Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    faith
    17. Svibanj 2020. 22:26

Dali se inj.Prontogest mogu kupit bez recepta?

• Cupica7
    17. Svibanj 2020. 22:31

Grizli

Cupica7 sorry na upadu al meni u dobitnom FET-u cikla i ananas odradili svoje u 3 dana. Imas u Kauflandu, Plodinama, Konzumu… Bilo koji veci market sok od cikle Biotta meni bio najfiniji, al imas i od Fructala, Dida Boza… Koji god sve je dobro i sto je neka cura vec napisala 0.7-1.0 litre dnevno i ananas barem pola. I nemoj se uplasiti ako ti mokraca bude roza/crvena to je normalno kao i stolica. Ako ranije nisi kupovala ananasa pomirisi ga mora biti ugodan miris ananasa ne zemljani. Na opip malo meksi, kora sjajna i svijetlije zelena/zuta. Ne premekan i nikako ne jako zuckasta kora. Sretno! 🤞 I jos jedan detalj znam da je vani sve vise toplo, al ako ikojim slucajem su vam stopala hladna nakon transfera grijte ih obavezno. 😉 Vjerujem da je Nikita vec vam to rekla, al ne citam stalno, a bolje 2 put rec… Sretno svima!

Supeer, znaci imam jos vremena da ga nafilujem. Svaki savjet dobro dodje, bas se pakiram za tjedan u Zg pa cu i koje termo carape ubaciti...
    Prijateljici su u Pragu rekli da se ne kupa, ne lezi u punoj kadi nakon transfera vec samo tus - oni su sad blizance dobili iz 2. pokusaja.

MM '89 Kriptozo., JA '90 -sumnja na pcos

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.
    1. FET 8./2020. - 🙏 docekali + i 1.betu 207

Leli91
    17. Svibanj 2020. 22:43

Cupica7

Pozdrav trudilice od jedne nove trudilice :)
    Vec vas neko vrijeme citkam i neisrcpan ste mi izvor informacija i savjeta, pa da znate - niste same :)
    Nama je sad proslo godinu dana od saznanja dijagnoze - Kriptozsp. i napokon idemo u 1.postupak.

Sve se oduzilo jer se u Slavoniji tj. OS tako duugo ceka na muske pretrage, po cak 3 mjeseca izmedju pojedinih, pa smo i privatno ponesto rjesavali samo da ubrzamo.

U Os su mm htjeli odmah pod noz - sto nije dolazilo u obzir pa smo isli po 2. misljenja.
    Lucing. bi nas odmah na punu stim.i isci, u Skvorcu nam termin odgodili zbog corone, ali nas sreca pomazila i u Beti smo uspjeli preko hzzo dobiti postupak.
    Trenutno sam na blagoj stim. :
    klomifen (3.-5.dan ciklusa) - jucer se vidjelo 8 folikula, s tim da dokt.sumnja da su 3 ciste zbog velicine.
    Menopur jucer i danas 150g pa za dalje cekam sutrasnji pregled.

Endometrij mi je samo 4,7 - dokt.kaze da je normalan za klomifen i da ce ga menopur poboljsati, a mene to sad brine…
    Također je prokomentirala da je reakcija obzirom na pcos, a moj ginic nikad to nije spomenuo…

MM '89 (kriptozos.) JA '90 zasad sve ok
    1. Icsi - BetaPlus 5./2020.

Bok Cupica! 
    Mi smo u sličnoj situaciji čini mi se. Kod nas dijagnoza kriptozoospermija.
    U Petrovoj inzistiraju da mm ide na operaciju, a mi bi nekako htjeli pokušati prije sa ovim što se nađe iako je to svega po nekoliko spermića. Tako da vjerojatno ćemo pokušati u Repromedu. 
    Želim ti svu sreću i da vam uspije iz prve. 
    Koliko imate spermija inače u spermiogramu? Kako to da ste se odlučili probati bez operacije? 

Al’ ja sam krenuo tamo gdje zelim
    i tamo gdje zelim cu sigurno doc

Ja - '91 AMH 13pmol, mm '92- crypto-azoo
    2 postupka, 5 transfera, rođena naša sreća ❤️
    U konzultacijama za drugu bebu
    lelicaa91@gmail.com

• Cupica7
    17. Svibanj 2020. 23:03

Leli91

Cupica7

Vec vas neko vrijeme citkam i neisrcpan ste mi izvor informacija i savjeta, pa da znate - niste same :)
    Nama je sad proslo godinu dana od saznanja dijagnoze - Kriptozsp. i napokon idemo u 1.postupak.

Sve se oduzilo jer se u Slavoniji tj. OS tako duugo ceka na muske pretrage, po cak 3 mjeseca izmedju pojedinih, pa smo i privatno ponesto rjesavali samo da ubrzamo.

U Os su mm htjeli odmah pod noz - sto nije dolazilo u obzir pa smo isli po 2. misljenja.
    Lucing. bi nas odmah na punu stim.i isci, u Skvorcu nam termin odgodili zbog corone, ali nas sreca pomazila i u Beti smo uspjeli preko hzzo dobiti postupak.
    klomifen (3.-5.dan ciklusa) - jucer se vidjelo 8 folikula, s tim da dokt.sumnja da su 3 ciste zbog velicine.

Endometrij mi je samo 4,7 - dokt.kaze da je normalan za klomifen i da ce ga menopur poboljsati, a mene to sad brine…
    Također je prokomentirala da je reakcija obzirom na pcos, a moj ginic nikad to nije spomenuo…

Bok Cupica!
    U Petrovoj inzistiraju da mm ide na operaciju, a mi bi nekako htjeli pokušati prije sa ovim što se nađe iako je to svega po nekoliko spermića. Tako da vjerojatno ćemo pokušati u Repromedu.
    Koliko imate spermija inače u spermiogramu? Kako to da ste se odlučili probati bez operacije?

