Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Seny
    19. Prosinac 2020. 22:24

CrazyCatLady🐈

Seny

Drage zene…ATG povisen (223) sta to znaci? Ostali nalazi stitnjace u granicama normale.

A to bi ti mogla biti autoimuna bolest stitnjače, hashimoto. Ali najbolje da odes kod endokrinologa.

A sta to podrazumijeva? Idem u pon kpd endokrinologa pa cu vise znati. Al sam nestrpljiva pa zato trazim odgovore ovdje i na googlu 🙈

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

• Nadja89
    19. Prosinac 2020. 22:24

TiKi92

Nadja89

Zdravo cure, ja imam pitanje sa vas, ako je neka upucena da mi odgovori… Ovako danas sam pocela sa pikanjem, prvi dan, iza mene je jedan neuspjesan postupak u kome sa imala stimulaciju gonalom, dobila sam samo 4 stanice pa su sada mi dali Merional 3 praha 2 vode i femaru do sledeceg pregleda.. Ono sto me muci jeste da su danas muzu u apoteci dali Menopur umjesto Merionala, tvrdeci da je to isti lijek, mada su meni bas na nalazu zaokruzili Merional iako je kraj njega stajao i Menopur.. Je li ima neka iskustva za ovim, i je li to bas identican lijek, zvat cu u ponedjeljak svog doktora, sutra ne rade? 😞

Oba lijeka su menotropini, samo je drugaciji tvornicki naziv, bitno je da je ista doza. Znaci, radi se o istom lijeku.

Super, bas ti hvala, ovamo sam na internetu trazila, vidim da je to u sustini isti lijek ali rekoh mozda postoji neka mala razlika, zbog koje je jedan bolji od drugog, ne bih da nesto pogrijesim, i uradim kako ne treba, hvala jos jednom 😊😊

👱‍♀️31 👦34
    3 godine trudilica
    Ja: hipotireoza, hashimoto
    On: OAT težeg stupnja, varikokela
    8.2o2o 1. IVF (Femara, Gonal, Cetrotide) 4 jajne stanice, 2 oplođene, beta >1
    12.2o2o 2. IVF (Femara, Menopur, Cetrotide) 8js, 6 oplodjenih, 6 embriona 5. dan se prestali razvijati, nema ET 😔
    11.03.2021 operacija varikokele

19. Prosinac 2020. 22:33

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

Drage zene…ATG povisen (223) sta to znaci? Ostali nalazi stitnjace u granicama normale.

A to bi ti mogla biti autoimuna bolest stitnjače, hashimoto. Ali najbolje da odes kod endokrinologa.

A sta to podrazumijeva? Idem u pon kpd endokrinologa pa cu vise znati. Al sam nestrpljiva pa zato trazim odgovore ovdje i na googlu 🙈

Pa vjerojatno ce te staviti na euthyrox i to se vrlo brzo na terapiji dovede u red, ako stvarno utvrdi da je rijec o hashimotu. Taj poremećaj je uglavnom takav da je tsh dobar, a ta antitijela skaču. Ako do sada nisi kontrolirala stitnjacu i nisi znala da ti nije uredna, moguce da ti je ona uzrok neplodnosti, ako su ti svi drugi nalazi uredni. Ako je samo do nje to se vrlo lako dovede u red, ne trebaš biti zabrinuta.

19. Prosinac 2020. 22:37

Lucija007, rekla si da su ti nalazi na trobmofiliju dobri? Jesu ti dali da radis i ona antitijela, prostein C, protein S, homocistein...jeste ikad probali sa heparinom, unatoc dobrim nalazima?

Seny
    19. Prosinac 2020. 22:40

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

Pa vjerojatno ce te staviti na euthyrox i to se vrlo brzo na terapiji dovede u red, ako stvarno utvrdi da je rijec o hashimotu. Taj poremećaj je uglavnom takav da je tsh dobar, a ta antitijela skaču. Ako do sada nisi kontrolirala stitnjacu i nisi znala da ti nije uredna, moguce da ti je ona uzrok neplodnosti, ako su ti svi drugi nalazi uredni. Ako je samo do nje to se vrlo lako dovede u red, ne trebaš biti zabrinuta.

Hvala ti.... Nisam do sada kontrolirala stitnjacu. I svi nalazi su mi uredni cak i od stitnjace sve osim ATG. Hvala ti jos jednom. Vidjet cu u pon.sta ce doktor reci 🍀🤞

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

19. Prosinac 2020. 22:50

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

CrazyCatLady🐈

Seny

Hvala ti…. Nisam do sada kontrolirala stitnjacu. I svi nalazi su mi uredni cak i od stitnjace sve osim ATG. Hvala ti jos jednom. Vidjet cu u pon.sta ce doktor reci 🍀🤞

Ja imam prijateljicu koja ima hashimota i isto joj anti tg bude visok. Bila je čačkala nesto za ivf, nije mogla ici dok joj se to ne regulira, pila je terapiju i na kraju je u cekanju postupka ostala prirodno trudna.

19. Prosinac 2020. 23:48

Jeremija

Lucija007, rekla si da su ti nalazi na trobmofiliju dobri? Jesu ti dali da radis i ona antitijela, prostein C, protein S, homocistein…jeste ikad probali sa heparinom, unatoc dobrim nalazima?

Da da da... 
    Sve to plus puno vise od tih pretraga... 
    Par stranica ranije sam navela sve pretrage trombofilije plus imunologiju. 
    Svaki put sam koristila fragmin, nekad cak i od 5000iu

19. Prosinac 2020. 23:53

LUCIJA007

Jeremija

Lucija007, rekla si da su ti nalazi na trobmofiliju dobri? Jesu ti dali da radis i ona antitijela, prostein C, protein S, homocistein…jeste ikad probali sa heparinom, unatoc dobrim nalazima?

Da da da…
    Sve to plus puno vise od tih pretraga…

https://ibb.co/y6TwMDg

20. Prosinac 2020. 00:08

LUCIJA007

LUCIJA007

Jeremija

Da da da…

A iako svugdje pise da spontani nemaju veze sa trombofilijom, ali eto s necim bi morali imat veze. Kao i ono idiopatska neplodnost...nekako ne vjerujem u te dijagnoze, nesto mora bit razlog. Evo seny sa ATG, a malo koga i posalju to vadit

20. Prosinac 2020. 00:14

Jeremija

LUCIJA007

LUCIJA007

Jeremija

Da da da…

A iako svugdje pise da spontani nemaju veze sa trombofilijom, ali eto s necim bi morali imat veze. Kao i ono idiopatska neplodnost…nekako ne vjerujem u te dijagnoze, nesto mora bit razlog. Evo seny sa ATG, a malo koga i posalju to vadit

Radila, sam ja i tu pretragu i to nekoliko puta
    I stitnjaca i antitijela su mi uredni... 
    Ma cure sve sam ja radila osim te hla tipizacije i nk iz endometrija sto se u hrvatskoj ni ne radi

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.