Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monolena
    05. Siječanj 2021. 12:23

MTB Hvala ti na dijeljenju svog viđenja i informacijama. Ima smisla sve što kažeš, samo moram to još prigrliti.
    Ruska1986 Hvala ti na tvojoj perspektivi, cijelo vrijeme me mučilo da mi možda moj muž govori stvari koje želim čuti, a koje nužno ne misli ili da sam sebe uvjerava da tako osjeća. Ove tvoje riječi su mi zbilja pomogle. Vasa potpora ovdje mi puno znaci. Na postupak sam narucena u Petrovu, s tim da je zeznuto sto nemaju opciju da ih se nazove, vec samo posalje mail. E sad, kad ce oni procitati mail da mi je menga dosla...

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

Rina89
    05. Siječanj 2021. 12:24

🌺Dada🌺

Rina89

AuroraB

Dada, Sanjich, RuskaSbjelisnema danas na forumu ili je moj mozak skroz otišao pa-pa?Rina, dobrodošla! Meni je tako drago dok se jave nove cure…sva tri postupka dosada si odradila u Petrovoj? Kod koje doktorice si?
    Nikitta sad barem znaš zašto ti se nije javljao Keks… znaš da doktori obični idu po mjesec dana na GO, a minimalno tri tjedna..

Hvala! :)
    Da, sva tri sam odradila u Petrovoj kod prof.Šprem Golštajn.
    Rina89 sestro po dijagnozi, AMH i godinama 🤞🏼❤️
    Želim ti svu sreću s ostvarivanjem trudnoće uz ovu opaku vješticu što nas proganja. Reci mi molim te, u kojoj ti je fazi endometrioza? Jesi li imala koju operaciju? Dali njoj pripisuju propale postupke zbog stanja maternice ili što bi moglo biti? Zanima me jer eto slični su nam opisi u nekim segmentima, pa ako želiš podijeliti iskustvo vezano za sam problem, bih ti zahvalna ❤️ znam da je neistražena i da se nezna ali zanima me obrazloženje tvojih liječnika 🙏🦋💕
    .
    Ja iza sebe imam tek jedan postupak savršene blastice (doktorove riječi), uz savršene krvne pokazatelje i eto, nažalost neuspjeli ET, iz nepoznatih (čitaj endometrioza) razloga 😔😔😔

Hvala! I ja svima želim što prije uspješne trudnoće! ❤️
    Ja za svoju endometriozu znam godinama. S 19 god. sam saznala da ju imam jer sam imala ogromnu cistu na jajniku koju su tada operirali, uklonili 10%jajnika i uklonili neka žarišta. Tada su mi rekli da je dosta proširena bila i dali mi kontracepcijske pilule kao terapiju. Otada nisam imala operacije niti neko pogoršanje, ali imam tegobe i bolove koji me prate još iz tog vremena (bolne mjesečnice, odnose, povremeno bolove na debelom crijevu itd.). Također nakon operacije konstantne upale mjehura i česte vaginalne. 😞 Ono s čim mi se najteže nositi su upale mjehura. Prije par godina otkrila sam da imam još jedno žarište, ali na mjestu koje ne stvara probleme za začeće. Nisu mi puno obrazlagali zašto su mi postupci neuspješni. Sve odlično izgleda, endometrij, blastice kad sam imala, a i sad trodnevni, ali nema uspjeha. Ono što sam odmah nakon 1.postupka pitala i što mi je bilo čudno jest to da od 12 oocita su mi ostale samo dvije blastice. Tako je bilo i u drugom od 13, a u trećem su mi trodnevne vraćali. Moja MPO dr. mi je rekla da je to neki prosjek, što mi se baš nekako i ne čini... 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

Ruska1986
    05. Siječanj 2021. 12:29

Monolena

MTB Hvala ti na dijeljenju svog viđenja i informacijama. Ima smisla sve što kažeš, samo moram to još prigrliti.
    Ruska1986 Hvala ti na tvojoj perspektivi, cijelo vrijeme me mučilo da mi možda moj muž govori stvari koje želim čuti, a koje nužno ne misli ili da sam sebe uvjerava da tako osjeća. Ove tvoje riječi su mi zbilja pomogle. Vasa potpora ovdje mi puno znaci. Na postupak sam narucena u Petrovu, s tim da je zeznuto sto nemaju opciju da ih se nazove, vec samo posalje mail. E sad, kad ce oni procitati mail da mi je menga dosla…

