Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Svibanj 2020. 09:10

Nina ne znam zasto forsiraju AIH na neprohodan jajovod. Nadam se da ce se ipak odlucit za IVF, dovoljna je i jedan folikul.

• Astra81
    11. Svibanj 2020. 10:28

Bozma

Astra81, blaga stimulacija Femara od 2-5 dana i onda od 5-tog dana menopur. Najbolja stvar kod ove blage je cijena, u Cito je naplate kao prirodni, a ljekovi su me prosli put dosli oko 3000kn. Kad sam bila u punim stimulacijama placala sam oko 18-19000kn sve skupa a isto bi imala dva embrija za transfer.
    Nina985 mozda i bude folikula ako imas dobar AMH. Kad kreces sa Femarom?
    Sad su mi mailom javili iz KBC da mi je termin za konzultacije u utorak, u istu uru kad i scratching. Ovo se samo meni moze desit…ne radim, nikakvih obaveza nemam, ni drugih termina i sad ovo uleti na isti dan i isti sat.

Tako je i meni bilo s punim stimulacijama. Dva za transfer i ništa za zamrzavanje.
    Kako vrijeme prolazi,  broj folikula se smanjuje, a doze hormona mi povećavaju ☹
    Polustimulirani sada sve bolje zvuči.
    Ovaj put ćemo još probati punu stimulaciju. Iako broj antralaca u ovom ciklusu baš i nije neki (8-10), nadam se da će kvaliteta biti bolja nego prije.

11. Svibanj 2020. 11:49

Nikita, da....moguće da ih i bolje nahrani jaka stimulacija. Prosli put sam sa blagom imala 5 folikula i samo dvije stanice ali to je mozda i zato jer je rano bila aspiracija jer su i te dvije bile nezrele, a u punoj koliko folikula toliko i stanica. Ja ovako kad gledam, mogu napravit 2 postupka sa blagom za cijenu jednog u punoj....i jos mi ostane love, a u svakom slucaju imam po 1 transfer sa 2 zametka.
    Astra81 gdje si u postupku?

Tuma
    11. Svibanj 2020. 12:01

Nikitta hvala na dobrodoslici. 😊
    amh mi je 1,7 u pmol/l. Jako je nizak bas...
    Da, to je Vuk Vrhovac. Bila sam kod 2 ginekologice i obje mi djeluju jako pristupacno i drago. Malo me strah svega sto me tek ceka, ali lakse mi je ovdje kad vidim kako se vi sve hrabro nosite sa svime. 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

• Astra81
    11. Svibanj 2020. 12:44

Nikitta, nisam ni ja nikada došla do blastice. Prošla sam dvije pune stimulacije i dva prirodnjaka.
    1 postupak Bemfola (3 dana 225 IU + 6 dana 150 IU)  imala sam 12 folikula, dobila 9 oocita od čega 4 nezrele,  2 trodnevna vraćena, a ostalo nije preživjelo do 5 dana.
    2 i 3 postupak su bili prirodnjaci
    4 postupak Bemfola 225 * 9 dana, bilo je 10-ak folikula (8 na dan aspiracije?), dobila 5 oocita,  vraćena 2 dvodnevna, ostao jedan kržljavi embrij koji nije dogurao do blastice.
    Sada (5. postupak) sam dobila žestoku stimulaciju (Gonal 300IU za prva 3 dana), valjda će se  folikuli dovoljno napapati 😊 Nadam se da je točna teorija da jaka stimulacija bolje hrani folikule, jer inače stvarno me jeza lovi koliko sam toga primila u nepunih godinu dana…
    I još me je doktor isprepadao teorijom da svaka stimulacija pomalo uništi rezerve jajnih stanica. Ja sam živjela u uvjerenju da se ne događa ništa osim što se potiče rast antralaca koji bi i tako propali u tome ciklusu…. Pa ajd sada ti znaj…
    Bozma, nakon 4. postupka sam promijenila kliniku, sada sam u postupku kod dr.L.

11. Svibanj 2020. 13:31

Nikitta ja sam sigurna da kolicina hormona koju unosimo za vrijeme stimulacije mora nekako izbit, evo naprimjer meni su grudi pune ciste koje moram redovito kontrolirat, u 11 mj mi je otkriven i polip na maternici koji nikad nisam imala, znaci sigurna sam da je sve to od pustih umjetnih hormona unesenih u organizama, a reagiram zaista burno znaci na 6 dan ciklusa moji jajnicu su puni folikula, toliko da boli sv3. MI se zaista moramo malo cesce kontrolirat od ostalih zena. Tako da vjerujem da se tebi tvoj bolest od toga pogorsala.

• Blacky89
    11. Svibanj 2020. 13:40

Astra meni je AMH u godinu dana pao za 3,5 jedinice. U tom periodu su bile 2 stimulacije tako da sumnjam da je toliki pad u godinu dana bas normalan u “normalnim” situacijama... vjerojatno je stimulacija napravila svoje... i oba puta sam imala jace stimulacije. 
    Nikitta i Nada ja npr ne osjećam pretjerano te hormone kada sam u stimulaciji, nije da mi nesto smeta. Ali sad poslije druge stimulacije sam dobila 4-5 kg, koji se bas i ne mogu riješit. Nije da sam na nekoj dijeti ali sam inače znala jest ko mećava i imat normalnu kilažu. A sada, dok malo vise pojedem evo mi kilica... tako da su hormoni meni izgleda poremetili moj inače savrsen ubrzani metabolizam. Stvarno sam mogla jest ko da sam drvosječa a nista se udebljati. Eee sad vise ne.

• Blacky89
    11. Svibanj 2020. 13:42

I da, sve mi je oslo u pupicu (i to naprijed kao da sam u 3 mj trudnoce), noge i guzicu (kao brod je)... a sto je najtužnije sise ostale jednako male kao i prije viska kg 😂🙈

Vita26
    11. Svibanj 2020. 13:43

BlackY jesi cula da se prof.Sijanovic se vraca od 1.6
    I krece se sa postupcima od iduceg tjedna.
    Ja sam sretna jer on ce i P.mi biti na carski .🌞🌞🌞🌞❤️

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

11. Svibanj 2020. 14:01

Blacky89

Astra meni je AMH u godinu dana pao za 3,5 jedinice. U tom periodu su bile 2 stimulacije tako da sumnjam da je toliki pad u godinu dana bas normalan u “normalnim” situacijama… vjerojatno je stimulacija napravila svoje… i oba puta sam imala jace stimulacije.
    Nikitta i Nada ja npr ne osjećam pretjerano te hormone kada sam u stimulaciji, nije da mi nesto smeta. Ali sad poslije druge stimulacije sam dobila 4-5 kg, koji se bas i ne mogu riješit. Nije da sam na nekoj dijeti ali sam inače znala jest ko mećava i imat normalnu kilažu. A sada, dok malo vise pojedem evo mi kilica… tako da su hormoni meni izgleda poremetili moj inače savrsen ubrzani metabolizam. Stvarno sam mogla jest ko da sam drvosječa a nista se udebljati. Eee sad vise ne.

E da i to sam zaboravila napisat, uvijek iza stimulacije +4 kg za koje se moram dobro pomuciti da bi spala! 🙈

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.