sunshine10, s obzirom da jedan jajovod nemaš, minimalno trebaš provjeriti prohodnost drugoga. Jer ako nije prohodan, zaludu se vi trudite.
Ruska1986, upravo zato ja nisam išla na klasičnu kiretažu. Nakon nje se duže oporavljaš jer se stvore mikrooštećenja na endometriju koja mogu uzrokovati novi spontani.
Moja maternica je već sad, mjesec dana nakon kiretaže, u dobrom stanju. Jedino imam tu cistu i malo tanji endometrij (doktor kaže da je to povezano) i to sad trebam riješiti. Ožiljaka nema. Čak mi se i miom smanjio za 20%.
Inače, nakon spontanog koji je sam otišao, može se ostati trudan odmah nakon iduće menstruacije. U bliskoj okolini imam više žena koje su ostale trudne i iznijele zdravu trudnoću oko 2 mjeseca nakon prirodnog spontanog. Vakuumska i tablete su blizu tome, obje su dobre za maternicu.
Klasična kiretaža je tu najgora i tu se mora čekati 3-6 mjeseci.
Na žalost, u mojim godinama čekanje 6 mjeseci je skoro kao potpisivanje da odustajem od majčinstva. To bi mi preporučili samo da imam neko gadno stanje koje se mora hitno sanirati.
💔💔💔
Hvala MTB!
U petak će mužu biti gotov nalaz. Ja sam se već naručila u OS za konzultacije za sljedeću srijedu. Pa ću baš vidjet što će mi reći ako je i dalje prisutna bakterija. Bezveze mi je da se forsira sterilan nalaz ako je spermiogram uredan, očito mu ne utječe to na kvalitetu.. a znam da ništa drugo osim spremiograma nisu tražili ni u Vinogradskoj.
Ukoliko bude i dalje prisutna bakterija, zovem u petak Betaplus i naručujem se na konzultacije. Nek me upišu preko HZZO. I tako ćemo čekat i tu u OS onda tko zna koliko.
Razgovarala sam već s mamom i rekla mi je da će uskočit oko djeteta i samo nek idem u ZG. To mi je najveća briga.
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
sunshine10, s obzirom da jedan jajovod nemaš, minimalno trebaš provjeriti prohodnost drugoga. Jer ako nije prohodan, zaludu se vi trudite.
Ruska1986, upravo zato ja nisam išla na klasičnu kiretažu. Nakon nje se duže oporavljaš jer se stvore mikrooštećenja na endometriju koja mogu uzrokovati novi spontani.
Moja maternica je već sad, mjesec dana nakon kiretaže, u dobrom stanju. Jedino imam tu cistu i malo tanji endometrij (doktor kaže da je to povezano) i to sad trebam riješiti. Ožiljaka nema. Čak mi se i miom smanjio za 20%.
Inače, nakon spontanog koji je sam otišao, može se ostati trudan odmah nakon iduće menstruacije. U bliskoj okolini imam više žena koje su ostale trudne i iznijele zdravu trudnoću oko 2 mjeseca nakon prirodnog spontanog. Vakuumska i tablete su blizu tome, obje su dobre za maternicu.
Na žalost, u mojim godinama čekanje 6 mjeseci je skoro kao potpisivanje da odustajem od majčinstva. To bi mi preporučili samo da imam neko gadno stanje koje se mora hitno sanirati.
Pa ja sam imala klasicnu i na prvoj kontroli mi je maternica izgledala kao da kiretaze nije ni bilo, vjerujem da ce tako biti i maslacak. Po doktoru smo mogli odmah prirodno pokusavati. A nakon trećeg ciklusa u stimulaciju. On je mene samo upozorio na hormone koji nakon svega mogu biti poremeceni ali i ne moraju, pa mogu dati krivo stanje, i da njih malo odgodim. Svako tijelo je za sebe.
Ma ne, kuzim ja tebe. Zato i kazem da je ona isla na klasicnu kiretazu i zato joj je sigurno dr.poludila. I moguce da je taj drugi spontani i bio zbog toga jer je i sad ovu trudnocu iznijela tako da je morala lezat 3 mjeseca u bolnici i strogo mirovat. A sad nakon poroda kaze da joj je doslovno maternica kao paucina i ta dr.joj je rekla da nije sigurna dal bi sada uopce mogla iznijeti trudnocu do kraja. Jebote, sta te kireraze rade zenama... i ovako je borba i onda jos i to! Uzas! Vjerujem da te sigurno ne bi slali u postupak da nest nije kako treba.. Kod ove moje je bilo bas aljkavo odradjeno sve otpocetka.. Ali hvala Bogu, ima zdravu i buckastu curicu pokraj sebe 🙂🙂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Mare0208, dobar si plan napravila!
korisničkoime, da, rekla bih da ovisi od tijela do tijela. Netko se brže oporavi, netko sporije. Ja sam presretna što sam se ja od kiretaže ovako brzo oporavila. Vjerojatno je i do matične mliječi i suplemenata koje uzimam. Mislila sam da će trajati duže.