Ma normalno je da se brines i da se bojis da mu neces nesto uskratit u zivotu. Ali vjeruj da on tako ne misli! Ne brini... Ma mislim da ce vidjet mail sigurno, ako rade po takvom principu. Ne brini 🤗🤗

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Ludakopatka
    05. Siječanj 2021. 12:30

MTB

Dakle, ja se sad osjećam kao najgora radodajka.
    Skraćeno, idem na kontrolu kod G. za cistu. A iz Bete su mi javili da sam upisana preko HZZO za veljaču.
    Ja sam svakako pokrivena za veljaču bilo da odlučim platiti ili ići preko HZZO. I znam da ću platiti tu kontrolu kod G. i da mi nitko ništa ne radi besplatno, ali osjećam se malo nepošteno. Nisam navikla "sjediti na dva stolca". Pričekat ću kontrolu da vidim koja je situacija, a onda ću objasniti sve G. i dogovoriti s njim da li da se upišem za svibanj kod njih ako ne upali ovo u veljači.
    Ili možda onda po putu vidim biologa na hodniku, zaljubim se, otkažem Betu i platim postupak duplo više samo ako mi garantiraju da će baš seksi biolog raditi na mojim jajašcima.

😂😂😂😂😂😂....
    Odi u 2 u Betu, kod G na pregled, i ako vidiš sexy biologa bježi koliko te noge nose da ga slučajno ne zajašiš😉

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Siječanj 2021. 12:35

MilaSt

Bozmamoran ti rec, ZOVI IH!Ja sam sinoc mail poslala, jutros mi je dosa odg…. Zovi, izgubija se tvoj mail. I kakp cire pisu, taman dok se stentas doc ces na red 😉😁
    Cure poslala sam mail Ivf i Beti, pa ako ima koja preporuku koja je "bolja" … Mtb ti ne tribas preporuke davat 😂😂😂😂 sve mi je jasno

Ajde onda i meni objasni, jer ja sam na sto muka. 
    Iskreno, sumnjam da ćeš pogriješiti koga god izabereš. Svi su jako ljubazni, jako ljudski, navijaju za tebe, možeš doći do njih kad god hoćeš... U Beti su žene, u IVFu su muškarci, pa je tu vjerojatno različiti pristup.
    Svima su naši dodaci prehrani bezvezni, svima su sve naše pretrage nepotrebne. 
    Dat će ti maksimum, meni su recimo u Beti dali te injekcije progesterona koje većina žena ovdje ne dobiva samo tako.
    E sad, meni je doktorica malo loše reagirala na spontani. Ne znam bi li slično bilo u IVF. I ne znam je li joj baš bio takav dan, recimo danas se opet baš potrudila oko ovog da mi objasni kad bih u postupak i to, opet me podsjetila na onu koja me osvojila.
    I u Beti moraš krenuti sa pilulama, što se meni ne sviđa. Ali to je moje subjektivno.
    Dodatno, IVF vodi trudnoće, Beta ne vodi. Ali to ti je možda manje bitno.
    Objektivno, preporučila bih ti da pričaš i sa jednim i sa drugima i vidiš tko ti bolje leži.

💔💔💔

Rina89
    05. Siječanj 2021. 12:36

AuroraB

Dobro jutro cure,
    Nikittaimaš pravo maštati o svemu, jer ipak moraš biti spremna na to da će operacija jednog dana biti iza tebe i da će se naći mjesta za nove i bolje događaje. Kako je ona cura koja je u Petrovoj operirala, za koju sam ti jednom link poslala? Da li je zadovoljna s operacijom ili se to zapravo još ne zna. Dosta veličaš Keksa, i uvjerna si da bi on tebe obavijestio da je na GO.. e pa i on je samo čovjek od krvi i mesa, možda je savršen u svome poslu ali to ne znači da će ti dati svu pozornost koju ti trebaš i to u svakom trenutku. Čekanje do 10.1., a ond aćemo vidjeti🌄
    Trudnicei MPO majkevam se skroz slažem sa MTB i Bozmom, bez vaših javljanja, slika i ostalog… ovaj forum bi ličio na Rodin.😂
    Rina89drago mi je da ćeš sad malo promijeniti kliniku, držim 🤞🤞 da ti to donese sreću!
    Ritaprilikom naručivanja na konzultacije možeš birati kojeg liječnika želiš, meni je bilo svejedno pa su mi oni sami odredili. Možeš kod njih u plaćeni postupak preko HZZO-a. Prvo odradiš konzultacije koje se plaćaju od 500-750kn ovisno dali ćeš raditi UZV. Na temelju toga i ostalih nalaza odrede da li si kandidat za ići preko HZZO-a, ako jesi upisuju te na listu i to je to.
    Ne mogu ne spomenuti sad kad se i Rita pojavila na forumu i to isti dan kad i Rina, da se psi našeg frenda (oba belgijski ovčari) zovu Rita i Rina😂👍
    Mattanajde obavi onda danas napokon nešto konkretno😚

