Da se nadovezem na AMH, meni je amh 17, a na nultom uzv imala sam samo 7 antralnih folikula, po mom amh trebalo je to puno bolje!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
I ja da se nadovežem (upadam kao padobranac) - moj amh 21,2 pmol/L oba puta kad sam trebala na VTO imala nekih 7,8 - dakle baš loše. Kad čitam da žene sa amh 2 imaju mnooogo vise - shvatim fa ocigledno postoji neotkriveni problem. Drugo - aps mi nije jasno da ako se rodim sa X jajnig celija i da je za mjeces prirodno predodredjeno da sazri 1 js a odradi se vto i sazrenu 5 (dakle prirodno bi propale 4) - sa li se od X oduzme ipak 1ili 5 ja sam u strahu za dalje jer mi jedan jajnik daje prazne folikule a drugi ih daje ali vrlo malo... Strasno. Za ubuduce razmisljam o konsultacijama vani negdje daleko od Balkana. Jer nmg da se pomirim sa tim da unistavam tijelo ni za sta. Ako ga vec unistavam - makar da znam za sta! Ja sam imala vise srece u uspjesnom postupku nego uspjeha jer rezultat nije bio zavidan i mislim da sam srecu ispucala..
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
Ja imam jedno pitanje za cure sa niskim amh i koje su prosle par stimulacija, dakle opada li drasticno amh sa svakom stimulacijom ili to moze biti i ne mora?? ( Neizvjesno kao i sve ostalo🙈🙈🙈😅😅)
Meni je AMH u travnju prošle godine bio 14,6, U međuvremenu sam prošla 3 stimulacije. Sada sam ga ponovo vadila i vrijednost je 9,5. Ali ja sam stara i moguće je da su godine glavni krivac tome
Dođe do pada zbog stimulacije, no kažu cure da se vrijednosti mogu ponovno dići nakon određene pauze.
ajme majko, pa ti postupci će nam sve iscrpiti i na kraju još neću moć ostati trudna jer su mi sve ispovadili
Ok, to je sad bilo ironično, molim se i nadam da će nam jesen donijeti sreću
Nikitta je nedavno pisala o AMH i kako su joj u Petrovoj rekli da stimulacije naruše rezervu, ali to se kasnije oporavi. Eto, u to ću onda vjerovati 😊
Iako, u mom slučaju, sigurna sam da je prirodni pad zbog godina, a samo manjim dijelom može biti zbog stimulacije.
Ma….neću to više uopće vaditi, bolje da ne znam… Bitno je da ima folikula, a AMH je manje bitan…
Držim fige za jesenske bebice 🤞🤞🤞
Taj dio oko rezervi mene brine jer su meni dr. Lučinger i moj ginekolog rekao da se sa rezervama jajnih stanica rađamo i da se one ne obnavljaju, vec s godinama opadaju. Nisu mi nista spominjali kako stimulacija utjece na rezerve, mozda je sa stimulacijom nesto drugacije, pa se ipak obnove 🤷♀️.
Pitaj ga to ako budeš u prilici. Meni je on rekao da svaka stimulacija malo naruši rezerve. Ali očito svaki doktor ima svoju teoriju o tome. Kako god bilo, ja uopće nisam uplašena zbog stimulacija nego godine su najveći neprijatelj
More2309 ne znam jer je ovaj zadnji bio u bolnici i tu sam bas pricala sa biologicom. Prije sam bila privatno a cini mi se da privatno nikad nece rec lose su ti stanice, ali jednom smo dosli i do blastica pa su valjda bile bolje nego sad. Mozda je od stimulacije, mozda mi menopur vise odgovara nego bemfola, a mozda i zbog godina, nisam mladica. Ali inace sa AMH 3.5 bi imala po 5-6 folikula skoro pa sve bi se oplodilo, a sad u zadnjem sam u jednom trenu imala cak 10 folikula a na kraju spala na jedan embrij. Ocito je da su ovaj put bile losije.
JECIKA, mislim da vama sa vecim AMH daju puno manje doze ljekova zbog hiperstimulacije pa zato samo toliko stanica i folikula
JECIKA, mislim da vama sa vecim AMH daju puno manje doze ljekova zbog hiperstimulacije pa zato samo toliko stanica i folikula
Prvi put je bilo tako.. Tacnije 175 Gonal je bio stim. A drugi put je bio Puregon od 200 i kvantitativno nije bilo bolje. E sad kvalitativno - nr znam da li je Puregon ili ja - bas sam se krcala omegom maticnom vitsminom d i ribljim uljem i taj mjesec ispred trenirala. Pripusujem sve svom tijelu prije nego stimulaciji. U prvom pokusaju su mi prikazali jajne celije - to nije licilo na celiju! :( a u drugom je jedna bila OK (skoro pa okrugla kao na slikama) a druga je bila uzasna. I ja laik sam mogla to vidjeti.
MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)
1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza
[ul]
[li]
Pozdrav svim mamama i onim koje, kao i ja tek trebaju postati. ❤️
Nova sam na forumu pa cu ukratko ispricati nasu pricu.. 3.5 godine neplodnosti, nepoznat uzrol, svi nalazi uredni. Imam 39, a muz 35 godina. Prosle godine samoinicijativno otisli u Betaplus i poceli s IVF/ICSI postupkom. Sve proslo ok, svjezi transfer blastice od 5 dana.. Trudnoca, pa spontani u 7. tjednu trudnoce. Shrvani smo bili.
