Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    24. Kolovoz 2020. 16:28

miss1502

presley

Ovako je meni objašnjeno, dakle kod uzimanja utrogestana prokrvljenost dolje je jako velika sto izaziva pucanje kapilara i stvara smeđi iscjedak. Dakle krvarenje uopce ne mora biti iz maternice nego moze biti i iz rodnice, grlića…. Što znaci da je kod ivf trudnoca tesko procijeniti da li se radi o impl. krvarenju ili ne. Ali vec to znamo da taj je taj utrogestan odnosno povisene doze progesterona pravi mali zafrkant i kad se uzima nijednom simptomu ne treba vjerovat dok se ne napravi beta.

Slazem se,ali eto ne mozes a da se ne ponadas i da te ne usreci blagi plusic ili bilo kakav simptom! Definitivno je tek beta mjerodavna ..ne znam jel mi rano vadit betu prekosutra tj 12dpt?

Nije rano, ja sam vadila 10 dan. 

24. Kolovoz 2020. 16:32

presley

miss1502

presley

Ovako je meni objašnjeno, dakle kod uzimanja utrogestana prokrvljenost dolje je jako velika sto izaziva pucanje kapilara i stvara smeđi iscjedak. Dakle krvarenje uopce ne mora biti iz maternice nego moze biti i iz rodnice, grlića…. Što znaci da je kod ivf trudnoca tesko procijeniti da li se radi o impl. krvarenju ili ne. Ali vec to znamo da taj je taj utrogestan odnosno povisene doze progesterona pravi mali zafrkant i kad se uzima nijednom simptomu ne treba vjerovat dok se ne napravi beta.

Slazem se,ali eto ne mozes a da se ne ponadas i da te ne usreci blagi plusic ili bilo kakav simptom! Definitivno je tek beta mjerodavna ..ne znam jel mi rano vadit betu prekosutra tj 12dpt?

A za nestrpljivost preporučujem kineske trakice jako jeftine i meni su se pokazale jako pouzdane. Svakako jednostavnije od praćenja simptoma jer ustvari sve je simptom a i nista nije simptom😂

Bas tako, simptome si cesto i umislimo jer abnormalno osluskujemo svoje tijelo 🤔😂.. 
    Ja priznam jedino test no samo onaj iz mullera ili gravignost, ti mi nikad nisu fulali...
    Za clear blue sam bas cesto citala i cila da em su skupi em ne valja ju... Vjerujem da valja ju za 'normalne' trudnoce kad zenama kasni menga tipa tjedan dana pa naprave test tad je jasna tamna crta no za nas ivf trudnice nije se pokazao bas pouzdan. 

🍀🐞MISS🐞🍀
    24. Kolovoz 2020. 16:35

https://ibb.co/bmRFp7V
    Evo test iz mullera od sada,vidi se blijeda druga linija...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• Dandelion0
    24. Kolovoz 2020. 16:38

Ja je vidim. 😁 😁 Držimo fige da je to to. 😁 😁 😁 

Stiže nam curica 💓

Nada 🍀
    24. Kolovoz 2020. 16:52

miss1502

Evo test iz mullera od sada,vidi se blijeda druga linija…

I ja je vidim 😊 ako kućni test već pokazuje onda možeš sigurno vaditi betu sutra. Tebi su ipak trodnevni vraćeni, možeš se i malo umiriti još koji dan pa onda. Jel prošlo krvarenje?

🍀🐞MISS🐞🍀
    24. Kolovoz 2020. 16:55

Tesko se umiriti,ipak mi je tesko sve ovo povjerovati i previse se nadati ali opet zelim bit pozitivna...vidit cu onda sutra ili prekosutra da odem vaditi betu...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    UZV 05.12

🍀🐞MISS🐞🍀
    24. Kolovoz 2020. 16:56

I da, ima jos krvi. I dalje saml malo na papiru pri odlasku na wc ...

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    UZV 05.12

Nada 🍀
    24. Kolovoz 2020. 16:59

miss1502

I da, ima jos krvi. I dalje saml malo na papiru pri odlasku na wc …

Znam da je teško, i sama se mučim i svaki tren trčim na wc. Slušaj svoj osjećaj i to je najispravnije šta možeš napraviti. Držim palčeve i već pažljivo čestitam 🙏🍀

24. Kolovoz 2020. 17:00

miss1502

Vidi se vidi, a tebi su trodnevni vraceni... 
    Onda kupi jos te iste testove i prati svaki dan crticu do bete... Odmaraj i mozda bi trebala povećati dozu progesterona i od tog hoce krvarenje... 

🍀🐞MISS🐞🍀
    24. Kolovoz 2020. 17:02

lucija07

miss1502

Vidi se vidi, a tebi su trodnevni vraceni…
    Onda kupi jos te iste testove i prati svaki dan crticu do bete… Odmaraj i mozda bi trebala povećati dozu progesterona i od tog hoce krvarenje…

Da,uzela sam vec vise komada ...a uzimam vec 8 komada na dan pa ne znam da li trebam jos vise...2x4
    Ali nazvat cu sutra humanu i savjetovat se s njima

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    UZV 05.12

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.