Hvala! Nadam se da će mi donijeti. I ja tebi želim da sve bude uredu s ovom trudnoćom. 😊
    Ovo s ovčarima 😂😂😂. 
    Ja sam mislila da ponude izbor kod kojeg liječnika želiš ići. Nisam se sjetila ni pitati kad su mi rekli tek za svibanj da mogu u postupak. Malo sam se šokirala. Ali dobro! Kad sam i razmišljala kod kojeg bi išla nisam ni sama bila sigurna obzirom da mi se po vašim opisima svi čine dobri i zato sam se i odlučila tamo ići. Ja nisam imala doticaj ni s jednim pa je teško odlučiti. Jedino me malo iznenadilo ovo s tvojim AuroraB, da je tako brzo htio odustati i da je dr. Š. drugačije reagirao, pa nisam sigurna jedino bi li njega izabrala. 

👩‍💼32 🤵33 ➡️👰🤵 7 god.
    👩‍💼 endometrioza, satelit na 22.kromosomu, 🤵 sve OK
    Petrova, AMH 44,9
    1. 2/19 - 12 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    5/19 - FET 2 blastice, beta 0.0
    2. 10/19 - 13 OOCITA, hiper-hospitalizacija
    11/19 - FET 2 blastice, beta 0.3
    3. 9/20 - 11 OOCITA, 2 trodnevna, beta 4.1
    P. Škvorc, AMH 40
    4.4/21- 17 OOCITA, 1 blastica, 1.beta 470,4, 2. 1291,8, 6+3 UZV čula ❤️, 11+4 Nifty uredan

• Ludakopatka
    05. Siječanj 2021. 12:37

Monolena

Drage moje!
    Prvo, želim vam svima sve najbolje u novoj godini i neka vam se svima ostvari najveći san - da postanete majke!
    Nisam dugo pisala, ali eto priblizava mi se moj prvi postupak. S time da mi se zakompliciralo s ovim ciklusom. Trenutno mi je 50. dan ciklusa ( godinama nisam imala takvo kasnjenje), radila test prije 3 dana al je negativan. Imam naznake da menga dolazi. Ne moram vam ni pricati da sam imala velike nade da je to to, da sam sigurno sad ostala trudna. Kad sam napravila test, pala sam u takav ocaj da sam pocela razmisljati da je bolje da ostavim svog muza kojeg obozavam i volim najvise na svijetu i koji je toliko divan, s nadom da ce naci zenu s kojom ce se moci ostvariti i u ovom pogledu. Iako mi oduvijek govori da sa mnom ima sve i da je najsretniji muskarac pa makar i ne imali djece, mene i dalje muci to jer znam da bi bio savrsen otac i tesko mi pada da mu to ne mogu dati. Pokusavam se jos uvijek smiriti. Naime, jako me strah postupka, ne toliko samog postupka nego onog sto nosi sa sobom - a to je nadanje. Ovih skoro dvije godine pokusavanja je ostavilo traga na mojoj psihi i ne znam kako cu se nositi s neuspjehom i sad kad cu imati dodatnu pomoc. Kako ste se vi s tim borile? I pitanje vezano uz sam potupak. 14.1. sam narucena, taj datum mi je dan nasumicno s obzirom da im nisam mogla reci kad iscekujem mjesecnicu u 1. mjesecu. Tako da pretpostavljam da ce to ponovno biti dogovor ili nesto. Kad pikanje pocinje? S prvim danom mjesecnice ili kako?

