Nikitta, vjerujem da će sve bit OK nakon operacije, znam da si to sve već prošla pa se stanje nije popravilo, ali sigurno sad drugačije rade, i dobro razmisli, ako ti se čini da je u Austriji bolje, znam da je kompliciranije i skuplje ali kad već ideš da se to odradi kako treba. Mlada si, bit će vremena za postupke
Flower93hvala na podršci!
Tumahvala ti, danas je takav dan, ni ja nisam oka sklopila, bit će bolje sutra. Dobro znam kako je to kad svi oko tebe krenu rađati. Sreća i tuga pomiješano.
Faithhvala ti, nema druge nego prihvatiti tako kako jest i to je to. Guglam i ne vjerujem - FSH od 25-35 menopauza 😹 Moram se sama sebi smijat. 💆🏼♀️
Bozma kontracepcija je radi endometrioze. LH mi je na 3dc 10, estradiol nizak, ma sve zbrčkano, takav ciklus, a samo ciklus prije sam uredno ovulirala, no pitanje kakve su kvalitete te js. Svi mi govore da sam mlada, no realno nisam, na ljeto ću 37. Službeno nisam mlada više, posebno za rađanje. Uostalom pa govore mi da sam mlada od prvog postupka, kad sam imala 31. 🤣 Ma gle, sjebano tijelo i gotovo. Moram to prihvatiti. Meni je fizički narušena rezerva obzirom na dvje operacije jajnika, tako da nemam iluzije da sam mlada i imam vremena. Nema vremena, i to moram prihvatiti i okrenuti se svom zdravlju. Odluku o operaciji ću donijeti kad budem spremna. Cure, hvala vam svima na podršci, pratit ću vas koliko mogu i dati savjet, ali fokus moram maknuti s trudnoće i postupaka. That’s just how it is. Grlim vas sve ❤️
Jao draga, kakav dan.. 💔
Sve vas čitam i susjecam sa svakom 🤗🤗.
Ja sam u teškom pms, i ne pada mi na pamet radit test ( 12 dnt), zato što imam traume od posljednjeg koji je jedini nakon 5 godina braka i puno negativnih testova, bio pozitivan, pa na kraju biokemijska 😥😥😥😥
Teško je kad su svi oko tebe trudni a ti nikako, znan jako dobro taj jadni osjećaj.
A tako san optimistična bila u prvim postupku, mislila da je to to..kad ono evo već i četvrti u godinu ipo pa još ništa...Tješi me činjenica da imam jos tri smrzlića za fet, mora nešto uspit🙏🙏🙏.
Nekad sam totalno u bedu radi ove cile situacije, al uvik se trudim izvuc bilo kakvu pozitivu 🙏🤗🤗
Držite se 🤗🤗🤗
👩36👨💼39
Dg; Ženska neplodnost; Obostrano neprohodni jajovodi, ostalo sve u redu!
4 ivf, jedna biokemijska
4 fet-a - jedna bebica 💫❣️
*Borba za bebicu broj 2. 🙏
Nikitta i Bozma ocito je i vrijeme, pmsovi, hormoni, iscekivanje, testovi, lose i dobre vijesti... sve nam se valjda skupilo.
Med.sestra zao mi je, tesko je to razocaranje i sigurno ostavlja emocionalne posljedice za kasnije pokusaje. Ali super da imas jos 3 smrzlica, ima da najmanje 1 bude uspjesan!🥰
Poslije kise dolazi sunce!🌞
Ja sam dobila nalaz progesterona. 21.dc (ciklusi 26 dana, ovulacija proslu srijedu): 64,3 nmol/l (folik faza <1.0, luteinska faza 3.8-50.6, postmenopauza <0.6) Po ovome je povisen. Ne znam ni zasto sam isla raditi taj test kad ga ne znam ocitat. 😅 al po ovome mi se cini da je ovulacija bila iako nisam vidjela pik na lh trakici.
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Nikitta draga, ne znam sta da ti napišem a da te utjesi bar malo... al bakin savjet zlata vrijedi 🙏
Probala si skoro sve kako bi ostvarila trudnoću, jebiga nije išlo... ostala ti je jos ta operacija, ako si spremna na nju, probaj i nju, onda ces stvarno znat da si učinila sve sto je u tvojoj moći. A jajnici ako budu cisti nakon operacije, potrebna je saaamo jedna jajna stanica za mrvicu 😊... iako sam ja uvjerena da ces ti kad tad držati svoju mrvu u rukama. Al bas bas bas sam uvjerena za tebe 🍀
Evo priključujem se i ja na ovu temu možda više odgovora tu dobijem. Jel ima tko od vaših muževa dijagnosticirano astheno necrozoospermia?
🙎29 god., 👦muž 33 god.
02/2020 nalaz spermiograma loš, dijagnoza Asthenozoospermia - uzima cink i ostale dodatke
22.5. nalaz spermiograma astheno necrozoospermia
Nakon godinu i dva mj prvi test pozitivan - bez korištenja ikakvih metoda (lh trakice, bazalna temp, dečko od 8 mj nije koristio ništa)
Evo jednog savjeta koji mi pomaže kad se osjećam u kurcu, kao danas, vjerujem da će i ovdje svima vama biti od pomoći:
“Jednom mi je baka dala savjet: - Ako ti je teško, idi malim koracima. Radi to što moraš, malo po malo, - pojasnila je baka. - Ne gledaj u budućnost. Nemoj ni da razmišljaš o tome šta će se dogoditi sutra. Operi posuđe. Obriši prašinu. Napiši pismo. Skuhaj juhu.”. ❤️
Nikitta, dobro je baka rekla.. Ja ne znam sto reci, super se drzis i podnosis ovo sve i dijelis s nama ovdje iako je bolno i privatno.. Hvala ti na tome, dajes svima vjetar u ledja a neki mozda nisu jos ni svjesni. Zelim ti reci samo da je moja susjeda nakon 1 trudnoce pokusavala ostati trudna 7 godina.(nosila blizanke jedna rodjena mrtva druga ok) . Muzu dijagbosticirana naknadno sterilnost... Odustala je od svega bila, pricala mi je sve... Svaki mjesec plakanje razocaranja dovela se u bas lose stanje. Nakon 7 godina rekla ok nemogu i jebiga. = 2 godine seksala se iz zabave kak ona kaže ;) i kasnila joj M ona razocarana osla u ginekologa reko menopauza (radi njenih losih nalaza mislila je da je to menopauza) i ginekolog joj se smije i govori dobra neka menopauza... Trudna bila skoro 2 mj.
Nekako ja vjerujem da ces ti naci nacin i uspjeti dobiti bebolinu! Mozda da skroz preokrenes sve sto znas, sredi od zdravlja korak po korak sto mozes i posveti se uživanju, nekim sitnicama, otputujte, odmarajte puno to znaci tijelu 💓 ja vjerujem da ces uspjeti 🤞🤞🤞💓
Čestitam svima koji su konačno ugledali svoj plusić!! Drugima koji ga čekaju, da vrijeme što brže prođe i taj trenutak dođe!!
nikitta, zaista mi je žao... nije fer nikako... ali zaista se nadam i vjerujem da ćeš ipak uspjeti...
sretno svima u svojim bitkama!
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Bozma svaka klinika ima očito svoje parametre prema kojem ocijenjuje embrije, znam da se hvataš za slamku, ali jednostavno ni oni ne mogu znati koji embrij ima šansu za život. Često puta su ovdje cure pisale o lošim embrijima koji su sada njihove žive i zdrave bebe. Mene više bediraju ove crte kada blijede, znam da je to booster koji izlazi, ali tužno je za vidjeti 💆🏼♀️
Mrva1986 koma, nema tu riječi utjehe, stisnut zube i izgurat dan. Tako mi je danas i samoj, južina pridonosi dobrano, ali i moje loše vijesti i nalazi od jutros. Žao mi jeradi bebice od rodice, jel to sigurno taj nifty točan ono 100%?
Blacky89 evo kaj da ti velim, nalazi su mi koma, odustajemo od prirodnjaka, stavljaju me na kontracepciju i da idem na operaciju. FSH mi je 34! Skoro sam tamo pala u nesvijest. Znala sam od početka da je menga bila slaba i čudna, znala sam da opet forsiram svoje tijelo, ne želim se slušati, ali sada moram. Jednostavno forsiram brutalno, a evo kako mi tijelo vraća. Hipofiza vrišti… Nikad mi toliki FSH nije bio, najviše je bio 19 nakon stimuliranog (kad su me šopali FSH pa je to logično) i onda mi je pao vrlo brzo, onda mi je sad godinama bio oko 8, ali ovo sada 34?! I ostali spolni hormoni koma. Endometrij tanak, nema folikula, neki jedan jadni 0.1, jedva sam uzv izdžala od bolova. Ne da mi se više ni pisati. Moram prestati jednostavno sa svime. 💆🏼♀️
Nikitta, jako mi je žao. Ti si ta na ovom forumu koja za svakoga ima vremena, lijepu riječ, savjet, utjehu... Dobro se dobrim vraća, a do tada dan po dan, po bakinom savjetu 🤗
Ja 84.,endometrioza, loše stanice;
M. M. 77., 193 cm, ali asthenozoospermia
Pokušavamo 9 god., nikad ništa.
3/17. AIH, 5/17. AIH;
10/17. LPSC (endometrioza), 3/18. HYSC (polip, septum + LPSC);
9./18. AIH, 11./18. AIH;
9./19. ICSI-bhcg 0;
2./20. ICSI-bhcg 0.
10./20. IVF prirodni - otkazan (CIN)
Mrva1986 žao mi je zbog rođakinje 🙁. A ti ne otpisuj još ništa, ima nade sve dok ne dođe nalaz bete, a nadam se da će biti pozitivan. 🍀🤞
Bozma e sada testići trebaju početi tamniti 🤞🤞🤞🤞🤞
Faith tek ti je krenilo iščekivanje, nemoj odmah biti negativna, dosta je dana još pred tobom, a mogući su razni raspleti. Nadam se da će biti pozitivni! 🍀🤞🤞
Anksimoron sretno sutra, držim fige da beta bude uredna 🤞🤞🤞🤞🤞🙏
Nikitta jako je teško čitati kroz šta prolaziš, neizmjerno mi je žao 🙁. Drži se! Želim ti da ti se sreća osmjehne, operacija uspije i da ubrzo držiš bebicu u rukama. ❤️🙏
Med.sestra izdrži onda do vađenja bete i iskreno ti želim da bude odlična! 🍀
MakiST kako si?
Ni meni danas baš nije dobar dan...ubija me glava da mislim da će se raspuknit kao balon 😌.
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