Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    faith
    18. Svibanj 2020. 19:14

Nikitta

Blacky89vjeruj mi, to je sve igra pogađanja, ali sigurno je da postoji razlika između lijekova koji su 50% LH 50% FSH, i onih koji su 100% FSH. Ja sam zato pokušavala mijenjati terapiju, bilo šta. Ono kad više ne znaš šta ćeš, hvatanje za slamke. 🙈 Neki mpovci su mi rekli da je to sve kao bezveze, jer se js (folikulogeneza) kreiraju tijekom 3-6 mjeseci u jajniku i kakva pošiljka te potom zapadne - zapadne te. Ja svejedno mislim da barem nešto radim, a ne da ne poduzimam ništa, to mi je predefetistički 🙈
    Faithhahaah, zato se zovemo endo-sestre, jer su iskustva vrlo slična, a nerijetko bude teški copy paste. Tu je jedna cura isto umirala kao ja od te bolesti,Vrapcic123,ne znam jel se kasnije javljala,ostala je trudna brzo u Petrovoj. Bila ja kod Lučija 2014-2015 na 4 postupka, super liječnik, ali ludnica prevelika i još neke pizdarije, sad sam zadnje 2 godine preko HZZO u Petrovoj. Za Prontogest nisam sigurna. Mislim da ide privatan recept, ionako se kupuju.
    Sleeonda neka ta jedna bude vaša bebica, to ti od srca želim. Curke, napisat ću vam svima u jednom postu što je uputno raditi nakon transfera, tako da svakoj bude od koristi i na jednom mjestu u jednom postu.

Nikitta ti si posebna
    Puna znanja
    I zelis svima pomoc
    Od ❤ti zelim ubrzo da uspijes
    Uf rasplakoh se

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 19:36

Slee

Hvala kiki!
    Cupica ma nista nije bolilo! A za aspiraciju sam uzela koktel i bilo mi je odlicno hahahahaha super droga!
    Ti bome imas bas lijepi odgovor na blagu stimulaciju! Super broj folikula! Inace si pcos ili?

Ohrabrujuce zvuci - i ja cekam svoju opustajuci dozu ovaj tjedan ;p
    Doktorica mi je to za pcos spomenula odmah na 1.uzv nakon klomifema, u stilu "tipicna reakcija za takve", a do tad ni glasa o tom od mog ginica. 
    Tako da izgleda jesam, morala bi jos ostale simptome i visinu hormona, karakteristicnih za pcos, istraziti...

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

Slee
    18. Svibanj 2020. 19:45

Cupica koliki ti je amh? Pogledaj s prvog uvz-a koliko imas antralnih folikula. I lh i fsh koliki su ti, to je sve pokazatelj pcos-a. Ja imam blagi pcos, ocekivala je mozda i vise folikula, ali prva stimulacija je uvijek dijagnosticka. 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 20:01

Amh = 21,1 pmol/L, a antralnih je, koliko se sjecam, 11 na nultom uzv nabrojala.
    E da i danas je mrvicu bolji endometrij 5,7 :) a popila samo jutros 3dc cikle, pa valjda nadodje jos za koji dan.

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 20:02

Cupica7

Amh = 21,1 pmol/L, a antralnih je, koliko se sjecam, 11 na nultom uzv nabrojala.
    E da i danas je mrvicu bolji endometrij 5,7 :) a popila samo jutros 3dc cikle, pa valjda nadodje jos za koji dan.

LH - 3,70 IU/L
    FSH - 3,86 IU/L

18. Svibanj 2020. 22:13

Cure koje ste u blagoj stimulaciji, od kojeg dana ste krenule sa bockanjem?

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 22:44

Od 3.-7.dana sam bila na klomifen tabletama, pa od 8. i jos uvijek (danas mi 10dc) na inekcijama menopura. 
    Svakodnevni uzv pa mi iz dana u dan produzuje stimulaciju ovisno o sazrijevanju folikula. Predvidanje da bi u cetvrtak ili petak mogla biti punkcija...

Slee
    19. Svibanj 2020. 00:13

Hvala Nikitta! Sigurno ce biti korisno! Ja sam danas na dan transfera uglvnom prelezala, ali tako mi je pasalo jer me bas pritisce u jajnicima, a i umor sam osjecala. Ali od sutra planiram sve normalno, to je i preporuka doktorice. 
    Ja sam mislila da se ananas ne smije u trudnoci? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• MikicaC
    19. Svibanj 2020. 07:53

Nikitta hvala na savjetima ❤️

Curke ja opet imam pitanja 🙈🙈 Koliko vas je prokrvarilo a nije docekalo da prodje 14 dana od punkcije, dakle ranije. Ja sam u prvom pokusaju tacno 14 dana nakon punkcije I to pod utricima i clexano..a od jucer imam nesto slicno blagim mensustrualnim bolovima (Puncija bila 11.05, ET 14.05).
    Drugo pitanje, nakon koliko "izadje" stoperica iz organizma? Jel vec treci dan? Ovo mozda znaju curke koje su pratile testovima?
    Hvala vam 🥰🥰

19. Svibanj 2020. 08:27

Nikitta, hvala ti na ovome. Ne znam samo kako cu izdrzat bez da sjednem na traktor 😂. Bas si me nasmijala sa ovim. Ze intralipidne infuzije? Kupuju se bez recepta? To sam bas nesto citala neki dan i promislila da nema sNse da mi to netko od ovih tu dr.uopce da.
    MikicaC jesi nakon transfera primila jos kakvu inekciju? Ja sam primala Brevactide 1500 i trebalo mu je tocno tjedan dana da izadje. Test je bio negativan tocno sedmi dan. Mislim da u stoperici ima i vise hcg-a pa da joj duze i treba, bar su meni davali 2x5000. I ja sam nekad znala prokrvarit tocno kad bi trebala dobit M.
    Ajme uzasno sam zivcana, sve nade polazem u ovaj postupak. U dosadasnjim nisam bas nista ocekivala, a sad mi se mijesa strah da cu se gadno razocarat sa nadom da cu bas sad imat pozitivnu betu. A jos ni ne znam sta uopce imam od folikula. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.