Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucyinthesky
    05. Siječanj 2021. 11:07

Hej curke,
    Ovo što je netko pitao za uvjete za preko Hzzo-a, meni su isto dali taj popis koji je Aurora stavila i bili su me pitali za godine prilikom prvog poziva.
    Uglavnom, ja sam se danas čula sa svojim dr i dogovorili smo se detalje. Moram obaviti još neke pretrage i stoji onaj dogovor da odmorimo tijelo 3 mj i prije svega da prođe spermatogeneza i da imamo "novi" materijal. Ponovili gradivo o suplementima i to je to. Zapisana sam preko Hzzo za kraj 3 mj kad bi trebala dobiti. Bojala sam se da, će mi to sve prolongirati, ali ispalo je po dogovoru i još su rekli "vi ste naša pacijentica", baš mi je nekak bilo drago 😊
    Naravno, to sve u nekom mojem idealnom scenariju ako sve bude zdravstveno ili kako god ok, bojim se više išta reći 🙄

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

AuroraB
    05. Siječanj 2021. 11:08

Sunny nije čudno što si se u***** kod doktora Š.😂, i na ostale je tako djelovao na prvu, a zapravo jedna ljudina prava.
    Maslačaxx nek ti je sa srećom i da sve dobro prođe! 🍀🤞😘
    Mattan ne mogu vjerovati što se tebi događa sve! Jedva čekam da se jave one koje više znaju...
    Bozma, molim te da jednostavno nazoveš u kliniku i porazgovaraš s njima. Znam da imaš osjećaj za žuriš, ali ionako se čeka na postupke. Možda ima šanse da ideš preko HZZO-a, ali moraš s njima razgovarati!
    Mila-Milica privikni se na iščekivanje, to ti je tako jednom kad se krene u postupak...
    Nadja89 baš sam sad opsovala tvoju situaciju, kako je to grozno.....🙀😬😬 Ne razumijem zašto nekad ne naprave transfer trodnevnih, a ove ostale da puste da se razvijaju... Stvarno mi je to užasno!!! Gdje si ti u postupku?

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Siječanj 2021. 11:11

Mattan, možda se varam, meni to djeluje kao da ga imaš i da su ti napisali koje antibiotike trebaš uzimati?
    Super da si ga našla ako ga imaš, to je gadna beštija koja može dosta problema u trudnoći stvoriti.

Sunny_, normalno je da ti je tanak 3dc, bude ti se zadebljao do ovulacije. Drago mi je da imaš dobro iskustvo. Uff, ni travanj za mene nije dobra vijest.

💔💔💔

Lucyinthesky
    05. Siječanj 2021. 11:12

Hvala svima na savjetima za kosu i kolagen. Inače imam jako gustu kosu, čak je i razrijeđujem i nisam imala problema sa ispadanjem. Rekao mi je dr da ima veze s Covidom, tak da se nadam da će prestati. Preporučio mi je od Solgara nešto za to, ali ja ću poslušati vas, forumska škola 😊🤞
    AuroraB drago mi je da si bolje, sad samo hrabro dalje, napravila si sve šta si mogla.

🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧

Ruska1986
    05. Siječanj 2021. 11:13

Sunny_

Evo ja bila na svojim prvim MPO konzultacijama. Blago receno usrala sam se i nisam sebe prepoznala 😅 al ok, proslo je. Ugl bila sam kod doktora Š u IVF-u. Divan je kao i sve sestre u poliklinici. Smireno mi je objasnio sve i koji su za nas sljedeci koraci. Napravio mi je uzv i rekao da imam blago policisticne jajnike (dosta folikula) i da su mi zato ciklusi malo produženi (33 dana), ali da je to za MPO prednost. Nitko mi dosad nije spomenuo PCOS! Naveo mi je koje nalaze moram izvaditi to sam odmah kod njih napravila da sve rijesim (AMH, FT4, TSH).
    Jedino mi na nalazu piše endometrij tanak? To mi nije u razgovoru spomenuo. Danas mi je 3.dan ciklusa pa pretpostavljam da je zato tanak? Što vi mislite?

Uglavnom ugodno iskustvo i preporucujem kliniku i doktora Š.

Što se tiče HZZOa. Može se kod njih ići i preko HZZOa, rekao je da se sad puni 4.mjesec.

Ocito na sve tako djeluje 😂😂😂 Ali si u pravim rukama 💪🏻

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Lucyinthesky
    05. Siječanj 2021. 11:15

Maslačakxx

Hvala miss, evo ležim na odjelu, svi su super ljubazni, jedina mi je frka da anestezija ne bude preslaba jer sam se udebljala i krivu kilažu prijavila, ili da počnem povraćat jer sam sklona tome svakako, a natašte bit mi je smrt, prije ću natašte povraćat onu sluz nego da sam pojela slanac ili nešto. Već mi se grči želudac. A u 11 sam na programu. Al bit će ok, smirena sam jer su svi divni oko mene.

