Marta evo uskrsnula i ja 😂 Sad sam u postu iznad napisala kaj ima novo s pregleda. Što ima kod tebe? Ideš, vidim, na FET. Mislim da će ti to biti super, odmorno tijelo, i vjerujem da će napokon se primiti i ostati forever s mamicom ❤️
Blacky89 ja se nisam mogla udebljati 7 godina, jedem sve isto nekad kao nespašena, i zadnji stimulirani u 4/2019 me satrao da sam 3 kg dobila i to sve u trbuščić. Moja dr. kaže da je to i cilj, jer nas šopaju s estrogenima za plodnost folikula, a estrogeni se lijepe za guzu, noge, a trbuh malo manje. No, meni sve nekako u trbuščić, nemrem to skinuti. Kile su otišle spontano nakon prestanka postupaka, ali ostalo malo na trbuhu, i malo love handles. Mrzim ih! Počela sam vježbat u izolaciji ciljano za to, pa bumo vidjeli. Svakako idu godine i više se neću moći provlačiti na lijepe oči. 🤦🏼♀️😂
MikicaC super, bravo! Ja sam dobijala kod Lučingera te tzv. boostere, na dan transfera i nekoliko dana nakon transfera, da se kao tijelo uvjeri da je trudno. Dobijala sam Brevactide što je zapravo hcg hormon trudnoće, kao i Ovitrelle.. kao i sve štoperice. Sretno dalje!
Eh super, znaci to je ipak praksa! Meni su prvi put dali samo pola 🤷♀️.. Iskreno se nadam, da se ovaj put doktor svemu vise posvetio i da ima plan! A mozda je i samo zbog toga sto sam koristila druge pikalice.. Uff.. Kako god, valja probati i ovo 😁
Hvalaa ti 🥰❤️❤️
Tuma ovdje je bilo dosta cura koje su išle na VV, sa dosta uspjeha, ali bilo je i cura s brojnim neuspješnim postupcima tamo. Sve je to lutrija. Mene odbija od njih što nemaju anesteziju za aspiracije js. Čula sam da bi se sad to moglo promjeniti. Uh da, dosta ti je nizak, a kakvo je stanje na uzv? Koliko bude antralnih folikul na 2-3 dan menstruacije?
Blacky89 i Astra vidim da pišete o AMH. Točno je da stimulacije i operacije naruše strašno rezervu, ali to se kasnije oporavi. Tako su meni u Petrovoj rekli, a i sama sam se uvjerila. AMH prije prve stimulacije 0,67 ug/L, AMH nakon 3 postupka koje sam prošla u 6 mjeseci 0,19 ug/L. Bila sam očajna. No, onda sam morala uzeti pauzu od postupaka, vadila AMH nakon 6 mjeseci= 0,78 ug/L, dakle porastao! Uvijek isti lab. Onda sam opet krenula u postupke u Petrovu, tako je tamo drukčiji lab, AMH prije stimulacije 3,2 pmol/L, nakon stimulacije nešto niži, a sad nisam vadila. Idem za koji dan vaditi sve (vit D, AMH, željezo, vitamin B6, folnu, feritin), a spolne hormone kad dobijem mengu 2-4 dc. Bila sam kod svoje dr. u Petrovoj, idem vaditi sve nalaze, pa ćemo probati prirodnjak. Prije toga ću se konzultirati s dr. Ćorićem koji je stručnjak za endometriozu, on je sada dio MPO odjela i za pomoć postupcima ženama s endometriozom. On će mi dat savjet da li da idem na operaciju prije novih postupaka, obzirom da sam opet danas crkla od bolova na uzv (popila 1 Ketonal i Normabel 2mg). Crijeva zalijepljena na maternicu, jajnik zaljepljen s maternicom, ali 3 lijepa folikula i jedan vodeći, uskoro ovulacija. Naravno endometriomi na oba jajnika, ali to je moja dijagnoza. Kaže dr. da stanje s folikulima antralcima izgleda bolje nego prije 6 mj.
