Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Prosinac 2020. 10:18

LUCIJA007

Lucyinthesky

LUCIJA007

MTB

Dobro jutro, svima. Ponedjeljaaaaaakkkk!!!
    Baš se veselim ovom ponedjeljku. Još 3 teška radna dana pa odmor!!!
    A od danas sam počela opet sa svim suplementima. Pišem popis što mi je u planu uzimati, vi recite pretjerujem li
    - Euthyrox (jer moram)
    - matična mliječ
    - ulje noćurka
    - shatavari
    - Novalac Prenatal
    - ulje crnog kima
    - cink & magnezij
    - omega
    - D vitamin
    Je li previše?

A Q10?
    Ne znam njega uvijek kap hvale za jajne?
    Ja sam si pravila i onu 'carobnu formulu' suhe smokve u domaćem maslinovom ulju…?
    Evo sad sam cistila kuhinjske ormariće pa pobacala teglicu u kojoj bilo jos par komada smokvi pa sam se tog sjetila.

I ja sam to pila prije prošlog postupka, cijelu teglu.
    I slažem se za Q10 mislim da je on pri vrhu najvažnijih.

I sve nam je pomoglo zar ne🤷‍♀️😂😂
    Joj kad se sjetim moj Boze puna spajza mi bila svega🙉🙉🙉🙉…

Jos kad smo bili u Dalmaciji smo nabavili bas domaće maslinovo i smokve od susjede od tamo.. Samo to mora stajat cca mj dana tako pa onda jesti tako nesto je bilo koliko se sjecam🤷‍♀️... 

• *.Women_name.*
    21. Prosinac 2020. 10:26

Tuma

Ajme zene kad citam o tim vasim mamama, tetama, prijatrljicama i kumama pa srce me zaboli😱 ja ne mogu reci, nama su svi bili podrska. Moji se kuze vise manje u to i rekli su da ne brinem, sve ce biti u redu, malo cemo se vise pomuciti da dodemo do cilja i bla bla bla…. njegovi…. njegova mama je rekla da je njoj tak svejedno jel ce dijete biti genteski nase ili posvojeno ili kako ce biti zaceto, da bi ona jako voljela da imamo djecu, ali ako i necemo imat da ce nas i dalje jednako voljeti i postivati. I da se pripremim jer ce meni kao zeni sve to puno teze emocionalno pasti nego njemu kao muskom koji to prolazi…. a prijatelji, par sam rekla odmah, nekima nakon sto sam rekla da sam trudna i sve su bile podrska. Zanimalo ih ja kako je to sve islo, je li boljelo, je li bilo emocionalno tesko i tako… kuma mi je divna isto, ona je znala od pocetka🥰
    Nego trebam savjet… moji su danas dosli iz danske i dobili nalaze na covid. Mama, seka i od maminog muza kcer negativne, on pozitivan, bez simptima…. ja ne znam kaj da radim…. dal da se vidim s njima, ne, sta cu…. cekala sam seku da mi dode vise od icega i sad je tu i ja ne znam da li da riskiram da ovako trudma nes pokupim, a opet mi je nezamislivo da je tu a ne budem s njom… joj izludit cu s tom koronom😭

Neznam do kad ostaju ali bolje nemoj jer nemozes znati. Moja svekrva je bila prva pozitivna, moj suprug je tek 6. Dan dobio simptome, pa ja od njega 6. I što je najgore oni svi su prošli s prehladom a ja sam imala pravu gripu, i sve simptome žive sam dobila, a sad na kraju još kako mi se taj sekret gadio bilo mi je užasno muka pa sam i povraćala. A da o stresu ne pričam koji me drži još uvijek jer se užasno bojim za bebu i neće prestat dok na ultrazvuku ne vidim da je sve ok.  I da, ja sam bila na prvom PCR testu negativna, pa nakon 2 dana pozitivna. Znam da je užas, to sve alli bolje izbjeci. 😏

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Lucyinthesky
    21. Prosinac 2020. 10:30

LUCIJA007

Lucyinthesky

LUCIJA007

MTB

Dobro jutro, svima. Ponedjeljaaaaaakkkk!!!
    Baš se veselim ovom ponedjeljku. Još 3 teška radna dana pa odmor!!!
    A od danas sam počela opet sa svim suplementima. Pišem popis što mi je u planu uzimati, vi recite pretjerujem li
    - Euthyrox (jer moram)
    - matična mliječ
    - ulje noćurka
    - shatavari
    - Novalac Prenatal
    - ulje crnog kima
    - cink & magnezij
    - omega
    - D vitamin
    Je li previše?

A Q10?
    Ne znam njega uvijek kap hvale za jajne?
    Ja sam si pravila i onu 'carobnu formulu' suhe smokve u domaćem maslinovom ulju…?
    Evo sad sam cistila kuhinjske ormariće pa pobacala teglicu u kojoj bilo jos par komada smokvi pa sam se tog sjetila.

I ja sam to pila prije prošlog postupka, cijelu teglu.
    I slažem se za Q10 mislim da je on pri vrhu najvažnijih.

