarene planove❤️
Nikitta iz sveg srca želim da što prije prevaziđeš sve ove lose trenutke
i da sve sto prije bude iza tebe i da krene ka boljem, boljem i sve ljepšem i ljepšem. Lavica si i vjerujem da ce tako i biti🙏❤️
Nadja89- tako mi je zao zbog tužnog završetka ovog postupka😔😔
Maslačak-nadam se da si dobro i da je sve proslo uredno i da ces nam se brzo oporaviti❤️
MTB- sto se tiče ovih hormona, u postupku sam ih radila uvijek 2.dan ciklusa ( prema naputku lijecnika) iako sam vec krajem prethodnig ciklusa bila pocela sa dijelom terapije. To čine da vide kakvo je stanje sa hormonima( posebno sa FSH je prema njegovim vrijednostima ostavljaju ili korigiraju planiranu terapiju.
Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
1g prir, 3g MPO;
KBC Split
8/18-AIH❌
10/18-AIH❌
8/19-AIH❌
10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏
Drage moje lavice, evo da se javim sa vijestima, Beta 866😍Nova beta 7.1.🤞🤞🙏🙏
Ne mogu vas sve pohvatati, ali svima zelim uspješne postupke i ostvarene planove❤️
Nikittaiz sveg srca želim da što prije prevaziđeš sve ove lose trenutke
i da sve sto prije bude iza tebe i da krene ka boljem, boljem i sve ljepšem i ljepšem. Lavica si i vjerujem da ce tako i biti🙏❤️
Nadja89- tako mi je zao zbog tužnog završetka ovog postupka😔😔
Maslačak-nadam se da si dobro i da je sve proslo uredno i da ces nam se brzo oporaviti❤️
MTB- sto se tiče ovih hormona, u postupku sam ih radila uvijek 2.dan ciklusa ( prema naputku lijecnika) iako sam vec krajem prethodnig ciklusa bila pocela sa dijelom terapije. To čine da vide kakvo je stanje sa hormonima( posebno sa FSH je prema njegovim vrijednostima ostavljaju ili korigiraju planiranu terapiju.
Cestitam!!!! 😘😍😍💗
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji