Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    02. Siječanj 2021. 23:24

MTB

MariMeri

Pozdrav svima :)
    Nova sam ovdje, ali nisam nova u ovim vodama :) imam 2, sada već velika, sina koja sam dobila sa ivf-om. Želimo još jednu bebicu, i krenuli smo u polikliniku ivf (preko hzzo) na žalost morali prekinuti postupak nakon 6. inekcije zbog samoizolacije…
    Čekamo novi postupak.. Je li ima netko info da lili su potpisali sa hzzo za 2021? Kad sam zvala prošli put još nisu znali (a ne mogu ih zvati svaki dan i pitati, makar bi htjela 😂😂)

Lp

Ajoj, predivno mi je što imaš dva sina, i to ako se ne varam, iz dva postupka?
    Držim ti fige da dobiješ i treće djetešce (sitno navijam za kćerkicu, ali bitno da je zdravo).
    Meni su rekli da zovem tokom siječnja da saznam, možda nam AuroraB ili netko od žena iz IVF poliklinike može pitati kad ode na pregled tamo?

Hvala na odgovoru, i ja se nadam curici, makar nije bitno, glavno je da je zdravo :)
    Da, radila sam ivf 2 puta, imala sam sreće i ostala sam trudna iz prvog pokušaja. Između 1 i drugog postupka sam imala 2 vanmatericne trudnoće, tako da su mi odstranjeni jajovodi. 
    Ima li netko u postupku koji koristi puregon? Koju dozu primate? Kod mene postoji rizik za hiperstimulaciju, primala sam po 100. 

la_Reina_del_Sur
    02. Siječanj 2021. 23:33

Korisničkoime eto to bi ja npr da mi je neko reka, a ne da sve sama moram povlacit 🙄

MTB velika većina je odradena, samo sta nismo radili su kariogram, kariotip i histeroskopija.. al sad me nekako sve vise vuce na tu stranu, jer sve bude ok i ne uhvati se, a i nikad nije pa ono, moze bit i ne mora, al bi ja to sad odmah kad se necega uhvatim 🤣🤣🤣

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    Nalazi "savrseni", Idiopatska neplodnost
    3 AIH = ❌❌❌
    3/20 IVF, Rekovelle = 5 js, 3 oplodene, 2 trodnevne vracene ❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    08/20 FET u prirodnom ciklusu samo Utrogestan, 2 blastice ❌
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

la_Reina_del_Sur
    02. Siječanj 2021. 23:34

MTB ja sam Splitu, bila u Cita, zadnji postupak u KBC, ali moj dr je oduvik dr.Poljak tako da bi isla def kod njega to radit.. osim ako neko nema bolju preporuku?

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    3 AIH = ❌❌❌
    5/20 IVF, Gonal 150 + Cetrotide, Ovitrelle = 13 js, 8 oplodenih, 3 blastice, 1 vracena, 2 zamrznute ❌ (blagi hiper)
    11/20 Gonal 75/150 + Cetrotide, Decapeptyl x2 kao štoperica = 7 js - 2 blastice vracene, ❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

• Ludakopatka
    02. Siječanj 2021. 23:40

Evo, bebson spava, ja sve pospremila, mogu se posvetiti priči koju dugujem, a to je kako sam posvojila svoju malu curicu, prekrasno malo biće najljepših očiju na svijetu. 
    Javili smo se u Centar krajem 6/2018(taman za vrijeme postupka kad sam imala biokemijsku). Centar nas je kontaktirao vrlo brzo, za cca 14 dana i odmah smo krenuli u obradu. Kako su bili godišnji, dom su nam pregledali u 9/2018. Najviše vremena je otišlo na školu za posvojitelje u koju smo krenuli u 10/2018,to traje 13 tjedana i završili smo s tim u 01/2019. Konačno riješenje Centra čime smo zapravo ušli u Registar posvojitelja dobili smo u 03/2019. U 09/2020 dobili smo poziv za našu curicu, i nakon točno mjesec dana u 10/2020 posvojili je. 
    Dakle, od dana kad smo krenuli do konačnog posvojenja trebalo nam je 2 godine i 3 mjeseca. Moglo je to bit i puno prije da nismo odbili jednu situaciju o kojoj ću kasnije. Znam ljude koji su posvojili i prije, znam i one koji i danas nakon 10 godina nisu posvojili, pa se čude kako smo mi to tako relativno brzo. Koji od njih ćete biti, ovisi samo o vama. U ovom procesu, za razliku od mpo, najviše će sve ovisiti isključivo o vama. 
    Svoju priču iznosim za sve koji žele posvojiti ali misle da je to u RH nemoguće. To nije istina. Stvari se pokreću, i to više nije ista situacija kao prije. 
    Koliko ćete brzo posvojiti, ovisi o tome koliko ste aktivni. Samo AKTIVNIM PRISTUPOM možete doći do cilja, ostalo zaboravite. Nastavak slijedi... 