Hvala ti na svim savjetima, onda ću hormone napraviti u zadnji tren.
Ruska1986, drago mi je da je na kraju rodila zdravo dijete. I ja sam sad, dok sam u postupcima, vidjela da neki doktori znaju raditi samo sa "zdravim" ženama. Hoću reći, izvrsni su kad se radi o klasičnim tegobama, ali se pogube kad se rade o nečem specifičnom - onda stvarno moramo ići specijalistima.
💔💔💔
Mattan pripazi na taj streptokok. Ja sam ga dobila nakon izvanmaternicne, vjerojatno u bolnici pobrala, jer su mi uvijek bili sterilni nalazi. Popila turu antibiotika i nalaz sterilan. Ali... kako sam odmah nakon 2 mjeseca zatrudnila, vukla sam to cijelu trudnoću. U 19.tjednu trudnoce zavrsila u bolnici zbog tlaka i tamo mi radili urinokulturu i našli streptokok u urinu. Stavili me na injekcije penicilina jer su rekli da je jako opasan u trudnoći. Na kraju me ipak pustili uz oralne antibiotike jer je bilo to pred Uskrs. Tada nisam znala koje čudo može napraviti, da jesam, tražila bih da me ostave i primim terapiju do kraja. Do kraja trudnoće su mi taj streptokok isticali na svim nalazima, pred kraj mi ga zaokružili crvenom kemijskom na nalazu i primila sam antibiotik na porodu.
Ne želim te plašit, samo ti želim reći da nije bezazlen i da ga kontroliraš dalje neovisno o nalazu sljedećeg brisa. Jer zna biti tvrdokoran.
Meni su sad nalazi sterilni, a kontam da su ga dotukli antibiotici koje sam prošle god pila u nenormalnoj količini jer sam imala u 3 mjeseca jedno 5 puta anginu.
Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
Mm 37 - svo ok
Borba za bebu no2
1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0
Sta se tice kiretaze, ja sam bila na vakum. Buduci da je to bilo za vrime lockdown-a, tek sam nakon 3mj uspila na prvi pregled. Drkoja me je pregledala rekla je da treba celati od 3-6 mj, iza toga, nakon mj dana moja Mpo dr mi je rekla da ja nemam sta cekat, s obzirom na moje nalaze i da mi se tijelo oporavilo. Aaa znam dosta blizak slucaj, gdje je iza klasicne kiretaze, nakon mjesec ipo zaceta i rodena predivna curica ❤️ tako da mislim da je to sve individualno i dosta ovisi u kojem je zena psihickom stanju
🤍
A ako je vec radjena laparaskopija valjda su pametnjakovici provjerili drugi jajovod. Jer se laparaskopski najbolje provjeri prohodnost jajovoda. 🤔🤔🤔 Poslije operacije dr je rekao da je sve ok, i da nakon 3 mjeseca se ponovo bacam na posao
Sta se tice kiretaze, ja sam bila na vakum. Buduci da je to bilo za vrime lockdown-a, tek sam nakon 3mj uspila na prvi pregled. Drkoja me je pregledala rekla je da treba celati od 3-6 mj, iza toga, nakon mj dana moja Mpo dr mi je rekla da ja nemam sta cekat, s obzirom na moje nalaze i da mi se tijelo oporavilo. Aaa znam dosta blizak slucaj, gdje je iza klasicne kiretaze, nakon mjesec ipo zaceta i rodena predivna curica ❤️ tako da mislim da je to sve individualno i dosta ovisi u kojem je zena psihickom stanju
Ajme sta sam nepismena 🤷🏼♀️🙄🤦
🤍
Mare0208 hvala ti na savjetu.Žai mi je što ti se tako iskompliciralo, 🙄Doktor se čudi od kud mi to, i sumnja da bris nije uzet kako treba,jer većinom u analnom području to bude... pa ako bude ok na sljedećem brisu bit će fet... Ak ne onda čekanje..
Ali pazi ovo kaže da se najbolje očisti seksom, doslovno je rekao Jedan na dan tjera bakteriju van!
Nije zvučao kao da se šali 😅😅
2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
6tt+2 imamo 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji