Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Astra81
    12. Lipanj 2020. 13:28

Hej Bozma, može pitance vezano za postupak u kojem si dobila blastice?
    Zanima me jesu ti rekli kakvo je bilo stanje na 3d, koliko je embrija došlo do 3d, kako su ih ocijenili i koliko su imali stanica.
    I meni je već pun kufer vraćanja trodnevnih i čekanja bete.
    Sljedeći postupak planiram odbiti trodnevne i nije mi bitno ako ostanem bez transfera.
    Uopće mi nije uvjerljiva priča da je embriju u maternici bolje nego u laboratoriju. Ako zametak nije dovoljno dobar da doživi 5. dan, neću ni da čujem za njega.
    I sretno u novom postupku, držim fige da ne bude više suza  

• Astra81
    12. Lipanj 2020. 13:45

Tuma

Pozdrav svima 😊 meni je danas 3dc i krećem s postupkom, idem baš u bolnicu… imam jedno pitanje za vas koje naručujete vitamine i suplemente s iherba. Treba li vam neki EORI broj da bi vam narudžba stigla? I kad stigne još moramo platit poštarinu HP-u i pdv?

EORI broj ti ne treba ako naručuješ poštom. Ali pošta je stravično spora u zadnje vrijeme. I moji paketi su zaglavili, sad moram sve to još jednom naručiti DHL-om.
    Uglavnom, EORI ti treba ako naručuješ DHL-om. Postupak dobivanja broja je skroz brz i jednostavan. Samo pošalješ mailom zahtjev na carinu i dobiješ odgovor kroz 2-3 sata.

12. Lipanj 2020. 13:51

astra81, ovo sam i ja rekla prošli put kad sam vidila onaj dvostanični, pa mi kaže jedna kolegica: pa ti bi ostavila svoj embrij tek tako . U postupku s blasticama su mi na uzv uvijek brojali 4 folikula, čak sam malo bila razočarana jer ih je prvi put bilo više, na kraju bilo 6 stanica (vjerojatno one koji su zaostajali s rastom nisu ni brojali na pregledima. Sutradan me biolog nazvao i rekao da su se 4 oplodile i da se lijepo dijele i ako nastave ovako da će transfer biti 5-ti dan. Na transferu mi je pričao o njima ali nije rekao koliko stanica na koji dan, samo je rekao da su se ova dva koja su ostala lijepo djelila, školski i da sa sigurnošću može reć da ove neće stat s razvojem, ali da je dalje sve na maternici.I isto je beta bila 0
    Mislim, bar iz ovoga što vidim po forumu da u Cito ne puštaju do 5-tog dana ni kad ih je više, oni sve zamrzavaju treći dan pa sad budi pametan.
    Ja sam rekla sama sebi ako mi sljedeći transfer započne s pričom da i od loših embrija zna doći do trudnoće a od odličnih blastica ništa,  skupljam noge, oblačim gaćice i idem doma, ne želim transfer pa nek mi se jave za dva dana ako još uvijek nemaju kud s njima. 
    Koliko stanica imaju tvoji na 3.dan?  Do 6 stanični na treći dan bi još i primila , ali ne bi više da mi vraćaju ove od 2, 3 i 4 stanice, nema šanse

12. Lipanj 2020. 13:58

i astra81, nemoj ponavljat DHL-om, još sam nešto naručila početkom 05.mjeseca i izabrala ovaj put DHL, nije ni to stiglo, čak u praćenju pošiljke ne vidim da su uopće napustili zemlju, pa sam ponovila neke stvari na Amazonu, ni to nije došlo, trebalo do 02.06.

Marita13
    12. Lipanj 2020. 14:01

Evo i mene s novim nalazima i naravno opet drama i iščekivanje hoće li biti ok, je li netko imao iskustva i što mislite?
    Prva beta je rađena u laboratoriju u ZG u ponedjeljak i bila je 309, u srijedu sam bila na sl. putu pa sam morala u Rijeci i bila je 780, danas sam opet vadila u ZG u istom laboratoriju i iznosi 1240. Doktor kaže da mogu varirati vrijednosti od laboratorija do laboratorija i da je moguće da je ok, ali svejedno sam van sebe. I progesteron mi je nizak pa sam dobila Crinone gel. Slijedi agonija do ponedjeljka.

None

• Astra81
    12. Lipanj 2020. 14:10

Hahahahaha, bravo za gaćice   odlična ideja!!
    Ja sam u zadnjem postupku imala jedan odličan 8-stanični i jedan vrlo dobar koji je imao 11-12 stanica.
    U prvom postupku su vraćeni 6-stanični i 8-stanični, oba ocijenjena kao odlični.
    U drugom i trećem postupku mi nisu rekli nit ocjenu niti broj stanica, samo da su embriji "super"...
    I tak su oni svi super već četvrti transfer za redom, a beta konstantno 0
    I naravno nikada ne dobijem više od 2 takva super embrija, pa ih samo utrpaju unutra i nikad nisam saznala da li ti moji uopće mogu doći u stadij blastice.
    A kakav si protokol imala u tome ciklusu? Taj postupak ti je bio čisto solidan, unatoč negativnoj beti.

• Astra81
    12. Lipanj 2020. 14:14

Bozma

i astra81, nemoj ponavljat DHL-om, još sam nešto naručila početkom 05.mjeseca i izabrala ovaj put DHL, nije ni to stiglo, čak u praćenju pošiljke ne vidim da su uopće napustili zemlju, pa sam ponovila neke stvari na Amazonu, ni to nije došlo, trebalo do 02.06.

Mooolim? Ja ću poluditi

Iako, nije da su mi sve te ludosti pomogle do sada.... ma  ne osjećam se dobro ako ništa ne pijem   jao :)

12. Lipanj 2020. 15:28

Šta se dodataka tiče, ja nakon svake negativne bete kupujem kao luđakinja sve što pročitam da i malo koristi. Bude mi lakše kad nešto poduzimam. Možda je i koristilo jer prije zadnjeg nisam ništa pila i nikako sam reagirala na stimulaciju. A možda sam samo došla kraju, pa nema veze sa dodacima.
    Bila sam na menopuru, 4 ampule i orgalutran pred kraj i to je jedini put da smo odgodili aspiraciju za 13-ti dan, folikuli bili na 22mm na dan štoperice, ujutro primila orgalutran a navečer 2 Brevactida od 5000. Bila sam uvjerena da će ili popucat ili bit prezrele. 

• Astra81
    12. Lipanj 2020. 15:40

Ma ja sam toliko toga nakupovala da me je sramota i pisati što sve pijem. Rezultati nisu ništa bolji, ali to je kao ovisnost i ne mogu ništa izbaciti.
    Ako sam dobro shvatila, dvostanične i četverostanične embrije si dobivala u polustimuliranim postupcima?  U punim stimulacijama su bili bolje kvalitete?
    Ja planiram sljedeći postupak polustimulirani… sad me je malo strah što bude iz toga izašlo...

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    12. Lipanj 2020. 15:46

flower93

Koliko se sjećam, netko je ovdje pitao kako je Pinkfairydust. Javlja se na facebook grupu i maločas je napisala da kod supruga ništa nisu pronašli :(

☹☹☹☹☹ bas uzas eto

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.