Pozdrav Leli,

jako mali je broj i kod nas, u javnoj bolnici 2x nista ni nisu  nasli, pa su u ivf klinici tek centrifugom 3 bila vidljiva, kod Lucing.se iznenadili sa par milijuna.
    U Beti nas na konzultacijama u veljaci nisu trazili jer je svjez bio od Lucija, doktorica preporucila profertil za 3.mj.,no kak je zbog corone sve bilo odgodjeno rekla da ne pije. Sad kaze ne vjeruje da bi terapija profertilom koristila samo tjedan-dva do punkcije, ali da je njoj dovoljno par pokretnih, paaa se svi skupa nadamo...

1.Icsi - 5./2020. Betaplus- blaga stim., klomifen+menopur+ovitrelle(štoperica), 7js, 4 ok, 2 se razvile do blastoc., 1 vracena, minus na testu.

Leli91
    17. Svibanj 2020. 23:16

Cupica7

Leli91

Cupica7

Bok Cupica!

Pozdrav Leli,

jako mali je broj i kod nas, u javnoj bolnici 2x nista ni nisu nasli, pa su u ivf klinici tek centrifugom 3 bila vidljiva, kod Lucing.se iznenadili sa par milijuna.
    U Beti nas na konzultacijama u veljaci nisu trazili jer je svjez bio od Lucija, doktorica preporucila profertil za 3.mj.,no kak je zbog corone sve bilo odgodjeno rekla da ne pije. Sad kaze ne vjeruje da bi terapija profertilom koristila samo tjedan-dva do punkcije, ali da je njoj dovoljno par pokretnih, paaa se svi skupa nadamo…

Kod nas 1. spermiogram tri pokretna, 2. spermiogram 800.000 tisuća, 3. spermiogram jedan jedini spermij i to nepokretan. 
    Sad ćemo odraditi još četvrti spermiogram i konzultacije u Repromedu. I isto kao vi nadati se da će biti nešto kada za to bude vrijeme.

lelicaa91@gmail.com

Leli91
    17. Svibanj 2020. 23:19

Cupica7

Leli91

Cupica7

Bok Cupica!

Pozdrav Leli,

jako mali je broj i kod nas, u javnoj bolnici 2x nista ni nisu nasli, pa su u ivf klinici tek centrifugom 3 bila vidljiva, kod Lucing.se iznenadili sa par milijuna.
    U Beti nas na konzultacijama u veljaci nisu trazili jer je svjez bio od Lucija, doktorica preporucila profertil za 3.mj.,no kak je zbog corone sve bilo odgodjeno rekla da ne pije. Sad kaze ne vjeruje da bi terapija profertilom koristila samo tjedan-dva do punkcije, ali da je njoj dovoljno par pokretnih, paaa se svi skupa nadamo…

I da, zaboravila sam napisati, mm je pio profertil 3 mjeseca između 2 i 3 spermiograma ali nije pomoglo. Treći je na kraju bio najlošiji od svih 

lelicaa91@gmail.com

Slee
    17. Svibanj 2020. 23:40

Cupica, i ja sam u Beti, mozda se sretnemo :)
    Ja imam sutra transfer ako se oplodilo stogod, a vjerujem da je bar jedan 💗
    Dobro da sam procitala ovo za noge, sto jos preporucujete nakon transfera? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 00:04

Slee

Cupica, i ja sam u Beti, mozda se sretnemo :)
    Ja imam sutra transfer ako se oplodilo stogod, a vjerujem da je bar jedan 💗
    Dobro da sam procitala ovo za noge, sto jos preporucujete nakon transfera?

Slee primijetila sam da smo u Beti, u par dana razmaka ali na istoj terapiji, jaaaako vibram za uspjesan transfer 💕 
    Ne bi te sad gnjavila pitanjima, znam da moras rano na nogice ujutro, pa kad budes u prilici - javi kako je sve proslo.
    Mozda se jos i sretnemo sutra ;)

Slee
    18. Svibanj 2020. 00:09

Meni je proslo sve super za sada! Blaga stimulacija je stvarno super iskustvo jer ne umori toliko tijelo, naravno, dobijes i manje stanica, ali meni je za prvi put to bilo ok. Ja sam imala 3 folikula i u svakoj je bila jajna stanica. Sutra cemo znati sto se oplodilo. Aspiracija je prosla bezbolno, ma sve super! Sutra u 11:30 bit trebao biti transfer, a prije toga mi salju mail s rezultatima oplodnje. Jako sam uzbudjena! 
    I da, meni je aspiracija bila vec na 12dc, nakon menopura su mi dosta brzo narasli folikuli. Endo mi je bio 4,5 i vrlo brzo dosao na 7, a vjerujem da je sada i veci. Pila sam ciklu po jednu bocu dnevno. 
    Sori sto pisem ovako naopacke, bas sam jako uzbudjena 😂
    Ako te jos nesto zanima, slobodno pitaj :)

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

• Cupica7
    18. Svibanj 2020. 00:45

Ni kod mene se ne primjeti da sam na hormonima (treba mozda i mm pitati 🤣) , osim tu i tamo "zeganje" jajnika sto i inace par dana oko ovulacije osjetim.
    Nadam se da i kod nas bude koja zrela, u sub.je stanje folikula bilo: 5 na 10mm i 3 vece od 14mm pa cekamo sutra vidjeti koji su "pravi".
    Drzim ti jako figose za sutra, ja sam tek u 14h na uzv.
    S ciklom i ananasom sutra krecem, drago mi cuti kak je to brzo pomoglo endometriju.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.