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
    Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4

• Ludakopatka
    02. Siječanj 2021. 23:54

Dakle, AKTIVNI PRISTUP bih podijelila  nekoliko koraka koje trebate proći, a to je:
    1. Odluka o posvojenju
    2. Prijava u Centar za socijalnu skrb
    3. Obrada od strane Centra i upis u Registar posvojitelja
    4. Molba za posvojenje-vrlo važan dio kojim značajno možete povećati šanse da baš vas pozovu na razgovor
    5. Razgovori sa Centrima kada vas pozovu da imaju dijete spremno za posvojenje
    6. Sam postupak posvojenja kada vas odaberu 

Da li ćete doći do broja 6 i u kojem periodu ovisi dakle o vama. Ako dođete do broja 3 i upišete se u Registar i samo čekate da vas pozovu, i ne koristite AKTIVNI PRISUP, onda postoji velika vjerojatnost da ćete jaaaako dugo čekati na posvojenje. Zato sam navela da je broj 4 vrlo bitan. Dat ću par savjeta za svaki korak od navedenih. Nastavak slijedi.. 

10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️

03. Siječanj 2021. 00:11

Maslačakxx

korisničkoime

Maslačak i meni je poljak utvrdio missed ab i isto mi je rekao da idem u bolnicu. On radi neke vrste kiretaža, i isto sam ga pitala jel mogu kod njega ali mi je rekao da ne, da idem u bolnicu. Evo jos ne znam razlog zasto ako ih već radi🤔🤔🤔🤔🤔.
    Vidim da su teske teme na forumu, ja sam isto vjernik ali postujem sve vrste vjere i nevjere😊😊😊. Ja isto namjerno ne bih ostavila niti jednog svoga smrzlića, daj Boze da ih imam što više😂, mislim da je to deleted user pokusao reći a da je tema otisla nekim krivim putem. A također vjerujem da ni crkva uopce nije protiv toga kategorički.
    Svi mi bez obzira bili vjernici, ili ako ne pripadamo ni jednoj vjeri, imamo svoja nacela za koja vjerujem da su svima moralna i eticna, mislim da se sve svodi na to.

Ovako i ja mislim. I tako sam i skužila onu curu, nisam dojma da je ona išla poticat tu temu nego se nadovezala na priču od prije, al stvarno ne mislim da je i jedna cura išta osuđivala, razna su uvjerenja opisana, al baš ništa nisam protumačila kao negativno ili osuđujuće. Mislim da smo kao hrpa žena na okupu svakako rizične za svađice, a još smo našopane hormonima ko koke nesilice pa tome pridajem ovaj nesporazum. Ja sam par foruma čitala, a ovo je jedini di sam se logirala, baš jer mi se sviđa šta su svi otvoreni za sve teme, šta nije ništa strogo, šta možemo bit svoji.

Sta ti je poljak rekao na taj nesretni missed? Jel mu bilo bas zao i jel te uputio na ikakve pretrage i rekao da mu se javis za 2,3 mjeseca?
    Ma da, pa ni crkva vise nije u srednjem vijeku, iako ima pojedinaca. Nekako kuzim taj faktor sebičnosti koji je opisan i s kojim se ipak ja kao ja ne slazem, pa lomimo se tu za te embrije i onda da ga ostavim, ma nema sanse, ali ne zanima me ako to neka druga osoba napravi. Njen zivot, njena odluka, njen način u kojemu je nebitno moje misljenje kao sto meni ne bi bilo bitno što se nekome ne sviđa ako imam 8 djece (da bar😂😂) i zelim još. Mislim da je to bila poanta svega.

