Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    03. Siječanj 2021. 00:48

la_Reina_del_Sur

korisničkoime

Maslacak mene je sad on poslao na te pretrage koje mi trenutno bas idu na zivce. Iako kad promislim voljela bi da sam ih napravila nakon onog misseda ljetos. Mozda bih onda izbjegla ovu biokemijsku, mozda i ne bi, ali bar bi u neke stvari bila sigurna.
    I neki dan sam svratila tamo za neku glupost koja me kopkala da pitam i on meni na hodniku: a šta je, ali si trudna? I ja mu na to kazem kao a doktore bas super da neko vjeruje da mogu prirodno i kaze on da ne pricam gluposti, da zasto ne bi mogla, da bice samo nemamo srece😂🥴

🤣🤣🤣 klasični dr.P, nekad me oraspolozi cim progovori, pa mu i povirujem 😄😄😄

A ja sam isla na folikulometriju jedan ciklus samo da provjerim dal imam o, pa se on malo i time mozda vodio. Mozda ih nemam svaki mjesec ali tu i tamo dođe, jos da je malo te sreće😂. A ja se mislim u sebi, nemam srece u mpo a kamoli u krevetu🤔🤣. Ali da, ima takvih prica s njim🤣🤣🤣

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 00:52

3. OBRADA OD STRANE CENTRA I UPIS U REGISTAR POSVOJITELJA
    Nakon što ste poslali pisanu prijavu za pokretanje postupka posvojenja čekate da vam se Centar javi. Nama je poslan pisan dopis s kojim nas pozivaju na razgovor. 
    Na razgovoru će vas pitati o svemu, od djetinjstva pa do tog dana. Ispričajte im svoj život, usredotočite se na pozitivne stvari, zapravo mi smo tada shvatili dok nekim tamo potpuno nepoznatim osobama pričaš sve o sebi, da imamo tako lijepe živote. To smo im i rekli. Ispričajte im kako se volite, to je vrlo bitno da im prenesete da imate skladan brak, čvrstu vezu i da ste spremni tu svoju ljubav ponuditi malenom biću. O tom razgovoru ovisit će mišljenje psihologa koje će biti navedeno u Rješenju o posvojenju. Tada će vas i ispitati koliko želite djece, dob, spol i ostalo što će se upisati u Registar. Po tim nekim parametrima će vas kasnije ostali pretraživati. Pitat će vas da li ste spremni posvojit bolesno dijete, to sam zaboravila napomenut da se i o tome trebate dogovorit sa MM. Ako niste spremni na to, trebate to jasno izraziti uz obrazloženje da niste za to jer smatrate da se ne bi mogli adekvatno brinuti za takvo dijete.
    Obavit ćete psihotestove, pripremite se na preko 560 pitanja, posjetit će vam kuću/stan, to je u našem slučaju doslovno trajalo 10 min.
    Uputit će vas u školu za posvojitelje. Tek nakon obavljene škole izdat će vam Riješenje/mišljenje o posvojenju čime ćete biti upisani u Registar posvojitelja. 

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 01:05

ŠKOLA ZA POSVOJITELJE
    To si sami morate organizirati preko udruge Adopta i Drugi način. Savjetujem da se prijavite kod obje pa čekate kod koje će se prije otvoriti mjesto. Te škole se održavaju možda dva puta na godinu uz ograničen broj ljudi. Nama se prva javila udruga Drugi način da za tu godinu otvaraju školu u Bjelovaru i Sisku. Mi smo odabrali Sisak. Adopta nam se javila za Zg tek slijedeće godine. Traje 13 tjedana, jednom tjedno po par sati. Izuzetno korisno i ugodno, jer se tamo ozbiljno priprema za posvojenje. Mi smo bili oduševljeni, puno nam je pomoglo da sagledamo stvari i na drugi način, otvorimo se i za neke za koje smo mislili da je bauk kao npr posvajanje starije djece, ali da odustanemo od nekih drugih kao npr udomljavanje. Nakon završetka školovanja dobit ćete pisanu potvrdu o završenoj školici, te ćete to odnijeti u svoj Centar čime će obrada biti završena. I sad zapravo počinje ono najbitnije, AKTIVNA POTRAGA ZA VAŠIM DJETETOM.

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 01:06

Nastavak slijedi sutra, mob prazan a meni se spi😅

la_Reina_del_Sur
    03. Siječanj 2021. 01:48

korisničkoime

la_Reina_del_Sur

korisničkoime

Maslacak mene je sad on poslao na te pretrage koje mi trenutno bas idu na zivce. Iako kad promislim voljela bi da sam ih napravila nakon onog misseda ljetos. Mozda bih onda izbjegla ovu biokemijsku, mozda i ne bi, ali bar bi u neke stvari bila sigurna.
    I neki dan sam svratila tamo za neku glupost koja me kopkala da pitam i on meni na hodniku: a šta je, ali si trudna? I ja mu na to kazem kao a doktore bas super da neko vjeruje da mogu prirodno i kaze on da ne pricam gluposti, da zasto ne bi mogla, da bice samo nemamo srece😂🥴

