Nikita ima cura na fejsu koje se nisu prijavile sa svojim imenom i prezimenom, nego imaju “lazni” profil upravo iz slicnih razloga kao i ti :) Pa postoji i to kao opcija ako ti se bude dalo!
Ja nisam jos bila aktivna dok si ti tu pisala, ali sam u to vrijeme samo cituckala pa znam tvoju pricu 💗
Evo Mrva jutros popiskila malo tamniju crticu pa vjerujemo da ce sutra biti lijepa beta 🤞🏻🍀
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🍬5.2025. (⏳)
Slee, koliki je tebi AMH? Ja sa AMH 3,5 prva dva puta na punoj stimulaciji imala 5-6 folikula i toliko i stanica, zadnji put na blagoj bilo 5 folikula a samo dvije stanice, moguće da je rano bila aspiracija jer su i te dvije bile nezrele. Šta sad piješ i šta će ti dat od inekcija? I čestitaj Mrvi i od nas
Nikita, ja sam u ST, tu se i po mjesec dana čekaju samo konzultacije i još 3 mjeseca postupak u najbolja vremena, a vjerujem da je sad i još gore, a mislim da ljeti uopće ne rade postupke, a kako sam u Cito samo poslala sestri mail da mi javi kad krenu, javila mi je i dala termin čim su najavili popuštanje mjera i već u prošli poned. sam imala termin, a ovaj tjedan već radim scratching i krajem tjedna stimulacija. paralelno ću se upisat i u bolnicu pa kad dođem na red.
Astra, Belaa vi ste u KBC, ima li kakvih novosti, jesu li počeli?
nikitta ni ja ne zelim da mi iko zna s cim se borimo...kod nas samo roditelji i moja sestra znaju kroz sta prolazimo vec 4 godine, nekako mi je to moja intima i ne zelim da me iko žali i sazaljeva, divoljno mi je da samu sebe oplakujem 😂 i sad kad objavim sretnu vijest za koji tjedan, nikome nista ne govori trudna sam i to je to!
Slee sretno u postupku 🤞🍀 i javljaj nam sta ima s curama na fejsu 😊
Nadam se da ce Mrva imat veeeeliku betu! 🙏❤️
Avama, sad vrtim unatrag. Sve kod škvorca ide preko HZZO-a. Ja sam plaćala jedino anesteziju (sad je i to mislim free) i embryoglue. Fet, icsi, sve ide preko HZZO-a, ništa ne plaćaš.
Aha ok nisam znala.negdje sam citala da se naknadni fet placa. I vazno je da icsi ide preno hzzo-a jer kod nas kao to ide tako.
A moze sad pitanje kakvu tocno ulogu ima biolog (kod losijeg spermiograma mislim)? Kod nas valjda nisu dobri embriji kad se ne uspiju primiti.
I ja radije ovdje pisem, jer nitko osim mojih roditelja ne zna za ovo. Cak ni roditelji od mm. I ne zelim da itko zna. Zato sto ljudi jako malo znaju o tome, a najbolje je kad kazu ili pitaju: pa jel se to radi s vasim stanicama ili tudjim. Tako da bolje da nitko ne zna.
I ja radije ovdje pisem, jer nitko osim mojih roditelja ne zna za ovo. Cak ni roditelji od mm. I ne zelim da itko zna. Zato sto ljudi jako malo znaju o tome, a najbolje je kad kazu ili pitaju: pa jel se to radi s vasim stanicama ili tudjim. Tako da bolje da nitko ne zna.
Upravo to smo i mi htjeli izbjeci...jednostavno nasa privatna stvar!
Avama, ne znam kakav je vaš spermio, ali naš je podosta loš i opcija je samo icsi. Dobar embriolog je bitan jer treba znati odabrati prave spermije, dobro napraviti icsi (i tu se može zeznuti) i zapravo je to kod nas i najbitnije. Ja dobijem dobar broj js, dobre su kvalitete (sve stignu do 3.dana) i na kraju ok broj blastica. Ono što sam ja shvatila, ne mogu oni pod mikroskopom ne znam koliko vidjeti kvalitetu spermija te je to više pitanje sreće, odnosno koliko je embriolog iskusan prepoznati koji bi spermij bio dobar (u prvom postupku su uspjeli naći samo 9 ok komada).
Nada, mene apsolutno nitko ne sažalijeva niti ja sebe sažalijevam. Sve ovo sam shvatila kao još jednu prepreku u životu kojih sam nažalost imala podosta u prošlosti. Ne mogu zamisliti da moji prijatelji, s kojima sam svaki dan, ne znaju kroz što prolazimo. Kada se družimo, u vrijeme transfera ili punkcija, uvijek je za mene spreman ananas ili isosport 😂 što se tiče svekrve, njoj jedinoj ništa ne govorim jer me krene daviti da je ok ne imati dijete. Valjda se boji da ću ostaviti njenog sina, ali me jako živciraju te riječi. A onda s druge strane, daju nam lovu za skoro cijeli postupak. U svemu u životu sam transparentna pa tako i u ovome. Kao što sam već rekla, toliko mi se žena javilo iz moje blizine za savjet jer su im postupci otkazani. Žene za koje nisam imala pojma da su u mpo svijetu. Dovoljno nas već stigmatiziraju, a parova s našim problemom je sve više, i jednostavno ne želim i neću šutjeti. Možda bi bilo drugačije da sam imala ružnih iskustava, da su me nečije riječi povrijedile, ali nisu. No, ja sam takva, poštujem vaš odabir, ali sam isto tako ponosna na sebe i na muža jer se ne libimo pričati o nečemu što je trenutno 90% naše svakodnevice.
I da, sretan nam Majčin dan, da ga nagodinu doživimo u punom smislu riječi, pa barem trbušaste 😁
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
slažem se sa Sunshine, ja sam svima rekla, bilo mi je jednostavno nemoguće ne reć npr na poslu, a izlazim odjednom svaki dan, a nikad prije nisam, ni zakasnila, ni izašla na pauzu. A onda kad već znaju na poslu bezveze mi skrivat od obitelji i prijatelja. Jesam par puta pokušavala prešutit postupak (ono više u nadi da će bit bolji kad za promjenu ne znaju svi) pa bi se desilo da se nas 5-6 prijateljica dogovorimo ići vani a meni baš tada uleti štoperica pa se krenem izmotavat da ću kasnit i sl. ili vrijeme za zamutit menopur , a netko mi dođe i sjedi za stolom, otopina u frižideru, a šprice u ladici, šta da kažem, drogiram se, kriza mi je pa ne mogu čekat dok odeš . Kako sam o tome otvoreno govorila puno žena s posla mi je reklo da su i one to prošle i tako dobile svoju djecu, malo sam se šokirala koliko ih je. A bilo je i loših komentara i još gorih savjeta ali nisu me baš pogađali, više nasmijavali
Sortiraj odgovore
Najstariji