Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica 90🦋
    03. Rujan 2020. 20:12

Drage cure može da mi netko od vas kaže  idem sad u 10 mj u 2 ivf  imoram sve ispočetka od aspiracije dransfera. Zanimame da li se isto kreće u  postupak od 2 dana ciklusa ili nešta drugačije hvala sertno svima.😊

Azospermia

KK_29.03
    03. Rujan 2020. 20:43

Tuma

Belaaa

Vecer curee dragee cestitam svima koje su uspijelelee 🙏😍 i onima koje jos cekaju zelim svu srecu🙏 mislila sam na vas i rekla sam javiti… Pa curee drage i divnee trudnaaa saaaam testt jutros pozitivan 🙏😍🎉odradila jutro iza podne isla u analize plus vadit betu cekala nalaz i beta 14 dan 107,3 ,🙏😍😍😍🎉 u subotu ponovit doktorica prezadovoljna i pre sretna ja jos u sokuu i nemogu opisati taj osjecaj tu srecu nakon 5 godina eto vjerujem da su mi pomogle te trave i taj fragmin koji uzimam i daljee i naravno onaj goree da je uslisao molitve i nadam se da ce sve biti ok 🙏❤️

Ajme super, čestitam!! 😍😍 da znaš da sam te se bas sjetila jučer! Sjetila sam se da si pričala o tim cajevima i travama a ne mogu se sjetiti imena žene, znam da je nešto na R?
    Baš mi je drago zbog tebe i želim ti urednu i školsku trudnoću!🥰

Koliko se ja mogu sjetiti nekad sam čula za neku ženu sa čajevima, Ramiza se zove, ali ne znam prezime, eto ako može pomoći 😂

🍀🐞MISS🐞🍀
    03. Rujan 2020. 21:02

Belaaa cestitam-napokon neke lijepe vijesti!!! 
    Aurora meni znaju samo najblize prijateljice i par muzevih prijatelja, od obitelji niko nista ne zna, nemam snage to reci roditeljima ,pogotovo mami koju bi to slomilo,a i pretesko mi pada i ovo ljudi sta zna nekad me upilaju s pitanjima,savjetima itd..mislim da za iduci pokusaj nikome necu reci kad sam isla i kako mi je dok sve ne prođe...jednostavno mi je lakse kad to sve prolazimo sami bez uplitanja i propitkivanja ..necu nikome tajiti ako dobijemo dijete na umjetnoj jer smatram da to nije sramota samo sad dok to sve prolazimo zelim mir.
    KK 29.03 ako znate neki kontakt ili nesto gdje se mogu naruciti cajevi,bilo bi super

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    03. Rujan 2020. 22:09

Cure hvala na podrsci i srecu koju dijelite samnom,😍❤️🙏 idem hrabro i optimisticno dalje i daj Boze da sve bude ok 🙏moramo biti strpljivi i vjerovati u dobro! Zena vam se zove Ramiza Orman na fejsu i ima na njenom profilu stranica policisticki jajnici neplodnost endmitrioza itd grupa u koju udjete!  Cujemo se javim se necu vele po forumim ni nista radit i sve normalno se ponasat! 
    Neke ce mozda zanimati simptomi nista ama bas nista malo bolilo koda cu dobit i nista ni pratila nisam vele tako da vjerujte zivit radit i sta Bog dragi da naravno bez teski tereta i neroze!❤️🙏😍😘 Jubim vas i grlim sve

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• kiki989
    03. Rujan 2020. 22:44

Belaaa, cestitam od srcaa 😍❤️

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

Ruska1986
    03. Rujan 2020. 23:25

AuroraB

Tuma, test sam radila 9dt i negativan je. Danas nisam ponavljala, a na betu sam se naručila (jer se treba naručiti u bolnici) sutra 11dt. Ne mogu čekati 14dt jednostavno.

Cure, jedno općenito pitanje… Da li skrivate u svojoj okolini da idete na potpomognutu oplodnju? Ja u svojoj radnoj okolini skrivam, iako već svi znaju da smo dugo u vezi i braku (7god).. Tako i širem krugu prijatelja koji pitaju, uvijek nešto smislim. Rekla sam užoj obitelji i nabližim frendicama, jer smo frendice 20 god. Sada mi je žao što sam ikome govorila, osim roditeljima i sestri, a s druge strane već bi i vrapci na grani skužili da baš i nejde.

Ja sam svima rekla... Ne sramim se toga, a i pretpostavljaju svi, s obzirom da smo 3 godine u braku i znaju da zelimo djecu! Zasto ljudi ne bi znali? Jebiga, nekome lakse, nekome teze... Bitan je ishod na kraju 🤷🏻‍♀️ mislim, svako odlucuje za sebe da li ce reci, ali meni je bilo prirodno da kazem.

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    03. Rujan 2020. 23:29

A pitaju ionako i ovako tako da... S obzirom da je bilo i neuspjesnih postupaka, kratko ih srezem i kazem da nije uspjelo i ne pitaju nista vise. Ne zamaram se sta drugi misle, pitaju, ocekuju... 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Cupica7
    04. Rujan 2020. 00:12

Bela čestitaaaam 😍😍
    Bas sto je netko napisao - dokaz da treba vjerovati i nadati se pa i zadnjim atomom snage i cuda se dogode 😊

Mi smo roditeljima i sekama rekli sto nas ceka, prvih par mjeseci nismo nikome, valjda i sami u soku bili, a i nismo htjeli nase, koji su vec i u svojim brigama, opterecivati. 
    No cesto su ispitivali, sve zelje za rodjendan i blagdane su bile u tom smjeru, pa je bas postalo tesko. I jedni prijatelji znaju koji su kroz to prolazili. Takodjer sam voditelju na poslu objasnila da zna zbog ceg cu cesce izbivati, da mogu svakog trena na komplikacije...

Nekako za ostale ne smatram da se trebam pravdati/objasnjavati, zaista je ovo "poseban Svijet" koji tesko da ce razumjeti netko tko se s tim nije ili ne bori. Mislim da bi bilo previse neprikladnih savjeta, najcesce od neinformiranih osoba... Sam kazemo da radimo na tom i to je to. 

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

darliv
    04. Rujan 2020. 07:06

Ruska ma ne sramim se ja potpomognute i definitivno cu kasnije razgovarati o tome kad jednome uspije, ali mi tesko padaju pitanja, npr sad sam imala neku pauzu od zadnjeg odlaska u Zg, i u međuvremenu su me dosad dvadeset puta isti ljudi pitali kad idem sljedeći puta, a pogotovo nakon postupka sto pitanja kad cu znati da li je uspjelo, a samo sam inseminacije dosad prosla, mogu misliti kak ce me tek veseliti pitanja nakon ivf-a... Tako da nije zbog srama jer apsolutno se ne sramim toga, nego zato sto ja ne znam otpilit ljude kad krenu smarat 🤣

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Samara
    04. Rujan 2020. 08:09

Belaaa čestitam na lijepoj beti :) drzim palčeve da sve bude ok..

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.