🤣🤣🤣 klasični dr.P, nekad me oraspolozi cim progovori, pa mu i povirujem 😄😄😄

A ja sam isla na folikulometriju jedan ciklus samo da provjerim dal imam o, pa se on malo i time mozda vodio. Mozda ih nemam svaki mjesec ali tu i tamo dođe, jos da je malo te sreće😂. A ja se mislim u sebi, nemam srece u mpo a kamoli u krevetu🤔🤣. Ali da, ima takvih prica s njim🤣🤣🤣

Legenda! Meni je reka doslovno "ma slusaj, on bi te triba pogledat, a ti bi tribala ostat trudna.. ovo meni nije nista jasno vise sta je ovo doslo, a mos ostat trudna za po ure, za 2 godine, 10, a i ne moras nikad.." 🤣🤣 ja san pukla od smija, iako znan da nije nista krivo reka, al sam njegov ton je meni vrh.. njega ili volis ili ne volis 👌

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

Nina92
    03. Siječanj 2021. 01:53

AuroraB

Ludakopatkakosa mi se digla sad dok sam pročitala što si napisala za doktora G., kako je nastavio terapiju. Možda sutra bude on dežuran pa mi se posreći čuti njegovo mišljenje😌

Dezuran ti je Grbavac ovaj vikend 😀

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Kacusha
    03. Siječanj 2021. 07:33

MTB

Pinxx, ovo nije išlo tebe, nego sam vidjela da je rasprava krenula u tom smjeru i napisala sam svoju molbu. Naravno da je demokracija, nemamo ovdje moderatora, nitko neće brisati postove, svatko može pisati što želi.
    Ja sam napisala što sam ja željela napisati, a moje sulavice mogu odlučiti da im se sviđa ili ne sviđa moja molba.

Mislim da ovo nije nikakva rasprava za nikoga osim za tebe. Svaka osoba koja vjeruje i koja ide u crkvu zapita se kad tad da li je u redu ako ide u mpo jer su stavovi crkve javni i poznati. Ne razumijem zbog cega se to nekome sto sam napisala ne bi sviđalo ili sviđalo? Mozes se sloziti s tim ili ne. Ne slazes se i ok! Nemamo isto misljenje, ja sam naucena da postujem tuđa misljenja i uvjerenja!
    Svi ostali izvinite ako sam ikoga povrijedila svojim postom, nije bila namjera.

Mene je to cak malo proganjalo uz stavove drugih ljudi... 😁 Onda sam sama sebi rekla Hvala ti Bože što uopce zivim u ovom stoljecu kad je MPO moguc 🙏

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

03. Siječanj 2021. 08:23

Jutroo cure evo ja uatala upalila tv i moj dr xy na tvu 🤣🤣🤣🤣🤣 https://ibb.co/tBxjgD7

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 09:09

Evo mene opet😅. Nastavak slijedi:
    4. MOLBA ZA POSVOJENJE-VRLO VAŽNO!!!! 
    Jednom kad ste dobili svoje Riješenje i službeno postali potencijalni posvojitelj upisom u Registar, ako stanete sa procesom i čekate poziv centra, načekat ćete se, a možda nikad niti dočekat.
    Uzmite stvar u svoje ruke. 
    Napišite molbu za posvojenje i šaljite u sve Centre u HR. Ja sam ih poslala preko 40. Uz molbu za posvojenje pošaljite kopiju Riješenja i kopiju potvrde o školovanju. 
    Molba za posvojenje je ta koja vas treba izdvojiti od 1000 drugih i koja treba osobe iz Centra dovesti do toga da vas pozovu na razgovor. 
    Neka ta molba bude osobna vaša priča. Najviše na 2 do 3 strane, ne smije biti baš dugačka. Stavite koju slike, sebe, muža, zajedničku neku, vrlo je to bitno jer time ćete se i vizualno pokazat. Stavite sebe na papir. 
    Jedan par iz naše škole za posvojenje je imao drugačiji pristup. Oni nisu poslali molbe, nakon godinu dana kako se ništa nije događalo, suprug je krenuo u osobni obilazak Centara po Hr. On dosta putuje poslovno, i kako bi došao u neki grad, javio bi se u Centar i zatražio razgovor. Posvojili su prije nas. 
    Nakon šta pošaljete krenite zvati Centre. Napravite si popis i radite bilješke, kad ste zvali i kad trebate ponovo. 
    Iz iskustva znam da najviše ima posvojenja iz Slavonije. Kontaktirajte Osijek, Županju, Slatini, Požegi, i dalje Bjelovar, Čakovec, Sisak... Ma sve veće centre u RH. 
    I spremite se za putovanja. Javite se na svaki poziv koji dobijete, iako to nije dijete za vas, dobit ćete nevjerojatnu priliku da vas osobno upoznaju. 
    To će biti vaša prilika da ako bude koje drugo dijete spremno za prisvajanje vi budete već njima na listi za odabir, moža upravo za vaše dijete. 

Any_35
    03. Siječanj 2021. 09:14

Sanjich oplakah na jutro😂😂😂😂😂

Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
    1g prir, 3g MPO;
    KBC Split
    8/18-AIH❌
    10/18-AIH❌
    8/19-AIH❌
    10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
    8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
    10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
    12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.