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 00:17

ODLUKA O POSVOJENJU
    Jednom kad ste donijeli odluku da je to put kojim želite ići, savjetujem jedan konstruktivni razgovor sa MM u kojem je potrebno da se dogovorite o sljedećim bitnim stvarima: koliko djece želite posvojiti, dob, spol, da li ste spremni posvojiti romsko dijete. To sve trebate definirati prije jer će vas to prilikom prvog razgovora u vašem Centru ispitati. Razgovor treba biti otvoren do u dušu, jer naoko izgleda lako, ali ako dođe do bitnih razilaženja u mišljenju i željama vas i MM, onda je potrebno napit muža i da pristane na sve kako vama paše😅😅😅... Šala mala.
    Npr, znam par kod kojeg je žena bila spremna posvojit romsko dijete, muž je bio izričito protiv, ili vi želite posvojit više djece, muž želi jedno i sl...
    Sve to trebate usuglasit prije sljedećeg koraka, jer vi nastupate zajedno. Za razliku od mpo kada u većini slučaja MM samo da svoje malce, a vi nosite većinu postupka, kod posvojenja mužići igraju ravnopravnu ulogu i pridonose uspjehu jednako kao i vi. Čak možda nekad i više od vas, jer u Centrima većinom rade žene, pa kad bude na razgovoru 4 žena i vaš muž sam, ponekad baš bude naglasak na njemu. 

03. Siječanj 2021. 00:25

Maslacak mene je sad on poslao na te pretrage koje mi trenutno bas idu na zivce. Iako kad promislim voljela bi da sam ih napravila nakon onog misseda ljetos. Mozda bih onda izbjegla ovu biokemijsku, mozda i ne bi, ali bar bi u neke stvari bila sigurna.
     I neki dan sam svratila tamo za neku glupost koja me kopkala da pitam i on meni na hodniku: a šta je, ali si trudna? I ja mu na to kazem kao a doktore bas super da neko vjeruje da mogu prirodno i kaze on da ne pricam gluposti, da zasto ne bi mogla, da bice samo nemamo srece😂🥴

• Ludakopatka
    03. Siječanj 2021. 00:27

2. PRIJAVA U CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB
    Potrebno je napisati kratku prijavu za posvojenje u kojoj ćete navesti svoje osobne podatke uz obvezni broj moba i maila na koji vas mogu kontaktirati, te u kratko napisati da želite posvojit dijete, da molite da vas uzmu u obradu i pozovu na razgovor. 
    Ako ste iz Zg prijavu nosite u Kumićićevu 5,ako ste iz grada u kojem postoji samo jedan Centar, šaljete prijavu tamo. 
    Prijavu možete poslati poštom, ali mi smo je odnijeli osobno, te smo i tražili da nam pečatiraju datum prijave. 

la_Reina_del_Sur
    03. Siječanj 2021. 00:44

korisničkoime

Maslacak mene je sad on poslao na te pretrage koje mi trenutno bas idu na zivce. Iako kad promislim voljela bi da sam ih napravila nakon onog misseda ljetos. Mozda bih onda izbjegla ovu biokemijsku, mozda i ne bi, ali bar bi u neke stvari bila sigurna.
    I neki dan sam svratila tamo za neku glupost koja me kopkala da pitam i on meni na hodniku: a šta je, ali si trudna? I ja mu na to kazem kao a doktore bas super da neko vjeruje da mogu prirodno i kaze on da ne pricam gluposti, da zasto ne bi mogla, da bice samo nemamo srece😂🥴

🤣🤣🤣 klasični dr.P, nekad me oraspolozi cim progovori, pa mu i povirujem 😄😄😄

👸 29, Amh 33
    🤴 32, normo
    💒 4 g
    3 AIH = ❌❌❌
    1🐧 FET 5.2. ❌
    Suplementi + trening
    Prirodna trudnoca ✅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.