Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    08. Svibanj 2020. 16:33

Cure ako netko zna? Za polikliniku Skvorc znam da se placaju prve konzultacije i uzv. A posto je kod nas ivf postupak radjen icsi metodom da li to kod nkih isto ide preko hzzo-a? I da li se placa naknadni fet smrzlica? Negdje sam neato procitala pa nisam sigurna sta se tocno placa! I znam da ako zelis po 1 embrio na jednu lsamcicu da se isto placa!?

08. Svibanj 2020. 16:52

Nikitta

Avama znam da je skupo, ali PGS ili PGD bi vas spasio, znali bi koji je embrij kromoskomski zdrav. Ovako možete tapkati u mraku i nadati se da će se poklopit zvijezde.
    Vita26 i ja sam, kao Nada88 spustila TSH s 5 na 2, brazilski oraščići 3kom dnevno za selen, i alge kelp 1-2 tablete od branda KAL dnevno.
    Flower da. Vrčić je poznat po tom da ne pušta u postupak ako vitamin D nije iznad 75, a cilja barem 90-120. Meni je bio 50, pa sam sad mjesecima na Oleovit kapima, uzimam 3000 IU. Naručena sam na konzultacije u Petrovu next week, tako da ću vadit spolne hormone, i provjerit DHEA i vit D. Što se tiče Normabela, ma pitala sam se mogu li roknuti 2 od 2 mg? Ma jok 10 mg, to se ne bih usudila popit ni pola 😂 Marijaiva hvala na savjetu, pokušat ću. Znam da dosta trudnica roka Normabele za opuštenu maternicu, pa se nadam da će mi olakšat bolne uzv. Žao mi je što tebi nije pomoglo da se bebica zadrži 😟
    Sunshine25 ja sam tu vidjela da je netko spominjao da je bio prilog, pa sam si ga vratila. Ti si ova curka iz Našica ili? Sve ste lijepo rekle, obje! Svaka čast na hrabrosti 🥰
    Meto aaaa, mila, evo me, opet s vama u rovove. ❤️

Nikitta tebe sam jednom i pitala sta si radila da ga prirordno spustis i ja sam bas po tvome receptu postupila i nekoliko mjececi prije postupka sam to prakticirala i uspila, medutim opet mi se u stimulaciji povisio i ponovno sam na lthyroxinu... 

Vita26
    08. Svibanj 2020. 17:41

NIKITTA 
    I meni su tako rekli,oraščiće jos uvjik jedem ali ne svaki dan,ali jod nisu mi preporučili opce to sam se bas raspitala kod Jadranske otopine.rekla mi ako planiram trudnocu ni slucajno da zo koristim.tako da sam izbjegavala jaja,grašak i tako neke stvari izbjegavala .i redovno terapija.i po mogucnosti smanjiti stres jer navodno to utječe 

https://lmtm.lilypie.com/WHczp2.png

08. Svibanj 2020. 18:20

Vita26

NIKITTA
    I meni su tako rekli,oraščiće jos uvjik jedem ali ne svaki dan,ali jod nisu mi preporučili opce to sam se bas raspitala kod Jadranske otopine.rekla mi ako planiram trudnocu ni slucajno da zo koristim.tako da sam izbjegavala jaja,grašak i tako neke stvari izbjegavala .i redovno terapija.i po mogucnosti smanjiti stres jer navodno to utječe

Cisti jod u tabletama se ne preporu a trudnoci, al ja uz lthyroxin pijem i femibion tablete u kojima ima 150 mg joda i selena, to mi je preporucio ginekolog i endokrinolog.

• avama
    08. Svibanj 2020. 18:22

Nikitta

Avama znam da je skupo, ali PGS ili PGD bi vas spasio, znali bi koji je embrij kromoskomski zdrav. Ovako možete tapkati u mraku i nadati se da ć…

A da li me mpo dr moze uputiti na tu pretragu i kako to ide? Jel se dugo ceka? I koliko ovako dodje?

Bjanka🍀
    08. Svibanj 2020. 19:35

Nikitta baš mi je drago da si se vratila, šaljem veliki zagrljaj podrške za sve pizdarije koje su se dogodile prošlih mjeseci 🤗💖

Ja 35, mm 40
    2017.vanmaternična trudnoća
    2018. 2x Op endometrioze
    2019.prvi ICSI, AMH 0.36 ng /ml, Puregon 350 +Orgalutran, štoperica Ovitrelle, 4 folikula, nakon punkcije 1 zrela stanica, oplođena i 5.dan vraćena, beta 0
    11/20 OP polipa u maternici
    03/21 2.ICSi, AMH 0.3 ng /ml, 2 antralca, 300-350 gonal, Klomifen,Orgalutran, Ovitrelle. 2 folikula punktirana, 1 prazan, 1 jajna - oplođena i 3.dan vraćena (5.stanični),biokemijska
    23.4.sljedeće konzultacije

• Blacky89
    08. Svibanj 2020. 19:39

Sunshine ooo da, gledala sam vas... super ste bile! 👏🏼😘
    Luna u Os nema listi čekanja, ako imas sve nalaze i prodjes konzultacije, idući ciklus ideš u stimulaciju (ako je sve ok naravno)... ja sam cula da bi početkom trebali početi radit.
    Nikitta mislim da cu i ja idući transfer u terapiju uključiti normabel od 2 mg. Ako nista da me malo opusti. Inače sam živac... 