Nada88 moju bolest pogoršavaju hormoni i svaka stimulacija, zato su mi stimulirani IVF-ovi zabranjeni, a sad ćemo vidjeti. Rizik je sve što radimo da dođemo do trudnoće. 🙄
Nikitta, nisam radila folikulometriju ako to mislis, tako da ni ne znam koliko folikula imam. Znam da sam par puta imala ultrazvuk oko ovulacije i da su mi rekli da imam nekoliko folikula. Ali ni ne znam koliko bih trebala imati. Odmah su me brzinski primili u postupak zbog amh.... pretpostavljam da su aspiracije js jako bolne?😰
👱♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
👨 31 g, sve ok
1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
Nifty- sve oke, imamo curku💗
Imamo Laru ❤
Ja sam te boostere, odnosno gonasi sprice dobila iza prvog svjezeg postupka, to nikako nije bila kombinacija za mene i nikad na to vise nebi pristala, osjecala sam se ko mrtva napuhana patka i znala sam da od tog postupka nista nema
Ja sam prosla puno stimuliranih, cak 5. krenula sam u mpo pricu s amh 25,nakon treceg stimuliranog mi je bio 18🙆♀️, no nakon cca pola godine od postupka i 2 godine od prvog nalaza amh mi se vratio na staro tj opet cca 25.cak je i doktorica bila u cudiu. I nikad nisam ni kile dobila, znala sam tokom stimulacije biti napuhana no to je s mengom otislo...
Moj amh je bio 8.8 38g. Ne znam kako je sas godinu dana nakon. Bas bi morala.izvadit ponovno.
Ja cekam transfer ovaj mjesec u prirodnom.
A jos pitanje zabima me kaoo biolozi kod npr. Skvorca izaberu najbolje spermije? Nisam niznala da je to bitn odok mi tu niste rekle.
Zaista taj AMH zna šetati i oporaviti se kad se tijelo pusti na miru, kad prestanu stres faktori tipa stimulacije ili operacije, ali mora proći barem 6 mjeseci ili čak 12 mjeseci…
Tumaantralni folikuli (AFC) se gledaju/broje na 2-3 dan menstruacije, dakle dok još krvariš, sve iznad 10 afc je ok, ali smanjena plodnost je recimo ako imaš ispod 10 afc. Neke žene imaju 15-20-30 afc. Sve ćeš onda znati tek kad izvadiš spolne hormone na 2-3 dc kao i uzv kad obaviš u tom istom razdoblju. AMH sam po sebi ne daje kompletnu sliku. Punkcije na živo su meni bolne radi moje bolne dijagnoze, nekim curama nisu uopće bolne, ili su izdrživo bolne, sve je to individualno, i naravno da sve se to da naravno izdržati. Prošla sam ih 3 naživo i 3 sa anestezijom. Za mene to je nebo i zemlja, sad samo želim anesteziju, posebno jer nisam sretnica koja će proći svega par aspiracija. A i patim od bolne dijagnoze tako da, iskreno, dosta mi je bolova za cijeli život. 😂🙈
Marijaivai ja sam prošla 5 stimuliranih, 1 prirodnjak i 1 inseminaciju na samim počecima… ovo će mi biti dakle osmi postupak. Ako do njega doguram obzirom na nepredvidivost ciklusa, bolesti, pandemije. Joy fucking ride 😂 Kaj ti planiraš draga sada nakon svega?
Ti si puno toga vec prosla. Koje bolne dg? Ako to zelis dijeliti uopce. Ne znam niti sta je ovdje uopce primjereno pitati 🙈
Ja sam izvadila spolne hormone i na temelju njih su me odmah stavili u postupak, nisu mi ni radili uzv 2.,3.dan ciklusa. Iako rekli su mi da moram doci 3.dc u VV po tablete koje cu trebati piti za stimulaciju, mozda ce mi onda pogledati. Najgore je sto su mi dali puno informacija i pitali su me imam li kakvih pitanja, ali ja od soka nista nisam pitala i sad ni ne znam sta me ceka i kako ce se sve to odvijati.
👨 31 g, sve ok
2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
Imamo Laru ❤
Slee ajme, ajme, koliko novosti! Poželi im svima sreću u moje ime! I tebi draga sretno, nadam se da će uspjeti! Držim fige 🤞🍀
Astra81 sretno! 🍀 I da, slažem se da bi baš bilo lijepo da bude baby boom, a pogotovo što se tiče nas koje se borimo! 💪❤️🤞
Nina985 sretno ti! 🍀
Tuma dobro došla i što prije otišla na ljepše teme! Ovdje te svi u potpunosti razumijemo i dobro se sjećamo kakvi su bili početci kod nas. Ne brini, s vremenom ćeš sve pohvatati. Ako imaš kakvih pitanja, ovdje će se uvijek naći netko tko zna odgovor na njih, tako da slobodno pitaj sve što te zanima. Osobno nisam bila na KB Merkur, tako da ti za to ne mogu dati savjet, ali kao što ti je Nikitta rekla bilo je dosta cura s foruma tamo. Vjerujem da će ti se javiti...