I sve nam je pomoglo zar ne🤷‍♀️😂😂
    Joj kad se sjetim moj Boze puna spajza mi bila svega🙉🙉🙉🙉…

Da, baš 🙄🤦‍♀️
    Da, mora stajat 40 dana.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    21. Prosinac 2020. 10:34

Kača84🧸😍

Moram se nadovezati na temu kuma. Imam prijateljicu iz ranog djetinjstva uvijek smo govorile da ćemo si biti kume. Međutim ta osoba vec 11.g ne živi u mom gradu, iako se čujemo često nije to to. Na poslu sam upoznala moju sadašnju kumu. Iako mi je to bilo teško reći prijateljici br. 1. Nikada nisam požalila jer je ona uistinu uključena u moj život ❤️ zove me svaki dan, želi da joj na kameru pokažem injekciju… Smatram da je prijateljstvo poput veze, obje strane se trebaju jednako truditi i njegovati prijateljstvo 😍👭

A ja sam  toliko voljela svoju frendica iz srednje da iako sam se od selila i dobila tu nove prijatelje nju sam ipak zvala za kumu.  Da bi ona godinu dana nakon naše svadbe usput mi spomenula da ima dečka ali nije ništa ozbiljno, a hop trudna za 2 mjeseca, svadba. Saznala sam sve među zadnjima, a možda sebicno ali užasno me boljelo što ja njoj nisam bila kuma, baš, baš . Tu je sve nekako puklo. Daleko od tog da je loša osoba, ona je zapravo jako dobra ali eto nekako mi je krivo kj sam se trudila da nas ta daljina ne razdvoji, i ona dok je imala samački život. Čim je našla tog dečka zaokupirala se novim životom i  💔. 

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    21. Prosinac 2020. 10:41

MTB

Mattan, hvala lijepa, brzo ću ja istopiti svoje kg sad kad sam se porješavala svih muka. Ja sam danas stavila svoju pjejlistu i urlala pola dana, stvarno pomaže.

Mrvica777, cure su ti sve rekle. Ja bih nastavila s terapijom i ponovo vadila betu u ponedjeljak. Par dana terapije više ti neće naškoditi, a ako postoji i minimalna šansa da je tu zdrava beba, ja je se ne bih odrekla.

Što se vjenčane kume tiče, ni ja sa svojom više nisam dobra. Nismo se posvađale, samo su nam se životi razdvojili, a ona baš i nije osoba koja se "trudi" oko prijateljstava - ili si u njenom filmu ili te nema. NIsam previše patila radi toga, znala sam kakva je. Malo mi fali, ali that's life.
    Inače, danas mi je fantastičan dan. Vozila sam pola dana preko pola države (još rješavam ono što mi je guska zeznula, sutra je napokon gotovo; otići će cijeli vikend na to ali što sad, bitno da je rješenje tu), navila si muziku i lijepo urlala. Napokon sama, napokon samo ja bitna, napokon o ničemu ne moram misliti ni brinuti, nego samo voziti. Po putu se dogodilo nešto predivno. Jučer sam napokon zvala IVF polikliniku radi termina, ali sam zvala malo iza 14 i onda se nitko nije javljao. I rekoh, ok, zvat ću opet u ponedjeljak. Kadli danas, zvoni telefon dok se ja vozam. Jako ljubazna sestra iz poliklinike, pita me što sam željela. Long story short, dobila sam termin kod Grbavca već idući tjedan?!?!? i sve mi je lijepo objasnila što i kako, i zvučala jako ljubazno na telefon. Prvi dojam je jako dobar!

Super vijesti! Bit ćeš ti nama jako brzo na listi trudnica već te vidim 🥰

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    21. Prosinac 2020. 10:47

Cure sretno danas s betama i ultrazvucima! 🤞🙏😍

Poliklinika Škvorc
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Mare0208
    21. Prosinac 2020. 11:05

Hvala cure! Vidjet ćemo što će reći njegova doktorica. Ako popije još jedan antibiotik i opet bude isto, mislim svakako otić na humanu u OS pa nek pogledaju nalaz. Pa ako treba do urologa il ne znam što drugo.  
    Mattan koliko vrijede nalazi u OS? Je li sve 6 mjeseci? 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

MISS
    21. Prosinac 2020. 11:07

Evo mene sa UZV, bebi kuca srce , sve je ok za 7+4 tj. , velika je 1 cm ! Pitala sam ga za bolove (probadanje,zatezanje,rastezanje) kaze da je sve to normalno,da se zdjelica siri.. upisana sam vec iduci utorak kod svoje soc .ginek . 29.12 pa cu kod dr XY tek za 3 tj opet...kako je Maslacak rekla,najrade bi sad stalno bila prikopcana za uzv da gledam bebicu...to je tako slatko! ❤️ Ljudi moji,ne mogu virovat da san ovo dozivila!!! Prehappy sam! 

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

• Mare0208
    21. Prosinac 2020. 11:08

Inače, traže li i druge bolnice taj mikrobiloški nalaz ejakulata? Kad smo išli u Vinogragradsku 2015. nisu to tražili, samo spermiogram. A ni tu na humanoj u Brodu mi to doktorica nije spominjala sad kad sam radila nalaze. Jos mi je pokazala popis što sve traže iz neke bolnice u ZG gdje je išla na subspecijalizaciju i isto samo spermiogram..
    Bezveze mi je ako to nije ujednačeno. 

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

manemoj
    21. Prosinac 2020. 11:14

MISS

Evo mene sa UZV, bebi kuca srce, sve je ok za 7+4 tj. , velika je 1 cm ! Pitala sam ga za bolove (probadanje,zatezanje,rastezanje) kaze da je sve to normalno,da se zdjelica siri.. upisana sam vec iduci utorak kod svoje soc .ginek . 29.12 pa cu kod dr XY tek za 3 tj opet…kako je Maslacak rekla,najrade bi sad stalno bila prikopcana za uzv da gledam bebicu…to je tako slatko! ❤️ Ljudi moji,ne mogu virovat da san ovo dozivila!!! Prehappy sam!

Ajme prekrasne vijesti 🥰❤️🥰❤️🥰
    Baš mi je baš drago 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.