• avama
    08. Svibanj 2020. 21:38

Nikitta

Avamaza Škvorca ti ne znam, a PGD i PGS se kod nas nažalost ne radi. Zato cure idu van, tipa Češka privatno ili Belgija preko HZZO. Preko HZZO ima iskustva našaLemon, to možeš dobiti pravo isključivo kad ti je dokazano loš kariotip tvoj ili suprugov (to se radi na Sv. Duhu, Rebru i u Klaićevoj) ili ako si radila PHD izgubljenog ploda gdje se dokazala kromosomska greška. U Americi su PGD i PGS standardne metode, uzimaju ih i zdravi parovi, da izbjegnu propale transfere. Recimo ovaj par na YouTube-u koji pratim: Phil & Alex, oni su imali 7 smrzlića, svaki put bi vraćali jedan ili dva, svaki put spontani. Dok se nisu odlučili na novu rundu IVF/a i onda su testirali PGD metodom 4 nova embrija i 1 smrzlića koji im je ostao iz prošle stimulacije. Test je pokazao da je samo taj 1 preostali smrzlić genetski zdrav i 1 embrij od 4 embrija koja su dobili u novoj stimulaciji. Phil ima veliki problem sa spermiogramom i to je očito bio kod njih problem, a ona ima tešku endometriozu kao ja, ali je svaki put skoro ostajala trudna s tim kromosomski neispravnim embrijima. Dakle, PGD ih je spasio. Vjerojatno privatno košta kao suho zlato. Možda da probate za početak učiniti kariotipove, ti svoj, suprug svoj, to nažicaš svoju MPO doktoricu/doktora, kažeš da stalno gubiš trudnoće i da sumnjaš na to. Malo kukaš, nažicaj, jer je pretraga skupa. Ja sam je radila na Sv. Duhu prošle godine. Nisam dugo čekala na termin, možda mjesec i pol, a rezultate 2 mjeseca. P.s. Nažalost kod Phil & Alex iako su vratili genetski zdravog embrija, i ostvarila je trudnoću, nedavno su doznali da curica ima congenital heart failure, što je nasljedna bolest koju Phil imao kao beba i prošao je niz open heart surgeries. Nakon 7 godina neplodnosti, postupaka, 2 usvojene curice i nekoliko gubitaka trudnoća, napokon trudni i sad beba bolesna. Koma 🤯 Pitam se kako to, onda PGD isto nije baš svemoguća pretraga. Uglavnom, kreni od genetike. Tvoja trombofilija, ako si na terapiji, ne bi trebala biti takav issue.

Hvala na odgovoru. Bas cu pricati sa svojom de o tome. Nazalost kad sam imala spontani i kiretazu dr koji je to radio nije dao plod na analizu, a tek iza toga sam dosla kod mpo dr. I ona je rekla da je bar tada to ucinio. Ali sto je tu je. 

• Viola1
    08. Svibanj 2020. 22:37

MikicaC draga, sretno ti! 🤞🍀
    Dorotea88 žao mi je što nije uspjelo 🙁
    Samo hrabro dalje 💪💪 Sretno ti u ponedjeljak! 🍀
    Bozma oho, ti krećeš 😊 Sretno! 🍀🤞
    Suncokretica želim ti da što prije krene postupak i naravno da bude uspješan! 🍀
    Nikitta evo i tebe nazad 🤗❤️ falila si nam ovdje, često sam te se sjetila 😘
    Lotus dobro došla i što prije otišla na ljepše teme! 🤞
    Sunshine25 da, da, gledala sam rtl... Bile ste odlične! Bravo i hvala vam! ❤️😘 Sretno na fetu! 🍀🤞

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

09. Svibanj 2020. 10:57

Blacky89

Sunshine ooo da, gledala sam vas… super ste bile! 👏🏼😘
    Luna u Os nema listi čekanja, ako imas sve nalaze i prodjes konzultacije, idući ciklus ideš u stimulaciju (ako je sve ok naravno)… ja sam cula da bi početkom trebali početi radit.
    Nikitta mislim da cu i ja idući transfer u terapiju uključiti normabel od 2 mg. Ako nista da me malo opusti. Inače sam živac…

Slobodno ukljuci i ja sam u ovom dobitnom znala popit normabel 2 mg, a za transfer su me oni u bolnici nakljukali sa neke 2 vrste tableta bila sam ko drogirana, niceg se ne sijecam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.