Bozma pa tebe uvijek baš nešto nezgodno potrefi... Nadam se da ti neće novi termin konzultacija biti u vrijeme aspiracije ili transfera..
Blacky89 razumijem te u potpunosti što se tiče kilaže i postupaka...a sada još i ova korona 😂😂 Ali bome mogu reći da kod mene ima puno promjena, plodni dani, sama ovulacija, pms... Ludilo! Ali moraju negdje izbiti ti silni hormoni 😂
Marta vidim krenila si s pripremama za fet 😀, sretno ti! 🍀🙏🤞 Javi nam ponekad novosti.
A ima li kakvih novosti o Mrvi? Ako sam dobro pohvatala, danas je trebala raditi betu!?
MikicaC oho, super brojček! Držim fige za party u labosu! 🤞🤞🤞🤞🤞
Nikitta žao mi je što ti tabletice nisu pomogle 🙁 drugi put pojačaj dozu 😉
Ali dobro je u svemu tome što ima fulikula 😀... Nadam se da će ti se uskoro ostvariti želja! ❤️🤞
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Tuma imam endometriozu IV. stupnja (dakle na oba jajnika, po zdjelici, vjerojatno mjehur i jajovodi, i na crijevima), adenominozu maternice, miom na maternici i frozen pelvis sindrom. Ukratko - zdjelica i cijela trbušna šupljina je pod atakom i upalom za koju nema baš lijeka, a operaciju odbijam za sada, radi očuvanja plodnosti. Prošla sam ih već dvije, pa znam da je sa svakom operacijom sve gore radi priraslica i sl. Bole me obični gin. pregledi, uzv, menstruacija, spolni odnosi, ovulacija, kakanje tokom menstruacije, (nekad i tokom ovulacije i plodnih dana također), ma boli me sve ikad i ide mi to na kuki 😂 Nije smiješno, ali mora se čovjek više i smijat svemu tome. Srećom ovdje si s nama na forumu, pa ćeš poloviti sve, a kad idući put dođeš onda inzistiraj na uzv 3 dc. Znam da mnogi kreću u stimulaciju “na slijepo”, ali za prvi postupak bi valjalo učiniti uzv na 3 dc. Bože dragi, pa kako će znati koju terapiju i dozu će dati 🙄🙈
Ajme sve te bas uhvatilo. Stvarno puno raznih dijagnoza, nije bi cudo da ti je stvarno dosta boli. Da, nekad se jednostavno moras i nasmijat valjda svemu sto prozivljavas. Ja ponekad imam osjecaj kao da sam lik iz meksicke sapunice pa se isto usred svih polutragicnih situacija jednostavno puknem smijat svemu. Iako trenutno s ovom situacijom mi nije do toga 😅 Nadam se da ce ti ovaj 8.biti sretan i uspjesan 😊
Hvala na savjetu, trazit cu svakako da mi naprave uzv 3.dc, necu se igrati s ovime, to im je cas posla.
👨 31 g, sve ok
Imamo Laru ❤
da se nadovežem na antralne, mislim da čak nije nužno baš početkom ciklusa. Mene je dr. V. naručivao 2-3 dana prije M da vidimo antralne, a evo sad u dr. P. sam bila dan-dva nakon ovulacije i već je vidio antralne za sljedeći ciklus, i pokazao mi ih na UZV i napisao mi na nalaz da ih ima po 3-4 na svakom jajniku. Pa sam listala stare nalaze sa tih konzulatcija i vidim da su i drugi dr. u drugom dijelu ciklusa spominjali AFC ali ja tada nisam obraćala pažnju na to jer nisam znala šta je to. Moguće da se to vidi i prije, na konzultacijama za postupak ali nam ne spominju uvijek sve to a uzmu u obzir za stimulaciju.
Sortiraj odgovore
Najstariji