Bo1989, ja sam na svom prvom nalazu imala LH19, FSH 16. Doktor iz KBC mi je dao kontracepciju da ih snizimo. Medjutim nisu se bas snizavali, bili bi 13 LH i FSH 10. Tako sam pila kontracepciju i vadila krv svaki mjesec i onda vidila da to nema bas smisla otisla u dr.Vlasica privatno. Prestala sa kontracepcijom i stimulacija je bila 5 menopura dnevno, kasnije orgalutran. Dobili 5 stanica ali su vecinom bile nezrele.samo se 2 oplodile i vratili obe 3 dan. Drugi put 4 menopura. Pustili folikule dan duze i bilo 6 stanica, 4 oplodjene i 2 dosle do 5 dana, tako da su mi vratili blastice i biolog je rekao da za ovu bolju moze sa sigurnoscu rec da ona sigurno nece stat sa razvojem, ali da on ne zna hoce li se implatirat. Treci put promijenila klinilu, blaga stimulacija, femara i kasnije menopur od 5 folikula bile samo 2 stanice ker je opet bila rano punkcoja, nezrele ali su se obe oplodile i vracene 3 dan. U medjuvremenu sam radila jos jedan nalaz gdje je amh malo narastao sa 3.5 na 8.8( u onim drugim mjerama) a LH je bio 13. FSH 10. I imala sam jos pokusaja upisivanja u KBC i dr.mi je rekla da sam ja u menopauzi i da sam za donaciju. Privatnici kazu da sam daleko od toga, da jajnici jos rade, da dobijem nelose stanica i da nisu lose i sad ja vise ne znam kome vise vjerovat.
A te ciste, meni je to bilo samo jednom, u ciklusu kad mi je mama umrla, nisam dobila pa sam isla na pregled pa je dr.rekla da imam tu cistu koja je folikul koji nije puknuo i da to bude ako mi je nesto stresnije razdoblje nego inace. Jesu tebi sta rekli zbog cega ne pucaju?
Bo1989, ja sam na svom prvom nalazu imala LH19, FSH 16. Doktor iz KBC mi je dao kontracepciju da ih snizimo. Medjutim nisu se bas snizavali, bili bi 13 LH i FSH 10. Tako sam pila kontracepciju i vadila krv svaki mjesec i onda vidila da to nema bas smisla otisla u dr.Vlasica privatno. Prestala sa kontracepcijom i stimulacija je bila 5 menopura dnevno, kasnije orgalutran. Dobili 5 stanica ali su vecinom bile nezrele.samo se 2 oplodile i vratili obe 3 dan. Drugi put 4 menopura. Pustili folikule dan duze i bilo 6 stanica, 4 oplodjene i 2 dosle do 5 dana, tako da su mi vratili blastice i biolog je rekao da za ovu bolju moze sa sigurnoscu rec da ona sigurno nece stat sa razvojem, ali da on ne zna hoce li se implatirat. Treci put promijenila klinilu, blaga stimulacija, femara i kasnije menopur od 5 folikula bile samo 2 stanice ker je opet bila rano punkcoja, nezrele ali su se obe oplodile i vracene 3 dan. U medjuvremenu sam radila jos jedan nalaz gdje je amh malo narastao sa 3.5 na 8.8( u onim drugim mjerama) a LH je bio 13. FSH 10. I imala sam jos pokusaja upisivanja u KBC i dr.mi je rekla da sam ja u menopauzi i da sam za donaciju. Privatnici kazu da sam daleko od toga, da jajnici jos rade, da dobijem nelose stanica i da nisu lose i sad ja vise ne znam kome vise vjerovat.
A te ciste, meni je to bilo samo jednom, u ciklusu kad mi je mama umrla, nisam dobila pa sam isla na pregled pa je dr.rekla da imam tu cistu koja je folikul koji nije puknuo i da to bude ako mi je nesto stresnije razdoblje nego inace. Jesu tebi sta rekli zbog cega ne pucaju?
Meni ti je dr. Lucinger rekao da me vani vjerojatno ne bi ni lijecili sa takvim nalazima, nego da bi mi vjerojatno sugerirali donaciju, a da mi se ovo sa cistama događa jer najvjerojatnije folikuli nemaju lh receptore (u ciklusu kada folikul pocne rasti, na velicini otprilike kad bi trebala biti ovulacija ja imam sve simptome, i sluz i poz lh trakicu, ali folikul ne pukne nego nastavi rast). Druga krajnost su moji visemjesecni ciklusi gdje folikuli niti ne pocnu rasti, npr. 25 dan su jednako mali kao i na pocetku ciklusa i endometrij je tanak i onda mi taj ciklus traje mjesecima (ako ne popijem estrofem i/ili duphaston). Tako da su i oni svi zbunjeni i ne znaju sta bi samnom, cak mi je dr. L rekao da mi je krivi nalaz (nije, jer sam vise puta vadila hormone i taj uzorak lh i fsh se ponavlja).. Jednostavno nisam vise pametna sta i kako 🤷♀️
30 god., Amh 0, lh 16,21, fsh 11,6
1. Ivf 1/2020 gonal 300iu, cetrotide, brevactid,4 js, 2 oplođene i vraćene, beta 0
2. Ivf 3/2020 gonal 300iu, 5 stanica, 3 oplođene i vraćene, beta 0
3. Ivf-9.mj Petrova
Meni i androstedion bude malo veci, o na svim nalazima je LH veci kao da imam policisticne. Ali nitko od doktora se nije na to obazirao osim prvog dr kod kojeg sam bila, onog koji mi je dao kontracepciju. Ali ja imam normalne cikluse. Dobro ti je to sto si mlada, pa je sigurno i to sto dobijes od stanica bolje nego moje sa 40. A endometrij rjese estrofemom, folikule ionako punktoraju, bitno da ih ima.