Ja sam svog MM direktno pitala, odnosno dva puta mu rekla isto to šta ti misliš, samo me pogledao i rekao da ne pričam gluposti. 
    On je tvoj muž, odabranik u tvome srcu, i ti si njegova, u dobru i u zlu, nedaj da to ikada zaboraviš.
    Život svašta donosi, a vi ste izabrali da sve to zajedno prolazite❤️

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

Sreca ♥
    05. Siječanj 2021. 12:41

MTB

MilaSt

Bozmamoran ti rec, ZOVI IH!Ja sam sinoc mail poslala, jutros mi je dosa odg…. Zovi, izgubija se tvoj mail. I kakp cire pisu, taman dok se stentas doc ces na red 😉😁
    Cure poslala sam mail Ivf i Beti, pa ako ima koja preporuku koja je "bolja" … Mtb ti ne tribas preporuke davat 😂😂😂😂 sve mi je jasno

Ajde onda i meni objasni, jer ja sam na sto muka.
    Iskreno, sumnjam da ćeš pogriješiti koga god izabereš. Svi su jako ljubazni, jako ljudski, navijaju za tebe, možeš doći do njih kad god hoćeš… U Beti su žene, u IVFu su muškarci, pa je tu vjerojatno različiti pristup.
    Svima su naši dodaci prehrani bezvezni, svima su sve naše pretrage nepotrebne.
    Dat će ti maksimum, meni su recimo u Beti dali te injekcije progesterona koje većina žena ovdje ne dobiva samo tako.
    E sad, meni je doktorica malo loše reagirala na spontani. Ne znam bi li slično bilo u IVF. I ne znam je li joj baš bio takav dan, recimo danas se opet baš potrudila oko ovog da mi objasni kad bih u postupak i to, opet me podsjetila na onu koja me osvojila.
    I u Beti moraš krenuti sa pilulama, što se meni ne sviđa. Ali to je moje subjektivno.
    Dodatno, IVF vodi trudnoće, Beta ne vodi. Ali to ti je možda manje bitno.
    Objektivno, preporučila bih ti da pričaš i sa jednim i sa drugima i vidiš tko ti bolje leži.

Znas sta kad sam ih googlala prvo sam ostala di su muskarci ovde 😂😂😂😂
    Ubiti ja sam u situaciji da ne zelim cekat. Koliko vidim sta cure pisu a i oni su mi sami rekli, da je poprilicna guzva u ivf. Meni bi iduci postupak mogao biti krajem treceg mjeseca. Tako da prihvatila bi prvoga koji bi me primio. I uz to pitanje, da li beta radi sa hzzo? Jer imam jos 2postupka od njih i ne zelim ih propustit... Hvala ti na info, ti bez obzira u kojoj si sama situaciji uvik si "dostupna". Ljubim te ❤️

🤍

Matkiša 😎
    05. Siječanj 2021. 12:42

MTB ja ovan muž jarac, zamisli da rodim još jednog "rogonju" haha
    Ne vjerujem baš puno u to ali ovan je uvijek najgori, borbenost, sebičnost egoizam i nasilje 😅😅😅

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Siječanj 2021. 12:47

Ludakopatka

MTB

Dakle, ja se sad osjećam kao najgora radodajka.
    Skraćeno, idem na kontrolu kod G. za cistu. A iz Bete su mi javili da sam upisana preko HZZO za veljaču.
    Ja sam svakako pokrivena za veljaču bilo da odlučim platiti ili ići preko HZZO. I znam da ću platiti tu kontrolu kod G. i da mi nitko ništa ne radi besplatno, ali osjećam se malo nepošteno. Nisam navikla "sjediti na dva stolca". Pričekat ću kontrolu da vidim koja je situacija, a onda ću objasniti sve G. i dogovoriti s njim da li da se upišem za svibanj kod njih ako ne upali ovo u veljači.
    Ili možda onda po putu vidim biologa na hodniku, zaljubim se, otkažem Betu i platim postupak duplo više samo ako mi garantiraju da će baš seksi biolog raditi na mojim jajašcima.

😂😂😂😂😂😂….
    Odi u 2 u Betu, kod G na pregled, i ako vidiš sexy biologa bježi koliko te noge nose da ga slučajno ne zajašiš😉

Nije problem, muž mi je već rekao da će on priznati i othraniti sve što ja rodim 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.