Plan bio kad se prikupimo da idemo na proljece, onda Corona i stop.. 😡
I konacno se s ciklusom u 6.mj dogovorili za pripremu za novi transfer. 1 blastica 5 dana stara. Od 1.dc 3x1 tableta Estrofema, 11.dc smo imali UZV. Tada primjeceno da mi je maternica 3 cm prevelika, adenomioza? Nastavljam estrofem i dodajem progesteron 3x2. Ugl, od pocetka terapije uzasne glavobolje, migrena, vrtoglavice, lupanja srca, cak zubobolja. I onda 18.dc mi se pocinje mutiti vid, kristali pred ocima, uzasna vrtoglavica.. Poslala mail u kliniku, zvali odmah ujutro drugi dan, jer je bila nedjelja, nek hitno prestanem da su to opasne nuspojave. Da ne mogu trositi hormone i da idemo u FET s menstruacijom u 8.mj, al u prirodnom ciklusu jer me doktorica ne usudi stavit na hormone.
Zanima me, meni je vec tjedan dana od prekida progestetona i nije stigla M. Ima li koja takvo iskustvo? Htjela bih sto prije dobit da mozemo dalje krenut. Trebam li se brinuti?
Drugo, je li koja od vas isla u FET u prirodnom ciklusu. Koliko traje? Rekla nam doktorica da bi moglo potrajati… Imam 39.,u sijecnju cu 40. Nije da imam puno vremena. Imamo jos 6 smrzlica, blastice od 5 dana.
Molim ako je koja imala slicnu situaciju da podijeli svoje iskustvo..
Hvala.. ❤️
[/li]
[/ul]
[ul]
[li]
Nova sam na forumu pa cu ukratko ispricati nasu pricu.. 3.5 godine neplodnosti, nepoznat uzrol, svi nalazi uredni. Imam 39, a muz 35 godina. Prosle godine samoinicijativno otisli u Betaplus i poceli s IVF/ICSI postupkom. Sve proslo ok, svjezi transfer blastice od 5 dana.. Trudnoca, pa spontani u 7. tjednu trudnoce. Shrvani smo bili.
I konacno se s ciklusom u 6.mj dogovorili za pripremu za novi transfer. 1 blastica 5 dana stara. Od 1.dc 3x1 tableta Estrofema, 11.dc smo imali UZV. Tada primjeceno da mi je maternica 3 cm prevelika, adenomioza? Nastavljam estrofem i dodajem progesteron 3x2. Ugl, od pocetka terapije uzasne glavobolje, migrena, vrtoglavice, lupanja srca, cak zubobolja. I onda 18.dc mi se pocinje mutiti vid, kristali pred ocima, uzasna vrtoglavica.. Poslala mail u kliniku, zvali odmah ujutro drugi dan, jer je bila nedjelja, nek hitno prestanem da su to opasne nuspojave. Da ne mogu trositi hormone i da idemo u FET s menstruacijom u 8.mj, al u prirodnom ciklusu jer me doktorica ne usudi stavit na hormone.
Zanima me, meni je vec tjedan dana od prekida progestetona i nije stigla M. Ima li koja takvo iskustvo? Htjela bih sto prije dobit da mozemo dalje krenut. Trebam li se brinuti?
Drugo, je li koja od vas isla u FET u prirodnom ciklusu. Koliko traje? Rekla nam doktorica da bi moglo potrajati… Imam 39.,u sijecnju cu 40. Nije da imam puno vremena. Imamo jos 6 smrzlica, blastice od 5 dana.
Hvala.. ❤️
[/li]
[/ul]
Hej nemam odgovor na tvoje pitanje ali me zanima.. Jeste li radili jcsi? Ili? Nejasno mi je ovo sto si napisala ivf/icsi...
Jer meni je prija 8godina pokusavala isto neobjašnjiva neplodnost bila i nisu htjeli radit icsi jer kao spermiji su dobri sve kod nje ok.. I na kraju inziszirala na icsi i iz prve ostali trudni i dobili blizance...
[ul]
[li]
Hvala.. ❤️
[/li]
[/ul]
Hej nemam odgovor na tvoje pitanje ali me zanima.. Jeste li radili jcsi? Ili? Nejasno mi je ovo sto si napisala ivf/icsi…
Jer meni je prija 8godina pokusavala isto neobjašnjiva neplodnost bila i nisu htjeli radit icsi jer kao spermiji su dobri sve kod nje ok.. I na kraju inziszirala na icsi i iz prve ostali trudni i dobili blizance…
Imam tipfeler opet ne jcsi nego icsi...
[ul]
[li]
Hvala.. ❤️
[/li]
[/ul]
Hej nemam odgovor na tvoje pitanje ali me zanima.. Jeste li radili jcsi? Ili? Nejasno mi je ovo sto si napisala ivf/icsi…
Jer meni je prija 8godina pokusavala isto neobjašnjiva neplodnost bila i nisu htjeli radit icsi jer kao spermiji su dobri sve kod nje ok.. I na kraju inziszirala na icsi i iz prve ostali trudni i dobili blizance…
Hej... Icsi se koristi kod zena koje su starije reproduktivne dobi. Ja bila tada 38.g pa je dr.predlozila da se ovom metodom osigura oplodnja jer zbog godina moze biti da su moja jajasca tvrde stijenke i teza za oplodit. Imali i embrij koji se samostalno oplodil, ivf metodom, a icsi metodom odaberu najbolji spermij i "piknu" ga u jajasce. 😊
Sortiraj odgovore
Najstariji