Cure zna li netko na koji mail šaljemo za predbilježbu za transfer u Petrovoj bolnici. Jel to onaj mail predbilježbe.cef.gin? zna li netko
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Ma i stanice su mi u banani, od ove dvije 1. put, jedna je bila dobra, druga nije imala sanse ali su je isto vratili, 2. put mi je embriologica rekla da sve tri imaju mane ali da imaju i sanse, vratili su mi ih 2. dan. Meni su svi androgeni blizu gornje granice.... Zato sad pijem ove dodatke i promijenila sam prehranu, malo si izgledam ocajno, ali cini mi se da nemam sta drugo napravit 🙈
1. Ivf 1/2020 gonal 300iu, cetrotide, brevactid,4 js, 2 oplođene i vraćene, beta 0
3. Ivf-9.mj Petrova
Cure zna li netko na koji mail šaljemo za predbilježbu za transfer u Petrovoj bolnici. Jel to onaj mail predbilježbe.cef.gin? zna li netko
Je, ja sam na taj slala i dogovarala sad prosli tjedan
3. Ivf-9.mj Petrova
Bok svima moje pitanje je vezano uz otezani transfer. Imala sam transfer trodnevnih u 2mj( beta 46 biokemijska) . Ja se nisam mogla opustiti bila sam u stalnom grcu pa tako i moj cerviks. Rekli su mi u polikl.da i otezan transfer moze utjecati na implantaciju. Dali ima netko da je imao isti problem i kako uopce rijesiti to? spremam se za FET u 6 ili 7mj
Dali uzeti apaurin ili nesto drugo?
E pa i meni zadnji put jedva bio napravljen transfer, nisu ni mogli doci do tamo gdje treba biti, caljda pola sata. I ja sam tad imala biokemijsku beta dosla do 150
Pa da ,meni je i biologica rekla da ako ga ne ubace na pravo mjesto da se umanjuje sansa. Ja se za fet planiram nahraniti normabelima ili necim drugim . Jer takav transfer kakav sam imala prvi puta zbog grča i hvatanja cerviksa ne zelim ponoviti
Dg: pcos, in.rezistencija, subserozni miom. ,1.inseminacija ,beta nula 2.ivf transfer trodnevnih , beta 34 ☹
7mj 2020 FET dva trodnevna embrija - spontani u 7tj trudnoce
Imamo jos 4 zmrzlića
Super hvala cure ja idem u lipnju na transfeer konačno - dvije morule. držte fige imamo dosta tesku dijagnozu
👩🦰31🧒39
Pcos,hipotireoza. Mm-azoo
1.postupak,siječanj 2020.- Petrova
Beta negativna- nema 🐧
2.postupak- 9.mj 2020. , dobivene 3 blastice,Et odgođen - OHSS, 3 🐧🐧🐧
19.2.Fet 1 blastice
Nikitta jutros si mi bas pala na pamet, ne znam kako je u hrvatskoj ali konkretno u Njemackoj sam nailazila bas na centre specijalizirane za endometriozu, jesi razmisljala o odlasku negdje vani cisto na neke konzultacije?
Nada88 milabila sam u Villachu kod prof. Kecksteina, nagrađivan za svoju inovativnu metodu kirurškog uklanjanja endometrioze III. i IV. stupnja. Bolje od njega ne može. On mi je zabranio postupke na 6 mj. Vidi moj potpis. I prvi je postavio ispravnu dijagnozu (endometrioza IV. stupnja - dakle osim po jajnicima, raširena i na okolne organe, 5 cm žarište na crijevima - rektumu), morao bi mi odrezat cca 6 cm crijeva. To sam za sad odbila, a on mi je zabranio stimulirane postupke na 6 mjeseci. A nakon toga preporuča samo prirodnjake, jer će se bolest opet jako pogoršati novom stimulacijom. Idem opet kod njega kad otvore granice. On mi je dijagnosticirao i adenominozu maternice (zla sestra blizanka od endometrioze, kad tkivo slično endometriju raste na endometriju i ometa implantaciju), miom u ligamentu maternice i frozen pelvis sindrom. Ukratko I am as fucked as it gets. 👻 Sad se bolest malo deaktivirala, jer sam prestala sa stimulacijom na 6-7 mjeseci, a sad samo razmišljam o prirodnjaku. Nisam mogla hodati od bolova svaki dan, sad opet nekako funkcioniram barem pola menstrualnog ciklusa. Hvala što misliš na mene 💜
O Boze dragi, pa zar sve to 🙈 pa ne mogu vjetovat da ne postoji lijek za sve to...mislim uzas!!!
Sortiraj odgovore
Najstariji