Držinse draga, mislimo svi na tebe 🤞

🧍‍♂️42-od astheno-normo

05. Siječanj 2021. 11:16

Bas mi je bezveze taj popis sto traze. Evo ja npr imam trenutno amh 6 (iako mi zna biti i 12 i to ne znaju objasniti) a dobijem super odaziv na stimulaciju, tako da taj amh uopce nista ne govori. Eno i primjer makist jako nizak amh a ok broj stanica, ok kvalitete. Bolji nego u nekoga sa savrsenim amh. 

Lucyinthesky
    05. Siječanj 2021. 11:18

Nadja89

Eto desilo se i to, od svih moji 6 embriona danas 5 dan ni jednog, nisu se nastavili razvijati, jutros su me nazvali da nece biti transfera, da ce sacekati jos sutra 6 dan ali da su slabe kvalitete.. Znala sam vec jucer kad su me nazvali da nesto nije uredu, ali svih 6 da propadne, svih 6 koji su 3 dan bili dobri.. Ovo me toliko pogodilo, da su mi bar vratili jedan da se nadam necemu, nego ovako u startu znam da je nemoguce da dodju do blastociste, problem je znaci dublji i veci

Draga, razumijem tvoju tugu, prošla sam i stimulirani gdje sam ostala bez transfera i dva u kojima su mi embriji propali treći dan. To ti se nažalost dogodi radi lošije kvalitete spermija. Kod prvog postupka oni to nažalost ne mogu znati, ali ako se dogodi, sljedeći put definitivno vraćaju ranije jer kako ti je i MTB napisala, veću šansu imaju u maternici nego u posudicama s generičkom hranom.
    Ja bi ti savjetovala da do idućeg postupka malo poradite na spermijima ako je moguće.
    Drži se ❤️

🧍‍♂️42-od astheno-normo

• Nadja89
    05. Siječanj 2021. 11:23

MaloTele

Nadja89

Eto desilo se i to, od svih moji 6 embriona danas 5 dan ni jednog, nisu se nastavili razvijati, jutros su me nazvali da nece biti transfera, da ce sacekati jos sutra 6 dan ali da su slabe kvalitete.. Znala sam vec jucer kad su me nazvali da nesto nije uredu, ali svih 6 da propadne, svih 6 koji su 3 dan bili dobri.. Ovo me toliko pogodilo, da su mi bar vratili jedan da se nadam necemu, nego ovako u startu znam da je nemoguce da dodju do blastociste, problem je znaci dublji i veci

Zao mi je,znam da to nisi ocekivala i ne mogu zamisliti osjecaj kad ostaneš bez transfera, toliko truda zivaca pikanja a nemos se ni nadati na kraju 😔 stvarno mi je zao, ali nema odustajanja,iducimput neka ih ranije vrate i to Ce bit to, sad odtuguj,uzmi vremena za sebe i ajmo dalje 😘

Ne znam sta bih rekla, nisam se u zivotu gore osjecala, trebati ce mi puno vremena da krenem ponovo u ovo, prvo psihicki da se  pripremim na to da je sve moguce, da je moguce i to da sve 100% propadne.. a onda financijski, posto mi nemamo apsolutno nikakvih olaksica u FBiH. Ja ne znam ima li ovdje i jedna cura da se ovo desilo da veliki broj embrija propadne na 5. Dan, ako ima neka mi se javi, samo sa vidim sta se desilo posle, jer oni mi kazu da ne znaju i da ovakvi embriji ni 3.dan da su vraceni ne bi mogli ostvariti trudnocu jer se nisu dalje razvili u blastociste, a ovamo znam da se vracaju 3.dan jer zakljuce da im je bolje u materici.. Rekli su da ce ih drzati do sutra 6 dan, ako se koji razvije u blastocistu da ce ga zamrznuti i da ce sledeceg mjeseca biti transfer

👱‍♀️31 👦34
    3 godine trudilica
    Ja: hipotireoza, hashimoto
    On: OAT težeg stupnja, varikokela
    8.2o2o 1. IVF (Femara, Gonal, Cetrotide) 4 jajne stanice, 2 oplođene, beta >1
    12.2o2o 2. IVF (Femara, Menopur, Cetrotide) 8js, 6 oplodjenih, 6 embriona 5. dan se prestali razvijati, nema ET 😔
    11.03.2021 operacija varikokele

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    05. Siječanj 2021. 11:24

Dakle, ja plačem kao kišna godina. Ne znam što me udarilo.
    Prvo seks. Muž svršava, ja cmizdim ko mala beba.
    Sad sam zvala G. Bio je divan, sve mi je objasnio, napravio je plan (to je ono što meni treba!!!). Poklopim slušalicu, i opet se pretvaram u vodoskoke.
    Ufff.
    A još nisam ni krenula na stimulaciju. 

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.